SDA-All about

poostar

#66876 Re: SDA-All about

Post by poostar »

megaman4 wrote: 05/09/2021 16:06
konami666 wrote: 05/09/2021 11:26

Nikad mi neće biti jasno kako neko ko živi u Luksemburgu nosa sda kapicu i bradicu i pri tome još glasa za tu istu sda.
Neka svako glasa za koga god hoće. Nije ovo više komunizam koji nam i jeste najviše zla nanio u političkom smislu. Demokratija je i to se mora poštovati. Prošlo je vrijeme verbalnog delikta.

Prirodno je da će Bošnjaci glasati za svoju narodnjački stranku a ne zna nekakve lažne ljevičare ili otpatke od SDA.

A da ne kažem što u RS-u ne daju Bošnjačkoj djeci da uče svoj Bosanski jezik dok Dodik javno negira genocid i pljuje po našim šehidima.

Doći će brzo vrijeme kada će Srbi morati proći katarzu ili će se sami uništiti od mržnje prema svima onima koji ne misle kao oni.
Nije komunizam ali su na vlasti ljudi koji su prije bili komunjare. A hebeni narod navikao na poslušnost u komunizmu, zato i niko ne izlazi na ulice.
ZA SDA glasaju samo uhljebi koji od SDA imaju neku korist. Pa znam bezbroj prijatelja i poznanika u BiH koji su upravo dobili posao preko te partijske linije.
Osim što je SDA bošnjačka stranka, oni nemaju ništa drugo da ponude osim kriminala i baliluka.
I ti si obavezno ubacio RS i Srbe u tu priču, jer drugo nemate.
emirolini

#66877 Re: SDA-All about

Post by emirolini »

Jao pljuje po sehidima, neda bosnjackoj djeci. Ajde ne seri vise, ne seri! Prestani sa tom kuknjavom i ne gledaj dodika vec gledaj u svom gradu sta ne valja pa onda cemo preci na federaciju pa onda tek na dodika. Ispred nosa ti ubija bosnjacku djecu (Memic) a ti to ne vidis? Ili si glup i krezav ili si samo krezav pa za sndvic dnevno sponinjes sehide i bosnjacku djecu. Hoce li to biti na posterima SDA za izbore? Za sehide i bosnjacku djecu? Fuj kako mi se gadite stoko zelena!
Chloe
Photo mod

#66878 Re: SDA-All about

Post by Chloe »

Tempo wrote: 05/09/2021 17:30
ultima_palabra wrote: 05/09/2021 17:14 Koliko god ovaj bio ljudski talog, ne vidim krivicno djelo za koje moze biti osudjen. Ili mozda nisam detaljno pratio njegov opus…

ima ko vidi, a ti procitaj obrazlozenje presude.
Ti si njemu već presudio i bez potvrđene optužnice. :lol:
°u°

#66879 Re: SDA-All about

Post by °u° »

megaman4 wrote: 05/09/2021 19:37

Ne želim s tobom raspravljati na široko ali ću ti reći nekoliko stvari pa dobro razmisli jer ovaj tvoj komentar shvatam kao mržnju prema SDA i rah. Predsjedniku. To je tvoj lični stav.

Međutim, istina je drugačija. Da je Zapadu bilo u interesu, rat bi bio u već u aprilu 1992 zaustavljen. Nije zaustavljen jer je konzervativni dio kršćanske Evrope vidio priliku da se konačno riješi muslimansko pitanje u Evropi a znamo kako - genocidom. Zato su prećutno gledali ubijanje Bošnjaka i agresiju na RBiH od strane oba susjeda.

Jer Evropa ne želi državu gdje su muslimani većina. To je istina i to je i sam Čavić izjavio kada su mu rekli zašto je došlo do rata u BiH. Zato su oni bili planirali pobiti 1/3 Bošnjaka, 1/3 pokrstiti a 1/3 protjerati za Tursku.

Ono što se desilo muslimanima Španije, to je bilo i nama namijenjeno. Ali nisu računali na žilavost naših hrabrih vojnika. 50% moje familije je pobijeno u zadnjem ratu. Svi muški su bili u ARBiH a Rahmetli tetak i Amidža su odlikovani najvećim ratnim odlikovanjem - Zlatni ljiljan.

Ne kaže se džaba da je Evropa stara kurva.
Europa jest stara kurava, ali bez obzira šta ko o tome mislio njeni političari su čitali: "Svakako je zaključak o nespojivosti islama i neislamskih sustava. Nema mira ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih društvenih i političkih institucija. Polažući pravo sam uređivati svoj svijet, islam razvidno isključuje pravo i mogućnost djelovanja bilo koje strane ideologije na svom području." - Alija Izetbegović u Islamskoj deklaraciji. I vjerovali su mu jer su poslije gledali video snimke arapa iz 7.m sa sjekirama i mačevina oko pasa, gledali su njihova masovna postrojavanja pred Alijom u Zenici. A čuli su i o pozdravu koji se masovno upotrebljavao u Armiji BiH, Jovan Divjak ga spominje. Pročitali su i u Zmaju od Bosne tekst Adnana Jahića visokog funkcionera SDA o Krijeposnoj muslimanskoj državi: „To želi muslimanski narod, na kraju krajeva to žele i naši poglavari: svjetovni Alija Izetbegović i vjerski Mustafa Cerć“, tvrdeći kako mu je Cerić „u privatnom razgovoru nedvosmisleno potvrdio da je vječiti san Alije Izetbegovića, Mladog muslimana, bilo i ostalo stvaranje muslimanske države u BiH; taj san mu se, eto napokon ostvaruje“.

I onda baš i nisu vjerovali Alji da se nešto plaho bori za jedinstvenu, međunacionalnu bla bla... A onda im je pao Dayton na pamet i imaš 49%, i HB koja samo formalno ne postoji, u praksi da. I dođeš na to da je na frtalj zemlje uhuran većinski narod, koji je ostavljen u amanet sultanu. A on dođe na svadbu begovoj kćerki, ali zato veći biznis pravi preko Drine. U ratu daleko iza od zemalja koje su pomagali BiH.

Teško mi povjerovat da je Alija i komplet vrh njegove stranke bio baš toliko glup da im je svaka odluka bila kao da je bila naredba iz Beograda i Zagreba.
Malo je slučajeva da neki politički vođa uhaka sopstveni narod kako je to Babo uradio svom, Sin sad dovršava.
Zemlju je napustilo xy puta više naroda nego je poginulo u ratu. A posebna tragedija što je ogroman broj školovanih mladih, kao i onih radno najsposobnijih. Pitanje je možemo li se mi oporavit od njihove politike (Čović razvaljuje svoje, Mile&Co svoje) ikad? Ja sam pesimista. Niko ne može nadoknadit toliki odlazak školovanih mladih, posebno što svjetla ni na vidiku, totalni mrak
Dzematlija

#66880 Re: SDA-All about

Post by Dzematlija »

°u° wrote: 06/09/2021 07:25 Zemlju je napustilo xy puta više naroda nego je poginulo u ratu. A posebna tragedija što je ogroman broj školovanih mladih, kao i onih radno najsposobnijih. Pitanje je možemo li se mi oporavit od njihove politike (Čović razvaljuje svoje, Mile&Co svoje) ikad? Ja sam pesimista. Niko ne može nadoknadit toliki odlazak školovanih mladih, posebno što svjetla ni na vidiku, totalni mrak
:thumbup:
uglavnomja

#66881 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

Dzematlija wrote: 06/09/2021 07:43
°u° wrote: 06/09/2021 07:25 Zemlju je napustilo xy puta više naroda nego je poginulo u ratu. A posebna tragedija što je ogroman broj školovanih mladih, kao i onih radno najsposobnijih. Pitanje je možemo li se mi oporavit od njihove politike (Čović razvaljuje svoje, Mile&Co svoje) ikad? Ja sam pesimista. Niko ne može nadoknadit toliki odlazak školovanih mladih, posebno što svjetla ni na vidiku, totalni mrak
:thumbup:
najgore je sto su otjerali nastavni kadar, od vrtica do faksa

nema obrazovanja vise, izlaze nepismeni doktori nauka sa sa svih univerziteta jer su politicki kadrovi sa titulom prof dr istog kalibra kao sebija i osmica - seljak nepismeni i neobrazovani sa laznim diplomama - profesori :twisted:
shbc

#66882 Re: SDA-All about

Post by shbc »

Nije htjela Evropa vecinski muslimansku drzavu na svom kontinentu pa pustili Srbe da kolju
Sa koje god strane pristupis ovoj tvrdnji nadjes falinku. Ali dzaba, ljudi fakat vjeruju u to.

A Srbima se smijemo zbog mitova... :-)
hd2000

#66883 Re: SDA-All about

Post by hd2000 »

shbc wrote: 06/09/2021 08:29
Nije htjela Evropa vecinski muslimansku drzavu na svom kontinentu pa pustili Srbe da kolju
Sa koje god strane pristupis ovoj tvrdnji nadjes falinku. Ali dzaba, ljudi fakat vjeruju u to.

U knjizi "The Clinton Tapes", Taylor Branch se nalazi:
Clinton said U.S. allies in Europe blocked proposals to adjust or remove
the embargo. They justified their opposition on plausible humanitarian
grounds, arguing that more arms would only fuel the bloodshed, but
privately, said the president, key allies objected that an independent Bosnia
would be “unnatural” as the only Muslim nation in Europe. He said they
favored the embargo precisely because it locked in Bosnia’s disadvantage.
salik79

#66884 Re: SDA-All about

Post by salik79 »

hd2000 wrote: 06/09/2021 09:07

made_in_sarajevo

#66885 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

a radi koga bi imali islamsku drzavu u srcu evrope, radi sdp, nase stranke, nas normalnih ili radi Alije i SDA? dakle kako god obrnes dodjes do istog, SDA je zlo koje treba ugasiti sto prije
salik79

#66886 Re: SDA-All about

Post by salik79 »

Po tom pitanju moglo je sunce sijati iz SDA nista se ne bi promijenilo. Nogla je i SDP, ili UBSD biti umjesto SDA, isto bi bilo.

Slazem se sa zavrsnom konstatacijom.
shbc

#66887 Re: SDA-All about

Post by shbc »

hd2000 wrote: 06/09/2021 09:07

1. BiH 91. nije bila vecinski muslimanska drzava
2. Albanija je vec postojala
3. BiH se ne moze porediti sa Njemackom ili Francuskom po broju muslimana
4. Apsolutno smo nebitan faktor da bi se Evropa brinula o nasem etnickom ili religijskom sastavu
5. Tih godina Zapadu muslimani jos uvijek nisu bili trn u oku - sta vise, bili su saveznici u borbi protiv komunizma
drug_profi

#66888 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Prije da je lobi velikosrpske i velikohrvatske politike izlobirao podršku kod вечниx савезниka и браћe по оружју, i svoje kršćanske braće kako je bolje riješiti balkansko pitanje na način da se dva vuka najedu.
drndalo

#66889 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

Nego javlja li nam se trudbenik/pravednik sa lica mjesta?

Ima li kakvih foto/video montaza from the bajbokana...? Ima valjda sat dnevno pravo na internet, posto su ljudska prava i tako to...?

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#66890 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Mulahusić objavljuje vlastite, a ne stavove SDA, hapšenje zbog "verbalnog delikta" opasan je presedan, navodi se u reakciji Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo.

Ako je tako, zasto reagujete :lol:

Zbog principa i pravde mozda :lol:
Dzematlija

#66891 Re: SDA-All about

Post by Dzematlija »

_BataZiv_0809 wrote: 06/09/2021 10:12 Mulahusić objavljuje vlastite, a ne stavove SDA, hapšenje zbog "verbalnog delikta" opasan je presedan, navodi se u reakciji Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo.

Pravednici, jakako! :lol:

A mučki šute na toliko nepravde oko nas. Kakva đubrad.
tramvajtrojka

#66892 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 06/09/2021 10:12 Mulahusić objavljuje vlastite, a ne stavove SDA, hapšenje zbog "verbalnog delikta" opasan je presedan, navodi se u reakciji Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo.

vidi se veprov potpis u ovom tekstu koji zuc jer im je glavni bot pao :lol: a ostali udaraju kao muhe bez glave vec tri dana samo sa ugrozba booosnjoko
Billy The Pljuc

#66893 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Pojaviše se prvo na bespućima interneta u odbrani ovog, ne znam kako bih ga nazvao, a sad već i zvanično:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-o-m ... /210906016

Ko ih ne zna....
Roccohljup

#66894 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

nema šta...još jedan udar na Bošnjake :D :D :D :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#66895 Re: SDA-All about

Post by pici »

INTERNET JURIŠNIK
SDA o Mulahusiću: Zašto nije uhapšen Dodik, nego neko ko se ne dopada Tadić, Čampari ili Konakoviću

Image

zato sto glupe vOline sdOvske, iza baje stoji 300 000 glasaca a iza njega poltroni i uHljebi iz sdO... kontas
Billy The Pljuc

#66896 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Mah, kad su slagali mozaik sa HDZ-om i SNSD-om o raspodijeli plijena jedino što ih je interesovalo glede tužilaštava i sudstva je bilo obećanje da ih se neće osuđivati i slati iza rešetaka, međutim malo ih se kao pričepilo i sad cvrče i kukaju, aaaaaahhhhh, napad na bošnjake.

Naravno potopiše sve svojom politikom, kad je Čovića trebalo vaditi iz govana bili su tudena, o Dodoleu i npr. Špiriću da i ne pišem a jel se u njih darne odmah ide udar na bošnjake.

Većih govana od njih nema, sve i jedan svoj kriminal su do sada uspješno branili i odbranili zahvaljujući partnerstvu sa ovim drugim govnima i pri tome im zaista nisu bili bitni bošnjaci i država jer da jesu više od pola njih bi završilo iza rešetaka ali pomogni ti mene - pomognuću i ja tebe je donedavno uspješno ferceralo.

Ništa bošnje ne gube odlaskom SDA prvaka iza rešetaka, čak naprotiv, samo dobiti možemo i u daljnjem obračunu sa troglavom aždajom možemo samo profitirati nepristajanjem na kompromise ovoga tipa, naravno prethodno se institucije trebaju očistiti od kukolja sa SDA platne liste a pun ih je kurac tamo da se razumijemo.
drug_profi

#66897 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

kad je ovo saopštenje SDA izašlo na klixu, u 5-10 minuta desetine komentara, ni jedan naklonjen SDA.
Onda se pale botovi i skripte i idu u komentare čaršafi teksta punog gluposti i naravno stotine lajkova.
Horcrux

#66898 Re: SDA-All about

Post by Horcrux »

Billy The Pljuc wrote: 06/09/2021 10:47 Pojaviše se prvo na bespućima interneta u odbrani ovog, ne znam kako bih ga nazvao, a sad već i zvanično:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-o-m ... /210906016

Ko ih ne zna....
Tužilaštvo BiH: Mulahusić se dovodi u vezu sa osobama bliskim Al Kaidi
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /210906044

SDA podrzava teroriste!
drndalo

#66899 Re: SDA-All about

Post by drndalo »

pici wrote: 06/09/2021 11:08
INTERNET JURIŠNIK
SDA o Mulahusiću: Zašto nije uhapšen Dodik, nego neko ko se ne dopada Tadić, Čampari ili Konakoviću

Image

zato sto glupe vOline sdOvske, iza baje stoji 300 000 glasaca a iza njega poltroni i uHljebi iz sdO... kontas
Neka malo 1. Luxemburska Udarna Bojna oproba selamet BiH Budzetskog zivota... Barem na heftu, da vidi dokle su u nas Ljudska prava i tako to.... I ima li u zatvoru krmece pastete ili se vodi racuna o prehrani pritvorenika. Cijeli niz tematskih osvrta ce iz tog iskustva proizaci i pomoci kvalitetu napisane rijeci...
skafiskafsnjak

#66900 Re: SDA-All about

Post by skafiskafsnjak »

Eno kazu ima veze sa Al Kaidom :lol:
Post Reply