megaman4 wrote: ↑05/09/2021 19:37
Ne želim s tobom raspravljati na široko ali ću ti reći nekoliko stvari pa dobro razmisli jer ovaj tvoj komentar shvatam kao mržnju prema SDA i rah. Predsjedniku. To je tvoj lični stav.
Međutim, istina je drugačija. Da je Zapadu bilo u interesu, rat bi bio u već u aprilu 1992 zaustavljen. Nije zaustavljen jer je konzervativni dio kršćanske Evrope vidio priliku da se konačno riješi muslimansko pitanje u Evropi a znamo kako - genocidom. Zato su prećutno gledali ubijanje Bošnjaka i agresiju na RBiH od strane oba susjeda.
Jer Evropa ne želi državu gdje su muslimani većina. To je istina i to je i sam Čavić izjavio kada su mu rekli zašto je došlo do rata u BiH. Zato su oni bili planirali pobiti 1/3 Bošnjaka, 1/3 pokrstiti a 1/3 protjerati za Tursku.
Ono što se desilo muslimanima Španije, to je bilo i nama namijenjeno. Ali nisu računali na žilavost naših hrabrih vojnika. 50% moje familije je pobijeno u zadnjem ratu. Svi muški su bili u ARBiH a Rahmetli tetak i Amidža su odlikovani najvećim ratnim odlikovanjem - Zlatni ljiljan.
Ne kaže se džaba da je Evropa stara kurva.
Europa jest stara kurava, ali bez obzira šta ko o tome mislio njeni političari su čitali: "
Svakako je zaključak o nespojivosti islama i neislamskih sustava. Nema mira ni koegzistencije između islamske vjere i neislamskih društvenih i političkih institucija. Polažući pravo sam uređivati svoj svijet, islam razvidno isključuje pravo i mogućnost djelovanja bilo koje strane ideologije na svom području." - Alija Izetbegović u Islamskoj deklaraciji. I vjerovali su mu jer su poslije gledali video snimke arapa iz 7.m sa sjekirama i mačevina oko pasa, gledali su njihova masovna postrojavanja pred Alijom u Zenici. A čuli su i o pozdravu koji se masovno upotrebljavao u Armiji BiH, Jovan Divjak ga spominje. Pročitali su i u Zmaju od Bosne tekst Adnana Jahića visokog funkcionera SDA o Krijeposnoj muslimanskoj državi: „
To želi muslimanski narod, na kraju krajeva to žele i naši poglavari: svjetovni Alija Izetbegović i vjerski Mustafa Cerć“, tvrdeći kako mu je Cerić „u privatnom razgovoru nedvosmisleno potvrdio da je vječiti san Alije Izetbegovića, Mladog muslimana, bilo i ostalo stvaranje muslimanske države u BiH; taj san mu se, eto napokon ostvaruje“.
I onda baš i nisu vjerovali Alji da se nešto plaho bori za jedinstvenu, međunacionalnu bla bla... A onda im je pao Dayton na pamet i imaš 49%, i HB koja samo formalno ne postoji, u praksi da. I dođeš na to da je na frtalj zemlje uhuran većinski narod, koji je ostavljen u amanet sultanu. A on dođe na svadbu begovoj kćerki, ali zato veći biznis pravi preko Drine. U ratu daleko iza od zemalja koje su pomagali BiH.
Teško mi povjerovat da je Alija i komplet vrh njegove stranke bio baš toliko glup da im je svaka odluka bila kao da je bila naredba iz Beograda i Zagreba.
Malo je slučajeva da neki politički vođa uhaka sopstveni narod kako je to Babo uradio svom, Sin sad dovršava.
Zemlju je napustilo xy puta više naroda nego je poginulo u ratu. A posebna tragedija što je ogroman broj školovanih mladih, kao i onih radno najsposobnijih. Pitanje je možemo li se mi oporavit od njihove politike (Čović razvaljuje svoje, Mile&Co svoje) ikad? Ja sam pesimista. Niko ne može nadoknadit toliki odlazak školovanih mladih, posebno što svjetla ni na vidiku, totalni mrak