palermo wrote: ↑07/09/2021 07:06
cyprus wrote: ↑07/09/2021 00:11
Pa mislim da se završetak te priče neće baš svidjeti Komšiću i njegovim glasačima... Zapravo, uvjeren sam u to...
Ali mišljenja sam i da to uopšte ne mora biti loše po Bosnu i Hercegovinu (pod uslovom da rješenje ne bude došlo u vidu nečega što bi se za početak zvalo hrvatska izborna jedinica) - iz javnog prostora bi se konačno maknula ova suštinski beskorisna tema koja je daleko od pravih problema sa kojima se građani ove zemlje suočavaju... HDZ bi izgubio izgovor da šuruje sa Dodikom, a Republika Hrvatska da se invazivno miješa u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine... Istovremeno bi balansa radi i nešto zauzvrat morala dobiti i hajmo je nazvat probosanska strana...
Eh, drug moj, ti okruglo pa na cose....sta bi to zauzvrat mogla dobiti ta, kako ti rece, uslovno probosanska strana i kako da Hrvati dobiju ono sto zele bez svoje izborne jedinice....
Pobogu zar je Hrvatskoj ikada trebao izgovor.da ae.mijesa u unutrasnja pitanja Bo@ne i Hercegovine
1. Šta bi mogli dobit... Ako ništa pritisak međunarodne zajednice na hrvatsku komponentu u vidu 'eto dobili ste šta ste htjeli, ništa vam više ne fali, hajd sad ne jedite više govna, i bud'te malo konstruktivni'...
2. Kako to ostvariti bez izborne jedinice... Pa uz malo dobre volje, mislim da nije teško nać rješenje... Recimo da se članovi predsjedništva biraju u parlamentu, ili možda putem elektorskih glasova (voo drugo je doduše vratolomija, ali mislim da je izvodivo)...
3. Jedno je kad se miješaš sa solidnim izgovorom, a drugo je kad to činiš ničim izazvan... Ima tu dobre razlike...
Et ukratko...