Slučaj Dženan Memić
- Billy The Pljuc
#19226 Re: Slučaj Dženan Memić
"Da li je i vama već dosta torture ove vlasti nad običnim, malim ljudima?! I to takve siledžijske vlasti koja vam je spremna zagorčati i oduzeti život, ako im se usprotivite.
Da li se i vi bojite tužilaca i sudova koji ne provode zakon, ne dijele pravdu, nego štite nasilnike, mafiju i uski krug moćnika koje odavno ne zanima bijedan život građana?
Jeste li se dovoljno isplakali za djecom koju ispraćate na Zapad, jer u svom gradu i državi ne mogu dobiti priliku za posao i normalan život zbog korumpirane vlasti, tajkuna i kriminalne halke koja godinama gasi svaku nadu za bolju budućnost?"
Da li se i vi bojite tužilaca i sudova koji ne provode zakon, ne dijele pravdu, nego štite nasilnike, mafiju i uski krug moćnika koje odavno ne zanima bijedan život građana?
Jeste li se dovoljno isplakali za djecom koju ispraćate na Zapad, jer u svom gradu i državi ne mogu dobiti priliku za posao i normalan život zbog korumpirane vlasti, tajkuna i kriminalne halke koja godinama gasi svaku nadu za bolju budućnost?"
- uglavnomja
#19227 Re: Slučaj Dženan Memić
jeino sto je iskreno je mrznja prema mutapima i zelja da se alisi dese sva najveca zla koje mozak moza zamiislitiGAU8 wrote: ↑06/09/2021 14:48 Ja ne bih išao toliko daleko, već mislim da su lično njegove (Murizove) namjere iskrene.
Neko ga izvlači iz konteksta i manipulira njime, a da on nije dovoljno svjestan.
Eno ono smeće od novina i Sidranov "intervju" mora ispolitizirati. Dobro mu nisu još Gordanu lično metnuli u usta![]()
ostalo je vec praktican pogled na situaciju i na zivot generalno
5 godina je dovoljno da se dodje do nekih zakljucaka
a ifet kolo vodi, od prvog dana kad se "pro bono"
ne potcjenjujte muriza
zna on sta radi
- uglavnomja
#19228 Re: Slučaj Dženan Memić
ovo sto si napisao stoji 100000000%Billy The Pljuc wrote: ↑06/09/2021 15:17 "Da li je i vama već dosta torture ove vlasti nad običnim, malim ljudima?! I to takve siledžijske vlasti koja vam je spremna zagorčati i oduzeti život, ako im se usprotivite.
jedini je problem sto nema veze sa slucajem
nema nikakvih mocnih sda ubica ni placenog tuzilastva, nema dokaza ni svjedoka ... nema nista
osim empaicnog naroda koji je paralelno ogorcen na sistem, sa pravom,
ubitacna kombinacija, ubija logiku i racionalno razmisljanje
i narod koji je na pocetku povjerovao murizu svaku rijec, .... vremenom se taj broj rijeci smanjivao ... murizovom i narocito arijaninom zaslugom
do te mjere da avaz svaki dan izmislja novi tekst u kojem ce ni iz cega izvuci slucaj memic u naslov
- tranquil
#19229 Re: Slučaj Dženan Memić
Čovjek može biti 100% protiv Murizovog mogućeg "znam ubicu" blefiranja, Arijaninog ulaska u politiku i Ifetovog cirkusanja, i istovremeno i dalje vidjeti da hrpa stvari u slučaju ne štima, i i dalje zaključiti da je po srijedi neko prikrivanje.
Nemojte smetnuti s uma da je većina pizdarija u ovom slučaju, sve neregularnosti i nestanci dokaza (a o čemu se trenutno vodi proces), sve je nastalo puno prije nego što je Muriz počeo sa mitinzima, prije Arijaninog ulaska u NiP, vjerovatno prije nego što je Feraget i čuo za slučaj.
No, ovdje se često jave forumaši, koji se diče "logikom", tepaju sami sebi kako su skeptici, i razbacuju se terminima kao što je "Occhamova oštrica", i tako logički dolaze do skokova u logici poput "Muriz pravi cirkus od slučaja, to mi se ne sviđa, dakle nema nikakvog prikrivanja, Ljubo je ubica al' ga pustiše", ili "Arijana je u nekoj stranci, dakle ona štiti prave ubice svog brata jer ga želi koristiti da se obračuna sa SDA".
Ako oduzmete sve aktivnosti Memićevih i Ferageta, slučaj i dalje smrdi do neba, i ništa što su Memići naknadno uradili to ne može promijeniti.
Nemojte smetnuti s uma da je većina pizdarija u ovom slučaju, sve neregularnosti i nestanci dokaza (a o čemu se trenutno vodi proces), sve je nastalo puno prije nego što je Muriz počeo sa mitinzima, prije Arijaninog ulaska u NiP, vjerovatno prije nego što je Feraget i čuo za slučaj.
No, ovdje se često jave forumaši, koji se diče "logikom", tepaju sami sebi kako su skeptici, i razbacuju se terminima kao što je "Occhamova oštrica", i tako logički dolaze do skokova u logici poput "Muriz pravi cirkus od slučaja, to mi se ne sviđa, dakle nema nikakvog prikrivanja, Ljubo je ubica al' ga pustiše", ili "Arijana je u nekoj stranci, dakle ona štiti prave ubice svog brata jer ga želi koristiti da se obračuna sa SDA".
Ako oduzmete sve aktivnosti Memićevih i Ferageta, slučaj i dalje smrdi do neba, i ništa što su Memići naknadno uradili to ne može promijeniti.
-
cabej
#19230 Re: Slučaj Dženan Memić
priča mi znamo ko je ubica je konstrukcija Ifeta- vjerovatno podgrijava porodicu Memić uz tvrdnju da će krivac pod pritiskom načiniti grešku i nešto uraditi što će ga odati. (Ili će se pojaviti novi svjedok iz istog razloga).
- tranquil
#19231 Re: Slučaj Dženan Memić
I dalje nebitno za slučaj, mada takvu stragegiju pod ovim okolnostima mogu razumjeti - mnogi su zbog njihovih tvrdnji, tačne ili ne, izgubili hladnu glavu. Ubica se nije otkrio, ali dosta grešaka je počinjeno, ostaje da se vidi da li će dovesti do imena ubice i prikrivača, ali to je i dalje nagađanje.
Za slučaj je bitno samo ono sa čime raspolaže sudstvo, a ne "rekla-kazala" Ferageta, Memića, Mutapa, nekoga desetog. A sudstvo trenutno raspolaže sa 5 ljudi koji čekaju suđenje, i još neobjavljenim dokazima protiv njih koje ćemo vidjeti tek na suđenju.
- uglavnomja
#19232 Re: Slučaj Dženan Memić
kompletna optuznica mora biti dostavljena optuzenim i advokatima (u ovom slucaju i havazutranquil wrote: ↑06/09/2021 15:53I dalje nebitno za slučaj, mada takvu stragegiju pod ovim okolnostima mogu razumjeti - mnogi su zbog njihovih tvrdnji, tačne ili ne, izgubili hladnu glavu. Ubica se nije otkrio, ali dosta grešaka je počinjeno, ostaje da se vidi da li će dovesti do imena ubice i prikrivača, ali to je i dalje nagađanje.
Za slučaj je bitno samo ono sa čime raspolaže sudstvo, a ne "rekla-kazala" Ferageta, Memića, Mutapa, nekoga desetog. A sudstvo trenutno raspolaže sa 5 ljudi koji čekaju suđenje, i još neobjavljenim dokazima protiv njih koje ćemo vidjeti tek na suđenju.
a kao sto smo mogli procitati - nema nista novo u optuznici osim onoga sto je vec prezvakano davno
- tranquil
#19233 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne znam na šta aludiraš, ali tekst optužnice nisu dokazi. Ne zna se još ni lista svjedoka, a kamoli šta će koji rećiuglavnomja wrote: ↑06/09/2021 17:16kompletna optuznica mora biti dostavljena optuzenim i advokatima (u ovom slucaju i havazutranquil wrote: ↑06/09/2021 15:53
I dalje nebitno za slučaj, mada takvu stragegiju pod ovim okolnostima mogu razumjeti - mnogi su zbog njihovih tvrdnji, tačne ili ne, izgubili hladnu glavu. Ubica se nije otkrio, ali dosta grešaka je počinjeno, ostaje da se vidi da li će dovesti do imena ubice i prikrivača, ali to je i dalje nagađanje.
Za slučaj je bitno samo ono sa čime raspolaže sudstvo, a ne "rekla-kazala" Ferageta, Memića, Mutapa, nekoga desetog. A sudstvo trenutno raspolaže sa 5 ljudi koji čekaju suđenje, i još neobjavljenim dokazima protiv njih koje ćemo vidjeti tek na suđenju.) onog dana kad je sud potvrdi
a kao sto smo mogli procitati - nema nista novo u optuznici osim onoga sto je vec prezvakano davno
-
YouAreMyDestiny
#19234 Re: Slučaj Dženan Memić
U optužnici se mora sve navesti.
- GAU8
-
YouAreMyDestiny
- Haris.ba
- Haris.ba
-
YouAreMyDestiny
#19240 Re: Slučaj Dženan Memić
Moraju imati vremena, da pripreme odbranu i moraju znati sve. Imaju sva prava kao i tužilaštvo. To je tkz. jednakost oružja.
-
bitangeIprinceze
- uglavnomja
#19242 Re: Slučaj Dženan Memić
optuzeni i odbrana moraju dobiti sve sto je skupilo tuzilastvo onog dana kad se potvrdi optuznica
upravo kao sto klix kaze - da mogu pripremiti odbranu
upravo kao sto klix kaze - da mogu pripremiti odbranu
Last edited by uglavnomja on 06/09/2021 19:48, edited 1 time in total.
-
bitangeIprinceze
#19243 Re: Slučaj Dženan Memić
@tranquil ovo se Mutapovci malo pridigli ne bi li laprdanjem bili uz Mulahusića, bar da su jedinstveni na forumu.tranquil wrote: ↑06/09/2021 15:34 Čovjek može biti 100% protiv Murizovog mogućeg "znam ubicu" blefiranja, Arijaninog ulaska u politiku i Ifetovog cirkusanja, i istovremeno i dalje vidjeti da hrpa stvari u slučaju ne štima, i i dalje zaključiti da je po srijedi neko prikrivanje.
-
YouAreMyDestiny
#19244 Re: Slučaj Dženan Memić
Pročitaj Zakon o krivičnom postupku.
-
bitangeIprinceze
#19245 Re: Slučaj Dženan Memić
- preselio na ahiret
#19246 Re: Slučaj Dženan Memić
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... odi/429536
"Jeste li spremni čuti kako je jedno službeno lice reklo drugom službenom licu „pustite ga neka krklja ionako ne može preživjeti više od sedam dana“. Jeste li spremni da vam policijski službenik nudi da prihvatite da naplatite odštetu, a da priznate da je učinjena saobraćajna nesreća. Kolika je cijena za bol za gubitak svoga djeteta", govorio je Asad ef. Fočo.
"Jeste li spremni čuti kako je jedno službeno lice reklo drugom službenom licu „pustite ga neka krklja ionako ne može preživjeti više od sedam dana“. Jeste li spremni da vam policijski službenik nudi da prihvatite da naplatite odštetu, a da priznate da je učinjena saobraćajna nesreća. Kolika je cijena za bol za gubitak svoga djeteta", govorio je Asad ef. Fočo.
-
MensurM
#19247 Re: Slučaj Dženan Memić
"Nije on njega htio ubiti, bilo je to naguravanje"preselio na ahiret wrote: ↑07/09/2021 00:45 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... odi/429536
"Uginuo ti je Dženan, uskoro će i Arijana"
"Alisa je prostitutka"
"Alisa je 9. februara rekla imena ubica"
"Budnjo mi je rekao da mu je Žujo rekao da je Dženan udaren šipkom"
"Alisin muž je rekao da će me ubiti"
"Ja bih volio da upoznam policajca koji mi je rekao: Nemoj odustat, sve ti lažu."
Šta je zajedničko ovim tvrdnjama?
- tranquil
#19248 Re: Slučaj Dženan Memić
To da niti jedna nije zvanična, niti od strane zvaničnog lica, niti je izmijenila tok istrage, za razliku od npr. nestanka dokaza? Skoro da se može reći kako nerad institucija kojima je zadatak da pronađu krivca ostavlja mjesta ovakvim špekulacijama.MensurM wrote: ↑07/09/2021 09:40"Nije on njega htio ubiti, bilo je to naguravanje"preselio na ahiret wrote: ↑07/09/2021 00:45 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... odi/429536
"Alisa je prostitutka"
"Ja bih volio da upoznam policajca koji mi je rekao: Nemoj odustat, sve ti lažu."
- Billy The Pljuc
#19249 Re: Slučaj Dženan Memić
Izvini ali ne bih se složio s tobom u pogledu toga da ovo nema nikakve veze sa slučajem. Kao što napisa kolega forumaš u svom postu, mnogo toga se ovdje namjerno ignoriše kada su u pitanju činjenice.uglavnomja wrote: ↑06/09/2021 15:31ovo sto si napisao stoji 100000000%Billy The Pljuc wrote: ↑06/09/2021 15:17 "Da li je i vama već dosta torture ove vlasti nad običnim, malim ljudima?! I to takve siledžijske vlasti koja vam je spremna zagorčati i oduzeti život, ako im se usprotivite.
jedini je problem sto nema veze sa slucajem
nema nikakvih mocnih sda ubica ni placenog tuzilastva, nema dokaza ni svjedoka ... nema nista
osim empaicnog naroda koji je paralelno ogorcen na sistem, sa pravom,
ubitacna kombinacija, ubija logiku i racionalno razmisljanje
i narod koji je na pocetku povjerovao murizu svaku rijec, .... vremenom se taj broj rijeci smanjivao ... murizovom i narocito arijaninom zaslugom
do te mjere da avaz svaki dan izmislja novi tekst u kojem ce ni iz cega izvuci slucaj memic u naslov
Uglavnom slažemo se da su institucije prepune onih koje treba otjerati i popuniti ta mjesta onima koji hoće/znaju/mogu raditi svoj posao i koji neće račune polagati nikome osim narodu i neće raditi kako im neko kaže. Da smo imali takvu situaciju vjerovatno bi konkretno ovaj slučaj bio davno završen ali kako nije bilo tako, sada kao rezultat imamo ove proteste.
Vjerujem da će se u neko razumno vrijeme okončati ovaj trenutni proces i da ćemo svi mi biti malo pametniji, to da li imamo ili nemamo dokaze o nečemu će se već pokazati. Ponavljam još jednom svoj stav, ako je Tužilaštvo zaista formiralo optužnicu na osnovu pretpostavki a ne stvarnih dokaza, ja lično neću gledati na isto kao na neku "urotu" nego upravo kao dokaz nesposobnosti onih koji nam sjede i rade u institucijama, naravno ukoliko se pokaže tako onda nema druge nego da oslobode sve optužene ili one za koje ne mogu dokazati ono za šta ih se tereti.
- preselio na ahiret
#19250 Re: Slučaj Dženan Memić
Da si ti debil.MensurM wrote: ↑07/09/2021 09:40"Nije on njega htio ubiti, bilo je to naguravanje"preselio na ahiret wrote: ↑07/09/2021 00:45 https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... odi/429536
"Alisa je prostitutka"
Imas li ti ogledalo kuci,pogledas li se ponekad?Jel vidis covjeka il majmuna al iskreno reci nemoj lagat.