Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Grean

#28876 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

seoBIH wrote: 06/09/2021 14:40 Valjda ce sada raja manje da pljuje begovica.
Ja ga i dalje ne mirisem, nije ni on cvjecka ali u ovom podrzavam.
Baltazar_khan

#28877 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Baltazar_khan »

Provinciale golkiper
Iker C

#28878 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Iker C »

Ovaj PS nista ne dokazuje, novinari su napravili fotosop kako bi pokusali opravdati lazljivca Begovica. Bespotrebno se trudite Begovic ce pred sudom odgovarati za lazi koje je iznio na Twiteru.
splinter

#28879 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splinter »

Husara se može još malo koprcati i tu i tamo šta ušićariti.
Sad je veliki Nedo Turković ušao u menadžerske vode, dolazi novo doba za transfere u BiH fudbalu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#28880 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izvrsni direktor »

Grean wrote: 06/09/2021 14:29 Koji golmani su pozvani i branili protiv Kostarike? :D :oops: :twisted:

https://www.klix.ba/sport/nogomet/skand ... /210906073

PROCURILA PREPISKA

Skandal u bh. nogometu: Kako je menadžer igraču "kupio" mjesto među Zmajevima

Onaj Begovic je bas los covjek, kvari atmosferu Al ne brinite, tuzit ce njeg Vico, jer nije istina da reprezentavija sluzi kao ebay za menadzere
Iker C

#28881 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Iker C »

splinter wrote: 06/09/2021 14:58 Husara se može još malo koprcati i tu i tamo šta ušićariti.
Sad je veliki Nedo Turković ušao u menadžerske vode, dolazi novo doba za transfere u BiH fudbalu.
Nedo Turkovic je svjetlo na kraju tunela za mnoge igrace u BiH koji ne mogu nigdje igrati. Nedo je najgori igrac u historiji fudbala koji je uspio od igranja fudbala zaraditi minimalno milion KM. Kao takav ne sumnjam da ce biti vrhunski menadjer za propale fudbalere.
splinter

#28882 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splinter »

Iker C wrote: 06/09/2021 15:01
splinter wrote: 06/09/2021 14:58 Husara se može još malo koprcati i tu i tamo šta ušićariti.
Nedo Turkovic je svjetlo na kraju tunela za mnoge igrace u BiH koji ne mogu nigdje igrati. Nedo je najgori igrac u historiji fudbala koji je uspio od igranja fudbala zaraditi minimalno milion KM. Kao takav ne sumnjam da ce biti vrhunski menadjer za propale fudbalere.
Potpisujem!
Logovan

#28883 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Grean wrote: 06/09/2021 14:29 Koji golmani su pozvani i branili protiv Kostarike? :D :oops: :twisted:

PROCURILA PREPISKA

Potvrda za ono što znamo, što se govorilo. Husarić je zlo našeg fudbala, rak rana.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#28884 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by izvrsni direktor »

Logovan wrote: 06/09/2021 15:33

PROCURILA PREPISKA

Potvrda za ono što znamo, što se govorilo. Husarić je zlo našeg fudbala, rak rana.
Jabihprije rekao dajezlo onaj koji pristaje da bude podmicen. Ali eto
Logovan

#28885 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Pa i takvi su isti, nema razlike.
Iker C

#28886 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Iker C »

Za konacan rezultat je vaznije pitanje koji ce komentator prenositi utakmicu od pitanja pozicije treceg golmana u reprezentaciji.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#28887 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sime_cipol »

PROCURILA PREPISKA

Osupnut sam :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#28888 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mk ultra »

Lepo zaista
Slika i prilika drustva

Nek on igra pa makar izgubili :lol:
Anquilla

#28889 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Anquilla »

PROCURILA PREPISKA

Zaprepašćujuće :lol:

A medij iz Federacije, koji malo šta loše o Vici i Savezu zna napisati, ovako prenosi vijest:

Image

E narušavaju atmosferu :lol:

Da dodam... Begić je kriminalac.
Vico je i kriminal i nacionalista.

Image
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#28890 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Slo Burner »

Niko ne pominje stoperski dvojac od neko vece, ima li gdje njihovih screenshotova
LSD

#28891 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Ali jako je bitno ko je treći golman. Pirić ili Kovačević, to je krucijalno pitanje. Pitanje svih pitanja. Citava Evropa drhti i sa nestrpljenjem očekuje objavu sastava BIH, da vide ko je rezervni golman. Da je npr. Kovačević bio na klupi protiv Francuske, vjerovatno bi pobjedili.
Zato je bitno da mediji naprave aferu pred Kazahstan, samo nek se nešto hajca, cima i trese...pa mora se to istjerati na vidjelo :gunjastajl:
Logovan

#28892 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

:lol: :lol:

Ma šta kažete :lol:
Nakon neriješenog rezultata koji je reprezentacija BiH ostvarila u Francuskoj, te prve pobjede nakon dugo vremena, pažnja javnosti se, izgleda planski i namjerno usmjerava na druge stvari a danas i na navodnu prepisku pojedinih menadžera koji „kupuju“ mjesto u nacionalnom timu, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza BiH koje prenosimo u cjelosti.

Tim povodom predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković je izjavio:

„Svjesni smo da se ništa ne može preko noći uraditi, a istovremeno i tužni što se harmonija, povjerenje i zajedništvo, koji se najzad osjete među igračima, pokušavaju narušiti i fokus prebaciti na drugu stranu. Ne mogu svaki dan komentarisati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazakhstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spinovanje i podmetanje.

Mi nikada nećemo sav teret poraza pripisati samo selektoru i igračima, niti pobjedu shvatiti kao našu zaslugu. Kao rukovodstvo Saveza, mi smo tu za igrače i sve njihove potrebe.

Naš zadatak je da im obezbijedimo najbolje moguće uslove za rad i ostvarivanje najboljih rezultata ali smo tu i da sagledamo i riješimo sve probleme.

Reprezentacija je dugoročan projekat na kojem svi zajedničkim snagama trebamo raditi da bi se došlo do uspjeha.

Kad je riječ o navodima, koji su se pojavili danas a odnose se na insinuacije da je neko „kupio svoje mjesto u nacionalnoj selekciji“ mi smo kao Savez spremni da se razotkrije svaka eventualna nepravilnost, ali je po svemu sudeći, proteklih dana na sceni smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji.

Svako može da napiše bilo kakvu poruku ili prepisku predstavi kako mu odgovara. Ako već postoji neki dokaz onda se javnosti prezentuju i imena autora i ko stoji iza cijele priče.

Ovako sve izgleda kao dio nekog plana sa potpuno drugom namjerom, očigledno lošom po interese bh. fudbala”, poručili su iz Saveza.
milejovic1971

#28893 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by milejovic1971 »

ako izvucemo u obje tekme s Ukrajinom 1 bod to je uspjeh, realno
Point.

#28894 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

LSD wrote: 06/09/2021 20:42 Ali jako je bitno ko je treći golman. Pirić ili Kovačević, to je krucijalno pitanje. Pitanje svih pitanja. Citava Evropa drhti i sa nestrpljenjem očekuje objavu sastava BIH, da vide ko je rezervni golman. Da je npr. Kovačević bio na klupi protiv Francuske, vjerovatno bi pobjedili.
Zato je bitno da mediji naprave aferu pred Kazahstan, samo nek se nešto hajca, cima i trese...pa mora se to istjerati na vidjelo :gunjastajl:
Gledaj ti razmišljanja. :zid:
Point.

#28895 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

Logovan wrote: 06/09/2021 22:00 :lol: :lol:

Ma šta kažete :lol:
Nakon neriješenog rezultata koji je reprezentacija BiH ostvarila u Francuskoj, te prve pobjede nakon dugo vremena, pažnja javnosti se, izgleda planski i namjerno usmjerava na druge stvari a danas i na navodnu prepisku pojedinih menadžera koji „kupuju“ mjesto u nacionalnom timu, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza BiH koje prenosimo u cjelosti.

Tim povodom predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković je izjavio:

„Svjesni smo da se ništa ne može preko noći uraditi, a istovremeno i tužni što se harmonija, povjerenje i zajedništvo, koji se najzad osjete među igračima, pokušavaju narušiti i fokus prebaciti na drugu stranu. Ne mogu svaki dan komentarisati razne gluposti koje se serviraju. Umjesto da se svi bavimo i posvetimo sutrašnjoj utakmici protiv Kazakhstana, nekome je očigledno u interesu nešto drugo, spinovanje i podmetanje.

Mi nikada nećemo sav teret poraza pripisati samo selektoru i igračima, niti pobjedu shvatiti kao našu zaslugu. Kao rukovodstvo Saveza, mi smo tu za igrače i sve njihove potrebe.

Naš zadatak je da im obezbijedimo najbolje moguće uslove za rad i ostvarivanje najboljih rezultata ali smo tu i da sagledamo i riješimo sve probleme.

Reprezentacija je dugoročan projekat na kojem svi zajedničkim snagama trebamo raditi da bi se došlo do uspjeha.

Kad je riječ o navodima, koji su se pojavili danas a odnose se na insinuacije da je neko „kupio svoje mjesto u nacionalnoj selekciji“ mi smo kao Savez spremni da se razotkrije svaka eventualna nepravilnost, ali je po svemu sudeći, proteklih dana na sceni smišljena hajka s ciljem da se naruši odlična atmosfera u reprezentaciji.

Svako može da napiše bilo kakvu poruku ili prepisku predstavi kako mu odgovara. Ako već postoji neki dokaz onda se javnosti prezentuju i imena autora i ko stoji iza cijele priče.

Ovako sve izgleda kao dio nekog plana sa potpuno drugom namjerom, očigledno lošom po interese bh. fudbala”, poručili su iz Saveza.
Ganula me do suza ova njegova briga za BH fudbal.
p206

#28896 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by p206 »

Ćiro je poželio da uputi poruku svim Bosancima i Hercegovcima, navijačima, čelnim ljudima…

"Imam samo jednu želju, da svi ujedinjeni stanu iza svoje reprezentacije jer to je jedan fenomen kojeg sam ja dijagnosticirao. Oni najvažniji igrači, oni znaju tačno koliko je publika iza njih, a koliko je ona iza njih oni su toliko mobilizirani i spremni dati sve od sebe. Zato, apeliram na sve građane Bosne i Hercegovine, na sve navijače, na Savez, da budu iza svoje reprezentacije, kako bi od njih dobili onu satisfakciju koju očekuju", poručio je Ćiro Blažević.
Grean

#28897 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

NOGOMETNI SAVEZ BiH Tate dovode sinove, kćeri, braću na hrvatske, bošnjačke i srpske funkcije

Istraživački tim Hercegovina.info 01.09.2021. 08:25

Zlatna koka zvana Nogometni savez BiH najbolji je primjer kako predstavnici sva tri konstitutivna naroda uz legitimne predstavnike njeguju nepotizam dinastijskim kadroviranjima.

Bošnjaci, Srbi i Hrvati osim što su pokupili fotelje koje im po nacionalnoj raspodjeli pripadaju, osiguravaju fotelje i za sinove, kćerke, braću i ostale članove obitelji, dokazujući zapravo da kada su osobni interesi u pitanju u savezu vlada pravo bratstvo i jedinstvo. Poneki dužnosnici Nogometnog saveza BiH i sami su zbunjeni i ne mogu više pratiti koliko funkcija imaju.

Tate, sinovi, kćeri i braća... Nogometu u BiH se ne piše dobro.

Bivši međunarodni i bh. sudac Elmir Pilav koji i nije bio neki sudac, više ni ne zna kad ustane na koju će funkciju tog dana.

.....

Tako Elmir Pilav kao direktor Sektora za sport i trenutni predsjedavajući Komiteta za suce sebe delegira kao kontrolora za suce na utakmice Premijer lige i onda nakon utakmice sam sebe kontrolira budući da je predsjedavajući Komiteta za suce i suđenje koji između ostaloga promatra, prati, nadzire i analizira izvještaje kontrolora suđenja Premijer lige BiH.

Pilav krši vlastiti pravilnik za suce, no nije jedini. Rijetki mogu odoljeti izazovu obiteljskog nepotizma

Komiteti kod delegiranja sudaca moraju voditi i računa da se Elmir Pilav (Sarajevo) kao kontrolor za suce ne delegira na istu utakmicu gdje mu je delegiran brat Berim Pilav (Sarajevo) kao delegat, ali i Lazar Martinović (Čapljina) kao delegat ne bude delegiran na utakmicu gdje mu je delegiran sin Josip Martinović (Čapljina) kao glavni sudac.

Treba voditi računa o ocu i sinu iz Bijeljne, tj. da Radika Marić (Bijeljina) kao delegat ne bude delegiran na utakmicu gdje mu je delegiran sin Dražen Marić (Bijeljina) kao glavni sudac. Radika Marić je poznat kao i osoba koja obavlja 5 funkcija u domaćem nogometu.

Dr. Zoran Rebac bio je predsjednik Komisije za suce i suđenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine do konca 2020. godine kada je podnio ostavku.

"Dolaskom nekih novih članova u Komitet, prije svega Valjića, nastala je jedna mučna i netolerantna atmosfera. Ja sam u pismu napisao da je tu bilo i svađalačkih nastupa, te se više nije moglo normalno raditi. Gurale su se neke stvari koje nemaju veze sa stvarnošću, ali i s normativnim aktima, statutom, pravilnicima i uputstvima. Uvidjevši da se stvara neka nova atmosfera i politika u Komitetu dirigirana od Saveza te da se ne može raditi na normalan način povukao sam se. Nisam želio dočekati sudbinu nekih drugih koje su smijenili jer se nisu uklapali u neku novu strategiju i politiku novog IO NS BiH"

Najviše problema se odnosi na gospodina Pilava, ali i ostale članove Komiteta.

Konkretno na utakmici HŠK Zrinjski - Tuzla City kontrolor suđenja je bio Emir Pilav. On je kao član i predsjednik Komiteta delegirao sam sebe na tu utakmicu. Kada se vrši analiza suđenja utakmice nju vrši Komitet. Drugim riječima Pilav delegira sebe, suce, a na analizi Komiteta ocjenjuje svoju kontrolu, suca i donosi zaključnu ocjenu o suđenju. To je nespojivo sa zdravom logikom. Pa ne može se očekivati da će on reći da sudac nije dobro radio svoj posao i poništiti svoju kontrolu", govori Rebac.

Jedino rješenje je UEFA.

"Izbor članova IO NSBiH je rađen na isti način. Ljudi koji su se do jučer kleli u Begića, sada se klanjaju Zeljkoviću, isti oni koji su u Komitetu. Rješenje je teško naći. Ovo što je pokušala grupa "4R" je utopistički. Sve odluke donosi Izvršni odbor, a on je izabran na način "ja sam te izabrao, ti ćeš podići ruku za mene". Osobno ne vidim rješenje, osim kada bi se umiješala UEFA kao prije desetak godina", ističe Rebac.

Sinovi članova Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH odlučuju o mlađim uzrastima reprezentacije.

Članovi izvršnog odbora krovnog saveza koji između ostaloga odlučuju o konačnim listama trenera i izbornika nogometnih reprezentacija BiH Muhidin Raščić i Milorad Sofrenić odlučuju o sudbinama svojih sinova Admira Raščića i Zorana Sofrenića. Admir Raščić, sin Muhidina Raščića, inače bivši nogometaš (Željezničara, Sarajeva, Olimpica..) trener je U-21 mlade reprezentacije BiH, dok je Zoran Sofrenić, sin Milorada Sofrenića, trener vratara U-21 mlade reprezentacije BiH. Tako naša mlada reprezentacija BiH ima dva tatina sina.

Milorad O. Lale trenutno član Izvršnog odbora NF/S BIH i bivši predsjedavajući i član komiteta za natjecanje Premijer lige zaposlio je kćerku u krovni savez BiH.

Azmir Husić, nekadašnji čelnik FK Sloboda, danas vodeći čovjek FK Tuzla City i odnedavno član Izvršnog odbora NS BiH nije optimističan kad je u pitanju bh. nogomet

"Ja neću ništa komentirati, niti ocjenjivati nečiji rad. Jednostavno, mogu jedino reći ono što bi rekli u narodu 'nek nam je Bog na pomoći'. Nije dobro kako je krenulo, da se može popraviti - može. Za to moramo sjesti i raditi ako hoćemo nešto bolje. Ja kao pojedinac ne mogu ništa promijeniti, trebamo stvarati stručne ljude i stručni kadar ako mislimo išta dobro", smatra Husić.

"Ja sam totalno razočaran generalno stvarima kakve jesu i sve će nas od prije stići za pola godine, dvije, pet. Kažem, 'nek nam je Bog na pomoći' je jedino što mogu reći u ovom trenutku", ističe naš sugovornik.

https://www.hercegovina.info/vijesti/is ... je/197155/
Kad njima nije bilo mrsko ovoliko pisati ... red je onda i procitati...ali nije jednostavno, zaboravis sta si procito dok dodjes do kraja
LSD

#28898 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Point. wrote: 06/09/2021 22:08
LSD wrote: 06/09/2021 20:42 Ali jako je bitno ko je treći golman. Pirić ili Kovačević, to je krucijalno pitanje. Pitanje svih pitanja. Citava Evropa drhti i sa nestrpljenjem očekuje objavu sastava BIH, da vide ko je rezervni golman. Da je npr. Kovačević bio na klupi protiv Francuske, vjerovatno bi pobjedili.
Gledaj ti razmišljanja. :zid:
Šta misliš da mi se lagano skineš sa spolovila ili da me staviš na igrnore listu. Nije ni to problem za mene.

Šta god da napišem, eto ti ovog Pointa da nešto zvoca ko kakva tetka u PMSu :cuvajse:
Revolucionar ★

#28899 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Revolucionar ★ »

Ma kompletna repka je jedna obicna korporacija šake ljudi koji se dokopaju pozicija. Nekad je postojao otpor kod igrača, danas je to slijepo praćenje onog ko naređuje. Džeko je legenda, ali ova blijeda, fakinska izjava, nula poena. Dabogda i ispali odmah, da ne bi neki slucajni uspjeh otisao u zasluge Zeljkovicu, Misimovicu i slicnima
LSD

#28900 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

Revolucionar ★ wrote: 06/09/2021 22:23 Ma kompletna repka je jedna obicna korporacija šake ljudi koji se dokopaju pozicija. Nekad je postojao otpor kod igrača, danas je to slijepo praćenje onog ko naređuje. Džeko je legenda, ali ova blijeda, fakinska izjava, nula poena. Dabogda i ispali odmah, da ne bi neki slucajni uspjeh otisao u zasluge Zeljkovicu, Misimovicu i slicnima
Nikad nije postajao otpor kod igraca, uvijek su bili klimoglavci, da ne kažem kaksakeri.
Miske kad je bio igrac je jednom nešto malo krenuo na Ćiru i nikom ništa.

Igraci su generalno kvarljiva roba, podmitljiva sorta, veliki hipokriti....Begović to upravo pokazuje ovih dana. Dok je bio na golu, dok se išlo u Brazil, šutio je godinama na javašluk Saveza, ništa "nije vidio" i sad kad je postao rezerva Šehiću odjednom progledao i poceo nešto prigovarati :lol:
Post Reply