Gdje je problem??
Pa hebote vi komunicirate preko oznaka, bkc, bkd, bkm...na oglasima postao standard..
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ne, teza vecine je upravo obratna, VW-u jer je Bozanski proizvod nikada nista ne moze biti, nikada nista ne odlazi, nikada nista ne trosi nego proizvodi, itd... A sve ostalo sto nije VW (osim Merca/BMWa/AudiJa) je smece/plastika/kosookiabortus/nastavi niz...Mlad i Nevin wrote: ↑06/09/2021 11:41 A glavni problem je kad fukara kupi auto pa kad se pokvari turbina nema para i onda se prica kako je to smeće, dok dci i hdi je tobože Bozje savršenstvo. Ja prvi kazem da je sve kvarljivo i skupo ali ne moze se reci da je TDI smece a neki tamo koreanac ili francuz savršen
Zato treba kupiti…?oruzana_pobuna wrote: ↑06/09/2021 12:28 na toj mazdi se motor vrti u 3 picke materne pa joj coek ne moze ni zamjerit potrosnju ulja.... al u falšvagenu je servisni interval doljevanje par litara ulja service default tako da nema potrebe ni mijenjat jer je uvijek frisko..... ljepota
ne znam ja samo citam vijestibasicm wrote: ↑06/09/2021 12:32Zato treba kupiti…?oruzana_pobuna wrote: ↑06/09/2021 12:28 na toj mazdi se motor vrti u 3 picke materne pa joj coek ne moze ni zamjerit potrosnju ulja.... al u falšvagenu je servisni interval doljevanje par litara ulja service default tako da nema potrebe ni mijenjat jer je uvijek frisko..... ljepota
Evo ja jos nisam dosuo ni kapi....čudno mi basoruzana_pobuna wrote: ↑06/09/2021 12:28 na toj mazdi se motor vrti u 3 picke materne pa joj coek ne moze ni zamjerit potrosnju ulja.... al u falšvagenu je servisni interval doljevanje par litara ulja service default tako da nema potrebe ni mijenjat jer je uvijek frisko..... ljepota
pa proizvodi ulje - sinteticko - sintetizira karbon iz zraka i azot zajedno sa hidrogenom pravi heksaciklicne spojeve koje ni formula jedan nema.....Mlad i Nevin wrote: ↑06/09/2021 12:43Evo ja jos nisam dosuo ni kapi....čudno mi basoruzana_pobuna wrote: ↑06/09/2021 12:28 na toj mazdi se motor vrti u 3 picke materne pa joj coek ne moze ni zamjerit potrosnju ulja.... al u falšvagenu je servisni interval doljevanje par litara ulja service default tako da nema potrebe ni mijenjat jer je uvijek frisko..... ljepota![]()
taj sprat je samo u bih - a ti auti o kojima meljete su poodavno zavrsili u limu i celiku Tesli, Etronova, Getronova, Peljeskog mosta i tako dalje......
Ta sa tvog linka, niti je isti motor, niti oprema, niti kilometraža, plus dosta ih je bilo udareno.oruzana_pobuna wrote: ↑06/09/2021 13:43 tipicna dijagnoza ovih prostora - prodaje ga po cijeni kao kad je bio nov - evo ti mozes kupit 2 za tu cijenu
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sear ... =ASCENDING
Da li će nove felge autu donijeti neko realno poboljšanje, povećati funkcionalnost, donijeti zaradu itsl? Ovo je, ipak, pitanje za ekonomiste, ali definitivno trošak i ulaganje nisu isti pojmovi.RagibUzoriti wrote: ↑06/09/2021 10:46Ako ja odlucim da na staro vozilo kupim nove alu felge koje ce zamjeniti stare felge i gume.
Da li je to trosak ili ulaganje?
Nije pas nego se ker popisao...
Nova multimedija dodaje nove funkcionalnosti u autu, tako da je to ulaganje. Ako razbiješ karambolku pa je zamijeniš da vratiš auto u prijašnje stanje, to bi bio valjda trošak.soha96 wrote: ↑06/09/2021 11:22 Ako nesto prinudno radis na vozilu ili redovno odrzavanje, to je trosak. Ali ugradis npr multimediju jer ti je cejf, to je ulaganje. Nije ulaganje samo u svrhu profita.
Npr sto onaj kaze da onaj momak trosi pare na gej stvari. Putovanja nisu trosak, vec ulaganje. Putovati ne moras, ulazes u dozivljaj, uspomene a to je valjda razlog zbog kojeg zivimo.