Ovaj kao u šahu - fol žrtvuje kraljicu jer zna slijed partije nakon toga.
Mat!
Ovaj kao u šahu - fol žrtvuje kraljicu jer zna slijed partije nakon toga.
Pa dodaš na izbornom listu (opcionalno): Prikaži podatke kako sam se izjasnio na zadnjem popisu stanovništva.
Zato sam ti postavio linkove.palermo wrote: ↑07/09/2021 15:58dakle, ono što Bakir govori....ok, bitno je da su stigle dobre vijesti do Mostara, pa makar i kasnile....vee-jay wrote: ↑07/09/2021 15:42
I o toj granici je govoreno hiljade puta, ali bit ce do Mostara ne dolaze vijesti tako brzo:
1. U Federaciji moze i direktni i indirektni izbor ako je isto tako u RSu -- asimetrija nije prihvatljiva.
2. Nadleznosti doma naroda u Federaciji svesti na nadleznosti u RSu.
3. Fer izbori.
samo, jes ti siguran da je ovo uspostavljeni konzensuz oko toga šta je minimum ?
Dobro, ako sam Hrvat a zelim glasati za "Nehrvata"?
Citiramsitni svercer wrote: ↑07/09/2021 15:43etnicka grupaja koliko vidim ti poistovjecujes etnicku grupu i naciju
pripadnost naciji nije ogranicena ni vjerskom ni rasnom ni etnickom ni bilo kojom drugom pripadnoscu osim drzavnom
![]()
Ja kao Hrvat, ako želim glasati za Bakira koji se kandidirao za Dom naroda Hravata, ako dobije kvalificiraju podršku mog narod, zašto me Bakir ne bi mogao predstavljati?Dobro, ako sam Hrvat a zelim glasati za "Nehrvata"?
Ili ako sam "Ostali"?
Je li fakat nejasno da su Bosnjaci i nacija? I narod i nacija.
Konstitutivnost je prevaziđena i moraju se tražiti druga rješenja. Jedino se Hrvati za istu drže kao za slamku zbog njihovog broja.
Nikakav kongres mene ne obavezuje, da ja glasam po njihovom diktatu.exliberal-ex wrote: ↑07/09/2021 16:38 ps. ako npr bosnjacki kongres kaze mi hocemo da kandidujemo ZK i BI da jedan od njih prestavljaja bosnjacku komponentu nista nemoze sprijecit da ZK bude predstavnik bosnjacke komponente, eto savrsenog primjera da se pokaze gradjanska opcija![]()
niko tebe nece sprijecavat da glasas za kga god hoces....izadjes na izbore i imas 2 kandidata za hrvatskog clana i 2 za bosnjackog. oba kandidata su prosla "kvalifikacije " ispred kongresa . sad ti kao glasac mozes da odaberes po jednog iz svake grupe.BAK-eV wrote: ↑07/09/2021 17:10Nikakav kongres mene ne obavezuje, da ja glasam po njihovom diktatu.exliberal-ex wrote: ↑07/09/2021 16:38 ps. ako npr bosnjacki kongres kaze mi hocemo da kandidujemo ZK i BI da jedan od njih prestavljaja bosnjacku komponentu nista nemoze sprijecit da ZK bude predstavnik bosnjacke komponente, eto savrsenog primjera da se pokaze gradjanska opcija![]()
Glasam za koga ja hocu jer je to moje pravo.
I niko nema pravo da moj glas umanjuje zbog moje rase, vjere, porijekla, teksture lica ....![]()
Pa to sto "ti" nudis je rasizam ne rjesenje.
Nacije se razvijaju u XIX stoljeću.basar wrote: ↑07/09/2021 17:20 Problem Bosne nije postojanje 3 dominantne etničke skupine, nego nedostatak nacionalnog identiteta. Prava i ravnopravnost etničkih skupina je rješiva stvar.
Međutim postoje agresori koji su trenutno snažniji u odnosu na Bosnu i njenu naciju.
Posebno nam ide u prilog kulturalna sličnost ove 3 dominantne etničke skupine, i hiljadugodišnji suživot. Onaj ko ugrožava taj suživot, svjesno ili nesvjesno u konačnici želi uništiti Bosansku naciju tj. Državu.
I za vrijeme Tvrtka su postojale različite etnije, plemena itd. Zato se nazvao kraljem srblja između ostalog, dakle srpske etnije koja je i tada sačinjavala taj prošireni državni prostor.
![]()
![]()
![]()