Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Milenkov buraz

#15326 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

Nešto razmišljam u suštini SDA glasačko tijelo onim "podbadanjem" Dine "hadžija" vrijeđaju sami sebe, svoju tradiciju pa i vjeru. Pitam se kakav je to soj ljudi koji na tako banalan način se poigrava sa svojom vjerom i tradicijom? Nisam u džamiju ušao dva puta ali mi je totalno strano nekoga podrugljivo zazivati "hadžija". Je li to do kućnog odgoja ili je po srijedi totalna apokalipsa vlastitog identiteta, samopoštovanja tradicije, vjere po rođenju pa makar i ne bio u njoj. Zaista fascinantna pojava kod SDA i nisam primjetio da je ima kod druga dva naroda.
Last edited by Milenkov buraz on 03/09/2021 09:02, edited 1 time in total.
drug_profi

#15327 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Pa da to stvarno vjeruje u boga i boji se boga, ne bi glasali za SDA.
Billy The Pljuc

#15328 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Billy The Pljuc »

A onomad radim sa kolegom "hadžijom" i isti prisustvuje mom telefonskom razgovoru sa čovjekom koji prodaje zemlju na Bjelašnici i za koju sam naravno zainteresovan da kupim. Kako su se meni i "hadžiji" smjene razilazile sa narednim danom i činjenice da ja nisam bio u mogućnosti da odem naredna tri dana da to pogledam i eventualno sklopim deal a on je u tom periodu imao slobodan dan, lik mrtav hladan pronađe oglas koji sam hemijskom zaokružio u oglasniku i ode i kupi tu zemlju.

Poenta ove priče je u licemjerju govana iz SDA jer uzalud im pet vakat namaza svaki dan, obavljeni hadždž i ramazanski post uz ostalo. Znači šampioni u činjenju lošega predstavljaju sebe kao najbolje i još uzimaju za pravo da nekoga prozivaju i rugaju mu se zbog nečega što kod sebe ističu kao pozitivno, ne shvatajući valjda da time ne samo derogiraju vrijednost istog nego i da su sami najgori primjer onoga što koriste da se rugaju drugima.

Odrođeno od stvarnosti, nema to mentalnih kapaciteta da skonta al' zato ima bezobrazluka i hinjavosti za nepovjerovati.

Naravno, ne trebam ni napominjati da je bivši kolega, "hadžija", mrtvi sdaovac.
Milenkov buraz

#15329 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

@Billy The Pljuc

To je to, mislim da je taj fenomen za posmatranje
Hair sevap

#15330 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hair sevap »

Billy The Pljuc wrote: 03/09/2021 08:59 A onomad radim sa kolegom "hadžijom" i isti prisustvuje mom telefonskom razgovoru sa čovjekom koji prodaje zemlju na Bjelašnici i za koju sam naravno zainteresovan da kupim. Kako su se meni i "hadžiji" smjene razilazile sa narednim danom i činjenice da ja nisam bio u mogućnosti da odem naredna tri dana da to pogledam i eventualno sklopim deal a on je u tom periodu imao slobodan dan, lik mrtav hladan pronađe oglas koji sam hemijskom zaokružio u oglasniku i ode i kupi tu zemlju.

Poenta ove priče je u licemjerju govana iz SDA jer uzalud im pet vakat namaza svaki dan, obavljeni hadždž i ramazanski post uz ostalo. Znači šampioni u činjenju lošega predstavljaju sebe kao najbolje i još uzimaju za pravo da nekoga prozivaju i rugaju mu se zbog nečega što kod sebe ističu kao pozitivno, ne shvatajući valjda da time ne samo derogiraju vrijednost istog nego i da su sami najgori primjer onoga što koriste da se rugaju drugima.

Odrođeno od stvarnosti, nema to mentalnih kapaciteta da skonta al' zato ima bezobrazluka i hinjavosti za nepovjerovati.

Kako kolega "hadžija" može da izađe sa posla a ti ne?

Pouka: ništa ne zaokruživati po novinama.
drug_profi

#15331 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Oni taj hadž obavljaju radi iskupljenja. Valjda misle da će sve ono prije toga biti obrisano.
Ali naravno, vuk samo dlaku mijenja. Pa onda imamo višestrukih hadžija.
Billy The Pljuc

#15332 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Hair sevap wrote: 03/09/2021 09:12
Billy The Pljuc wrote: 03/09/2021 08:59 A onomad radim sa kolegom "hadžijom" i isti prisustvuje mom telefonskom razgovoru sa čovjekom koji prodaje zemlju na Bjelašnici i za koju sam naravno zainteresovan da kupim. Kako su se meni i "hadžiji" smjene razilazile sa narednim danom i činjenice da ja nisam bio u mogućnosti da odem naredna tri dana da to pogledam i eventualno sklopim deal a on je u tom periodu imao slobodan dan, lik mrtav hladan pronađe oglas koji sam hemijskom zaokružio u oglasniku i ode i kupi tu zemlju.

Obično ne odgovaram "friško" registrovanim forumašima al' hajde da te ispoštujem. Malo više razumijevanja pročitanog sa tvoje strane ne bi škodilo i vidim da ti treba pojašnjenje. Tadašnja služba u kojoj sam bio skupa s njim je uposlenicima garantovala dva slobodna dana sedmično. S obzirom na broj uposlenika i postojeće rotacije u službi vrlo rijetko se dešavalo da određena dva uposlenika budu slobodna iste dane a kako sam ja dogovorio sastanak sa vlasnikom zemljišta na svoj prvi naredni slobodan dan tako je on iskoristio svoj slobodan dan da se nađe sa istim i dogovori kupovinu zemljišta. Trebam li ti isticati da se njegov slobodan dan desio prije mog slobodnog dana i da nije bilo nikakvog "izlaska" sa posla.

Ja najvjerovatnije ništa ne bih ni saznao da nisam već imao informaciju gdje da se nađem sa vlasnikom jer smo se dogovorili da dođem po njega kući i skupa odemo da to pogledamo. Kako me isti nije nazvao i obavijestio o promjeni ja mu se tako nađem na kućnim vratima kako smo se i dogovorili.

Nadam se da je sad jasnije a glede zaokruživanja oglasa pa mislim zaista, smiješno, na službi si sa kolegom i listaš oglase i ni na kraj pameti ti nije situacija koja se desila. Niti je isti ikada izrazio želju za kupovinom zemljišta u toj zajednički odrađenoj smjeni niti bih ja ikada pomislio da mi može tako nešto napraviti. Banalna stvar, oglas jeste bio primamljiv i možda ja na kraju ne bih ni kupio tu zemlju ali ljudski i kolegijalno bi bilo reći - hajde ako ti ne kupiš to pogledao bih ja i eventualno kupio.
Milenkov buraz

#15333 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

Hair sevap wrote: 03/09/2021 09:12

"...a on u tom periodu imao slobodan dan..." :mrgreen:
Hair sevap

#15334 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hair sevap »

Hvala na pojašnjenju.
No sikiriki, bit će još prilika. I u nečemu lošem bude nešto dobro. A karma je čudo.
Milenkov buraz

#15335 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Milenkov buraz »

Naravno, uvijek bilo.
Billy The Pljuc

#15336 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Ma bezveze mu je to, halalio sam ja to davno nego uzimam kao primjer hinjavosti. Prije tog posla na par godina radio identičan posao na drugom mjestu i ista situacija s tim da je bila u pitanju devastirana kuća na Nedžarićima. Otišao i pogledao i stvarno bilo primamljivo cijenom ali hanuma ni da čuje i ne kupim. Dođe kolega da me pita nako bezveze jesam li gledao i šta mislim, hoću li kupiti, kao što već i jesmo kolegijalni svi na poslu i uglavnom prijatelji u određenoj mjeri sve se zna i pričamo o svemu tako i ja njemu kažem da vrijedi uzeti, nije skupo a meni je u nekom ne tako hitnom planiranju rješavalo stambeno pitanje. Čovjek ode i pogleda i kupi, očisti plac jer je sve bilo zaraslo i sve do mrtve ploče i na kraju proda to nekome nakon par godina i bude pravo dobar na prodaji.

Mislim generalno oni su odron što se tiče ljudskosti a licemjeri u pogledu vjere da ne mogu biti veći. Ne mogu ja pravit' se muslimanom i praktikovati vjeru a loše činiti a što je njima karakteristično. Zato ih i nazivam najvećim zlom jer zlo vjeruje da ono što čini je dobro i normalno.
Billy The Pljuc

#15337 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Skroz.

:lol: :lol: :lol:
Hajvan

#15338 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hajvan »

Patton44 wrote: 03/09/2021 08:22
Hajvan wrote: 02/09/2021 22:34

pa u pravu je
SDA provodi srbochetnichku politku
veca su govna od tih srba koji se bore za svoj zivotni prostori i drzavetinu
sda clanstvo se bori samo za goli vlastiti interes
nema tu drzavotvorne ideje ni zrno, samo lazna vjera u allaha - a realna u $$$
boli clanstvo i samu SDA kurac osuneceni za Bosnom , bosnjacima, bosanskim jezikom i tim sitnim tricama koje su vam u ko fol program stranke
E moj hajvanu
Dokazi suprotno
foxlife

#15339 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by foxlife »

Hajvan wrote: 02/09/2021 22:34
Patton44 wrote: 02/09/2021 19:41
zlatko lagumdzija prvi reket. :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Pa grobtej....sta ti postavljas.Primite ga u NIPobabu NIPostricevima,moralan cojk puca od casti i postenja.
pa u pravu je
SDA provodi srbochetnichku politku
veca su govna od tih srba koji se bore za svoj zivotni prostori i drzavetinu
sda clanstvo se bori samo za goli vlastiti interes
nema tu drzavotvorne ideje ni zrno, samo lazna vjera u allaha - a realna u $$$
boli clanstvo i samu SDA kurac osuneceni za Bosnom , bosnjacima, bosanskim jezikom i tim sitnim tricama koje su vam u ko fol program stranke
U pravu jeste samo sto on ima pravo o tome najmanje pisati jer je dio te klike bar 15 godina pa se kao povukao
medvjed23

#15340 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by medvjed23 »

Chmoljo wrote: 02/09/2021 10:29
Prpa.ba wrote: 02/09/2021 10:24 Kakvo agresivno kmecanje "bili smo i ostat cemo zajedno" emotivaca i relaksatora odnosa, muzika za usi svakog istinskog patriote. :mrgreen:
ako ne bude MMFa nema sendviča.

haj ti budi sendvičar, a živi bez sendviča. idući korak je da postavljaš iste slike na Slichica dana ko @medvjed23

:D
to je najniža stepenica najcrnjeg beznađa, dostupna samo odabranima; tu se ne stiže tako lako
DebelinJoe

#15341 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DebelinJoe »

Meni je NIP najljepša stranka...Pa vi pričajte šta god hoćete...

Image
Styling

#15342 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

DebelinJoe wrote: 04/09/2021 20:41 Meni je NIP najljepša stranka...Pa vi pričajte šta god hoćete...

Image
Ova Danijela ima facu prave lisice. Nimalo mi se ne svidja. Namazana.
Emiremir33

#15343 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Emiremir33 »

Styling wrote: 04/09/2021 21:20
DebelinJoe wrote: 04/09/2021 20:41 Meni je NIP najljepša stranka...Pa vi pričajte šta god hoćete...

Image
Ova Danijela ima facu prave lisice. Nimalo mi se ne svidja. Namazana.
Šta ono Pećanin kritukuje Konakovića u vezi Dritana ?.Mora se mazati
drug_profi

#15344 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Styling wrote: 04/09/2021 21:20 Ova Danijela ima facu prave lisice. Nimalo mi se ne svidja. Namazana.
Ja nemam primjedbi. Lijepa i pametna zena je nesto najmocnije.
Styling

#15345 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Sve inicijative od krucijalnog značaja za život građana.
Ovo oko ZOI je lični interes jer neko njen drži kafanu na Bjelašnici pa forca ova pitanja, a ovo oko korpi za smeće i upravitelja je više nego smiješno.
Ima li kakva inicijativa za neki kapitalni projekat, i sl.?
I nijedne diskusije, osim kada prezentuje inicijative.
Patton44

#15346 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Patton44 »

Sarajmen wrote: 05/09/2021 08:44 Žena uvijek bolje procijeni ženu. Muškarci kada se sastanu pričaju, žene malo pričaju jer se više gledaju, takva im priroda i to je to.

Danijela Kristić
Položaj: zamjenik predsjedavajućeg
Stranka: Narod i pravda
Klub naroda:
Klub Hrvata
Klub stranaka:
Klub zastupnika Narod i pravda
Aktivan:
Da
U sazivu:
16.11.2018

Komisija za ustavna pitanja

Predsjednik komisije: Vibor Handžić
Članovi komisije: Damir Marjanović, Mahir Dević, Danijela Kristić
Vanjski članovi:
Fuad Cuplov, Elmina Čopra, Edita Kalajdžić

Komisija za izbor i imenovanja i administrativna pitanja

Predsjednik komisije: Danijela Kristić
Članovi komisije: Vibor Handžić, Bibija Kerla, Mahir Dević, Segmedina Srna-Bajramović, Damir Marjanović, Zvonko Marić
Vanjski članovi:

Više od devet stranica zauzimaju inicijative koje je pokrenula .... , izvor i link do njih: http://skupstina.ks.gov.ba/pitanja-inicijative/9927
Bila je i predsjedavajuca.Cak objavljeno u Sl.KS :lol: :lol:
Emiremir33

#15347 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Emiremir33 »

Styling wrote: 05/09/2021 09:11 Sve inicijative od krucijalnog značaja za život građana.
Ovo oko ZOI je lični interes jer neko njen drži kafanu na Bjelašnici pa forca ova pitanja, a ovo oko korpi za smeće i upravitelja je više nego smiješno.
Ima li kakva inicijativa za neki kapitalni projekat, i sl.?
I nijedne diskusije, osim kada prezentuje inicijative.
Njen lični ineters,a ne interes građanja ili samog ZOIA 84...
PM72

#15348 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

drug_profi wrote: 04/09/2021 22:46
Styling wrote: 04/09/2021 21:20 Ova Danijela ima facu prave lisice. Nimalo mi se ne svidja. Namazana.
Njen otac je veteran Armije BiH,nažalost pokojni.Dobar borac,čovjek,komšija.Kćerka mu je uvijek bila upitna i kulturna.
Styling

#15349 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

PM72 wrote: 05/09/2021 15:10
drug_profi wrote: 04/09/2021 22:46

Njen otac je veteran Armije BiH,nažalost pokojni.Dobar borac,čovjek,komšija.Kćerka mu je uvijek bila upitna i kulturna.
Moj otac i moj muz su veterani, takodje, a ja sam civilna ratna veteranka koja je rodila dvoje djece u ratu. I jako sam fino vaspitana i kulturna. Da li me to izdvaja od drugih? Ili to treba da sluzi kao neko opravdanje?
To sto si naveo ne znaci da nije namazana. Osoba koja ucjenjuje stranku odlaskom u drugu stranku da bi progurala muza ili nekoga svog na izbornoj listi ne zasluzuje nikakvo postovanje.
Emiremir33

#15350 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Emiremir33 »

Sarajmen wrote: 05/09/2021 18:54
Emiremir33 wrote: 05/09/2021 10:57
Njen lični ineters,a ne interes građanja ili samog ZOIA 84...
Ako imate konkretnu argumentaciju da je Danijela Kristić u sukobu interesa u odnosu na neku od pokrenutih inicijativa , moguće je ali meni nije poznato. Suprug Silvije Kristić jeste vjerovatno vijećnik NiP u Novom Gradu, i ima privatnog interesa na području Bjelašnice, ne znam tačno koja katastarska čestica.
Ni ja nisam toliko pratio njen live rad , ali mislim da ne pamtim puno diskusija, sve je nekako službeno i usklađeno sa valjda poslovnikom.
Ma samo sam se osvrnuo na komentar Styling.Znaš i sam da se stranke same potkopavaju kod birača oko ličnih inetresa a ne stranackih itd....
Post Reply