imaš neke podatke, kao što sam ja argumentovao
ili onako iz glave izvlačiš
Moderator: O'zone
imaš neke podatke, kao što sam ja argumentovao
Pa uzmi krivulju broja slučajeva za 05.09. ove i prošle godine (kad već porediš broj hospitalizacija za isti datum), imaš je na Google kada ukucaš Bosnia covid.
Atmosfera je opustenija zato sto postoji vakcina. Ko zeli da si drasticno smanji sansu da umre od korone ima opciju da se vakcinise. U Americi je od virusa u zadnjih 5 mjeseci umrlo skoro 100k ljudi. Od toga jer tek oko 2k bilo vakcinisano. Mislim, ono…laik1981 wrote: ↑05/09/2021 18:35Sedmodnevni prosjek smrtnih slucajeva u USA duplo veci u ovom periodu nego u istom periodu prosle godine, a u odnosu na pik drugog vala koji je prosle godine bio pocetkom avgusta trenutni prosjek veci za 50%, s tim da trenutni val u USA nije u piku.. Kako god jako cudno.. Po ovim statistikama sa our world in data trenutno sirom razvijenog svijeta umire znacajno vise ljudi nego u istom periodu prosle godine, a sad imamo puno vise konkretnih alata za borbu protiv virusa.. Atmosfera s druge strane potpuno drugacija, opustenija.. Izgleda da su se narativi malo izmijenili..
Uzeo sam ja deltu u obzir, samo narativ se drasticno izmjenio.. Puno vise ljudi umire, a vise nema snimaka grobnica i mrtvacnica kao prosle godine, a ni onih ubleha kako je svaki zivot bitan.. Sad se prica okrece na tzv. covid pasose i potenciranje istih.. Do duse dosta oprezno i ograniceno se uvode jer postoji jedna statisticka zamka koja bi mogla negativno uticati na marketingsku kampanju za vakcinaciju kada bi vlade te pasose naglo i radikalno uvele..jeza u ledja wrote: ↑05/09/2021 19:05Atmosfera je opustenija zato sto postoji vakcina. Ko zeli da si drasticno smanji sansu da umre od korone ima opciju da se vakcinise. U Americi je od virusa u zadnjih 5 mjeseci umrlo skoro 100k ljudi. Od toga jer tek oko 2k bilo vakcinisano. Mislim, ono…laik1981 wrote: ↑05/09/2021 18:35
Sedmodnevni prosjek smrtnih slucajeva u USA duplo veci u ovom periodu nego u istom periodu prosle godine, a u odnosu na pik drugog vala koji je prosle godine bio pocetkom avgusta trenutni prosjek veci za 50%, s tim da trenutni val u USA nije u piku.. Kako god jako cudno.. Po ovim statistikama sa our world in data trenutno sirom razvijenog svijeta umire znacajno vise ljudi nego u istom periodu prosle godine, a sad imamo puno vise konkretnih alata za borbu protiv virusa.. Atmosfera s druge strane potpuno drugacija, opustenija.. Izgleda da su se narativi malo izmijenili..
Druga stvar je delta i njena visustruko veca zaraznost, tako da mozda nema puno smisla porediti ovaj period sa istim prosle godine.
A kada si išao zimus na skijanje tada nisi izbjegavao gužve? Ali nisi izbjegavao fotografisanje na planini, pa si ovdje postavio fotografiju.BadBoy wrote: ↑05/09/2021 17:25Ma jašta, nema ništa od čekanja na druge ljude. Korona mi je totalno razbila svaku nadu koju sam imao za čovječanstvo, sad samo gledam u se i u svoje kljuse. Nosim FFP2 zbog sebe, vakcinisao se zbog sebe, ne idem u gužve zbog sebe. Sve ostalo je samo glavobolja.Naslovnica wrote: ↑05/09/2021 13:18
U mom prisustvu je ne nose, pa je ne nosim ni ja.
Prebolio, vakcinisan, smatram se itekako zaštićenim.
Ako tog drugog boli Q, zašto bih se ja uzbuđivao?
Na stranu to što obične hirurške maske imaju max. 10% zaštite, svo ovo nosanje maski je smijurija.
Jedino štite ffp2 ili ffp3, a njih nosi 0.5% ljudi, uključujući i @BadBoy .![]()
Ma gdje će bez maske u objekat? Odmah policiju zvati.gamer4ever wrote: ↑05/09/2021 15:14Ja mislim da je najbolje rjesenje kao na pocetku pandemije da se ne da uci u objekat osobi bez maske. Tako bi se svi problemi ovakve vrste i razno razni drugi rijesili.Naslovnica wrote: ↑05/09/2021 15:07
Ma razumijem ja tebe da se ne slažeš.
Kada svi budu nosili maske kako treba, i ja ću je drage volje nositi, koliko puta treba da ponavljam?!
A do tada ne želim da pravim budalu od sebe.
Prebolovao, revakcinisan magičnom vakcinom, imam antitijela da ne može mašina da ih izmjeri, šta više treba?
Podnijeta krivična prijava protiv ministra pa se ušutjeli.Naslovnica wrote: ↑05/09/2021 15:19Što se mene tiče, apsolutno se slažem i nemam nikakvih problema s tim.gamer4ever wrote: ↑05/09/2021 15:14
Ja mislim da je najbolje rjesenje kao na pocetku pandemije da se ne da uci u objekat osobi bez maske. Tako bi se svi problemi ovakve vrste i razno razni drugi rijesili.
Ne samo da ne smiješ uči bez maske, nego da je moraš i pravilno nositi dok si unutar objekta.
![]()
Šta bi sa prijedlogom se da se u zgrade u nadležnosti Kantona može ući sam sa potvrdom o vakcinaciji, PCR testom ili potvrdom o preležnoj bolesti ne starijom od 6 mjeseci?
Ovo je atak na zdrav razum.armin071 wrote: ↑05/09/2021 21:24 https://sportsport.ba/fudbal/brazil-arg ... kol/407414
Ludilo polahko ulazi na velika vrata. Ovi su izgleda odlučili da sjebu sve. Povratka haman nema,…
Pa sve je izgleda kako sta zeli da cuje. Ja ne bih rekao da se narativ izmjenio, cak naprotiv. Mogu samo reci da se u zadnjih mjesec dana mozda manje prica o Covidu, jer su Afganistan i uragan bili u zizi javnosti (govorim naravno o Americi). Do tada samo se o Alabami, Mississippiju, Louisiani i Floridi pricalo. Svaki jebeni dan. Slike prepunih bolnica itd. Toliko se o tome pricalo da mi se nije vise dalo pratit vijesti.laik1981 wrote: ↑05/09/2021 19:19Uzeo sam ja deltu u obzir, samo narativ se drasticno izmjenio.. Puno vise ljudi umire, a vise nema snimaka grobnica i mrtvacnica kao prosle godine, a ni onih ubleha kako je svaki zivot bitan.. Sad se prica okrece na tzv. covid pasose i potenciranje istih.. Do duse dosta oprezno i ograniceno se uvode jer postoji jedna statisticka zamka koja bi mogla negativno uticati na marketingsku kampanju za vakcinaciju kada bi vlade te pasose naglo i radikalno uvele..jeza u ledja wrote: ↑05/09/2021 19:05
Atmosfera je opustenija zato sto postoji vakcina. Ko zeli da si drasticno smanji sansu da umre od korone ima opciju da se vakcinise. U Americi je od virusa u zadnjih 5 mjeseci umrlo skoro 100k ljudi. Od toga jer tek oko 2k bilo vakcinisano. Mislim, ono…
Druga stvar je delta i njena visustruko veca zaraznost, tako da mozda nema puno smisla porediti ovaj period sa istim prosle godine.
New normalarmin071 wrote: ↑05/09/2021 21:24 https://sportsport.ba/fudbal/brazil-arg ... kol/407414
Ludilo polahko ulazi na velika vrata. Ovi su izgleda odlučili da sjebu sve. Povratka haman nema,…
Jeba nam tik tok generacija majku sada ćemo da gledamo tekme “uživo” preko mobitela i to sa igračima koji će sterilni da izađu na teren. U slučaju da se neko nakašlje u toku tekme ulijeće dr. Drljević sa kovidiotima da hapsi igrače po terenu…. Jebote život nekada sam se smijaocvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑05/09/2021 22:11New normalarmin071 wrote: ↑05/09/2021 21:24 https://sportsport.ba/fudbal/brazil-arg ... kol/407414
Ludilo polahko ulazi na velika vrata. Ovi su izgleda odlučili da sjebu sve. Povratka haman nema,…davno se vidjelo da nazad vise nema, a goveda sute i masu repom.
Jedva cekam bleeeeee soj, adekvatno ime.
Ko je ono na vlasti u Brazilu? Populista-antiglobalista Bolsonaro. Koristi pandemiju za svoje ciljeve isto kao sto je i Boris zabranjivao ulazak strancima ne bi li Engleska konacno osvojila Euro.armin071 wrote: ↑05/09/2021 21:24 https://sportsport.ba/fudbal/brazil-arg ... kol/407414
Bas tako, drustvene mreze su nam jebale mater, a tek dolaze nove generacije degenerika uz odgovarajuce agende da ih usmjere da budu jos retardiraniji i nesposobniji i da se bave glupostima umjesto da se bave sa pravim problemima.armin071 wrote: ↑05/09/2021 22:39Jeba nam tik tok generacija majku sada ćemo da gledamo tekme “uživo” preko mobitela i to sa igračima koji će sterilni da izađu na teren. U slučaju da se neko nakašlje u toku tekme ulijeće dr. Drljević sa kovidiotima da hapsi igrače po terenu…. Jebote život nekada sam se smijaocvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑05/09/2021 22:11
New normaldavno se vidjelo da nazad vise nema, a goveda sute i masu repom.
monty python-u, a sada živimo u istom….

Cuj nazad nema ? Pa bit ce nazad kad prodje pandemija. Nijedna nije dovijeka trajala, pa nece ni ova. Nego nauka i struka su nas dosada stitile raznima vakcinama i lijekovima, pa nismo imali ni priliku da iskusimo ovako nestocvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑05/09/2021 22:11New normalarmin071 wrote: ↑05/09/2021 21:24 https://sportsport.ba/fudbal/brazil-arg ... kol/407414
Ludilo polahko ulazi na velika vrata. Ovi su izgleda odlučili da sjebu sve. Povratka haman nema,…davno se vidjelo da nazad vise nema, a goveda sute i masu repom.
gamer4ever wrote: ↑05/09/2021 23:30Cuj nazad nema ? Pa bit ce nazad kad prodje pandemija. Nijedna nije dovijeka trajala, pa nece ni ova. Nego nauka i struka su nas dosada stitile raznima vakcinama i lijekovima, pa nismo imali ni priliku da iskusimo ovako nestocvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑05/09/2021 22:11
New normaldavno se vidjelo da nazad vise nema, a goveda sute i masu repom.