Ne mora biti kriv ali se hapsi jer ima preminulihBlack swan wrote: ↑08/09/2021 11:43 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/67 ... ajka-i-sin
Znaci ipak vozac minibusa kriv
Sin i majka zaginuli
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
foxlife
#48151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drndalo
#48152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prvi opis je tacan. Dobro su se tresnuli, to vec znam po zvuku procijeniti... Cest uzorak imam...archi_a wrote: ↑08/09/2021 11:23Opel išao od pravca Mojmila, prema A fazi, Clio išao iz A faze i na raskrsnici između b i c faze skrenuo lijevo, prema c fazi. Obojici zeleno, s tim što prvenstvo pravca ima opel. Clio je trebao sačekati na skretanju. Svake sedmice bar jedan sudar na ovoj raskrsnici. Znam, porodica mi živi tamo.Naslovnica wrote: ↑08/09/2021 10:42
Udario Opel u Renaulta, Opel ostao u pravcu a francuz se zarotirao za 90 stepeni.
Ili to ili je clio išao iz b faze u c fazu, ali u tom slučaju, neko je prošao kroz duboko crveno.
Ono sto je kumovalo ovome, a veliki je problem na ovoj dionici (ne opravdava Clia), i sto lokalci znaju je Auto-skola... Ima ih 786 svaki dan, i napast su samo takva. Znam da moraju uciti voziti, ali ima li igdje drugo ista, kao i ima li da ih se malo nauci ista, prije nego ih se doveze na ove raskrsnice klizavog asfalta (posebno kad je mokro), nizbrdo, dosta pregledne inace (ali ljudi zaborave da auto u raskrsnici to smanji jako), pa ljudi voze brze, U SRED POPODNEVNE SPICE ??? Zna se desiti da se od SOS sela do parkinga kod Toplane vozi 10-15 minuta kada se naredaju 3-4 auto-skole, od kojih sve idu ravno niz Ive Andrica. U spici, kada je najkriticnije, samo 1 auto-skola moze proci ovom raskrsnicom ulijevo po pravilima u jednom turnusu zelenog, nekada ni toliko jer cekajuci da svi prodju iz kontre, cesto ostanu u sredini kad se upali zeleno s bokova, B&C faze...
Dakle, auto-skole je lijevu traku nizbrdo blokirala cekajuci prolaz u B fazu kada svi OZDOL prodju uzbrdo, a Opel je isao desnom ravno. Ista auto-skola je njemu blokirala dio vidika prema Clio-u koji je isao iz A faze. Tom istom Clio-u je auto-skola blokirala dio vidika prema Opelu da je pomislio da moze proci... Uz iole vecu brzinu od 30 oba auta u kontra smjerovima, nije bilo dovoljno prostora da oduzimanje prednosti prodje bez KRHa...
By the way, ko je rekao da je Reno Klio plastikaner...?
- vjeshalica
#48153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko kaze da je kriv? On je osumnjecen i priveden.Black swan wrote: ↑08/09/2021 11:43 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/67 ... ajka-i-sin
Sin i majka zaginuli
- drug_profi
#48154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gledao sam slike malo.Black swan wrote: ↑08/09/2021 11:43 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/67 ... ajka-i-sin
Sin i majka zaginuli
Na šajbi kombija dvije glave su razbijene i to ne od vozača, već od putnika. Dva udarca iznutra sa desne strane.
Drugo, kombi je počeo kočiti dok je bio u svojoj traci, i onda je izgleda pokušao bježati lijevo. Sam kontakt se desio dijelom u njegovoj traci a dijelom na sredini ceste.

Ne znam zašto je vozač uhapšen, ali vjerovatno procedura dok se ne obrade svjedoci i mišljenja inspektora i vještaka.
- holowey
#48155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
cuj bjezao lijevo? valjda je trebao bjezati desno, ne kontam...
-
citroen xm
#48156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A izjava očevidca je ravna djetetu od 3 godine. Frajer ništa nije rekao. Ko je vozio djecu? Šta znači vozio skroz desno kada se i vozi desnom stranom?
- drug_profi
- holowey
#48158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i da naletim na auto iz suprotnog smjera koje audi pretice? ili da ne dozvolim audiju da se vrati u svoju traku? desnom stranom se vozi, u desno se bjezi, nemas sta da trazis u lijevoj ako ne pretices, a i tad se trebas sto prije vratiti desno...drug_profi wrote: ↑08/09/2021 12:57Pa ne znam sta ti nije jasno. Ako je audi skroz desno iz tvoje perspektive, bjezanje u sredinu daje sansu da se mimoiđete.
- drndalo
#48159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jasta, teorija...holowey wrote: ↑08/09/2021 12:59i da naletim na auto iz suprotnog smjera koje audi pretice? ili da ne dozvolim audiju da se vrati u svoju traku? desnom stranom se vozi, u desno se bjezi, nemas sta da trazis u lijevoj ako ne pretices, a i tad se trebas sto prije vratiti desno...drug_profi wrote: ↑08/09/2021 12:57
Pa ne znam sta ti nije jasno. Ako je audi skroz desno iz tvoje perspektive, bjezanje u sredinu daje sansu da se mimoiđete.
Ja sam jednom tako na svu srecu izbjegao debeo sudar, bjezeci ulijevo, jer tu nije bilo nikoga... Da sam bjezao samo u svoje desno, imao bih ceoni sudar, sa <30 stepeni ugla sa budalom koja je najerila bas tuda proci kroz moju traku... Za mnom u slepi nakacena na kuku, autoprikolica sa sve autom na njoj... Nisam siguran da li bi mi taj auto s prikolice zavrsio na glavi s ledja da smo se sudarili...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#48160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
citroen xm wrote: ↑08/09/2021 12:52 A izjava očevidca je ravna djetetu od 3 godine. Frajer ništa nije rekao. Ko je vozio djecu? Šta znači vozio skroz desno kada se i vozi desnom stranom?
- drug_profi
#48161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
On da moze da se vrati nazad ne bi bio na rubu ceste... i to su sve refleksne radnje, ides da izbjegnes prepreku koju vidis.holowey wrote: ↑08/09/2021 12:59i da naletim na auto iz suprotnog smjera koje audi pretice? ili da ne dozvolim audiju da se vrati u svoju traku? desnom stranom se vozi, u desno se bjezi, nemas sta da trazis u lijevoj ako ne pretices, a i tad se trebas sto prije vratiti desno...drug_profi wrote: ↑08/09/2021 12:57
Pa ne znam sta ti nije jasno. Ako je audi skroz desno iz tvoje perspektive, bjezanje u sredinu daje sansu da se mimoiđete.
-
citroen xm
#48162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo isti kao ovaj svjedok samoubistva 
-
foxlife
#48163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa valjda i taj u autu iz suprotnog smjera prati situaciju i koci i prije nego se vas dvojica sudarate ili pokusavate izbjeci jedan drugogholowey wrote: ↑08/09/2021 12:59i da naletim na auto iz suprotnog smjera koje audi pretice? ili da ne dozvolim audiju da se vrati u svoju traku? desnom stranom se vozi, u desno se bjezi, nemas sta da trazis u lijevoj ako ne pretices, a i tad se trebas sto prije vratiti desno...drug_profi wrote: ↑08/09/2021 12:57
- holowey
#48164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i gdje on bjezi? opet u lijevo? nemas sta lijevo traziti, nije ovo engleska... na ovom konkretnom slucaju, bas ga je "bjezanje lijevo" spasilo od sudara
-
foxlife
#48165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako je pratio situaciju on je zaustavljen mnogo prije sudara
na konkretno slucaju pitaj boga je li audi sverao ili sta je vec radio
- drug_profi
#48166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Radnje su reflekse. Bjezis od prepreke ili vozila koje ti se priblizava. Ti ne znas da li je onaj naumi desno ili lijevo, samo znas da ide na tebe i bjezis gdje ima mjesta. O kakvom razmisljanju pricamo.
Heibet dashcam snimaka gdje se na ovaj nacin izbjegla ali i dogodila nesreca.
Heibet dashcam snimaka gdje se na ovaj nacin izbjegla ali i dogodila nesreca.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#48167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ogranicenim ljudima je tesko objasniti,ne trudi se...drug_profi wrote: ↑08/09/2021 14:03 Radnje su reflekse. Bjezis od prepreke ili vozila koje ti se priblizava.
- vjeshalica
#48168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Minibus bio pun djece,skolski prevoz.citroen xm wrote: ↑08/09/2021 12:52 A izjava očevidca je ravna djetetu od 3 godine. Frajer ništa nije rekao. Ko je vozio djecu? Šta znači vozio skroz desno kada se i vozi desnom stranom?
Sumnjam da bi vozac sa busom pun djece mahnito,msm ne moze se ni za koga garantovat,ali....
- i agree
#48169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vjeshalica wrote: ↑08/09/2021 14:19Minibus bio pun djece,skolski prevoz.citroen xm wrote: ↑08/09/2021 12:52 A izjava očevidca je ravna djetetu od 3 godine. Frajer ništa nije rekao. Ko je vozio djecu? Šta znači vozio skroz desno kada se i vozi desnom stranom?
Sumnjam da bi vozac sa busom pun djece mahnito,msm ne moze se ni za koga garantovat,ali....
- vjeshalica
#48170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisi u pravu.drug_profi wrote: ↑08/09/2021 12:44 Gledao sam slike malo.
Na šajbi kombija dvije glave su razbijene i to ne od vozača, već od putnika. Dva udarca iznutra sa desne strane.
Sajba jeste razbijena,ali zbog udarca koji je izazvao prskanje stakla iz karoserije,tu gdje je sajba pukla nema sjedecih mjesta sa unutrasnje strane vec tabla niti ima krvi, a djeca su lakse povrijedjena
Da su lupali glavom kako je razbijena, imali bi teze povrede
Evo ti slika na kojoj se vidi trag pucanja koji vodi iz karoserije koja se deformisala

-
archi_a
#48171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
drndalo wrote: ↑08/09/2021 12:26Prvi opis je tacan. Dobro su se tresnuli, to vec znam po zvuku procijeniti... Cest uzorak imam...archi_a wrote: ↑08/09/2021 11:23
Opel išao od pravca Mojmila, prema A fazi, Clio išao iz A faze i na raskrsnici između b i c faze skrenuo lijevo, prema c fazi. Obojici zeleno, s tim što prvenstvo pravca ima opel. Clio je trebao sačekati na skretanju. Svake sedmice bar jedan sudar na ovoj raskrsnici. Znam, porodica mi živi tamo.
Ili to ili je clio išao iz b faze u c fazu, ali u tom slučaju, neko je prošao kroz duboko crveno.![]()
Ono sto je kumovalo ovome, a veliki je problem na ovoj dionici (ne opravdava Clia), i sto lokalci znaju je Auto-skola... Ima ih 786 svaki dan, i napast su samo takva. Znam da moraju uciti voziti, ali ima li igdje drugo ista, kao i ima li da ih se malo nauci ista, prije nego ih se doveze na ove raskrsnice klizavog asfalta (posebno kad je mokro), nizbrdo, dosta pregledne inace (ali ljudi zaborave da auto u raskrsnici to smanji jako), pa ljudi voze brze, U SRED POPODNEVNE SPICE ??? Zna se desiti da se od SOS sela do parkinga kod Toplane vozi 10-15 minuta kada se naredaju 3-4 auto-skole, od kojih sve idu ravno niz Ive Andrica. U spici, kada je najkriticnije, samo 1 auto-skola moze proci ovom raskrsnicom ulijevo po pravilima u jednom turnusu zelenog, nekada ni toliko jer cekajuci da svi prodju iz kontre, cesto ostanu u sredini kad se upali zeleno s bokova, B&C faze...
Dakle, auto-skole je lijevu traku nizbrdo blokirala cekajuci prolaz u B fazu kada svi OZDOL prodju uzbrdo, a Opel je isao desnom ravno. Ista auto-skola je njemu blokirala dio vidika prema Clio-u koji je isao iz A faze. Tom istom Clio-u je auto-skola blokirala dio vidika prema Opelu da je pomislio da moze proci... Uz iole vecu brzinu od 30 oba auta u kontra smjerovima, nije bilo dovoljno prostora da oduzimanje prednosti prodje bez KRHa...
By the way, ko je rekao da je Reno Klio plastikaner...?![]()
Auto škole su mi nevjerovatne. Nije do "vozača", već do instruktora. Pogotovo gore, nevjerovatno mi je da ne znaju objasniti putanju kretanja vozila u raskrsnici. Krenuo je da skrene lijevo, on stoji na semaforu dok sve i jedno vozilo iz kontra smjera ne prođe pravo ili desno, umjesto da po putanji izađe do sredine. Prosjek prolaska na zelenom, sa autoškolom ispred je, jedan i po auta. Pa, daj malo gasa majstore, pokreni se bar milimatar, ebem ti instruktora.
- drug_profi
#48172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ok.vjeshalica wrote: ↑08/09/2021 14:28Nisi u pravu.drug_profi wrote: ↑08/09/2021 12:44 Gledao sam slike malo.
Sajba jeste razbijena,ali zbog udarca koji je izazvao prskanje stakla iz karoserije,tu gdje je sajba pukla nema sjedecih mjesta sa unutrasnje strane vec tabla niti ima krvi, a djeca su lakse povrijedjena
Da su lupali glavom kako je razbijena, imali bi teze povrede
Evo ti slika na kojoj se vidi trag pucanja koji vodi iz karoserije koja se deformisala
![]()
- vjeshalica
#48173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da, bas cudno, ipak sa desne strane ima bankina na koju se moze bjezati msm nije uskoholowey wrote: ↑08/09/2021 12:59i da naletim na auto iz suprotnog smjera koje audi pretice? ili da ne dozvolim audiju da se vrati u svoju traku? desnom stranom se vozi, u desno se bjezi, nemas sta da trazis u lijevoj ako ne pretices, a i tad se trebas sto prije vratiti desno...drug_profi wrote: ↑08/09/2021 12:57
-
L u c i f e r
#48174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Licno, nikad ne bjezim ni desno ni lijevo.
Nastojim da usporim.
Jednom sam cak i stao na pola metra od prestizaca kolone u krivini.
Skretanjem iz svoje trake se cesto najebe ili slijetanjem ili opet front sudarom ili nemogucnoscu dokazivanja vlastite nekrivice.
Mozda grijesim pa cu kad najebati zbog toga.
Ali do sada mi je to vise puta valjalo.
Nastojim da usporim.
Jednom sam cak i stao na pola metra od prestizaca kolone u krivini.
Skretanjem iz svoje trake se cesto najebe ili slijetanjem ili opet front sudarom ili nemogucnoscu dokazivanja vlastite nekrivice.
Mozda grijesim pa cu kad najebati zbog toga.
Ali do sada mi je to vise puta valjalo.
- drug_profi
#48175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljudi moji vi kontate da imate izbora. Naravno kad ima izbora, najbolje je stati u stranu.
A kad se sve desava u tren oka, radis po refleksu. I kombi je kocio i bjezao tamo gdje je izgledalo da ima mjesta.
A kad se sve desava u tren oka, radis po refleksu. I kombi je kocio i bjezao tamo gdje je izgledalo da ima mjesta.