Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
toska

#16676 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by toska »

Nadzornik wrote: 05/09/2021 21:42
Prpa.ba wrote: 05/09/2021 17:23
Nazalost, domaca scena jos nije u potpunosti sazrila jer imamo opcije kojima smeta osnazivanje Bosnjackog sigurnosnog sistema, ali doci ce to sve na svoje. :)

Naravno,cim nabavimo dovoljno vakcina za sve gradjane i ovi sto su se u Srbiji vakcinisali izvrse revakcinaciju u toj istoj Srbiji krecemo sa
osnazivanjem Bosnjackog sigurnosnog sistema... :thumbup:
ova vakcinacija će se Bosancima do besvjesti nabijati na nos, kao poniženje, naravno da sam to znao od početka, a i svako ko je želio da zna, kakav humanizam i bakrači.
srećom, broj odlazaka je puno manji od željenog
Dead Man Walking

#16677 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Dead Man Walking »

SPC - glas razuma u balkanskom ludilu.

exliberal-ex

#16678 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by exliberal-ex »

Image
Blackjack21

#16679 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blackjack21 »

Dead Man Walking wrote: 05/09/2021 23:04 SPC - glas razuma u balkanskom ludilu.

Kakva bolest
SaraFina

#16680 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by SaraFina »

Piše: Dragan Bursać

Prva slika: djevojčica pruža ruku policajcu u kordonu. On se nećka, snebiva se, pa gleda dijete, pa mu onda pruži ruku. Ljudi su ozareni. U moru nesreće, kap sreće je veća od tog mora.

Druga slika: konobari na tacnama, sa ubrusima preko ruku nose vodu policajcima de se okrijepe. Rade težak posao. I policajci i konobari. Prvi nose vodu onim koji će ih možda udarati, a drugi piju tu vodu uzetu iz ruku “mesa svoga mesa što se ne jede“.

Eto takvo je Cetinje i takvi su Cetinjani. Luča antifašizma i glavni antifašistički grad Evrope, kako reče Senad Pećanin. Ako je iko svoj na svome, ako iko želi ugostiti čovjeka i pokazati ljudskost i čojstvo, onda je to Cetinje sa Cetinjanima.

A onda su stigli popovi. Lopovih su ih već čekali u Cetinjskom manastriu u kome se nakalemilo makar 500 godina robije Vučićeveih kerbera i operativaca na terenu. A umjesto topova imali su helikopter.

Za akciju “ustoličenja“, naravno neophodni su bili izdajnici poput Krivokapića i Abazovića, koji su 24 sata ponavljali kako je ono najsretnije i najsvjetlije što ima Crna Gora, zapravo obična rulja. Ne ljudi, ne ona djevojčica, ne oni konobari, ne imena i prezimena desetak hiljada sudbina antifašističkih, nego rulja. Kao što se onomad uoči desanta SS-ovci i PR tim “Princ Eugen“ divizije nazivali slobodni narod Drvara. Rulja.

Jer, kad ljude zoveš ruljom, onda ti je nekako lakše u glavi neopterećenoj savješću da neljude zoveš “svetim ljudima“, a njihovu krvavu akciju ustoličenjem.

Pa su tako neljudi došli helikopterom vojske Crne Gore, koja je valjda u NATO paktu, a koji plaćaju građani Crne Gore i doveli raspopa Joanikija u pratnji Porfirija da zapišaju svetu cetinjsku zemlju, oltar manastirski i obilježe novoosvojenu teritoriju srpskog sveta. Na očigled tog sveta, koji likuje izmišljajući u krvi sklepano “dostojan“ “aksios“ i “ustoličen“.

Moj Joanikije, daleko ti srpska kuća, a Cetinjski manastir nikako nije tvoja kuća, niti si ti dostojan niti si ustoličen. Samo si okupatorskim desantom doveden tu đe si doveden, e da bi se iz kontrolne sobe Krivokapić tupavo počešao, a Vučić u Beogradu zadovoljno nasmijao. Kojem ćeš ti narodu držati liturgije na Cetinju? Cetinje nema drugi narod do li onog što ti je pokazao koliko te “voli“ u zadnja dva dana.

Ili ćete izmišljati novi narod, kroz vaše insitucije, kroz litijašku vladu, kroz vaše medije, koji odavno najslobodniji grad Crne Gore nazivaju “ustaškim leglom“. To je onaj grad, po kome ljudi hodaju sa majicama Ljuba Čupića, i pozdravljaju se sa “smrt fašizmu“sjetićete se.

Ali dobro, naravno da su vam oni neprijatelji, jer ste dolje u Podgorici, kad ste sa kao orke spremali na svoj paganski desant, zapijevali uz četničke pjesme, a mrtvačka lobanja Dražina vam je bila crne vodilja. Sasvim logično onda što su vam Cetinjani neprijatelji.

I nema čovjeka na ovom svijetu koji nije vidio šta se desilo i šta se dešava. Nema razumne glave od Cetinja, preko Beograda i Sarajeva do Tokija koja nije vidjela kako velikosrpski fašizam pod skutima crkve Srbije, na pogonsko gorivo srpskog sveta pokušava pokoriti Cetinje.

Kažem pokušava, jer ni sotinu desanata i lažnih ustoličenja neće pokoriti ovaj grad i ove ljude, a bogme, nepokrovanje je jedino što je prostalo Crnogorcima, koji će na narednom popisu ili na izborima pokazati jesu li odistinski Crnogorci, ili su samo kako ih četnici zovu “drugo oko u glavi“, srpskog sveta.

Bogami, do njih je!

Cetinje se nije predalo o održalo je lekciju regionu, kako se brani antifašizam od velikorpskog fašizma.

A crkva Srbije?

Ista ona koja je gostila Arkana, koja je krila ratne zločince, koja je izgradila crkvu na zemlji nane Fate Orlović, koja je blagosiljala Škorpione prije ubijanja bošnjačke djece, koja je vazila i miroljubila krvoloka Mladića, eno je hirotoniše se u legitimnog đavoljeg emisara na zemlji.

Zato nikog ni ne čudi, što je nakon bezbožničke ceremnonije na ekavci, jer je ekavica, navodno izgovor Crnogoraca (sic!), održan unutarmanastirski koncert, na kome crkvenjaci okupatorski veselo poju, kad se vojska na Kosovo vrati...

Naravski, ne može se ta vojska više nikad na Kosovo vratiti, niti se patrijarh može ustoličiti u Peći, đe mu je mjesto, pa se onda po sistemu kiselog grožđa “utješna nagrada“ ganja na napokorenom Cetinju.

I na koncu, do naorda je.

Ne cetinjskog, on je pokazo ko je i šta je i svijetli, kažem, kao luča u moru fašizma! Do naroda je crnogorskog, ali i do ljudi, koji su na tacni isporučili četnicima vlast prije godinu dana, pa je Crna gora za 370 dana bliža Minsku, nego Briselu.

Umirati se mora jednom, znamo. Znamo i da bruka ostaje dovijeka, parafaziram, ali znamo da se bruka može ispraviti ličnim deljanjem. Otkazima, promjenama, izobom druge političke opcije. Da se ljudi, koji su se odljudili vrate sebi, svojima i dobru. Pa da pomognu Cetnjanima, e da bi se Crna Gora oporavila od udaraca srpskog sveta.

Za koga? Za onu djevojčicu, koja je ogrnuta crnogorskom zastavom pružila ruku policajcima, dok su oni na nju desetak sati poslije bacili šok bombu i suzavce. Eto za nju.
Blek Stena

#16681 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blek Stena »

megaman4

#16682 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by megaman4 »

Blackjack21 wrote: 05/09/2021 23:17
Dead Man Walking wrote: 05/09/2021 23:04 SPC - glas razuma u balkanskom ludilu.

Kakva bolest
Jesu pogani braćo moja mila. Mogu misliti koji se smrad širi :-)

Uvijek ovim popovima muslimani krivi. Sanjaju nas. Tek će im na oči izlaziti sve šta su radili
Tananarive

#16683 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Tananarive »

megaman4 wrote: 05/09/2021 23:23
Blackjack21 wrote: 05/09/2021 23:17
Kakva bolest

Uvijek ovim popovima muslimani krivi. Sanjaju nas. Tek će im na oči izlaziti sve šta su radili
voda skupa, preskupa a heroin loš i nikakav :D
megaman4

#16684 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by megaman4 »

Tananarive wrote: 05/09/2021 23:28
megaman4 wrote: 05/09/2021 23:23

voda skupa, preskupa a heroin loš i nikakav :D
🤣🤣🤣
Bazinga1234

#16685 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Bazinga1234 »

Meni je ovo bilo jezivo za slušati.
megaman4

#16686 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by megaman4 »

Blek Stena wrote: 05/09/2021 23:22
Obratite pažnju na komentare lika koji se ulizuje Srbima u ime Bošnjaka i koji ne priznaje Crnu Goru, niti zastavu niti himnu te zemlje a pljuje po Đukanoviću i Crnogorcima. Vrlo zanimljivih komentara ima pojedinaca koji se predstavljaju Bošnjacima i koji idu niz dlaku Srbima.

Strašno. :shock:
Blackjack21

#16687 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blackjack21 »

jednonogi_Jack wrote: 05/09/2021 21:32
milib988 wrote: 05/09/2021 21:26 nisam nesto upucen, moze li neko da objasni sta se to u CG desava...ovi kao imaju svoju neku crkvu, a "oni" kao ne vide to tako, jel? Klasika na Balkanu...
Ukratko.
Srceparajuće.
Tjera suze na oči.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je nasilje na Cetinju organizovao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i da je time još jednom pokazano da su Srbi najprogonjeniji i najobespravljeniji narod u Evropi.

Vulin smatra da Srbi, kako bi kao narod opstali, moraju biti jedinstven “politički narod” i stvoriti “srpski svet”.

On je naveo da bi mržnja iskazana prema Srbima u Crnoj Gori obradovala ideologa crnogorskih ustaša Sekulu Drljevića i upitao koji to još narod nema čak ni pravo na svoju religiju, svoje ime i svoje izabrane predstavnike u vlasti kao Srbi u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, narod kojem se brani da ima svoju crkvu nezavisno od zemlje u kojoj živi, narod kome se brani da ima stav o lažnom genocidu u Srebrenici, narod koji se primorava da njegovi predstavnici slave “Oluju” u kojoj su pobijeni i protjerani i narod kome pokušavaju da otmu 13 odsto teritorije je narod koji će se “ili izboriti za sebe ili nestati”, prenose Nezavisne novine.

“Stvaranje `Srpskog sveta` je zadatak ove generacije političara ili neće biti sljedeće generacije Srba”, ponovio je Vulin.
Znači nije problem da Srbin u Torontu ili Čikagu hoće SPC, problem je što Crnogorci hoće svoju pravoslavnu crkvu, svoj identitet i što neće da budu podanici najbolesnijem narodu u Evropi.

Ali tačno sve uvijek isto, ide Dodikova bljuvotina, pa AV malo smiruje situaciju i onda na kraju Vulinov mentalni proljev.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#16688 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Pitar sa Kariba »

Nece AV stati na ovome. :(

ImageImage
erentedia

#16689 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by erentedia »

megaman4 wrote: 05/09/2021 23:32
Blek Stena wrote: 05/09/2021 23:22
Obratite pažnju na komentare lika koji se ulizuje Srbima u ime Bošnjaka i koji ne priznaje Crnu Goru, niti zastavu niti himnu te zemlje a pljuje po Đukanoviću i Crnogorcima. Vrlo zanimljivih komentara ima pojedinaca koji se predstavljaju Bošnjacima i koji idu niz dlaku Srbima.

Zar on nije Albanac?
Tananarive

#16690 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Tananarive »

erentedia wrote: 05/09/2021 23:33

Zar on nije Albanac?
nije, običan ljudski smrad nepoznatog porijekla :thumbup:
megaman4

#16691 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by megaman4 »

Zar on nije Albanac???
Najveći neprijatelji BiH su se školovali u Sarajevu.
Dritan je obični govnar. Mislio sam da pročitaš komentare ispod ovog videa. Upratit ćeš jednog lika koji piše ovo što ja govorim.

Šešelj je bio udbaš od samog početka. Zato ga nisu dirali. Karadžić isto tako udbaš. Vrbovan nakon 68 godine u službu. Biljana Plavšić isto tako, Momčilo Krajišnik, Tomo Kovač... Ima ih još
Tanqueray

#16692 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Tanqueray »

Zar on nije Albanac?
Pojedincima svako ko zeli i bori se za dijalog, i sam sam takav :) ,odmah se proglasava za nekog izdajnika i slicno.
Svi ti koji su protiv dijaloga bi trebali onda da se zalazu za podjelu Bosne, pa da ne zive sa onima koje mrze. Ti su isti kao i Dodik, samo u ogledalu, sto je Dodiku desna ruka, njima je lijeva i obratno, nikakve druge razlike nema. Svi su oni neprijatelji prije svega drzave Bosne i Hercegovine.
Cemu se nadaju sa takvim razmisljanjem, meni nije jasno.

Dritan je covjek buducnosti i nudi nadu da ce se konacno ovaj prostor civilizirati. Blago majci sto ga je rodila :)
erentedia

#16693 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by erentedia »

JA LIJEPO PITAM ŠTA JE PO NARODNOSTI? Mimo njegove politike
zato što za ime Dritan nisam čuo kod Bošnjaka.
megaman4

#16694 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by megaman4 »

Pitar sa Kariba wrote: 05/09/2021 23:33 Nece AV stati na ovome. :(

ImageImage
Ovi je onaj Obradović i njegovi fašisti Dveri?
erentedia

#16695 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by erentedia »

Tanqueray wrote: 05/09/2021 23:44

Zar on nije Albanac?
Pojedincima svako ko zeli i bori se za dijalog, i sam sam takav :) ,odmah se proglasava za nekog izdajnika i slicno.
Svi ti koji su protiv dijaloga bi trebali onda da se zalazu za podjelu Bosne, pa da ne zive sa onima koje mrze. Ti su isti kao i Dodik, samo u ogledalu, sto je Dodiku desna ruka, njima je lijeva i obratno, nikakve druge razlike nema. Svi su oni neprijatelji prije svega drzave Bosne i Hercegovine.

Dritan je covjek buducnosti i nudi nadu da ce se konacno ovaj prostor civilizirati. Blago majci sto ga je rodila :)
Kad neko piše o BiH ko Srbiju smatra domovinom...
megaman4

#16696 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by megaman4 »

erentedia wrote: 05/09/2021 23:50 JA LIJEPO PITAM ŠTA JE PO NARODNOSTI? Mimo njegove politike
Imao sam mačka koji se zvao Dritan pa kad ga zovem cijela mahala mi jebe sve po spisku od do :lol:
erentedia

#16697 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by erentedia »

megaman4 wrote: 05/09/2021 23:53
erentedia wrote: 05/09/2021 23:50 JA LIJEPO PITAM ŠTA JE PO NARODNOSTI? Mimo njegove politike
Imao sam mačka koji se zvao Dritan pa kad ga zovem cijela mahala mi jebe sve po spisku od do :lol:
Dritaneeee, mac mac
Jel ti živ
Tanqueray

#16698 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Tanqueray »

erentedia wrote: 05/09/2021 23:51
Tanqueray wrote: 05/09/2021 23:44

Kad neko piše o BiH ko Srbiju smatra domovinom...
Nidje veze, BiH je moja domovina i zelim da bude jedno civilizirano drustvo, a ne grupe navijaca koje raspiruju mrznju, gdje nema nacionalnih stranaka, drzava koju svi gradjani smatraju svojom, gdje je svaki pojedinac zasticen i da ima pravo da iznese svoj misljenje, i sve ostalo sto je obezbjedjeno u modernim i naprednim drzavama, jer u protivnom desava se upravo ono sto se sada desava, korupcija i pljacka naroda od onih istih koji toboze zastupaju interese "svog" naroda. Moj narod su svi gradjani BiH, bez izuzetka.

Odgajajte svoju djecu da vole sve ljude, a ne samo svoju naciju, da ova zemlja ima buducnost.
megaman4

#16699 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by megaman4 »

erentedia wrote: 05/09/2021 23:54
megaman4 wrote: 05/09/2021 23:53

Dritaneeee, mac mac
Jel ti živ
Nažalost umro. Bio je nešto bolestan. Vodili ga veterinaru ali ništa. Bio je prelijep mačak :(

Ja životinje volim tako da gdje god koju vidim dam joj hranu i malo vode. Sevap je to
erentedia

#16700 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by erentedia »

megaman4 wrote: 05/09/2021 23:58
erentedia wrote: 05/09/2021 23:54
Dritaneeee, mac mac
Jel ti živ
Nažalost umro. Bio je nešto bolestan. Vodili ga veterinaru ali ništa. Bio je prelijep mačak :(

Ja životinje volim tako da gdje god koju vidim dam joj hranu i malo vode. Sevap je to
Idućeg mačka nazovi Kačavenda
Last edited by erentedia on 06/09/2021 00:01, edited 1 time in total.
Post Reply