US Open 2021
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- necko_hz
#101 Re: US Open 2021
Ma ja, tu je svakako s njima, bar u tehničkom aspektu.
U fizičkom možemo reći da je lošiji, ne u spremi, već u smislu same fleksibilnosti i sposobnosti određenih vratolomija koje mogu izvoditi Rafa i Novak, ali to je do njegove visine. No treba dodati da je ovakvo kretanje kakvo ima on, pa i Medvedev, te sami udarci koje izvode, nekada bilo apsolutno iluzorno očekivati od igrača njihove visine.
Mentalno i dalje ostaje problem u određenoj mjeri, onoj kada ga protivnik počne pritiskati svojim nivoom, a ovaj se pogubi. To mu se dogodilo i protiv Tsitsipasa opet u Cincinnatiju, na kraju je izvukao ponajviše zahvaljujući Grku.
Prošlogodišnje finale protiv onakvog Thiema nije smio izgubiti.
U fizičkom možemo reći da je lošiji, ne u spremi, već u smislu same fleksibilnosti i sposobnosti određenih vratolomija koje mogu izvoditi Rafa i Novak, ali to je do njegove visine. No treba dodati da je ovakvo kretanje kakvo ima on, pa i Medvedev, te sami udarci koje izvode, nekada bilo apsolutno iluzorno očekivati od igrača njihove visine.
Mentalno i dalje ostaje problem u određenoj mjeri, onoj kada ga protivnik počne pritiskati svojim nivoom, a ovaj se pogubi. To mu se dogodilo i protiv Tsitsipasa opet u Cincinnatiju, na kraju je izvukao ponajviše zahvaljujući Grku.
Prošlogodišnje finale protiv onakvog Thiema nije smio izgubiti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#102 Re: US Open 2021
Sašin mentalni napredak ove sezone je fascinantan.
-
90minut
#103 Re: US Open 2021
Svaki put kad ga gledam ti si mi u glavi kroz godine i godine pljuvanja sve je pocelo s onim tiketom koliko me pamcenje sluzi kad si pao probio je barijeru i nema povratka na staro siguran sam.
Igra bolji tenis od Novaka trenutno, al' je to baš mala razlika bice svega u tom duelu ako stvari budu isle pravim tokom.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#104 Re: US Open 2021
90minut wrote: ↑08/09/2021 21:02Svaki put kad ga gledam ti si mi u glavi kroz godine i godine pljuvanja sve je pocelo s onim tiketom koliko me pamcenje sluzi kad si pao probio je barijeru i nema povratka na staro siguran sam.
Igra bolji tenis od Novaka trenutno, al' je to baš mala razlika bice svega u tom duelu ako stvari budu isle pravim tokom.
Pa brate, to je bio lik, kad brejka znaš da idući gem gubi odmah, da će opaliti deset duplih itd
Već par mjeseci izgleda strašno
- ultima_palabra
#105 Re: US Open 2021
Ukaki se Lloyd... slicni su igraci dosta, djeluje kao Sasha za siromasne 
- necko_hz
#106 Re: US Open 2021
Ma strašan je on od 2017. godine kad god je u elementu bio. Druga je stvar što je češće van elementa.
Lik već ima 17 ATP titula osvojenih kroz ovih nekoliko godina, nekoliko Mastersa, Zavšrni Masters i nekoliko pobjeda nad svim članovima Velike trojke.
Lik već ima 17 ATP titula osvojenih kroz ovih nekoliko godina, nekoliko Mastersa, Zavšrni Masters i nekoliko pobjeda nad svim članovima Velike trojke.
-
90minut
#107 Re: US Open 2021
Ma ja pratio to svaki put i nikad nije razocarao, al' uvijek bude totalni raspad nikad nema pola - pola pa da se može vratiti u mec vec striktno totalni raspad.Velkoski wrote: ↑08/09/2021 21:0790minut wrote: ↑08/09/2021 21:02
Svaki put kad ga gledam ti si mi u glavi kroz godine i godine pljuvanja sve je pocelo s onim tiketom koliko me pamcenje sluzi kad si pao probio je barijeru i nema povratka na staro siguran sam.
Pa brate, to je bio lik, kad brejka znaš da idući gem gubi odmah, da će opaliti deset duplih itd![]()
Već par mjeseci izgleda strašno
Sad i kad mu dođe crna minuta lik se sabere ovaj turnir je za Novaka baš ono da cementira ko je koza jer ako pobjedis ovog Zvereva koji igra tenis na nivou Rafe na zemlji i Rogera iz najboljih dana na travi onda...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#108 Re: US Open 2021
Volio bih da Novak kompletira ovo sve, ali bogami... Mislim da gubi od Saše.
-
solo2
#109 Re: US Open 2021
Koja surovost u drugom i trecem setu 
- necko_hz
#110 Re: US Open 2021
Ovo je morbidno, bolesno, brutalno..
-
baglama
#111 Re: US Open 2021
Kad je tala dobio prvi set, ja rekoh hanumi, da ce do kraja meca Tala osvojiti manje gemova nego u prvom setu.

- karanana
#112 Re: US Open 2021
Sta mu je? Kome psuje? Jel ga neko provocira iz publike ili sta?
-
baglama
#114 Re: US Open 2021
Nisam ja reuf da ne priznam da sam se zajebao.
Osvojio je isti broj 7

Osvojio je isti broj 7
-
Karikaturist
#115 Re: US Open 2021
Ma Berretini udara fino ali nije taj kalibar. Zverev je prva velika prepreka.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#116 Re: US Open 2021
dok ne nauči udariti bekend na makar nivou Belinde Benčić nikad ništa od njega
- necko_hz
#117 Re: US Open 2021
Berrettini nema bekhend dovoljno dobar za onaj nivo više neophodan da se dobiju najbolji i definitivno mi nikada neće ni leći kao igrač, ali mu svaka čast na maksimumu koji izvlači iz sebe. Borac je, fajter, priredio je show i večeras, ali protiv ovoga u ovakvom izdanju se ne može.
Koliko samo energije moraš uložiti da bi dobio jedan gem, set i onda frajer digne igru za još 2-3 nivoa, ubaci te u centrifugu i sažvače. Bolesno je jedina riječ koju imam.
Meč sa Zverevom bi trebao biti vrhunski, Zverev ima servis i kompletnost sa osnovne linije, može se i braniti, može i držati lopticu, ali i žestoko napadati. To automatski znači da Novaka može testirati na daleko više načina, jer će ga definitivno tjerati da pokriva više terena, tim prije što za razliku od Mattea ima bekhend kojim može šta hoće.
No na duže staze, vidjeli ste svi ovo što je Novak igrao drugi, treći, četvrti set. Riterniranje, dubina, defanziva i ofanziva. Šalje takve loptice konstantno da imaš priliku samo da reaguješ, a ne da kreiraš. Priliku koju dobiješ za inicijativu moraš koristiti rizično, jer ako samo malo neprecizniji udarac pošalješ, ovaj iz defanzive prelazi u ofanzivu i opet si puša. Istovremeno, u pokušaju da što preciznije napadaš, više griješiš i opet ispadneš levat. Jednostavno, ni tehnički ni fizički ni mentalno se ono ne može pratiti bez da na kraju završiš ispuhan, izmrcvaljen i ubijen u pojam. Ako onako bude igrao, sa onim intenzitetom i do te mjere tjerao Zvereva da trči i da se lomi, ne vjerujem da Saša tu nešto može uraditi.
Saša mora nametnuti ritam, biti agresivan, servirati kao lud i pogađati udarce kao lud. Jebat ga, teorija je jasna, ali se i pored toga opet mora nadati da Novak ne pogađa svoje. Saša ne može izbjeći egal meč i u momentima kada se bude lomilo, a lomit će se, morat će vjerovati cijelom repertoaru svojih udaraca, a tu je znao često biti klimav.
Na AO je do krajnjih granica testirao Novaka, na OI ga je dobio, iako je jasno da je onaj bio ispuhan. Sada svi očekuju od njega trijumf, a to je mentalno potpuno druga igra. Ne znam može li je ispratiti, ali se nadam da može odigrati na dovoljno vrhunskom nivou da priredi spektakl. Od Novaka to očekujem svakako, od Zvereva priželjkujem da bi dobili meč kakav želimo.
Koliko samo energije moraš uložiti da bi dobio jedan gem, set i onda frajer digne igru za još 2-3 nivoa, ubaci te u centrifugu i sažvače. Bolesno je jedina riječ koju imam.
Meč sa Zverevom bi trebao biti vrhunski, Zverev ima servis i kompletnost sa osnovne linije, može se i braniti, može i držati lopticu, ali i žestoko napadati. To automatski znači da Novaka može testirati na daleko više načina, jer će ga definitivno tjerati da pokriva više terena, tim prije što za razliku od Mattea ima bekhend kojim može šta hoće.
No na duže staze, vidjeli ste svi ovo što je Novak igrao drugi, treći, četvrti set. Riterniranje, dubina, defanziva i ofanziva. Šalje takve loptice konstantno da imaš priliku samo da reaguješ, a ne da kreiraš. Priliku koju dobiješ za inicijativu moraš koristiti rizično, jer ako samo malo neprecizniji udarac pošalješ, ovaj iz defanzive prelazi u ofanzivu i opet si puša. Istovremeno, u pokušaju da što preciznije napadaš, više griješiš i opet ispadneš levat. Jednostavno, ni tehnički ni fizički ni mentalno se ono ne može pratiti bez da na kraju završiš ispuhan, izmrcvaljen i ubijen u pojam. Ako onako bude igrao, sa onim intenzitetom i do te mjere tjerao Zvereva da trči i da se lomi, ne vjerujem da Saša tu nešto može uraditi.
Saša mora nametnuti ritam, biti agresivan, servirati kao lud i pogađati udarce kao lud. Jebat ga, teorija je jasna, ali se i pored toga opet mora nadati da Novak ne pogađa svoje. Saša ne može izbjeći egal meč i u momentima kada se bude lomilo, a lomit će se, morat će vjerovati cijelom repertoaru svojih udaraca, a tu je znao često biti klimav.
Na AO je do krajnjih granica testirao Novaka, na OI ga je dobio, iako je jasno da je onaj bio ispuhan. Sada svi očekuju od njega trijumf, a to je mentalno potpuno druga igra. Ne znam može li je ispratiti, ali se nadam da može odigrati na dovoljno vrhunskom nivou da priredi spektakl. Od Novaka to očekujem svakako, od Zvereva priželjkujem da bi dobili meč kakav želimo.
-
milejovic1971
#118 Re: US Open 2021
kao sto rece Tajson sve taktike protiv mene padaju u vodu kad dobiju prvi udarac u cehru...
Nole od 2. seta brutalan, tesko Zverota moze 3 dobiti, sta vise, nece ni 2 vjerujem....Cekamo 21. i da prisustvujemo jos jednom istorijskom momentu u tenisu
Nole od 2. seta brutalan, tesko Zverota moze 3 dobiti, sta vise, nece ni 2 vjerujem....Cekamo 21. i da prisustvujemo jos jednom istorijskom momentu u tenisu
-
sukis
#119 Re: US Open 2021
Drzati ovakav brutalan nivo tenisa u 34-oj godini ja ne vjerujem, kakva zivotinja. Protiv ovakvog Djokovica Zverev nema sta traziti.
- TheWatcher
- ultima_palabra
#121 Re: US Open 2021
Jos je i vrijeme bilo bas zajebano, vlaznost do jaja… ali Berrettini nije igrac koji moze drzati ritam sa osnovne dugo. Brutalno bi bilo da je igrao sa Medvedevom ili cak Schwarzmannom.
-
90minut
- perfect_guy
- necko_hz
#124 Re: US Open 2021
Tinejdžersko finale, kakva uživancija...
Kako je raskuca, nakon onoiko propuštenih šansi za dupli brejk, odservira za meč ko da je hiljadu puta bila u ovoj situaciji...
Prva kvalifikantkinja u historiji USO koja je došla do finala. Ne znam kakva je situacija sa drugim Slamovima.
Kako je raskuca, nakon onoiko propuštenih šansi za dupli brejk, odservira za meč ko da je hiljadu puta bila u ovoj situaciji...
Prva kvalifikantkinja u historiji USO koja je došla do finala. Ne znam kakva je situacija sa drugim Slamovima.
- perfect_guy
#125 Re: US Open 2021
dva baš vrijedna poduhvata, s jedne strane devet mečeva ne dužih od 1:25, a s druge strane ipak puno jača imena do finala