https://www.klix.ba/vijesti/bih/jutros- ... /210907013
I kaze nece raja da se vakcinise
Moderator: O'zone
Jesi li slucajno pitao moze li kod njih druga doza ili samo prva?smijesni_ste wrote: ↑06/09/2021 17:17 Bio sam u Omer Masliću i rekli su mi da će tamo biti samo Sinofarm zasad pa navalite koga zanima, a Zetra će biti aktuelna do decembra kažu.
I onda mene napadaju kada pljujem po Pfizeru, a gledaj šta su uradili svojim lobiranjem i propagandom.laik1981 wrote: ↑07/09/2021 09:17![]()
I kaze nece raja da se vakcinise![]()
E jebiga, pljujes, a i ti si se njom bocno iz istog razlogaNaslovnica wrote: ↑07/09/2021 09:22I onda mene napadaju kada pljujem po Pfizeru, a gledaj šta su uradili svojim lobiranjem i propagandom.laik1981 wrote: ↑07/09/2021 09:17![]()
Neće ljudi niti jednu drugu vakcinu osim Pfizera.

Uploaduj potvrdu preko kompa, mislim da ne može preko mobaKolikoJeSati wrote: ↑06/09/2021 18:09 Danas primio drugu dozu AZ i rekose mi da mogu preuzeti QR certifikat cim dodjem kuci. Evo vec 5 sati pokusavam ali nikako mi ne prikazuje PDF, niti opciju za slanje na viber.
Pa jesam, uvijek to ponavljam.laik1981 wrote: ↑07/09/2021 09:23E jebiga, pljujes, a i ti si se njom bocno iz istog razlogaNaslovnica wrote: ↑07/09/2021 09:22
I onda mene napadaju kada pljujem po Pfizeru, a gledaj šta su uradili svojim lobiranjem i propagandom.
Neće ljudi niti jednu drugu vakcinu osim Pfizera.![]()
Ma zezam se.. Razumijem te.. Ko zna sta ce se jos promijeniti u narednim mjesecima..Naslovnica wrote: ↑07/09/2021 09:29Pa jesam, uvijek to ponavljam.
Početkom juna nisam znao ono što danas znam.
Nije bilo priča o opadanju rapidnom imuniteta nakon 6 mjeseci, o trećoj, četvrtoj boci, petoj...boci, o tome da je imunitet nakon prebolovane korone višestruko bolji od 2 Pfizera, itd.
Prejak marketing, što dokazuje i ova slika sa Zetre.
Ovo je nas klasicni kompleks da je sve njemacko najbolje.Naslovnica wrote: ↑07/09/2021 09:22I onda mene napadaju kada pljujem po Pfizeru, a gledaj šta su uradili svojim lobiranjem i propagandom.laik1981 wrote: ↑07/09/2021 09:17![]()
Recimo da ja vise vjerujem ekipi koja napravi vakcinu kojoj primarna svrha nije profit. I kao takva sasvim sigurno ogromna konkurencija onima kojima jeste. Da ne pricamo o jednostavnijem nacinu cuvanja.Naslovnica wrote: ↑07/09/2021 09:29Pa jesam, uvijek to ponavljam.
Nije bilo priča o opadanju rapidnom imuniteta nakon 6 mjeseci, o trećoj, četvrtoj boci, petoj...boci, o tome da je imunitet nakon prebolovane korone višestruko bolji od 2 Pfizera, itd.
Tako je. Hoces zvati antivaksera covjeka koje nakon 2 ne bude htio 4,5 i 10 dozu boostera?Chmoljo wrote: ↑07/09/2021 09:32Ovo je nas klasicni kompleks da je sve njemacko najbolje.Naslovnica wrote: ↑07/09/2021 09:22
I onda mene napadaju kada pljujem po Pfizeru, a gledaj šta su uradili svojim lobiranjem i propagandom.
Mislim, jeste, ima tu i istine, ali ocigledno je da bi kod nas vakcinacija bila uspjesna uz dovoljno doza Pfizera.
Jer, blago mi je nevjerovatno da kod nas ima vise antivaksera nego u Srbiji. A ako narod hoce Pfizer, neka nabavljaju jebeni Pfizer, samo da se postigne fina procijepljenost.
Sve si rekao ovom rečenicom. Ako si u septembru skontao ono što nisi znao početkom juna, nemoj da se iznenadiš sljedeće godine u martu da još nešto saznaš što nisi znao ni u junu a ni u septembru. Možda još bude tih saznanja sporadično u pojedinim mjesecima narednih godina. A nadati se da neće. I opet se vratim na početak svega, vrijeme će sve pokazati i ne treba žuriti / letiti prvi.Naslovnica wrote: ↑07/09/2021 09:29Pa jesam, uvijek to ponavljam.
Vala da sam žurio/letio - nisam.kritikos wrote: ↑07/09/2021 09:35Sve si rekao ovom rečenicom. Ako si u septembru skontao ono što nisi znao početkom juna, nemoj da se iznenadiš sljedeće godine u martu da još nešto saznaš što nisi znao ni u junu a ni u septembru. Možda još bude tih saznanja sporadično u pojedinim mjesecima narednih godina. A nadati se da neće. I opet se vratim na početak svega, vrijeme će sve pokazati i ne treba žuriti / letiti prvi.Naslovnica wrote: ↑07/09/2021 09:29
Pa jesam, uvijek to ponavljam.
Stoka u svakom smislu rijeci.laik1981 wrote: ↑07/09/2021 09:17![]()
Poslao ga Asim i odmah zavrsio.
E to, al nije Asim da ne bude ofirno vec Zahiragic.
mirsek wrote: ↑07/09/2021 12:22E to, al nije Asim da ne bude ofirno vec Zahiragic.![]()
Salu na stranu..
Mozda smo imali srece, dosli iz pravca stadiona, stali u red i kaze onaj redar, to je red za revakcinaciju, ko je dosao na prvu dozu frizera ? Javilo se par nas, kaze hajte na ovaj drugi ulaz, skenirao nađ zdravstvene i pustio pored ograde, dosli na red za 5 minuta.
Za mlađu populaciju je bilo govora da navodno AZ stvara ugruške a dok to kod starijih nije slučaj. Koliko je sve to tačno ne znam, ali nije onda čudno što mlađi čekaju Pfizer. Svakako je dosta poluinformacija pa su ljudi sumnjičavi. Mislim da bi sada bilo vrijeme vakcinisati radno stanovništvo jer penzioneri nisu prinuđeni ići na posao a veliki broj njih i jeste vakcinisan. Studenti bi također trebali biti u prioritetima i sva mlađa populacija. Nije budućnost u starcima, surovo ali tako je. Svi imamo u kući nekog starog i možemo mu kupiti sve što mu treba i pobrinuti se da se što manje izlaže riziku. Radnici, studenti, mlađe stanovništvo generalno, mora koristiti javne prevoze i svakodnevno biti više izloženi virusu.
Ako sam je dobro shvatio, mislim da može. Ja sam isto htio revakcinaciju i na kraju sam 'otpao' jer mi je prva vakcina bila Astra, ali Sinofarm može koliko sam skontao i prva i druga doza.skafilic wrote: ↑07/09/2021 09:21Jesi li slucajno pitao moze li kod njih druga doza ili samo prva?smijesni_ste wrote: ↑06/09/2021 17:17 Bio sam u Omer Masliću i rekli su mi da će tamo biti samo Sinofarm zasad pa navalite koga zanima, a Zetra će biti aktuelna do decembra kažu.