SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#48051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta ovo roka
- Revolucionar ★
#48052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel tip koji ordinira oko Fahdove i gore u naselju, najcesce Trg zavnobiha , opasan po prolaznike ili? Urla, trci, psuje, izgleda ima i govornu manu. Nizak onako, cesto jede tamo u pekari kod textil hausa. Evidentno da je osoba s posebnim potrebama, ali vidim ga par puta urla na prolaznike
- cartman
#48053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo i ja cuo, da nije vatromet?
-
Naslovnica
#48054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aco?Revolucionar ★ wrote: ↑06/09/2021 00:04 Jel tip koji ordinira oko Fahdove i gore u naselju, najcesce Trg zavnobiha , opasan po prolaznike ili? Urla, trci, psuje, izgleda ima i govornu manu. Nizak onako, cesto jede tamo u pekari kod textil hausa. Evidentno da je osoba s posebnim potrebama, ali vidim ga par puta urla na prolaznike
- thekupus
#48055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.aa.com.tr/ba/balkan/pucnjav ... ei/2356289
Lomiti ruke ovima što pucaju na svadbama. Stoka!
Lomiti ruke ovima što pucaju na svadbama. Stoka!
-
mariner
#48056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U trenutku jakog praska udara auta od trotuar, mnostvo ljudi se trznulo i mnogi koji su po titovoj hodali glasno pustuse glas straha i cudjenja...svi usmjerise pogled prema banci.
Ja sam bio ispod sata pogledom prema kulovicevoj ul. cim sam se okrenuo vidim prizor kako se pod gasom dzip penje preko trotuara kroz mnostvo ljudi prolazi koji su bili na stanici i koji su bili u prolazu, udara covjeka koji se prevrce i pada u stranu i ostaje nepomican lezi na podu.( dali je bio pregazen upitno je? )brzo udara drugog pjesaka prednjim djelom auta i taj se nadje na sajbi kojeg nosi do zida banke i u trenutku udara covjek spada sa auta i pada na pod micuci se, auto lomi betonsku sakciju i vidljivo je da su se prednji tockovi za trenutak okretali sto znaci da je auto bio pod gasom svo vrijeme.
Sve se desilo u djelicu sekunde i tesko je bilo sve to uociti i mnoge druge pojedinosti sa pozicije preko puta ulice na kojoj sam stajao jer puno ljudi zaklanja pogled i svorena je panicna atmosfera na ulici i na tram.stanici.
Kako su samo dvojca pokupljena pored mnostva ljudi koji su se tu nalazili pitanje je sudbine?
Prvi udareni nepomicno lezi drugi je bio malo bolji, vozaca nisam vidio niti znao sta je sa njim i da je u pitanju osoba sa slike. Zbog cepova i zastoja po ulicama jedva su se probili hitna pomoc i policija, bila je opsta havarija jer u tim satima je jako prometno (oko 17h).
Vidljivo je bilo ulje od auta prosuto po trotuaru, polomljen betonski cunj i betonska saksija uz banku, u autu aktiviran vazdusni jastuk, ljudi koji pruzaju pomoc nestretnim ljudima. Auto nije proletio zato sto se nije mogao zaustaviti sto inace bude nego je pod gasom presao preko ivicnjaka i pod gasom udario u zid.
Iskreno, osjetio sam toliko sazaljenje prema njima da sam bio pod utiskom danima jer sam i sam mogao biti slucajno na toj poziciji gdje su pokupljeni.
Dobro je sto su ostali zivi, nek im je sa srecom dalje ljecenje, valjda ce biti dobro.
Ima kamera po banci i snimaka, sve se moze brzo zakljuciti ako se hoce i bude imalo volje, ako se smandrlja i razvodni zbog nekih drugih nama poznatih interesa kao i kod mnogih drugih slucajeva onda nek nam je Bog na pomoci u kakvom vilajetu zivimo.
1. Gubljenje svijesti( pozlilo pa se izgubila prisebnost, epilepsija, srcani udar, ludilo, bilo vanjiski ili unutrasnji fizioloski razlozi..itd)
2. Nesposobnost kontrolisanja vozila bilo zbog nepaznje ili neznanja upravljanja vozilom ili nekim drugim vidom ponasanja koji su cesti( stikle, mobitel, ogledalo, zjevanje i blejanje u stranu, nerviranje..itd)
3. Neispravnost vozila i otkazivanje "poslusnosti ".( sto je mala mogucnost)
Jedan od ovih nabrojanih mora isplivati ako se hoce cinjenice i valjda ce biti dostupno javnosti.
Najbolje bi bilo da se ova sa slike javi i da iskreno javnosti onako pokajnicki ljudski saopsti kao sto sam sad ja sve sto zna o ovome da ne nagadjamo ko na nagradnoj igri.
Last edited by mariner on 06/09/2021 11:50, edited 1 time in total.
- thekupus
#48057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja mislim da joj je bolje da šuti. Pa pročitao si gore iznad onog pametnjakovića što kaže da bi joj on presudio odmah da je bio tu. Ne zanima ga šta ona ima za reći. Uvijek će biti tako, bolje joj je da se ušuti ako nije kriva, nego da se pravda bolidima koje to ne zanima.mariner wrote: ↑06/09/2021 11:37
Jedan od ovih nabrojanih mora isplivati ako se hoce cinjenice i valjda ce biti dostupno javnosti. Najbolje bi bilo da se ova sa slike javi i da iskreno javnosti onako pokajnicki ljudski saopsti kao sto sam sad ja sve sto zna o ovome da ne nagadjamo ko na nagradnoj igri.
Ako je kriva, nek je policija hapsi, boli me briga.
-
L u c i f e r
#48058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Ne mere se vako pred djecom ponasat niko. Sve cu vovo na portOole postavit."insaneinthebrain wrote: ↑05/09/2021 22:46![]()
![]()
a bagre, zaposjelo Ilidzu i ne da nikome
&list=WL&index=16
- drug_profi
#48059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Reći će tamo gdje treba. A materijalni dokazi će ili poduprijeti ili osporiti tu priču.
Nadm se da će se pješaku koji je bio teže povrijeđen, stanje popraviti, izaći iz opasnosti i da će se oporaviti.
Nadm se da će se pješaku koji je bio teže povrijeđen, stanje popraviti, izaći iz opasnosti i da će se oporaviti.
- O'zone
- Globalni moderator
-
DonieBrasco
#48061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pun je grad ovih degenerika rođenih u 2000. pa nadalje sto terorisu druge, dileri, pljackasi, klosari mrtvi nimalo mi ih nije zao kada dobiju batine.
-
90minut
#48062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisu to degenerici to su djeca rođena 2000godine dakle imaju 21 godinu.DonieBrasco wrote: ↑06/09/2021 17:42 Pun je grad ovih degenerika rođenih u 2000. pa nadalje sto terorisu druge, dileri, pljackasi, klosari mrtvi nimalo mi ih nije zao kada dobiju batine.
- drndalo
#48063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To koliko imaju godina ne znaci da nisu degenerici...90minut wrote: ↑06/09/2021 17:55Nisu to degenerici to su djeca rođena 2000godine dakle imaju 21 godinu.DonieBrasco wrote: ↑06/09/2021 17:42 Pun je grad ovih degenerika rođenih u 2000. pa nadalje sto terorisu druge, dileri, pljackasi, klosari mrtvi nimalo mi ih nije zao kada dobiju batine.![]()
-
foxlife
#48064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
al najsmjesnije njih cetvorica na dvojicu i popuse teze i lakse ozlijedjenog
-
90minut
- drndalo
#48066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ti si ih nazvao djeca, ne mi stari...
Ja se osvrnuh na karakterne osobine, ne godine...
Ja se osvrnuh na karakterne osobine, ne godine...
-
Iker C
#48067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nemojte bez veze pisati o ovom slucaju u Hadzicima, momci su mangupi jedan kroz jedan. Tako mladi a vec su visoko rangirali u drustvu.
Ja sam vec pisao na ovoj temi da kroz ruralne opcine KS ne hodam bez M70, i vama isto preporucujem. Ilidza i Hadzici su naselja u rangu brazilskih favela.
Ja sam vec pisao na ovoj temi da kroz ruralne opcine KS ne hodam bez M70, i vama isto preporucujem. Ilidza i Hadzici su naselja u rangu brazilskih favela.
- Revolucionar ★
#48068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A ne znam imenom, stvarno. Uvijek je na tom potezu, urla, skace. Doduse, ne znam da li je isprovociranNaslovnica wrote: ↑06/09/2021 00:13Aco?Revolucionar ★ wrote: ↑06/09/2021 00:04 Jel tip koji ordinira oko Fahdove i gore u naselju, najcesce Trg zavnobiha , opasan po prolaznike ili? Urla, trci, psuje, izgleda ima i govornu manu. Nizak onako, cesto jede tamo u pekari kod textil hausa. Evidentno da je osoba s posebnim potrebama, ali vidim ga par puta urla na prolaznike
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#48069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Danas se vraćam s posla autom oko 16:30, vozim srednjom trakom po propisu i lagano razgovaram preko Handsfree sistema koliko mogu jer mi je ipak prioritetno da pratim cestu, a ni impulsi nisu skupi više.
U jednom momentu auto s lijeve strane počinje da krivuda, mercedes novije proizvodnje, vozač naflitana plavka s usnama ko pačija guzica drži mobitel kao da će pitu s njeg jesti, priča i zvjera okolo i u jednom momentu udara u trotoar te se odbija i skoro pola metra ulazi u moju traku.
Malo kasnije s desne strane vozačica BMWa X3 usjeca na Čengić Vili krivinu u tjera me na kočenje i spominjanje i majke i oca, guska je šefica u jednoj banci i svojevremeno bila zvjezda tračeva o švaleranciji našeg "narodnog predstavanika i pravaka".
Na Otoci stajem na žuto koje prelazi u crveno i škripa guma iza mene. Bruda sa 2 razreda osnovne u Jeep u kasni na pitu i sarmu i sasipa mi svu familiju. Kažem hvala bogu pa ne nosim oružje, vjerovatno bi u jednom momentu došao u iskušenje.
Kod RTV doma sustižem, G II vozi neki panzioner, nit su mu upaljene pozicije niti mu rade štop svjetla ali očito ga ne pegla Kemo na tehničkom jer mu je tablica malo izgrebana (od WAPa).
Malo dalje moram usporiti jer čiko što vozi balvane kroz glavni grad ispušta toliku količinu crnog dima da je skoro nemoguće voziti glavnom cestom.
Usput prolazim kroz radove gdje je obavezna signalizacija i graničnici samo dobar vic o radu u Švabiji.
Kao krem na torti zaustavlja me drot jer mu se od mog češkanja učinilo da držim telefon. Morao sam mu kao u CSI smeću od serije dokazati da mi je mobitel u torbi u prtljažniku, a da telefonom upravljam glasom bez korištenja dugmića.
Za 40 minuta se svaki dan nakupimo toliko frustraacija da nije čudo što toliki puknu i pređu liniju.
U jednom momentu auto s lijeve strane počinje da krivuda, mercedes novije proizvodnje, vozač naflitana plavka s usnama ko pačija guzica drži mobitel kao da će pitu s njeg jesti, priča i zvjera okolo i u jednom momentu udara u trotoar te se odbija i skoro pola metra ulazi u moju traku.
Malo kasnije s desne strane vozačica BMWa X3 usjeca na Čengić Vili krivinu u tjera me na kočenje i spominjanje i majke i oca, guska je šefica u jednoj banci i svojevremeno bila zvjezda tračeva o švaleranciji našeg "narodnog predstavanika i pravaka".
Na Otoci stajem na žuto koje prelazi u crveno i škripa guma iza mene. Bruda sa 2 razreda osnovne u Jeep u kasni na pitu i sarmu i sasipa mi svu familiju. Kažem hvala bogu pa ne nosim oružje, vjerovatno bi u jednom momentu došao u iskušenje.
Kod RTV doma sustižem, G II vozi neki panzioner, nit su mu upaljene pozicije niti mu rade štop svjetla ali očito ga ne pegla Kemo na tehničkom jer mu je tablica malo izgrebana (od WAPa).
Malo dalje moram usporiti jer čiko što vozi balvane kroz glavni grad ispušta toliku količinu crnog dima da je skoro nemoguće voziti glavnom cestom.
Usput prolazim kroz radove gdje je obavezna signalizacija i graničnici samo dobar vic o radu u Švabiji.
Kao krem na torti zaustavlja me drot jer mu se od mog češkanja učinilo da držim telefon. Morao sam mu kao u CSI smeću od serije dokazati da mi je mobitel u torbi u prtljažniku, a da telefonom upravljam glasom bez korištenja dugmića.
Za 40 minuta se svaki dan nakupimo toliko frustraacija da nije čudo što toliki puknu i pređu liniju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#48070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bezopasan. popije pivu pred mercatorom pa se raspištolji, skuplja karton po kontejnerima. jes ono malo ružno ko ne zna, ali ne znam da je ikome ikada problem napravio.Revolucionar ★ wrote: ↑06/09/2021 22:12A ne znam imenom, stvarno. Uvijek je na tom potezu, urla, skace. Doduse, ne znam da li je isprovociran
- pepeljara
#48071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
arman1 wrote: ↑06/09/2021 22:42 Danas se vraćam s posla autom oko 16:30, vozim srednjom trakom po propisu i lagano razgovaram preko Handsfree sistema koliko mogu jer mi je ipak prioritetno da pratim cestu, a ni impulsi nisu skupi više.
Svako jutro 2-3 udesa minimum na pravcu otoka-carsija
svako trece-cetvrto jutro lancani
-
Naslovnica
#48072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U zadnje vrijeme pravi probleme, posebno ženama.Chmoljo wrote: ↑06/09/2021 22:49bezopasan. popije pivu pred mercatorom pa se raspištolji, skuplja karton po kontejnerima. jes ono malo ružno ko ne zna, ali ne znam da je ikome ikada problem napravio.Revolucionar ★ wrote: ↑06/09/2021 22:12
A ne znam imenom, stvarno. Uvijek je na tom potezu, urla, skace. Doduse, ne znam da li je isprovociran
Pitaj one iz Mercatora na Trgu, baš je postao incidentan.
-
Naslovnica
#48073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Potpisarman1 wrote: ↑06/09/2021 22:42 Danas se vraćam s posla autom oko 16:30, vozim srednjom trakom po propisu i lagano razgovaram preko Handsfree sistema koliko mogu jer mi je ipak prioritetno da pratim cestu, a ni impulsi nisu skupi više.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#48074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dze policija??
- Droog
#48075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakvi su ono tipovi sto su maloljetnika prebili u onom parku? Gledam video na avazu i sta god da je uradio, dva starija tipa da se iživljavaju nad djetetom...nije ok nikako.
Pored toga, pun park djece traume doživljava.
Kažu mali ima 15god. Katastrofa
Pored toga, pun park djece traume doživljava.
Kažu mali ima 15god. Katastrofa