Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
trocadero

#16701 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

megaman4 wrote: 05/09/2021 23:23
Blackjack21 wrote: 05/09/2021 23:17
Kakva bolest
Jesu pogani braćo moja mila. Mogu misliti koji se smrad širi :-)

Uvijek ovim popovima muslimani krivi. Sanjaju nas. Tek će im na oči izlaziti sve šta su radili
Ajd ne ložite se...postavljano više puta.
Taj je raščinjen , istjeran iz crkve odavno...sad djeluje kao sektaš okupljajući budaletine oko sebe.
megaman4

#16702 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by megaman4 »

erentedia wrote: 05/09/2021 23:59
megaman4 wrote: 05/09/2021 23:58

Nažalost umro. Bio je nešto bolestan. Vodili ga veterinaru ali ništa. Bio je prelijep mačak :(

Ja životinje volim tako da gdje god koju vidim dam joj hranu i malo vode. Sevap je to
Idućeg mačka nazovi Kačavenda
Haha. Ne treba mi kupleraj. Ovdje sve pobožni ljudi ima da me nema :lol: :lol: :lol:
erentedia

#16703 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by erentedia »

megaman4 wrote: 06/09/2021 00:02
erentedia wrote: 05/09/2021 23:59
Idućeg mačka nazovi Kačavenda
Haha. Ne treba mi kupleraj. Ovdje sve pobožni ljudi ima da me nema :lol: :lol: :lol:
Čuvaj se pobožnih ljudi.
erentedia

#16704 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by erentedia »

...
pyrocool1

#16705 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by pyrocool1 »

Dritanu se zamjera samo sto ne mrzi Srbe u CG.
Barem ovdje.
Na drugom mjestu ce mu zamjeriti sto ne mrzi nekog drugog.
Jedino ne podnosi Milovu kriminalnu hobotnicu. S pravom.
A on ne odaje (ali bas nicim) nikakav drugaciji utisak sem da covjek zeli dijalog i postovanje svakog stanovnika CG, ma kako se on zove ili osjeca.
Sve sto mu se zamjera mnogo vise govori o onima koji mu zamjeraju.
toska

#16706 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by toska »

Tanqueray wrote: 05/09/2021 23:56
erentedia wrote: 05/09/2021 23:51
Kad neko piše o BiH ko Srbiju smatra domovinom...
Nidje veze, BiH je moja domovina i zelim da bude jedno civilizirano drustvo, a ne grupe navijaca koje raspiruju mrznju, gdje nema nacionalnih stranaka, drzava koju svi gradjani smatraju svojom, gdje je svaki pojedinac zasticen i da ima pravo da iznese svoj misljenje, i sve ostalo sto je obezbjedjeno u modernim i naprednim drzavama, jer u protivnom desava se upravo ono sto se sada desava, korupcija i pljacka naroda od onih istih koji toboze zastupaju interese "svog" naroda. Moj narod su svi gradjani BiH, bez izuzetka.

Odgajajte svoju djecu da vole sve ljude, a ne samo svoju naciju, da ova zemlja ima buducnost.
tebe smatram dobronamjernim, ali malo i nespretnim u izjavama.
takva BiH nam treba, ali pogledaj svoj stav o zbivanjima u CG.

s jedne strane imaš prosrpsku vlast koja otvoreno flertuje sa četništvom i koja unosi strah kod manjina , a sa druge sve suprotno.
na čijoj strani bi trebali biti ne-srbi, a i Srbi koji su za moderno društvo kakvo i sam(a) želiš ?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#16707 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Blitz1 wrote: 05/09/2021 21:40 Nikad smiješnija ekipa salonaca nije bila na forumu.
Ovo je već iritirajuće.
I nepismenija. :wink:
Tanqueray

#16708 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Tanqueray »

toska wrote: 06/09/2021 00:44 tebe smatram dobronamjernim, ali malo i nespretnim u izjavama.

s jedne strane imaš prosrpsku vlast koja otvoreno flertuje sa četništvom i koja unosi strah kod manjina , a sa druge sve suprotno.
na čijoj strani bi trebali biti ne-srbi, a i Srbi koji su za moderno društvo kakvo i sam(a) želiš ?
Trebali bi da su na Dritanovoj strani, kratko i jasno.
desni

#16709 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by desni »

Zanimljivo tumačenje trenutnih događaja u Crnoj Gori. Meni lično zanimljivi podvučeni dijelovi 8-)

Nevjerovatna i tužna povijest Djukanovicevog uspona i pada ( srpsko-crnogorski magični realizam), 4-5/9/2021.
2008 godine, hotel Ritz u Parizu.
Tomislav Nikolic i Aleksandar Vučić te “zapisničar” Milomir Marić - da onaj Marić koji vodi “Ćirilicu ” na TV Happy - gosti su Stanka Caneta Subotica i Mila Djukanovića. Niko nikada nije demantirao susret, a Toma zvani “Grobar” kome je do tada vrh bio hotel “Šumadija” na Konjarniku, samo je rekao “pa slučajno smo se sreli u Ritzu sa Milom”. (Eto, kao bili su njih dva u redovnoj šetnji Parizom, pa Milo naišao.)
Tog trenutka Subotic je na tjeralici Tužilaštva Republike Srbije za organizirani kriminal zbog višemilionskog i desetogodišnjeg šverca cigareta. Prijeti mu duga kazna zatvora.
Zna se, potvrdio je to “u zapisnik” Srećko Kestner pred javnim bilježnikom u Zagrebu, novinaru i vlasniku Nacionala Ivi Pukaniću, da je Djukanovic njegov i Subotićev partner u tom poslu i da je sljedeca “postaja” istražitelja upravo on. (Nažalost Puki je ubijen upravo zbog toga.)
Subotic i Djukanović daju incijalnih 3 miliona eura kako bi se formirala i ojačala SNS, u cilju rušenja Borisa Tadića, a za uzvrat traže skidanje potjernice za Subotićem.
Francuskoj službi, supervizoru susreta, preko Dežana, od koga se njegova Vlada kasnije ogradila, prodaju ideju kao “odmetanje od Šešelja i slabljenje radikalizma u Srbiji.”
Kojungodinu kasnije Nikolić kopirajući Djukanovićeve “pobjede” automatizmom “sigurnog glasa” (kupovina glasova, prijetnje, rent- a - ID) pobjedjuje Tadića, a Vučić postaje Potrpedsjesnikom Srpske Vlade. Ostatak znate.
Suradnja cvjeta. U Crnu Goru se instalira kao “medijski guru” Vladimir Beba Popović, inače po struci bivši konobar sa “Bele Ladje” (nije šala), koji zagadjuje sav medijski prostor sa svojim partnerom Željkom Mitrovićem i TV Pink. Urnišu u njihovim minut-dva, koje btw je dugo vremena uredjivala Tamara Nikčević, tako je naime zaradila stan kod Mitrovića u Hilandarskoj u Beogradu, svaku opozicionu partiju,svakog opozicionog lidera, svaki opozicioni medij. Svi beogradski tabloidi “rade” tada za Mila.
On je pozitivna “zvezda” Telegrafa, Kurira i Informera. Njegovi opozicionari, pa i oni iz “srpskih krugova” u CG, časte se ružnim naslovima i naslovnicama.
Suradnja izmedju Vučića I Djukanovica cveta. Duško Knežević iz Zete (molim Vas nismo nikakvi rodjaci, vidio sam ga dva puta u životu, sjećam se da je osamdesetih držao sjajnu palačinkarnicu na Sajmu Knjiga) dovodi investirore iz Abu Dhabija.
Medju njima i Dahlana , bivšeg šefa Policije u Ramali, koga njegova palestinska vlada optužuje za kradju 4 miliona dolara, od nabavke pistolja iz robnih rezervi Crne Gore.
Kako je pod tjeralicom, prvo mu Djukanović daje crnogorski pasoš, zatim Vučić srpsko državljanstvo. (Marić,!ne valja ga zaboraviti,!ljetuje sa svojom Vesnom svake godine o trosku paradržavnih CG fondova u Budvi. Za uzvrat,!pravi one dosadne i duge intervjue “u bermudama” sa Milom ili nekim njegovim prijateljem. 15 godina Milo je Marića - ovako ili onako - financirao, da bi taj učenik Dragoljuba Golubovića Pižona, novinara ali i agenta KOS-a svojwvremwno U Parizu, vratio Milu te kredite sa onom emisijom “Hoće li krv pasti u Crnoj Gori”. )
Dahlan dovodi kljucnog Emira iz Emirata.
Srbija im prodaje JAT, PKB, i svo naoružanje koje ima iz rezervi svoje i bivše vojske jer Emirati skupa sa Saudijskom Arabijom vide proxy rat u Jemenu sa Iranom.
Isto to radi Crna Gora.
Gradi se “Beograd na vodi”.
Amfilohije koji mrzi Vučića jer smatra da će ovaj “izdati Kosovo” uživa financijsku i svaki drugu podršku od Djukanovića svs dok se nisu posvadjali - izvori bliski njima tvrde - oko Buljarice.
Buljarica, plaža i zaledje, najveći je možda gradjevinski potencijal na Jadranskoj Obali. Kilometri i kilometri kvadratni prostora na čistom moru. Problem je samo što je Crkva vlasnik svega. Katarci traze sve da kupe i angažiraju Anu Kolarević, Milovu sestru, za advokata. Amfilohije hoce da da koncesiju na 39 ili 49 godina ali neće prodati. I tu je puklo. Milo onda postaje “turbo Crnogorac” i trazi da imovina Crkve, u prvom redu u zenljišnim knjigama. predje na državu.
I sukob sa Amfilohijem počinje.
Dalje znate litije, 30/8/20 i pad Djukanovićeve izvršne vlasti. Beba napušta Podgoricu, seli se i “samo” radi za Vučića, svi beogradski tabloidi vec mjesecima prije toga okreću se protiv Djukanovića i on postaje novi “srpski”
Štedimlija ili sam “poglavnik Pavelić” iz Posgorice.
Vučiću treba Crna Gora kao okosnica “srpskog sveta” jer računa namirit’ će neminovni gubitak Kosova novim posrbljavanjem Crne Gore i guranjem Dodika u referendum. Traži pomoć i od Kine, i od Rusije, za to.
Dva kokainska klana nazvana po dva toponima, dva zaseoka Bokokotorskog zaljeva, nekada znanim kao “Zaliv hrvatskih svetaca” (vremena se mijenjaju) Škaljarci i Kavčani postavši najveći trafikanti kokaina u Europi, a iza Kolimbijaca i Meksikanaca možda i na svijetu, kreću u rat do istrebljenja. “Baza moći” jednima je u policijsko obavještajnim strukturama Beograda, drugima u policijskom i obavještajnom aparatu Crne Gore. Svarko hice svoj dio trŽišta i kolača
Rat se, naravno, prenosi i na lidere ovih zemalja.
Velja zvani “Nevolja” miljenik, do tada, obitelji Vučić, nakon smjene svojih ljudi u policiji, Ministra i Direktorice, dolazi na dogovor u Crnu Gori da se spremi, kako navode srpski zvanicnici, za atentat na Vučića.
(Nota bene:Katnić, Crnogorski SDT, odgovara tako što hapsi potencijalne atentatore na Belivuka. Tek prošlog tjedna diže optužnicu i prorv Belivuka za ubistva na CG teriroriju.)
Da, zaboravio sam.
Korona “kosi” SPC. Umire Amfilohije i patrijarh Irinej. Vučić to koristi i na čelo SPC dovodi svog bliskog rodjaka, uvijek ambicioznog popa iz Banata, poslanog da se,!do tada uči gradjanskoj kulturi u Zagrebu, kad već nije, mala bizarnist, kod Prof Koraća mogao položiti Povijest Filozofije šro se slušala u 6 semestara pa se svojevremeno preselio na Teologiju. Baš kao i njegov mitropolit Joanikije, koji je imao više razloga za napuštanjem FF. (Tih je godina potpisnik ovih redova bio najmladji ikada upisan student na Beogradskom FF, imao sam samo 17 godina.)
Joanikije, “pobratim” iz studentskih dana čisti crkvu u Crnkj Goei od svih “crnogoraca i polucrnogoraca” uništavajući i ono malo auronomije koju je Amfilohije napravio “da se Vlasi ne dosete”, kada je, svojevremeno,izgubio utrku za Srpskog Patrijarha.

U igru se, nakon Djukanovicevog gubitka izbora, ubacuje medjunarodni faktor. Ambasadori “Quinte”: Britanije, Njemačke, Francuske, USA i Europske Unije. Naredjuju mu da prizna rezultat izbora. Pri tom navode, koliko je to moguće, Krivokapića i Abazovića da naprave mirnu tranziciju iz kelptokratskog drustva hibridne demokracije - koje je Djukanović organizirao po sebi i svojim potrebama - koje bi zadovoljilo standarde Europe za njeno članstvo.
Vučiću to nikako ne odgovara.
Kako u i Rusija i Kina “mlako” odgovorile na ideju “srpskog sveta” a Zapad jasno rekao šta o tome misli, lobira Orbana i Janšu da stave Srbiju na “brzu prugu” prijema u EU, i time prestignu Crnu Goru u roj “regati” (to je i nezvanični naziv “utrke” za članstvo u EU).
Pri tom angažira po potrebi dva tipična crnogorska “oridjinala” Andriju Mandića i Milana Kneževića (ovaj mi isto nije rodjak, ali moram priznati da je inteligentniji od Mandića) kako bi narušavali svako malo kakav-takav balans koji Krivokapić i Abazović imaju sa Quintom.
Quinta opet kaže njima : “uhapsite Djukanovića i njegovu hobotnicu”, naravno sa dokazima, i bićete odmah po hitnom postupku primljeni u EU. (U kulisi razgovora: sjetite se Sanadera i Hrvatske.)
Naravno, za to trebaju dokazi.
Policijske a pogorovu pravosudne strukture u Crnoj Gori još su dio Milove kleptokratije. Njegova je sestra Ana bila glavni “kadrovik” Crnogorskog sudstva.
U tom momenru ukljucuje se DEA (poznavaoci prilika trebaju znati da je DEA po formaciji i metodu rada neovisna, ali isto tako moćna kao CIA, US gubi svake godine zbog opijata fantastičnih 500 milijardi dolara).
Pada jedan veliki tovar kokaina od mnogih koji su prije prošli.
Abazović uspojeva sa izvede hapšenje Brković&sinovi koji su oplačkali nacionalne resurse Crne Gore hotele na moru i šume na sjeveru u desetinama miliona eura
Temelji Milove kleprokratije se žestoko klimaju i on kreće u odsudni boj, ali opet, lukakav kakav je na ujčevinu Maksimovića poturajući druge.
Sam mu se nudi njegov “rotwajler” Veljović koga je svojevremeno nagrasio jednom “malom” tvornicom švercovanih cigareta u rodnom Mojkovcu.
Porfirije sinoć odlučuje da se odustane od ustoličenja na Cetinju. Ali,!Porfirije ne zna da on ne vodi svoj ili crkveni rat, nego Vučićev privatni rat sa Milom, i Vučić naredjuje da se ustoličenje MORA obaviti.
Brže bolje naredjuje Tanjugu - koga je u medjuvremenu kupila prva harmonika Srbije a Boga mi i svijeta jednom kad je imao 12 godina, onaj pjevač koga hrvatske žene vole slušati za Valentinovo, Joksimovic - da ispravi svoju informaciju.
Od Krivokapića traži da se maksimalno uključi i bit će mu sve oprošteno, čak će ga i pozvati u Beograd, u zvaničnu posjetu, što je do sada izbjegavao.
Joanikije se ustoličuje iz helikoptera. Jednom će i Porfirije i Joanikije zbog toga zažaliti, to jednistavno nije u duhu i oravu dogme koju propovijedaju, no o tom potom, neki drugi put.
Politička ostavština Mila Djukanovića ruši se kao kula od karata, prakrički ne postoji više, on je tek sada “lime duck” u svom Uredu, ako tamo ostane još koji dan.
“Tako ro biva kad se previše sniva a stvarno se malo zna”.
Dobar je student prava, Vučić, nadmašio, za sada, lošeg studenta ekonomije Djukanovića (mada se ne bi reklo po iznosu na bankarskim računima kako nije znao ekonomisati).
Da je nešto čitao, osim govora koje su mi pisali Zorica Marić i pokojni Boro Krivokapić, pročitao bi, davno, najbolju ikad napisanu “teoriju vladanja” Makjavelijevog “Princa”: “tko drugoga dovede na vlast, sam pada u nemilost novog vladaoca, jer se ovaj srami načina na koji je na tu vlast došao, na prvom mjestu”.
Tako, malo prije, Vučić zaboravlja sve novce i pomoć koju je dobio od Djukankvića i na TV Prva kaže :
Vučić Đukanoviću: 'Ni ti ni bilo ko drugi nećete da uspete da pokorite Srbiju i nećete pokoravati kao što ste prethodnih 30 godina. Vladali ste ovom zemljom na sve moguće načine. Preko kriminala, policijskih i političkih funkcionera. Mi smo te ljude protiv Srbije najvećim delom počistili i nastavićemo čišćenje. Uvek su iz Crne Gore dolazili napadi na Srbiju, i u vreme NATO agresije. Korišćeni su kao poligon protiv Srbije. Navikli su da upravljaju Srbijom. Mi nećemo da upravljamo Crnom Gorom, hoćemo bratske i prijateljske odnose. Dok sam živ neću vam dati da upravljate Srbijom."
Nego da pitam sada Crnogorce i ine zainteresirane ako su dobro pročitali ovaj tekst: tko je pravi otac “srpskog sveta”?

Kao ilustracija na slici dolje su Vučić, Dahlan i Djukanović dok je sve išlo dobro, posao cvetao, u Vučićevoj vinariji, koja se nalazi blizu mjesta gdje je Velja Nevolja mljeo ljudska tijela i slao ih svojim prijateljima kanibalima u Crnu Goru u “ćevapčićima” dok su ova tei uživala u nekom bordoškom ili burgundskom vinu koje je, svakako, rekao bi Vučič, “bolje od malvazije, koja je po njemu “ pokušaj vina
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#16710 Re: Desavanja u Crnoj Gori

mO k3 wrote: 05/09/2021 22:20 Kada su im sljedeći izbori !!??
Znaci dzukanovic Jači nego ikada
Za Mila mozemo reci da je ovo ili ono, ali cinjenica je da je uveo C. Goru u NATO, priblizio je EU, napravio gradjansku drzavu, ako ne perfektnu, bar najbolju gradjansku drzavu na Balkanu i jos stosta.
Sadasnja vlast je vratila C.Goru nekoliko koraka unazad, a SPC je vraca u 14, vijek.
Ova vlada nece dugo, morace se odrzati vanredni izbori, a Milo ce ih tada pomesti jer je vecina gradjana C.Gore za EU i NATO.
HWsince93

#16711 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by HWsince93 »

[/quote]

[/quote]

Kakvo covjece crno moderno drustvo sa ovakvim izjavama:

“Znači nije problem da Srbin u Torontu ili Čikagu hoće SPC, problem je što Crnogorci hoće svoju pravoslavnu crkvu, svoj identitet i što neće da budu podanici najbolesnijem narodu u Evropi.”

Zadnjih 50+ strana su pune vrijedjanja cijelog srpskog naroda, nazivanja Patrijarha “Pedofilijem”, citave SPC “fasistickom”. Postoji li moderatura na ovom forumu? Zamisli da se tako dopusta vrijedjanje Islamske Zajednice u BiH ili da se Bosnjake grupno naziva “najbolesnijim narodom u Evropi”?

Hocete da zivite sa Srbima a ovoliko jeda i primitivizma za dogadjaje koji nisu ni u BiH? Nema tu trajnog mira niti ce ga ikada biti. Banana drzave koje svake godine gube citav jedan grad a samo gledaju kako “drugima” da napakoste. Samo sto dalje od ovog bureta baruta pa ratujte do zadnjeg pa ko pobijedi na kraju nek se proglasi dozivotnim predsjednikom Kozoslavije.
Ima Bosne_Bice Bosne

#16712 Re: Desavanja u Crnoj Gori

pyrocool1 wrote: 06/09/2021 00:43 Dritanu se zamjera samo sto ne mrzi Srbe u CG.
Barem ovdje.
Na drugom mjestu ce mu zamjeriti sto ne mrzi nekog drugog.
Jedino ne podnosi Milovu kriminalnu hobotnicu. S pravom.
A on ne odaje (ali bas nicim) nikakav drugaciji utisak sem da covjek zeli dijalog i postovanje svakog stanovnika CG, ma kako se on zove ili osjeca.
Sve sto mu se zamjera mnogo vise govori o onima koji mu zamjeraju.
I nasao da ide u koaliciju sa velkosrbima koji su susta suprotnost od toga!? :-)
Znaci. do njega je. 8-)
zilog

#16713 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zilog »

Capljina74 wrote: 05/09/2021 21:04
zilog wrote: 05/09/2021 20:39 Samo reci, je li to ista ova Patrijarsija, koja je postavila Joankija? Dobro znamo da nije!
To u tvojoj glavi nije jer si ostrašćen.
Eto ja ostrascen, a ti, jucer i danas, natrpao 80 postova na ovoj temi... :roll:

Pises da je Manastir na Cetinju podignut 1484., ali dobro znas da je to stari sruseni manastir na Cipuru. Ovaj je zavrsen 1704..
Koje su Patrijarsije podigle ova dva manastira?
ultima_palabra

#16714 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Koja to crkva u svijetu u vjerskom obredu pjeva "kad se vojska na Kosovo vrati"? Da ne pominjemo sad 90-te... fasisticka je blag termin za tu gamad.

Kad si cuo nekog SPC popa da govori o Isusu i hriscanskom moralu? Crkveno ime je samo paravan za para-militantnu, ultra-nacionalisticku, zlocinacku organizaciju.
HWsince93

#16715 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by HWsince93 »

ultima_palabra wrote: 06/09/2021 03:31 Koja to crkva u svijetu u vjerskom obredu pjeva "kad se vojska na Kosovo vrati"? Da ne pominjemo sad 90-te... fasisticka je blag termin za tu gamad.

Kad si cuo nekog SPC popa da govori o Isusu i hriscanskom moralu? Crkveno ime je samo paravan za para-militantnu, ultra-nacionalisticku, zlocinacku organizaciju.
Evo danas od “Patrijarha Pedofilija” kako ga neki nazvase ovdje.

Растајем се, надам се не за дуго, са овом благословеном земљом и народом, са двоструким осећањима. Срећан сам веома јер смо извршили дело Цркве, устоличили митрополита по вољи Цркве и народа ове епископије, народа који дубински воли Светосавску Цркву.
Али сам и више него тужан, чак ужаснут чињеницом да су у видокругу били неки људи који су тај чин љубави према свима намеравали да спрече снајперском пушком. Захваљујем свима, жалим све који су на било који начин повређени и молим их за опроштај. Молим се Господу за ову земљу, за овај народ и за све људе, и молим њих да се моле за мене, јер су они ближи Богу.

#патријархпорфирије #спц #митрополитјоаникије #patrijarhporfirije #mitropolitjoanikije #spc

Sto se tice izjava i pjesama, treba li spominjati izjave tipa “nece Vlah vladati Srebrenicom” i to iz samog vrha IZ. Ja nisam vjernik ali kad meni para usi tolika mrznja prema SPC i cijelom narodu na ovom forumu, sta li onda treba da misle vjernici. Nije u redu i ne treba generalizovati.
ultima_palabra

#16716 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

HWsince93 wrote: 06/09/2021 04:06
ultima_palabra wrote: 06/09/2021 03:31 Koja to crkva u svijetu u vjerskom obredu pjeva "kad se vojska na Kosovo vrati"? Da ne pominjemo sad 90-te... fasisticka je blag termin za tu gamad.

Растајем се, надам се не за дуго, са овом благословеном земљом и народом, са двоструким осећањима. Срећан сам веома јер смо извршили дело Цркве, устоличили митрополита по вољи Цркве и народа ове епископије, народа који дубински воли Светосавску Цркву.
Али сам и више него тужан, чак ужаснут чињеницом да су у видокругу били неки људи који су тај чин љубави према свима намеравали да спрече снајперском пушком. Захваљујем свима, жалим све који су на било који начин повређени и молим их за опроштај. Молим се Господу за ову земљу, за овај народ и за све људе, и молим њих да се моле за мене, јер су они ближи Богу.

#патријархпорфирије #спц #митрополитјоаникије #patrijarhporfirije #mitropolitjoanikije #spc

Sto se tice izjava i pjesama, treba li spominjati izjave tipa “nece Vlah vladati Srebrenicom” i to iz samog vrha IZ. Ja nisam vjernik ali kad meni para usi tolika mrznja prema SPC i cijelom narodu na ovom forumu, sta li onda treba da misle vjernici. Nije u redu i ne treba generalizovati.
Jel policija ista rekla o tom snajperisti? Sigurno bi pozurili da se pohvale kako su ga uklonili. Znaci, monstruozna laz i provokacija umiksana u malo laznih floskula.

Image
Image
Image
Image
Tananarive

#16717 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Tananarive »

ultima_palabra wrote: 06/09/2021 04:22

Jel policija ista rekla o tom snajperisti? Sigurno bi pozurili da se pohvale kako su ga uklonili. Znaci, monstruozna laz i provokacija umiksana u malo laznih floskula.

Image
Image
Image
Image

vidi se da su za suživot, još im fali samo ona "dobar musliman je mrtav musliman" ali to su već u praksi maksimalno odrađivali, spc ultračetnička gamad
bingov buraz

#16718 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by bingov buraz »

Šta kaže vidio snajperistu :lol:

Marić već sprema specijal od 17 sati trajanja,dolaze dva ratna zločinca,profesor nečega na nečemu što gugl ne poznaje,penzionisani žestoki momak sa beogradskog asfalta,teoretičar zavjere o 5g mreži i reptilima koji vladaju svijetom i Vojislav Šešelj.
Tu ćemo saznati sve detalje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16719 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Truba »

Mos misliti spc se zalaze pazi sad...za srpsko pravoslavlje cudno zaista
Takodjer je cudo eto popovi im se zene imaju djecu...opet neka pedofilija se spominje i homoseksualci
Cudno ja mislio to samo kod hrvata i kc

A ovaj nered se javlja kod svih autokefalnih crkava gdje nema reda i poretka...da bi se nova crkva stvorila potrevbna je potvrda vaseljenskog sabora i crkve od koje se dijeli
Tako makedonska nije priznata...ne znam sta hoce nesrpski crnogorci
Crkvu preko noci?
Ne ide to tako
Ako su nekoc i imali svoju zasebnu crkvu...well i baton je digao ustanak protiv rimljana :mrgreen: pa je izgubio
Takodjer je simpaticna briga bosnjaka za crkve u susjedstvu
tap3ah75

#16720 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by tap3ah75 »

Nemam pojma šta se dešava u CG.
Može ukratko ko je protiv koga?
erentedia

#16721 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by erentedia »

A što ti to smeta? Svi znamo za Bošnjakinju koja je u Bijeljini pretučena, obrijana na ćelavo, i dovedeno pred Kačavendu, kleknuli je i oralno silovali, zatim su je pokrstili, ne pravi se mahnit i Kačavenda je rekao "sad je naša". A što se tiče pedofilije...pa nisam ja izmišljao priče o silovanju dječaka i mladića (redovnika-početnika) imaš x ispovijesti na yt pogledati. I ti momci su Srbi.
erentedia

#16722 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by erentedia »

HWsince93 wrote: 06/09/2021 01:17

[/quote]
Kakvo covjece crno moderno drustvo sa ovakvim izjavama:

“Znači nije problem da Srbin u Torontu ili Čikagu hoće SPC, problem je što Crnogorci hoće svoju pravoslavnu crkvu, svoj identitet i što neće da budu podanici najbolesnijem narodu u Evropi.”

Zadnjih 50+ strana su pune vrijedjanja cijelog srpskog naroda, nazivanja Patrijarha “Pedofilijem”, citave SPC “fasistickom”. Postoji li moderatura na ovom forumu? Zamisli da se tako dopusta vrijedjanje Islamske Zajednice u BiH ili da se Bosnjake grupno naziva “najbolesnijim narodom u Evropi”?

Hocete da zivite sa Srbima a ovoliko jeda i primitivizma za dogadjaje koji nisu ni u BiH? Nema tu trajnog mira niti ce ga ikada biti. Banana drzave koje svake godine gube citav jedan grad a samo gledaju kako “drugima” da napakoste. Samo sto dalje od ovog bureta baruta pa ratujte do zadnjeg pa ko pobijedi na kraju nek se proglasi dozivotnim predsjednikom Kozoslavije.
Srboslavije* sreća pa se raspala (a nismo za to krivi :D), sada barem imamo bolji položaj i život koliko-toliko.
Ricken

#16723 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Ricken »

Black swan wrote: 06/09/2021 07:43 Mos misliti spc se zalaze pazi sad...za srpsko pravoslavlje cudno zaista
Takodjer je cudo eto popovi im se zene imaju djecu...opet neka pedofilija se spominje i homoseksualci
Cudno ja mislio to samo kod hrvata i kc

A ovaj nered se javlja kod svih autokefalnih crkava gdje nema reda i poretka...da bi se nova crkva stvorila potrevbna je potvrda vaseljenskog sabora i crkve od koje se dijeli
Tako makedonska nije priznata...ne znam sta hoce nesrpski crnogorci
Crkvu preko noci?
Ne ide to tako
Ako su nekoc i imali svoju zasebnu crkvu...well i baton je digao ustanak protiv rimljana :mrgreen: pa je izgubio
Takodjer je simpaticna briga bosnjaka za crkve u susjedstvu
Pa da Bošnjaci nemaju pravo da prate i komentarišu politička dešavanja u susjednim zemljama, to je isključivo pravo pro-europskih naroda?
Kakav maliciozni cinizam.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... i#cxrecs_s

Jesu li se šta pitali crnogorci 1918. godine, kad im je vaša kraljevina SHS ukinula i crkvu i identitet?

Makednonska crkva nije priznata, ali je na dobrom putu priznanja jer je podržava bugarska majka crkva.
To nažalost nisu vjerska nego politička pitanja.
Last edited by Ricken on 06/09/2021 08:36, edited 1 time in total.
Karikaturist

#16724 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Karikaturist »

tap3ah75 wrote: 06/09/2021 08:15 Nemam pojma šta se dešava u CG.
Može ukratko ko je protiv koga?
https://m.youtube.com/watch?v=gASgfXk1hW8
basar

#16725 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by basar »

Ovo nema veze s vjerom. Prvo u osnovi- čim se neka crkva zove Srpska ili Koptska ili Armenska, to odma ukazuje na zabludu. Jer ne bi postojala onda nikakva crkva sem Aramejske jer je Isus bio to. To je jevrejska izmišljotina gdje se prebrojavaju krvna zrnca. Široka priča, nemam vremena za dužu raspravu.

Samo lični zaključak: nema fašističkije i nacističkije vjere (barem ja ne znam za nju) od srpske pravoslavne i jevrejske. Pa ideologija nacizma i fašizma počiva na tim idejama.
Molio bih da ne prijetite blokovima i zabranama, jer je valjda dozvoljeno iznijeti naučni dokaz i voditi naučnu raspravu koja pokazuje na uzrok svog ovog belaja i ratova.
Post Reply