mislim da bi i vjerske organizacije dale atest za ovo jer lijek je lijek
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
RtrnOfSalisbury
#48426 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
mislim da imam rjesenje
posto se tretman protiv sihri jal sihara nije pokazo aman bas dobar protiv korone jer su se samo neki izlijecili dajem naucnom svijetu druge ideje. prva je gurati u nos vatu natopljenu alkoholom i svakih malo nekom kapaljkom dodavati koju kap. ovo bi bilo prikladno za krace boravke na izvanu. druga opcija je koristiti sljemove od formule jedan dze bi se ona slamcica mogla modifikovat u neku pumpicu jal dispenzer i dispenzirati ispred sljema sta? pogadzate: alkofol ! slicna i jeftinija metoda bi bila navuci kondome na gloovu. kondome malo preuredit da se more dihat i vidjet ispred sebe i naravno dispenzirat alkohol. morebit najbolja ideja je koristit specijalno modifikovane rudarske lampe dze bi namjesto one sijalice bio neki senzor sto detektuje sumljive osobe i virus sam. automatski bi se dispenziro alkohol iz takove lampe i unistio virus. alkoholne kapljice tako napravit da lebde u uzduhu ko i korona virus. kolko god ovo izgledalo nezgrapno, pozitivno je sto bi mjere nosanja tije aparata trajale tek desetak dana i virus bi nesto bez traga a mi obastali bez velike stete.
- apsidejzi
#48427 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tako je i crkva govorila kad je Kopernik rekao da se Zemlja vrti oko Sunca a ne obratno. Nekim ljudima cinjenice ne odgovaraju. Vise vole ziviti u svojim lazima. Medjutim brojevi ne lazu, svidjalo se to tebi ili ne.spinel_ wrote: ↑03/09/2021 09:15Propaganda i laz.apsidejzi wrote: ↑03/09/2021 09:12 At my hospital, over 95% of COVID-19 patients share one thing in common: They’re unvaccinated
https://www.msn.com/en-us/health/medica ... entnewsntp
-
hladan.preminger
#48428 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
nema kod nas piljara, možda ima u tvom rodnom kraju ili trenutnom mjestu malterisanjaPoint. wrote: ↑03/09/2021 13:54Kažem ti, fataj se piljare. Džaba trolaš temu glupostima.hladan.preminger wrote: ↑03/09/2021 07:43
Pišem ti dijelom na gastarbajterskom u nadi da će doprijeti, al' izgleda džaba.
-
Naslovnica
#48429 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Point. wrote: ↑03/09/2021 13:52Što tebi smeta šta drugi ljudi rade? Tebi ni u džep ni iz džepa koju vakcinu drugi, tebi nepoznati ljudi, žele.Naslovnica wrote: ↑03/09/2021 05:40
Zato što su najviše obećavali (da bi se ispostavilo da su mnoge stvari slagali), i zato što kod nas mnogo ljudi neće niti jednu drugu vakcinu osim izvikanog Pfizera.
Ti, iz nekog razloga, očito imaš problem sa mnom i sa razumnim čitanjem onoga što napišem.
Šta su slagali? Vakcina štiti.
- spinel_
#48430 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da, stiti 5-6 mjeseci. Nakon toga opet bocanje. Tako do smrti.Point. wrote: ↑03/09/2021 13:52Što tebi smeta šta drugi ljudi rade? Tebi ni u džep ni iz džepa koju vakcinu drugi, tebi nepoznati ljudi, žele.Naslovnica wrote: ↑03/09/2021 05:40
Zato što su najviše obećavali (da bi se ispostavilo da su mnoge stvari slagali), i zato što kod nas mnogo ljudi neće niti jednu drugu vakcinu osim izvikanog Pfizera.
Ti, iz nekog razloga, očito imaš problem sa mnom i sa razumnim čitanjem onoga što napišem.
Šta su slagali? Vakcina štiti.
- Sanjarko
#48431 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
10 dana sam hasta. Kljukam se paracetamolima i analginima. Boji mi se stara da odem doktoru i mozda u bolnicu radi ovog Korona sranja. Nije Korona, nego me boli i imam pritisak u donjem dijelu abdomena, sad vec 2 dana pomalo i bubrezi bole. Odo danas u 2 smjenu u APM ili na hitnu. Mozda me dadnu na psihijatriju na nalaze. 
-
Naslovnica
#48432 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne zajebavaj se nego idi i vidi šta ti je što prije.Sanjarko wrote: ↑03/09/2021 15:38 10 dana sam hasta. Kljukam se paracetamolima i analginima. Boji mi se stara da odem doktoru i mozda u bolnicu radi ovog Korona sranja. Nije Korona, nego me boli i imam pritisak u donjem dijelu abdomena, sad vec 2 dana pomalo i bubrezi bole. Odo danas u 2 smjenu u APM ili na hitnu. Mozda me dadnu na psihijatriju na nalaze.![]()
- skafiskafsnjak
-
laik1981
#48434 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Alemka stara teroristkinja..
- salik79
-
MUNAFIK
#48436 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vakcina stiti koga?
Pa.oreko 50% ljudi prebokuje koronu, a ni ne znaju da su bolesni, eto toliko je strasno...
Zasto bi se ti ljudi morali sad vakcinisati kad hem imaju antitjela hem nisu imali nikakve simptome?
Generalbo kad procate o koroni procatw kao da je to crna kuga, a ne bolest konu vecina ljudi i ne osjeti, a oni koji osjete, opet vecina imaju simptome obicne prehlade, a manjina kao javu gripu... I tek nakon toga dolazimo do 1% onih koji imaju malo tezu klinicku sliku.
- apsidejzi
#48437 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako da covjek ovo pojednostavi pa da i ovi mozgovi razumiju...
Vidi, ja sam znao voziti automobil i prije nego sam polozio vozacki ispit. Zasto sa morao polagati vozacki kad sam vec znao voziti a imam vozacku 14 godina i nikad nisam napravio nikakav saobracajni prekrsaj niti sam pijan sjeo u automobil? Imao nemao vozacku, isti sam vozac.
Isti je odgovor i na moje i na tvoje pitanje.
Zasto ljudi koji znaju voziti automobil moraju polagati vozacki ispit?
Zasto ucenici moraju raditi ispit kad njihov nastavnik vec zna koliko je njihovo znanje iz te oblasti?
Zato hodza mora raditi alkotest u sred ramazana kad ga policija zaustavi?
Zasto moram raditi tehnicki pregled automobila kad ja znam da je dobar i da radi jer sam mu ja servis uradio?
Odgovor je jednostavan. Ne moze se vjerovati ljudima na rijec. Ti mozda jesi posten i mozda zaista mislis to sto kazes, ali ne mozes svima vjerovati. Kad svi imaju obavezu onda nema veze jel neko misli ovo ili ono. Tada su bitni brojevi a brojevi ne lazu. Ako 70% populacije ima antitijela na korona virus onda ce R0 biti manji od 1 sto znaci da ce trenutno zarazene osobe zaraziti manji broj ljudi od vec postojeceg zarazenog broja ljudi. Posto svi vakcinisani ne razviju antitijela onda moras vakcinisati vise od 70% ljudi da bi dobio efekat R0<1. Ta vakcinacija mora biti brza kako bi svi istovremeno razvili antitijela. Izrael je to uspio i vidjeli smo kako je krivulja pala naglo u martu. Kasnije se ispostavilo da broj antitijela znacajno opada nakon cca 6 mjeseci i sad vise nemas 70% ljudi u izraelu koji imaju dovoljan broj antitijela da drze R0<1. U njih je R0>1 a to znaci da se vise ljudi zarazi nego sto ih je trenutno zarazeno. Graficki, krivulja ide gore.
-
Naslovnica
#48438 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da li hoćeš da kažeš da je potrebno vakcinisati i one moji su prebolovali koronu, jer im se ne vjeruje, iako je sada i naučno dokazano da je prirodno stečeni imunitet višestruko jači od 2 Pfizera?!apsidejzi wrote: ↑03/09/2021 20:58Kako da covjek ovo pojednostavi pa da i ovi mozgovi razumiju...
Vidi, ja sam znao voziti automobil i prije nego sam polozio vozacki ispit. Zasto sa morao polagati vozacki kad sam vec znao voziti a imam vozacku 14 godina i nikad nisam napravio nikakav saobracajni prekrsaj niti sam pijan sjeo u automobil? Imao nemao vozacku, isti sam vozac.
Zasto ucenici moraju raditi ispit kad njihov nastavnik vec zna koliko je njihovo znanje iz te oblasti?
Zasto moram raditi tehnicki pregled automobila kad ja znam da je dobar i da radi jer sam mu ja servis uradio?
Odgovor je jednostavan. Ne moze se vjerovati ljudima na rijec. Ti mozda jesi posten i mozda zaista mislis to sto kazes, ali ne mozes svima vjerovati. Kad svi imaju obavezu onda nema veze jel neko misli ovo ili ono. Tada su bitni brojevi a brojevi ne lazu. Ako 70% populacije ima antitijela na korona virus onda ce R0 biti manji od 1 sto znaci da ce trenutno zarazene osobe zaraziti manji broj ljudi od vec postojeceg zarazenog broja ljudi. Posto svi vakcinisani ne razviju antitijela onda moras vakcinisati vise od 70% ljudi da bi dobio efekat R0<1. Ta vakcinacija mora biti brza kako bi svi istovremeno razvili antitijela. Izrael je to uspio i vidjeli smo kako je krivulja pala naglo u martu. Kasnije se ispostavilo da broj antitijela znacajno opada nakon cca 6 mjeseci i sad vise nemas 70% ljudi u izraelu koji imaju dovoljan broj antitijela da drze R0<1. U njih je R0>1 a to znaci da se vise ljudi zarazi nego sto ih je trenutno zarazeno. Graficki, krivulja ide gore.
Izvini, ali fakat ne kontam čemu ovoliki post na jednostavno pitanje koje ti je čovjek postavio?
-
Dino033
#48439 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ko može objasnit, po meni fenomen, da Izrael sa skoro 70% vakcinisanih ima najveću incidencu u svijetu !!!
šta bi sa pričom imuniteta krda, kao dovoljno 70% vakcinisanih ili preboljelih i gotovo
država / broj stanovnika / 7-dnevna incidenca
1. Israel 8,655,544 /792.7
2. Dominica 71,991/684.8
3. Montenegro 628,062/642.1
4. Kosovo 1,810,366/631.9

šta bi sa pričom imuniteta krda, kao dovoljno 70% vakcinisanih ili preboljelih i gotovo
2. Dominica 71,991/684.8
-
MUNAFIK
#48440 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U sustini ti meni zelis da kazes da se ja (koji imam dobar imunitet, koji sam prebolio koronu bez simptoma i koji imam hrpu antitjela) MORAM vakcinisat jer mi ti ili neko ne vjeruje u necemu???apsidejzi wrote: ↑03/09/2021 20:58Kako da covjek ovo pojednostavi pa da i ovi mozgovi razumiju...
Tebi je to ok?
Last edited by MUNAFIK on 03/09/2021 21:37, edited 1 time in total.
- saint_mirad
#48441 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jednostavno je. vakcinisani brže i efikasnije prenose nove sojeve usled oslabljenja imunološkog sistema zastarelim vakcinama. ko god je primio vakcinu, sam sebi je pucao u nogu, metaforički rečeno.Dino033 wrote: ↑03/09/2021 21:19 ko može objasnit, po meni fenomen, da Izrael sa skoro 70% vakcinisanih ima najveću incidencu u svijetu !!!
2. Dominica 71,991/684.8
![]()
-
Dino033
#48442 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
i šta predlažešsaint_mirad wrote: ↑03/09/2021 21:23jednostavno je. vakcinisani brže i efikasnije prenose nove sojeve usled oslabljenja imunološkog sistema zastarelim vakcinama. ko god je primio vakcinu, sam sebi je pucao u nogu, metaforički rečeno.Dino033 wrote: ↑03/09/2021 21:19 ko može objasnit, po meni fenomen, da Izrael sa skoro 70% vakcinisanih ima najveću incidencu u svijetu !!!
2. Dominica 71,991/684.8
![]()
nove vakcine, pošto kažeš da su postojeće "zastarele" ma šta ti to značilo
ili obustavu vakcinisanja
- Point.
- Point.
#48444 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nema piljara u tvojoj zveki? Jebiga, žao mi je, nadam se da ima neka poljoprivredna zadruga ili nešto.hladan.preminger wrote: ↑03/09/2021 14:24nema kod nas piljara, možda ima u tvom rodnom kraju ili trenutnom mjestu malterisanja
- saint_mirad
#48445 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
obustavu vakcinisanja i davanje prednosti prirodnom imunitetu. mada je sad kasno za to, previše je vakcinisanih hodajućih rasadnika novih sojeva. pandorina kutija je otvorena.Dino033 wrote: ↑03/09/2021 22:02i šta predlažešsaint_mirad wrote: ↑03/09/2021 21:23
jednostavno je. vakcinisani brže i efikasnije prenose nove sojeve usled oslabljenja imunološkog sistema zastarelim vakcinama. ko god je primio vakcinu, sam sebi je pucao u nogu, metaforički rečeno.
nove vakcine, pošto kažeš da su postojeće "zastarele" ma šta ti to značilo
ili obustavu vakcinisanja
- Point.
#48446 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Momak zdrav, 27 godina. Nakon par dani, umro od korone prošlog ljera.MUNAFIK wrote: ↑03/09/2021 20:26Vakcina stiti koga?
Pa.oreko 50% ljudi prebokuje koronu, a ni ne znaju da su bolesni, eto toliko je strasno...
Zasto bi se ti ljudi morali sad vakcinisati kad hem imaju antitjela hem nisu imali nikakve simptome?
Generalbo kad procate o koroni procatw kao da je to crna kuga, a ne bolest konu vecina ljudi i ne osjeti, a oni koji osjete, opet vecina imaju simptome obicne prehlade, a manjina kao javu gripu... I tek nakon toga dolazimo do 1% onih koji imaju malo tezu klinicku sliku.
Sretoh neki dan poznanika, mlad 37 godina, fasovao koronu. Zaglavio u bolnici, jedva živu glavu izvukao. Jedva hoda, šapće kad priča.
Danas rekoše na poslu radni kolega zaglavio i on u bolnici. U utorak ga otjerali kući, došao na posao a ima simptome. Danas je već ležao u bolnici sa koronom.
Šta je poveznica? Niko nije vakcinisan.
Koga štiti vakcina? Koji vam je q više, umislili da ste ufatili Boga za muda pa najpametniji.
- Point.
#48447 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Lažeš, i kao obično širiš fake news. Upravo nevakcinisani šire nove sojeve i ogromna većina koji su zaglavili u bolnici ili su podlegli su nevakcinisani. Zašto svjesno lažeš i širiš dezinformacije?saint_mirad wrote: ↑03/09/2021 21:23jednostavno je. vakcinisani brže i efikasnije prenose nove sojeve usled oslabljenja imunološkog sistema zastarelim vakcinama. ko god je primio vakcinu, sam sebi je pucao u nogu, metaforički rečeno.Dino033 wrote: ↑03/09/2021 21:19 ko može objasnit, po meni fenomen, da Izrael sa skoro 70% vakcinisanih ima najveću incidencu u svijetu !!!
2. Dominica 71,991/684.8
![]()
-
Dino033
#48448 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
zvanična struka kaže drugačije, čak suprotnosaint_mirad wrote: ↑03/09/2021 22:17obustavu vakcinisanja i davanje prednosti prirodnom imunitetu. mada je sad kasno za to, previše je vakcinisanih hodajućih rasadnika novih sojeva. pandorina kutija je otvorena.
da su nevakcinisani ti koji prenose i uzrok širenja
-
Dino033
#48449 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
al eto kako.ti objašnjavaš slučaj IzraelaPoint. wrote: ↑03/09/2021 22:29Lažeš, i kao obično širiš fake news. Upravo nevakcinisani šire nove sojeve i ogromna većina koji su zaglavili u bolnici ili su podlegli su nevakcinisani. Zašto svjesno lažeš i širiš dezinformacije?saint_mirad wrote: ↑03/09/2021 21:23
jednostavno je. vakcinisani brže i efikasnije prenose nove sojeve usled oslabljenja imunološkog sistema zastarelim vakcinama. ko god je primio vakcinu, sam sebi je pucao u nogu, metaforički rečeno.
70% vakcinisanih a najveća incidenca u svijetu 800 !!!
mi ni 15% vakcinisanh a incidenca oko 150
mada je realno veća zbog nedovoljnog testiranja
Last edited by Dino033 on 03/09/2021 22:40, edited 1 time in total.
- saint_mirad
#48450 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ne znam fkt koliko pogrešnih procena i laži zvanične struke od početka plandemije je dovoljno ljudima da dovedu u pitanje šta ti plaćenici pričaju.Dino033 wrote: ↑03/09/2021 22:29zvanična struka kaže drugačije, čak suprotnosaint_mirad wrote: ↑03/09/2021 22:17
obustavu vakcinisanja i davanje prednosti prirodnom imunitetu. mada je sad kasno za to, previše je vakcinisanih hodajućih rasadnika novih sojeva. pandorina kutija je otvorena.
da su nevakcinisani ti koji prenose i uzrok širenja