Da su i drugi korisnici dobili opremu kao ti i da je i njima sve uredu sa instalaciom i oni bi imali isto kao ti
Telemach BH
Moderator: Benq
-
kakaljin
- crnivrag
#5802 Re: Telemach BiH
Nije baš sve do opreme za emitovanje WiFi mreže, većinom zavisi i od uređaja, evo ja npr. na Xperia Z5 nisam mogao izvući više od 250 Mbps, a na laptopu Asus X540UBR preko 350, a vidiš da sad izvlačim punu brzinu na novom Xperia 1 III mobitelu.
A ovo nije njihova oprema, ja sam kupio sebi Xiaomi Mi 3G router i na njega nabacio custom Padavan firmware koji ima profesionalne postavke za mrežu.
-
kakaljin
#5803 Re: Telemach BiH
Ja sam ovdje postavio post za uporedjivanje ali mi je administracija izbrisala, da pokazem da je do opreme od operatera pa tek onda dodatna oprema koju korisnik koristi.crnivrag wrote: ↑06/09/2021 10:38Nije baš sve do opreme za emitovanje WiFi mreže, većinom zavisi i od uređaja, evo ja npr. na Xperia Z5 nisam mogao izvući više od 250 Mbps, a na laptopu Asus X540UBR preko 350, a vidiš da sad izvlačim punu brzinu na novom Xperia 1 III mobitelu.
A ovo nije njihova oprema, ja sam kupio sebi Xiaomi Mi 3G router i na njega nabacio custom Padavan firmware koji ima profesionalne postavke za mrežu.
- seoBIH
#5804 Re: Telemach BiH
Telemach, ljubazno molim za odgovor na više pitanja:
1. jezik na EON TV, moze li se vezati za izabrani jezik menija? Ako odaberem hrvatski, neka bude HR komentator, ako odaberem srpski, neka bude i SR komentator. Da li to mozete urediti već jednom? Mislim da je ovo optimalno rješenje i onda svako sluša šta želi na osnovu ranije odabranog jezika.
2. Vraćanje snimka, kvalitet i duzina istog. Da li to radi Telemach, ili SK?
Već drugu trku zaredom ne mogu vratiti snimak, jer je hrvatski komentator. Nemam ništa protiv jezika, imam protiv nestručnih komentatora, koji je ispod svakog nivoa. Ne, to nije moje mišljenje, već činjenica. Ubije svaki užitak, ko da boćanje prenosi.
Što se tiče stavke pod brojem 2, prošle sedmice na SVAKOM SNIMU je falilo 30tak minuta sadržaja. Sada u nedjelju opet za kvalifkacije fali dio Q1 i Q2.
Evo i video zapis na kojem možete vidjeti Q1 kvalifikacije, ostalo još minut i onda odjednom Q2 s 1:38 minuta (nema 20 minuta sadržaja):
Da li mozete nesto uraditi po ovom pitanju, jer ozbiljno narušava ugođaj koji bi trebao biti osnova sadržaja ponude.
1. jezik na EON TV, moze li se vezati za izabrani jezik menija? Ako odaberem hrvatski, neka bude HR komentator, ako odaberem srpski, neka bude i SR komentator. Da li to mozete urediti već jednom? Mislim da je ovo optimalno rješenje i onda svako sluša šta želi na osnovu ranije odabranog jezika.
Već drugu trku zaredom ne mogu vratiti snimak, jer je hrvatski komentator. Nemam ništa protiv jezika, imam protiv nestručnih komentatora, koji je ispod svakog nivoa. Ne, to nije moje mišljenje, već činjenica. Ubije svaki užitak, ko da boćanje prenosi.
Što se tiče stavke pod brojem 2, prošle sedmice na SVAKOM SNIMU je falilo 30tak minuta sadržaja. Sada u nedjelju opet za kvalifkacije fali dio Q1 i Q2.
Evo i video zapis na kojem možete vidjeti Q1 kvalifikacije, ostalo još minut i onda odjednom Q2 s 1:38 minuta (nema 20 minuta sadržaja):
Da li mozete nesto uraditi po ovom pitanju, jer ozbiljno narušava ugođaj koji bi trebao biti osnova sadržaja ponude.
- Telemach
#5805 Re: Telemach BiH
Zdravo @seoBIH,seoBIH wrote: ↑06/09/2021 13:36 Telemach, ljubazno molim za odgovor na više pitanja:
Zahvaljujemo se na javljanju.
Vaše podatke i pitanja smo proslijedili kolegama koji će Vas pozvati i detaljno Vam pružiti odgovore na postavljena pitanja.
Molimo za malo strpljenja. Uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
- seoBIH
-
Adi-g
#5807 Re: Telemach BiH
Moze li se eon smart tv app koristiti van telemach mreze?
Znam da eon app za mobitele moze
Znam da eon app za mobitele moze
-
Boban0726
#5808 Re: Telemach BiH
Može,pretplatiš se na EON TV uslugu i koristiš na bilo kom internetu.
- fusion_ba
-
Adi-g
#5810 Re: Telemach BiH
Na eon smart tv(Philips Android TV) mi izbacuje network problem a preko mobitela ide normalno. Spojen sam na isti ruter, bh telecom je internet
-
MarkoIvkovic
#5811 Re: Telemach BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/rak-izd ... /210906112
Pozdrav, imam pitanje, ovo ako se desi sa linka tj ukidanje kanala, da li to napokon znaci da ce Sarajevo postati giga grad i da ce se povecati brzine upload-a na bar 50% brzine download-a?
Pozdrav, imam pitanje, ovo ako se desi sa linka tj ukidanje kanala, da li to napokon znaci da ce Sarajevo postati giga grad i da ce se povecati brzine upload-a na bar 50% brzine download-a?
- crnivrag
#5812 Re: Telemach BiH
Ova analogna TV nema veze sa analognom TV u Telemach ponudi.MarkoIvkovic wrote: ↑06/09/2021 20:09 https://www.klix.ba/vijesti/bih/rak-izd ... /210906112
Telemach analogna TV ide putem koaksijalnog kabla, a ova gore što se spominje u tekstu je analogna zemaljska televizija, i predajnike gase radi smetnji koje prave Hrvatskoj u radu 5G mobilne mreže.
I da se skroz ugasi zemaljska analogna to ništa neće značiti za Telemach, jer oni moraju ugasiti svoju kablovsku analognu televiziju, kako bi došlo do proširenja usluga.
Također ako Telemach ugasi kablovsku analognu TV, a ova zemaljska i dalje bude u radu, ista neće smetati Telemach uslugama.
-
kakaljin
#5813 Re: Telemach BiH
PA kada se zemaljska analogna ugasi onda vise nema analognog signala tako da se nece ni telemachu isplatiti da degradira signal koji dobija vise kroz svoj sistem, vec da ga pusti u punom kapacitetu.crnivrag wrote: ↑06/09/2021 20:35Ova analogna TV nema veze sa analognom TV u Telemach ponudi.MarkoIvkovic wrote: ↑06/09/2021 20:09 https://www.klix.ba/vijesti/bih/rak-izd ... /210906112
Telemach analogna TV ide putem koaksijalnog kabla, a ova gore što se spominje u tekstu je analogna zemaljska televizija, i predajnike gase radi smetnji koje prave Hrvatskoj u radu 5G mobilne mreže.
I da se skroz ugasi zemaljska analogna to ništa neće značiti za Telemach, jer oni moraju ugasiti svoju kablovsku analognu televiziju, kako bi došlo do proširenja usluga.
Također ako Telemach ugasi kablovsku analognu TV, a ova zemaljska i dalje bude u radu, ista neće smetati Telemach uslugama.
Ali telemach ne trreba ovo cekati vec poceti brze da gasi analognu, radi bolje usluge
- crnivrag
#5814 Re: Telemach BiH
Analogija može da živi i kad zemaljska analogija premine, jer eno određeni operateri u regionu i dalje imaju analogiju u kablovskoj, iako su u tim zemljama potpuno prešli na digitalnu zemaljsku TV.kakaljin wrote: ↑06/09/2021 20:41 PA kada se zemaljska analogna ugasi onda vise nema analognog signala tako da se nece ni telemachu isplatiti da degradira signal koji dobija vise kroz svoj sistem, vec da ga pusti u punom kapacitetu.
Ali telemach ne trreba ovo cekati vec poceti brze da gasi analognu, radi bolje usluge
Telemach i sada sve kanale preuzima digitalno, a za potrebe analogije ih formatira za praćenje putem analognog signala.
-
kakaljin
#5815 Re: Telemach BiH
Znam da ne smeta, ali je u interesu telemacha da moze pruziti bolju uslugu i dodatne usluge korisnicimacrnivrag wrote: ↑06/09/2021 20:44Analogija može da živi i kad zemaljska analogija premine, jer eno određeni operateri u regionu i dalje imaju analogiju u kablovskoj, iako su u tim zemljama potpuno prešli na digitalnu zemaljsku TV.kakaljin wrote: ↑06/09/2021 20:41 PA kada se zemaljska analogna ugasi onda vise nema analognog signala tako da se nece ni telemachu isplatiti da degradira signal koji dobija vise kroz svoj sistem, vec da ga pusti u punom kapacitetu.
Telemach i sada sve kanale preuzima digitalno, a za potrebe analogije ih formatira za praćenje putem analognog signala.
A sto ne bi mi prvi u necemu pozitivnom bili i prvi sav analogni signal ukinuli
- -Chesterfield-
#5816 Re: Telemach BiH
https://bh.eon.tv/paketi/
Probaj besplatno 15 dana
https://telemach.ba/eon-gledaj-telemach ... ach-mreze/
- fusion_ba
#5817 Re: Telemach BiH
Kod mene na Phillipsu radi.
Pokušaj restartovati tv i ruter.
Ako ni to ne uspije onda skini stariju verziju aplikacije.
- typeOnegative
#5818 Re: Telemach BiH
@kakaljin
i u tome debelo zaostajemo ... zemaljska analogna tv se već davno trebala ukinuti u potpunosti , ako se ne varam s 1.6.2013. Btw jedan od uvjeta za ulazak u EU je ukidanje analogne zemaljske tv i kroz to su više manje sve države u okruženju prošle i završile to odavno,neke su je totalno ugasile dok druge rade na tome u manjoj ili većoj mjeri (osim naravno BIH)
i u tome debelo zaostajemo ... zemaljska analogna tv se već davno trebala ukinuti u potpunosti , ako se ne varam s 1.6.2013. Btw jedan od uvjeta za ulazak u EU je ukidanje analogne zemaljske tv i kroz to su više manje sve države u okruženju prošle i završile to odavno,neke su je totalno ugasile dok druge rade na tome u manjoj ili većoj mjeri (osim naravno BIH)
-
kakaljin
#5819 Re: Telemach BiH
Znam da kasnimo u svemu, ali makar u necemu da budemo prvi i da oprateri ugase analogiju da unaprede uslugetypeOnegative wrote: ↑06/09/2021 21:04 @kakaljin
i u tome debelo zaostajemo ... zemaljska analogna tv se već davno trebala ukinuti u potpunosti , ako se ne varam s 1.6.2013. Btw jedan od uvjeta za ulazak u EU je ukidanje analogne zemaljske tv i kroz to su više manje sve države u okruženju prošle i završile to odavno,neke su je totalno ugasile dok druge rade na tome u manjoj ili većoj mjeri (osim naravno BIH)![]()
- Telemach
#5820 Re: Telemach BiH
@seoBIH,
Hvala Vam
Sigurni smo da će biti riješeno. Drago nam je da ste dobili potrebne informacije.
Uvijek Vam stojimo na raspolaganju.
- Telemach
#5821 Re: Telemach BiH
Zdravo @Adi-g,
EON app se može koristiti i na drugim mrežama. Pojedini kanali ekskluzivno su rezervisani za Telemach mrežu i ne mogu raditi na drugim mrežama.
Stojimo na raspolaganju za dodatna pitanja.
-
Liska
#5822 Re: Telemach BiH
Izvinjavam se ako je bila tema ali zašto ne mogu naći EON app na Google play?
- Peacean
#5823 Re: Telemach BiH
Meni ih normalno prikazuje:
https://play.google.com/store/apps/deve ... B.V.&hl=en
Možda ti uređaj preko kojeg tražiš nije podržan.
-
Liska
#5824 Re: Telemach BiH
Sto je najčudnije prije neki dan je bio tu, ali sam se za download morao logirati na samsung account i nisam imao vremena za to. Jučer htio to završiti, nigdje ga na playu.
- typeOnegative
#5825 Re: Telemach BiH
@Telemach
prije nekog vremena telefonski je dogovorena besplatna zamjena Eon boxa za Ci modul ( kad mi stigne zamjenski uređaj), uređaj je stigao tako da su se stekli uvjeti za to pa me zanima da li to možemo realizirati? podatke sve imate, hvala
prije nekog vremena telefonski je dogovorena besplatna zamjena Eon boxa za Ci modul ( kad mi stigne zamjenski uređaj), uređaj je stigao tako da su se stekli uvjeti za to pa me zanima da li to možemo realizirati? podatke sve imate, hvala