Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
daddy-kool

#351 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by daddy-kool »

Ovo je prva izjava kojom on definiše svoje buduće djelovanje. Zanimljivo da nema problema sa blokadama na federalnom i državnom nivou.

Ne bih rekao da će on koristiti bonske ovlasti za izborni zakon, ali želi da se pozicionira u ulogu medijatora prilikom njegove izrade. Samo ne vidim mogućnost postizanja dogovora bez korištenja prisile i nametanja.
Seyfo

#352 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Seyfo »

Onaj Sattler, glas EU kod nas,je spominjao izborni zakon na isti nacin kao sad Schmidt. Meni ova spika Schmidta lici na nastavak te politike. Ono je zbilja tuzno je sto ne obraca paznju na Dodika,njegova krsenja Ustava i podrivanja drzave, a upravo zato je Visoki i instaliran.
Mr.Sojic

#353 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Mr.Sojic »

Seyfo wrote: 06/09/2021 16:06 Onaj Sattler, glas EU kod nas,je spominjao izborni zakon na isti nacin kao sad Schmidt. Meni ova spika Schmidta lici na nastavak te politike. Ono je zbilja tuzno je sto ne obraca paznju na Dodika,njegova krsenja Ustava i podrivanja drzave, a upravo zato je Visoki i instaliran.
Seyfo on je instaliran, ali je problem sto ga Eni Otam puj to puj to deinstaliraju, a on se ponasa kao da mu je system pao :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#354 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Truba »

p206 wrote: 06/09/2021 15:38
General War wrote: 06/09/2021 15:31

Ako poznajes imalo istoriju, Bosna do dolaska Tita nije ni postojala kao drzavni subjekt ili nikako nije postojala otkako su turci ocaparili Tvrtku glavu....nisu ni drugi doduse sto se sad busaju sa drzavama, ali eto...
postojala je kao suvlasništvo između Austrije i Ugarske... jači status nego što je imala jedna Češka tako da...
Samo zato sto se nisu mogli dogovoriti oko podjele
General War

#355 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by General War »

Mate_Miso_Kovac wrote: 06/09/2021 16:01
General War wrote: 06/09/2021 15:31

Ako poznajes imalo istoriju, Bosna do dolaska Tita nije ni postojala kao drzavni subjekt ili nikako nije postojala otkako su turci ocaparili Tvrtku glavu....nisu ni drugi doduse sto se sad busaju sa drzavama, ali eto...
Stjepanu Tomaševiću 8)
e, eti eti :D :thumbup:
Mislio sam na Tvrtka II kao nekoga koji je zadnji drzao bosnu nezavisnom.
BHCluster

#356 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by BHCluster »

Nista od Inzikove penzije, otisao u Tursku haber traziti.
General War

#357 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by General War »

Adriatic wrote: 06/09/2021 15:53
baby1shark wrote: 06/09/2021 14:28
Točno to. U tome je glavni problem.
Zato i šute. Zar nije jadno da se samo Komšić javlja?
U tome i jeste kvaka.
Ovdje ne postoji relevantna politička snaga koja je za građansku BiH.
Zašto bi onda bio ovaj visoki predstavnik?
Koje su to relevantne snage koje bi on trebao da podrži a da su za građansku?
Nema ih.
Zato sto te naziv buni...PC je gradjanska ali samo za srbe, HZHB je gradjanska ali samo za hrvate...bosnjacki kantoni o sebi se zabavili...stvar je o gradjanskom odabiru jedan covjek jedan glas a ne o nestanku HDZ, SDA...pa te su stranke stvorene sa gradjanskim ustavom..ali niko u Njemackoj ne dovodi u pitanje koliko protestanata, hriscana, muslimana treba da glasa za koga...glupa mu je prica do zla boga.
palermo

#358 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by palermo »

cyprus wrote: 06/09/2021 09:53 A dobro, jel neko zaista mislio da će međunarodna zajednica 'za vijeke vjekova' blagonaklono gledati na ovu pizdariju sa Komšićem? :-)

Samo je Haris Silajdžić uspio biti kontraproduktivniji za nazovimo ih probosanske političke snage u Bosni i Hercegovini od Komšića... Mada ako ovaj ustraje u svojim budalaštinama ozbiljno prijeti i da naruši vodeću poziciju Štetočine... To je valjda jasno i slijepom čovjeku... Doduše, ne i onima koji neće da vide...
A dobro.....kakvo je tvoje predvidanje kako ce zavrsiti ova prica o izbornom zakonu?
ako te pitaju

#359 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ako te pitaju »

sve ono što sam proteklih dana pisao na formu se potvrđuje.

Schmidt je upoznat sa uzrokom i problemom.

Svi znamo da je Komšić običan prevarant i marioneta.

Građansko zastupanje imate u Zastupničkom domu i u konatonalnim i općinskim skupštinama.
Dom narod i predsjedništvo je zamišljeno i kao mjesta gdje će biti zagarantirana zaštita vitalnih interesa konstitutivnih naroda.

Svo vrijeme Komšić uvjerava javnost da su Odluke Suda u Strasbourgu usmjerene ja stvaranju građanske države, a što nije točno.

izborni zakon, kao i Ustav (F)BiH se jednostavno mora mijenjati, ne zato što to ele političke stranke, nego zato što je to stav Europkskog i Ustavnog suda.

Nema trećeg entiteta i nema građanske države.
BiH će ostati ono što i jeste, država konstitutivnih naroda sa ostalima, sastatvljena od 2 entiteta.

O građanskoj državi, trećem entitetu ili raspadu BiH je suvišno trošiti vrijeme.

NADKROVLJUJUĆE NAČELO BiH SU KONSTITUTIVNI NARODI = by Ustavni sud Bosne i Hercegovine
channel10

#360 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by channel10 »

Ovdje ako ikad HDZ dobije( a nece dobiti) ista, na drugoj strani ce izgubiti.
Nespin

#361 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 20:20, edited 1 time in total.
General War

#362 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by General War »

ako te pitaju wrote: 06/09/2021 16:36 sve ono što sam proteklih dana pisao na formu se potvrđuje.

Schmidt je upoznat sa uzrokom i problemom.

Svi znamo da je Komšić običan prevarant i marioneta.

Građansko zastupanje imate u Zastupničkom domu i u konatonalnim i općinskim skupštinama.
Dom narod i predsjedništvo je zamišljeno i kao mjesta gdje će biti zagarantirana zaštita vitalnih interesa konstitutivnih naroda.

Svo vrijeme Komšić uvjerava javnost da su Odluke Suda u Strasbourgu usmjerene ja stvaranju građanske države, a što nije točno.

izborni zakon, kao i Ustav (F)BiH se jednostavno mora mijenjati, ne zato što to ele političke stranke, nego zato što je to stav Europkskog i Ustavnog suda.

Nema trećeg entiteta i nema građanske države.
BiH će ostati ono što i jeste, država konstitutivnih naroda sa ostalima, sastatvljena od 2 entiteta.

O građanskoj državi, trećem entitetu ili raspadu BiH je suvišno trošiti vrijeme.

NADKROVLJUJUĆE NAČELO BiH SU KONSTITUTIVNI NARODI = by Ustavni sud Bosne i Hercegovine
:-) :lol:
Sta kaze Smit, za koga da glasaju "ostali"?
ako te pitaju

#363 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ako te pitaju »

Čeka da ga Komšić poduči Ustavu :lol: :lol: :lol:

Al da ne bi bilo zabune, svak nek glasa za koga želi.
Tamo gdje se štite vitalni interesi konst.naroda sjedit će one osobe kobi imaju legitimitet tog naroda.
"ostali" nek ih zastupa koga podrže.
Ako Bošnjaci vole Komšića, bujrum, nek ih zastupa.
Ako Hrvati vole Sejdić, bujrum, nek ih zastupa.
MarlboroGold

#364 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by MarlboroGold »

General War wrote: 06/09/2021 13:40
bhnapoleon1 wrote: 06/09/2021 13:32

Šta će onda kazniti Bošnjake tako što će omogućiti neprijateljima države da je blokiraju ili uvesti embargo ili dopustit genocid. Nemaju previše opcija koje nisu probali
Vec je blokirana, nefunkcionalna...poslije svega navedenog..ono cemu se nadaju u konacnici..."mirno razdruzivanje", to jos nisu probali, a cini mi se da idu ka tome samo im treba bolji povod.
I naravno svima će biti predstavljena slika Bošnjaka i drugih patriota da su zapravo oni koji održavaju status quo samo zato što ne daju da im se dijeli zemlja. S druge strane to je uveliko prisutno i u Crnoj Gori. Stvaranje srpskog sveta je zasnovano na tome da isti ostvare bez ispaljenog metka, tj. da će doći do tog mirnog razdruživanja, ali koje će uvijek biti na štetu neke druge strane - u ovom slučaju onih koji vole zemlju koju im drugi pokušavaju dijeliti ili bar upravljati istom. Vidjelo se kako su određene članice NATO-a postupile u smislu da ne treba dizati tenzije i da se moraju poštovati prava svih građana u Crnoj Gori - s druge strane namjerno planirano ustoličenje u Cetinju koje je oduvijek bilo antičetničko i kao šlag na sve to pjevanje "Kad se vojska na Kosovo vrati". Još je Crna Gora članica tog istog NATO-a. Postavlja se pitanje gdje smo onda mi tu.
General War

#365 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by General War »

ako te pitaju wrote: 06/09/2021 17:04

Tamo gdje se štite vitalni interesi konst.naroda sjedit će one osobe kobi imaju legitimitet tog naroda.
Pa eto zelili su Komsica, sta je problem? :D
General War

#366 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by General War »

MarlboroGold wrote: 06/09/2021 17:15
General War wrote: 06/09/2021 13:40
Vec je blokirana, nefunkcionalna...poslije svega navedenog..ono cemu se nadaju u konacnici..."mirno razdruzivanje", to jos nisu probali, a cini mi se da idu ka tome samo im treba bolji povod.
I naravno svima će biti predstavljena slika Bošnjaka i drugih patriota da su zapravo oni koji održavaju status quo samo zato što ne daju da im se dijeli zemlja. S druge strane to je uveliko prisutno i u Crnoj Gori. Stvaranje srpskog sveta je zasnovano na tome da isti ostvare bez ispaljenog metka, tj. da će doći do tog mirnog razdruživanja, ali koje će uvijek biti na štetu neke druge strane - u ovom slučaju onih koji vole zemlju koju im drugi pokušavaju dijeliti ili bar upravljati istom. Vidjelo se kako su određene članice NATO-a postupile u smislu da ne treba dizati tenzije i da se moraju poštovati prava svih građana u Crnoj Gori - s druge strane namjerno planirano ustoličenje u Cetinju koje je oduvijek bilo antičetničko i kao šlag na sve to pjevanje "Kad se vojska na Kosovo vrati". Još je Crna Gora članica tog istog NATO-a. Postavlja se pitanje gdje smo onda mi tu.
NATO brani vanjske granice a ne unutrasnje...tu je zajeb i crnogoraca a i nas i mene kao Bosanca.
ako te pitaju

#367 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by ako te pitaju »

General War wrote: 06/09/2021 17:19
ako te pitaju wrote: 06/09/2021 17:04

Pa nek zastupa one koji su glasali za njega, dakle Bošnjake.
Nek kao član predsjedništva ima mehanizam zaštite vitalnih interesa svojih glasača.
MarlboroGold

#368 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by MarlboroGold »

General War wrote: 06/09/2021 17:22
MarlboroGold wrote: 06/09/2021 17:15
NATO brani vanjske granice a ne unutrasnje...tu je zajeb i crnogoraca a i nas i mene kao Bosanca.
I ja sam Bosanac. Ne izjašnjavam se Bošnjakom (ne iz hira kakvih ima, već opravdanih razloga), ali razumijem u potpunosti u kakvoj se poziciji Bošnjaci nalaze zajedno sa nama. Ni malo dobroj bez obzira na međusobne nesuglasice, razlike itd., jer nas po pitanju BiH prvo definiše patriotizam ili bi bar trebao.
General War

#369 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by General War »

ako te pitaju wrote: 06/09/2021 17:24
General War wrote: 06/09/2021 17:19
Pa nek zastupa one koji su glasali za njega, dakle Bošnjake.
Nek kao član predsjedništva ima mehanizam zaštite vitalnih interesa svojih glasača.
Evo ja nisam Bosnjak a glasao sam za njega predprosli put, znaci Bajden samo zastupa demokrate, merkelovica socijaliste...?
General War

#370 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by General War »

MarlboroGold wrote: 06/09/2021 17:26
General War wrote: 06/09/2021 17:22

I ja sam Bosanac. Ne izjašnjavam se Bošnjakom (ne iz hira kakvih ima, već opravdanih razloga), ali razumijem u potpunosti u kakvoj se poziciji Bošnjaci nalaze zajedno sa nama. Ni malo dobroj bez obzira na međusobne nesuglasice, razlike itd., jer nas po pitanju BiH prvo definiše patriotizam ili bi bar trebao.
Bosanjci nisu SDA i njeni satrapi koji su nas doveli u ovu situaciju niti jua to gledam ko je ko...jbg Tuzlak, ko i ti cini mi se.
DonieBrasco

#371 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DonieBrasco »

Znaci dosao Kristijan da dadne Covicu izborni i ustav kakav zeli, a također zanemarit ce ovo divljanje Dodika ?

Ok vazi.
Last edited by DonieBrasco on 06/09/2021 17:31, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#372 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by MarlboroGold »

General War wrote: 06/09/2021 17:29
MarlboroGold wrote: 06/09/2021 17:26
Bosanjci nisu SDA i njeni satrapi koji su nas doveli u ovu situaciju niti jua to gledam ko je ko...jbg Tuzlak, ko i ti cini mi se.
Tako je :mrgreen: :kiss:
MarlboroGold

#373 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by MarlboroGold »

DonieBrasco wrote: 06/09/2021 17:30 Znaci dosao Kristijan da dadne Covicu izborni i ustav kakav zeli, a također zanemarit ce ovo divljanje Dodika ?

Ok vazi.
Lično mislim da se tu nešto drugo dešava u pozadini. Vrlo vjerovatno je strategija da pridobije Čovića i Hrvate sa ustupcima i da ih okrene protiv Dodika zajedno sa Bošnjacima - SDA naravno. Ovo je vrlo vjerovatno kraj Komšića jer mislim da će ga i SDA pustiti niz vodu ako je naprijed navedeno tačno, a vjerovatno bi mogao biti i kraj Dodikovog divljanja. Neće čovjek da koristi bonske ovlasti, već hoće da to riješi suptilnije da mu ne mogu prebacivati kao Inzku kako se on lično miješa u uređenje i ostalo.
mishic

#374 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by mishic »

Jedino moguće i najpravednije rješenje je: 1. Ograničiti nadležnost Doma narod i precizno definirati ncionalni interes čime bi se reducirale blokade
2. Da sva tri člana Predsjedništva biraju građani cijele BiH što bi uključilo i ostale ali i prisililo nacionalne
stranke da za člana Predsjedništva kandidiraju umjerenije ličnosti čime bi se napravio odmak od ovih
nacionalističkih ujdurmi i blokada ali i napravio iskorak ka građanskom društvu.

Svako drugo rješenje u sadašnjem omjeru snaga diskriminira određene skupine građana na nekom prostoru i produbljuje nacionalističko jazove među narodima. Ako Christian Schmidt ne podrži ovakvu opciju onda BiH ne ide u pravcu izgradnje građanskog društva nego se još dublje uvaljuje u nacionalističko blato koje u konačnici vodi u sukobe i raspad BiH.
DonieBrasco

#375 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by DonieBrasco »

MarlboroGold wrote: 06/09/2021 17:34
DonieBrasco wrote: 06/09/2021 17:30 Znaci dosao Kristijan da dadne Covicu izborni i ustav kakav zeli, a također zanemarit ce ovo divljanje Dodika ?

Ok vazi.
Lično mislim da se tu nešto drugo dešava u pozadini. Vrlo vjerovatno je strategija da pridobije Čovića i Hrvate sa ustupcima i da ih okrene protiv Dodika zajedno sa Bošnjacima - SDA naravno. Ovo je vrlo vjerovatno kraj Komšića jer mislim da će ga i SDA pustiti niz vodu ako je naprijed navedeno tačno, a vjerovatno bi mogao biti i kraj Dodikovog divljaja. Neće čovjek da koristi bonske ovlasti, već hoće da to riješi suptilnije da mu ne mogu prebacivati kao Inzku kako se on lično miješa u uređenje i ostalo.
Boli me briga za Kosmica to je ljigavac onaj najgori, nego me nervira ovo pisanje pojedinih nebuloza haman dosao da udovolji dvojici ljudi koji su dokazani neprijatelji BIH, a bosnjake samo sto protjera on licno.

Nema on sta da pridobije Covica sto ce mu dati zakone i norme kako on zeli, to je katastrofa ako se to desi, valjda se bosnjaci nesto pitaju - gdje je odjednom nestala eu vrijednost i demkracija. A ovog kabadahiju laktaskog ja ne znam sta vise mora da se desi da ga smjeni, kakve ustupke sa njime praviti.
Locked