Velicanstveno,
samo nedostaje MiG-29.
komentar na b92.
Velicanstveno,
"Mi nećemo kazati da ćemo srušiti dalekovod ili vodu isključiti, ne jer to Ameriku diže na noge, ali gospodo, mi vas molimo sve u redu, e, jednog dana nema vode u cijelom Sarajevu. ... Prema toma mi moramo mudro saopštiti svijetu, gađali su oni, pogodili dalekovod i nestalo struje, gađali vodovod, nestalo struje tu i tu, vršimo napore i popravljamo, to je ta diplomatija."Tananarive wrote: ↑05/09/2021 16:32to i govorim, naštimaju sebi da se osjećaju ugroženi i onda prave igranke po komšiluku, malo genocida, pokoji masakr.....
Nije histerična, žena je u pravu. Svi znamo ko je pokrenuo sukobe u BiH, Hr, na Kosovu...90minut wrote: ↑05/09/2021 16:44Neuporedivo je sine jedan daleki Afganistan s bilo kojom situacijom vamo isti ti ameri nakon što su došli do cilja su proveli godine i godine obucavajuci ih još im ostavili avione i helikoptere nije njih niko pustio niz vodu vec se nisu htjeli boriti za svoju zemlju..Emiremir33 wrote: ↑05/09/2021 16:37
NATO Šta bi sa Avganistanom olako pustiše Talibanima,jedan primjer ...
Da nisi malo histericna Sarafina gdje ti vidiš vojsku i podjelu bilo cega?
A jesi histericna si vidim i ostalo šta pišeš.![]()
Nije ovo nikakva histerija. Realnost samo. Treba biti totalno naivan pa nakon devedesetih i svih krvoprolića vjerovati olako u NATO intervenciju. Koliko im je trebalo da interveniraju u BiH? Koliko? Kad je rat počeo i kad su intervenirali? Tako da ti usporedba ne stoji. Nisu Srbi Rusi, niti je C.G Krim. Dakle…90minut wrote: ↑05/09/2021 16:44Neuporedivo je sine jedan daleki Afganistan s bilo kojom situacijom vamo isti ti ameri nakon što su došli do cilja su proveli godine i godine obucavajuci ih još im ostavili avione i helikoptere nije njih niko pustio niz vodu vec se nisu htjeli boriti za svoju zemlju..Emiremir33 wrote: ↑05/09/2021 16:37
Maloprije sam napisao 1992 je opomena za cijeli život nama u Bosni,da se samo u sebe možeš pouzdati i nadati ...90minut wrote: ↑05/09/2021 16:44Neuporedivo je sine jedan daleki Afganistan s bilo kojom situacijom vamo isti ti ameri nakon što su došli do cilja su proveli godine i godine obucavajuci ih još im ostavili avione i helikoptere nije njih niko pustio niz vodu vec se nisu htjeli boriti za svoju zemlju..Emiremir33 wrote: ↑05/09/2021 16:37
Ja živim u sadašnjosti. Znam tačno kad je počeo rat na prostorima EX YU. Znas li ti? A kad je izazvana reakcija NATO-a?
Nadam se da ovim dogadjanjima gore navedeni ne ispipavaju puls. Odnosno dokle bi smjeli ići u nekoj skorijoj budućnosti.archi_a wrote: ↑05/09/2021 16:55 I opet kažem, da kojim slučajem CG nije u NATO-u, sinoć i jutros bi i Podgorici i na Cetinju bilo 563 autobusa iz srbije, i vučić bi držao govor, dok bi u pozadini stajali vulin, stefanović, brnabićka i generali vs. Ovako, morali su se osloniti samo na lokalne snage u Cg i osobe u organima CG koji čine parasistem (odnosno rade na zadržavanju CG u okvirima gdje su ih postavili nakon 1918 god.) , uz pomoć Dritana.
Tako da, NATO brale
![]()
Pola Balkana prazno čovječe. Vojvodina u demografskom kolapsu, oni bi osvajali crnogorake gudure i Cetinje i Lovćen.
Bona u to vrijeme nije niko znao ko je ko morali su dopustili da se situacija razvije druga je stvar što nas Alija nije naoružavao iz perspektive stranaca naravno da nisu trebali intervenisati u prve 2 godine..
Jel to tvoja verzija 90-tih?Blek Stena wrote: ↑05/09/2021 16:17 Beskrajno lupetanje na ovoj temi ne prestaje.
Napadaju te,prijete,zastrasuju, a ti se zastitis i odbranis, a onda kazu vidi ga sto je agresivan.![]()
![]()
![]()
SaraFina wrote: ↑05/09/2021 16:57Nadam se da ovim dogadjanjima gore navedeni ne ispipavaju puls. Odnosno dokle bi smjeli ići u nekoj skorijoj budućnosti.archi_a wrote: ↑05/09/2021 16:55 I opet kažem, da kojim slučajem CG nije u NATO-u, sinoć i jutros bi i Podgorici i na Cetinju bilo 563 autobusa iz srbije, i vučić bi držao govor, dok bi u pozadini stajali vulin, stefanović, brnabićka i generali vs. Ovako, morali su se osloniti samo na lokalne snage u Cg i osobe u organima CG koji čine parasistem (odnosno rade na zadržavanju CG u okvirima gdje su ih postavili nakon 1918 god.) , uz pomoć Dritana.
Tako da, NATO brale
![]()
Identicno samo drugim rijecima " morali smo se braniti inace bi mi najebali " to je taj proces razmišljanja.ultima_palabra wrote: ↑05/09/2021 17:00Jel to tvoja verzija 90-tih?Blek Stena wrote: ↑05/09/2021 16:17 Beskrajno lupetanje na ovoj temi ne prestaje.
Napadaju te,prijete,zastrasuju, a ti se zastitis i odbranis, a onda kazu vidi ga sto je agresivan.![]()
![]()
![]()
Pa ti mozgovi su ovdje i ostali...znam jednu što radi u Sarajevu (ako ja nisam uopće iz Sa niti živim tu ali sam se zadesio tu), ona je sa Pala, tako nešto, uglavnom hvalila je u Sarajevu pobjedu Krivokapića prošle godine i to pred nama Bošnjacima.
Čuj da se situacija razvije.. pa “razvila” se predhodno pokušajem u Sloveniji, ratom u Hrvatskoj, pa onda krvoprolićem u BiH i na Kosovu. Nije BiH Slovenija, pa da su čekali “ razvoj”. I nisu znali ko je ko. Da ne idem dalje. To bi bila eto neka kronologija dogadjanja.90minut wrote: ↑05/09/2021 16:59Bona u to vrijeme nije niko znao ko je ko morali su dopustili da se situacija razvije druga je stvar što nas Alija nije naoružavao iz perspektive stranaca naravno da nisu trebali intervenisati u prve 2 godine..
Doduše spasili su nas da nije bilo njihove intervencije 93 Sarajevo bi palo..
Opreznost je svakako tu i na bilo kakav znak nevolje itekako imamo dobre pozicije da ih na 2 mjesta presjecemo ako bude potrebe i to vrlo lagano u današnjoj klimi.
Poenta je da situacija u CG nema slicnosti s našom treba ti tu mnogo više da bi se desio neki sukob prvenstveno ti treba masovno naoruzavanje jednog naroda kao kod nas što bi se provalilo vrlo brzo.
A drugo zna se kako NATO funkcionira ako je jedna država napadnuta ostale se moraju odazvati pozivu.
Tako da histerija.
S Kosovom je krenulo 80 tih,Slo,Hr,Bih,pa opet KosovoSaraFina wrote: ↑05/09/2021 17:05Čuj da se situacija razvije.. pa “razvila” se predhodno pokušajem u Sloveniji, ratom u Hrvatskoj, pa onda krvoprolićem u BiH i na Kosovu. Nije BiH Slovenija, pa da su čekali “ razvoj”. I nisu znali ko je ko. Da ne idem dalje. To bi bila eto neka kronologija dogadjanja.90minut wrote: ↑05/09/2021 16:59
Bona u to vrijeme nije niko znao ko je ko morali su dopustili da se situacija razvije druga je stvar što nas Alija nije naoružavao iz perspektive stranaca naravno da nisu trebali intervenisati u prve 2 godine..
Opreznost je svakako tu i na bilo kakav znak nevolje itekako imamo dobre pozicije da ih na 2 mjesta presjecemo ako bude potrebe i to vrlo lagano u današnjoj klimi.
Poenta je da situacija u CG nema slicnosti s našom treba ti tu mnogo više da bi se desio neki sukob prvenstveno ti treba masovno naoruzavanje jednog naroda kao kod nas što bi se provalilo vrlo brzo.
A drugo zna se kako NATO funkcionira ako je jedna država napadnuta ostale se moraju odazvati pozivu.
Tako da histerija.
A ja se nadam toplo, da si ti u pravu. A ja da histerišem.
Najopasnije je što kod takvih mentalnih sklopova, nikad nisi siguran u obrazac ponašanja. Nikada.
Ja se iskreno nadam da taj NATO je sigurna luka. Ne bude li za Crnogorce, nastavi li se i pogorša situacija… Mi se u BiH trebamo dobro spremiti.Emiremir33 wrote: ↑05/09/2021 17:07S Kosovom je krenulo 80 tih,Slo,Hr,Bih,pa opet KosovoSaraFina wrote: ↑05/09/2021 17:05
Čuj da se situacija razvije.. pa “razvila” se predhodno pokušajem u Sloveniji, ratom u Hrvatskoj, pa onda krvoprolićem u BiH i na Kosovu. Nije BiH Slovenija, pa da su čekali “ razvoj”. I nisu znali ko je ko. Da ne idem dalje. To bi bila eto neka kronologija dogadjanja.
Eto opet histerija koja ti ne omogucava da se podsjetiš da je 99 udarena crvena linija granatiranjem srpske vojske i njihovih gradova i da je od tad zapad ovdje prisutan.SaraFina wrote: ↑05/09/2021 17:05Čuj da se situacija razvije.. pa “razvila” se predhodno pokušajem u Sloveniji, ratom u Hrvatskoj, pa onda krvoprolićem u BiH i na Kosovu. Nije BiH Slovenija, pa da su čekali “ razvoj”. I nisu znali ko je ko. Da ne idem dalje. To bi bila eto neka kronologija dogadjanja.90minut wrote: ↑05/09/2021 16:59
Tako da histerija.