Znači, za infuzije?!
E jbmu.
Haj, sretno i da se što prije riješiš beštije.
Moderator: O'zone
Ovo za stomačni virus sam čula početkom prošle sedmice, N.Sarajevo i N.Grad se raja žalila, ona u apoteci na Socijalnom kaže da je baš puno raje dolazilo radi toga.
Ko ima problem s vodom imate:suspect_zero wrote: ↑06/09/2021 13:12Ovo za stomačni virus sam čula početkom prošle sedmice, N.Sarajevo i N.Grad se raja žalila, ona u apoteci na Socijalnom kaže da je baš puno raje dolazilo radi toga.
Navodno se negdje neka voda pomiješala sa fekalijama, kontam da ono što su skoro pravili, nisu šta zajebali![]()
Cuo sam da u kantonalnim firmama dobili nalog da ko nije vakcinisan ide mu NOGA.Karikaturist wrote: ↑06/09/2021 14:08 Vakciniso se nisam i ne planiram.
Bolovao jesam i nadam se necu vise.
I da hocu sutra da se vakcinisem nisam pametan kojom bi se vakcinisao. 10 vakcina ima - profit i propaganda.
Gade mi se ljudi, nista im nije sveto i gledaju samo svoj interes. Pare i moc. Internet i mediji su promijenili svijet unazad 10 godina nenormalno. Nazalost uglavnom u negativnom kontekstu.
Umrijeti se mora a da me neko tjera na nesto to nece ici.
Ima u DM-u da ne narucujte i ne cekate dostavu.spinel_ wrote: ↑06/09/2021 14:14Ko ima problem s vodom imate:suspect_zero wrote: ↑06/09/2021 13:12
Ovo za stomačni virus sam čula početkom prošle sedmice, N.Sarajevo i N.Grad se raja žalila, ona u apoteci na Socijalnom kaže da je baš puno raje dolazilo radi toga.
Navodno se negdje neka voda pomiješala sa fekalijama, kontam da ono što su skoro pravili, nisu šta zajebali![]()
https://www.ekupi.ba/bs/Prehrana/Zdravl ... K000354935
DonieBrasco wrote: ↑06/09/2021 14:31Ima u DM-u da ne narucujte i ne cekate dostavu.spinel_ wrote: ↑06/09/2021 14:14
Ko ima problem s vodom imate:
Ma ja sam u Tuzli, nije garant tosuspect_zero wrote: ↑06/09/2021 13:12Ovo za stomačni virus sam čula početkom prošle sedmice, N.Sarajevo i N.Grad se raja žalila, ona u apoteci na Socijalnom kaže da je baš puno raje dolazilo radi toga.
Brita i slicni filteri NE UKLANJAJU mikroorganizme tj. bakterije, viruse i slicnospinel_ wrote: ↑06/09/2021 14:14Ko ima problem s vodom imate:suspect_zero wrote: ↑06/09/2021 13:12
Hajlac wrote: ↑06/09/2021 19:36Brita i slicni filteri NE UKLANJAJU mikroorganizme tj. bakterije, viruse i slicnospinel_ wrote: ↑06/09/2021 14:14
https://www.ekupi.ba/bs/Prehrana/Zdravl ... K000354935![]()
https://www.brita.co.uk/water-filter-sy ... filtration
Ne pokvare stomak ljudi od viska hloha, ili olova i bakra u tragovima iz vode vec od trovanja bakterijama, parazitima itd. (fekalna voda...)![]()
OkHajlac wrote: ↑06/09/2021 19:36Brita i slicni filteri NE UKLANJAJU mikroorganizme tj. bakterije, viruse i slicnospinel_ wrote: ↑06/09/2021 14:14
https://www.ekupi.ba/bs/Prehrana/Zdravl ... K000354935![]()
Ne pokvare stomak ljudi od viska hloha, ili olova i bakra u tragovima iz vode vec od trovanja bakterijama, parazitima itd. (fekalna voda...)![]()
spinel_ wrote: ↑06/09/2021 19:59OkHajlac wrote: ↑06/09/2021 19:36
Brita i slicni filteri NE UKLANJAJU mikroorganizme tj. bakterije, viruse i slicno![]()
![]()
Onda je to vec 'dublji' problem. Nisam imao problema s tom vodom ili barem mislim da nisam ako se vec ne vidi 'golim' okom.
Kako god, ko je imao problem imate flasiranu 5 litara za marku i nesto pa koristite za pice.

Izdrzi dva dana, proci ce ...DonieBrasco wrote: ↑06/09/2021 20:57 Jutros primio AZ cijeli dan nista, oko 19h me pocela glava boliti, donja ledja i ide dole ka nogama za sad je podnosljivo, mislim da mi se temperatura pojavljuje.
![]()
Čuo sam i ja da je Elvis živ.spinel_ wrote: ↑06/09/2021 14:16Cuo sam da u kantonalnim firmama dobili nalog da ko nije vakcinisan ide mu NOGA.Karikaturist wrote: ↑06/09/2021 14:08 Vakciniso se nisam i ne planiram.
Bolovao jesam i nadam se necu vise.
I da hocu sutra da se vakcinisem nisam pametan kojom bi se vakcinisao. 10 vakcina ima - profit i propaganda.
Gade mi se ljudi, nista im nije sveto i gledaju samo svoj interes. Pare i moc. Internet i mediji su promijenili svijet unazad 10 godina nenormalno. Nazalost uglavnom u negativnom kontekstu.
Umrijeti se mora a da me neko tjera na nesto to nece ici.
Ljudi su nazalost primorani.
I sve bi to bilo ok da se ne mora ponavljati svako pola godine nova doza.
Za ostalo se sve slazem s tobom.
Ma sta me briga da li vjerujes ili ne vjerujes. Smijao si se tako i za covid pasose, 3-4 dozu pa svako pola godine. Sve ti je bila zavjera. Sad je sve istina.mirza_15 wrote: ↑06/09/2021 21:19Čuo sam i ja da je Elvis živ.
A što se tiče Interneta, prije 30 godina te niko ne bi ni pitao. Došla bi ekipa u školu, firmu i sl. i vakcinisala sviju. Sada svaki mesar, automehaničar, inžinjer, pilot... može da glumi doktora i javno iznosi svoje mišljenje o stvarima o kojima ga niko ništa nije pitao i o kojima nema pojma. Najgore što uvijek nađe nekoga da mu povjeruje.
To je laž! Niko nije otpušten, niko neće biti opušten, nikome nije prijećeno da će biti otpušten. Bile su ankete radi statistike, ali teoretičarima zavjere je i zemlja ravna ploča. I to da sam ja uopšte komentarisao covid pasoše i smijao se na treću dozu lažeš. Ništa čudno za teoretičara zavjere.spinel_ wrote: ↑06/09/2021 21:29Ma sta me briga da li vjerujes ili ne vjerujes. Smijao si se tako i za covid pasose, 3-4 dozu pa svako pola godine. Sve ti je bila zavjera. Sad je sve istina.mirza_15 wrote: ↑06/09/2021 21:19
Čuo sam i ja da je Elvis živ.
A što se tiče Interneta, prije 30 godina te niko ne bi ni pitao. Došla bi ekipa u školu, firmu i sl. i vakcinisala sviju. Sada svaki mesar, automehaničar, inžinjer, pilot... može da glumi doktora i javno iznosi svoje mišljenje o stvarima o kojima ga niko ništa nije pitao i o kojima nema pojma. Najgore što uvijek nađe nekoga da mu povjeruje.
I ovo govorim iz prve ruke. Osoba koju poznajem vakcinisala se nakon sto mu je sef rekao da mora jer se pravi spisak ko nije i nece. I imali su datum za to. Dakle, ili posao ili otkaz. To ti je danas stvarnost. I bice toga. Tebi svakako ne smeta da s covid potvrdom ulazis u pekaru. Tako da, svejedno ti je.
Pa jesam napisao da je iko jos otpusen? Napisao sam da se prave spiskovi, mnogi su nakon sto su to saznali se odlucili vakcinisati. Do tada nisu. Cemu spiskovi? Naravno da ce svako izabrati vakcinu pa i da na kraju nece biti otkaza. Ali cinjenica je da ih se sa spiskovima i vakcinom uslovljava i da bi vjerovatno dobili nogu oni koji nisu htjeli. To je fakt.mirza_15 wrote: ↑06/09/2021 21:37To je laž! Niko nije otpušten, niko neće biti opušten, nikome nije prijećeno da će biti otpušten. Bile su ankete radi statistike, ali teoretičarima zavjere je i zemlja ravna ploča. I to da sam ja uopšte komentarisao covid pasoše i treću dozu lažeš. Ništa čudno za teoretičara zavjere.spinel_ wrote: ↑06/09/2021 21:29
Ma sta me briga da li vjerujes ili ne vjerujes. Smijao si se tako i za covid pasose, 3-4 dozu pa svako pola godine. Sve ti je bila zavjera. Sad je sve istina.
I ovo govorim iz prve ruke. Osoba koju poznajem vakcinisala se nakon sto mu je sef rekao da mora jer se pravi spisak ko nije i nece. I imali su datum za to. Dakle, ili posao ili otkaz. To ti je danas stvarnost. I bice toga. Tebi svakako ne smeta da s covid potvrdom ulazis u pekaru. Tako da, svejedno ti je.