"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
nepass1

#29851 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

Nije u brdu nigdje, nego me pripazili ljudi.
Imam ja pred zgradom besplatan parking ali mi mrsko klapati do posla
foxlife

#29852 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

a tu smo znaci mrsko ti klapati isto kao i sampionu vjerovatno pa bi da parkiras u ferhadiji za 30 maraka mjesecno jer ti je mrsko hodati i sl
bar si priznao sta je razlog
STARx

#29853 Re: "Majstori" parkiranja

Post by STARx »

@foxlife jesil me to blokiro smradu... :D
nepass1

#29854 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

foxlife wrote: 02/09/2021 19:39 a tu smo znaci mrsko ti klapati isto kao i sampionu vjerovatno pa bi da parkiras u ferhadiji za 30 maraka mjesecno jer ti je mrsko hodati i sl
Normalno da bih za 30 da parkiram na ferhadiji, najradije bih da me neko za 30km vozika u S klasi

A bgm si smjesan ili ti je bas dosadno
foxlife

#29855 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

nepass1 wrote: 02/09/2021 19:44
foxlife wrote: 02/09/2021 19:39 a tu smo znaci mrsko ti klapati isto kao i sampionu vjerovatno pa bi da parkiras u ferhadiji za 30 maraka mjesecno jer ti je mrsko hodati i sl
Normalno da bih za 30 da parkiram na ferhadiji, najradije bih da me neko za 30km vozika u S klasi

A bgm si smjesan ili ti je bas dosadno
i ja bih al pitanje je mozemo li to?
pajero

#29856 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pajero »

S4mpion wrote: 02/09/2021 15:10
pajero wrote: 02/09/2021 15:04

Svaka cast. Razmisljanje cista 10! A samo mi objasni kako ja sa ocem u kolicima da idem tim trotoarom gdje si ti parkirao? Sta kada dijete mora izaci na ulicu da bi tebe zaobislo i udari ga auto? Kako da se krecu roditelji sa bebama u kolicima? Boli tebe, jel tako? Bitno je da si ti na trotoaru, pjesackom...na sred ceste ostavio svog mezimca. Nije to fino druze...nije... :evil:
Svako svoje probleme rješava, jel' tako?

Žali se načelniku.
Ma ti...da budem blag nemas pojma. Kojem ba nacelniku? Nema nacelnik veze sa ludjacima koji parkiraju kao ti! To moze rjesiti samo policija i pauk. Bolje pauk jer samo kad te udari po djepu (gdje tebe ocigledno najvise boli) tom cifrom moze se nesto promjeniti. Kazna 40,00KM koja se plati 20,00KM je nista. Naravno po zakonu. A moze i ovi prijedlozi forumasa... :izet:
Hajvan

#29857 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hajvan »

kakva policija?!
niti rade svoj poso, niti postuju porpise i zakone

maloprije prolazim pored PU Ilidza, gleda kako separkira policajac privatnim vozilom na mjesto za invalida i lagano na pos'o
mater hebo svoju.
pajero

#29858 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pajero »

Hajvan wrote: 02/09/2021 20:47 kakva policija?!
niti rade svoj poso, niti postuju porpise i zakone

maloprije prolazim pored PU Ilidza, gleda kako separkira policajac privatnim vozilom na mjesto za invalida i lagano na pos'o
mater hebo svoju.
Iskreno ne bih se slozio. U Starom gradu u ulici Konak, Franjevacka, Obala Isa-bega Ishakovica...pisu ako ne svaki dan onda svako drugi. A mogli bi pisati svaki sat!
Hajvan

#29859 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hajvan »

drago mi je da ima PU koje rade
Gray

#29860 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Gray »

Treba ih samo zvati. I dosađivati. Prije nekih mjesec dana ja hodam sa djetetom na romobilu do bazena Otoka pješačkom zonom iza stadiona otoka, kada lola ide pješačkom stazom sa tiguanom. Ja pitam kuda ćeš paša, pješačka zona, a on onako bahato kaže jesi to ti policija. Rekoh nisam ali ću ti zvati. Kaže on zovi i ja mu se sklonim da prođe jer sam bio sa malim djetetom. Da sam bio sam stao bih ispred njega i ne bih se sklonio.

Cim je prošao nazovem policiju kažem šta se desilo i tražim da pošalju patrolu. Nastavim prema bazenu, i dođem do auta prepoznam ga, i opet nazovem i izdiktiram tablice. Odem po drugog malog na bazen i u povratku istim putem vidim dolazi patrola. Zaustavim ih, kažem ja sam zvao, polažem auto i uđem na balon da nađem lika i kažem mu majstore, evo došla je policija, jesi mi rekao da zovem. Ostavio sam im svoje podatke i rekao da me rado zovu na sud za prekršaje protiv njega. Vidjet ćemo hcoe li biti ista od toga na kraju.

Da se bar izvinuo ili opravdao pa hajd i nekako, ali me ta bahatost najviše iznervirala.
black_adrian
Vozim: vjetar

#29861 Re: "Majstori" parkiranja

Post by black_adrian »

Nije da ja njega opravdavam ili nešto, al šta ljudi umisle pa glume policijske službenike po gradu a nemaju nikakvih ovlasti za to. Ne govorim za tebe, ti si OK postupio.

Tako ja krenuo na EP na Ciglanama i regeneracija DPF-a bila u toku, popnem se na onaj trotoar do pumpe da sačekam da završi, a mjesta pored mene i za bicikliste i za pješake toliko da kamion može proći, znači ne smetam nikom ni sekunde. Kad dolazi nekakav sa kesom u ruci i čudi se kako sam stao. Izgleda da ti ljudi nemaju pametnijeg posla.
S4mpion

#29862 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

kakaljin wrote: 02/09/2021 18:59
S4mpion wrote: 02/09/2021 18:51

Ima veze, jer se vlast služi tvojom logikom, pa domaćinstva koja imaju auto nemaju pravo na dječiji doplatak.
Pa izadji na izbore i promjeni vlast koja ce to promjeniti. To nisam znao ako je ova info tacna.

Za ostalo moje napisano stojim iza napisanog dok me argumentima ne pobijes
Eto, sad znaš, razmišljaš baš kao i oni koji djecu uskraćuju dječiji doplatak zato što domaćinstvo ima auto.
S4mpion

#29863 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

pajero wrote: 02/09/2021 20:30
S4mpion wrote: 02/09/2021 15:10

Svako svoje probleme rješava, jel' tako?

Žali se načelniku.
Ma ti...da budem blag nemas pojma. Kojem ba nacelniku? Nema nacelnik veze sa ludjacima koji parkiraju kao ti! To moze rjesiti samo policija i pauk. Bolje pauk jer samo kad te udari po djepu (gdje tebe ocigledno najvise boli) tom cifrom moze se nesto promjeniti. Kazna 40,00KM koja se plati 20,00KM je nista. Naravno po zakonu. A moze i ovi prijedlozi forumasa... :izet:
Eto, vidiš da imaš rješenje, šta onda mudruješ oko parkiranja po trotoaru?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#29864 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Gray wrote: 02/09/2021 21:47 Treba ih samo zvati. I dosađivati. Prije nekih mjesec dana ja hodam sa djetetom na romobilu do bazena Otoka pješačkom zonom iza stadiona otoka, kada lola ide pješačkom stazom sa tiguanom. Ja pitam kuda ćeš paša, pješačka zona, a on onako bahato kaže jesi to ti policija. Rekoh nisam ali ću ti zvati. Kaže on zovi i ja mu se sklonim da prođe jer sam bio sa malim djetetom. Da sam bio sam stao bih ispred njega i ne bih se sklonio.

Cim je prošao nazovem policiju kažem šta se desilo i tražim da pošalju patrolu. Nastavim prema bazenu, i dođem do auta prepoznam ga, i opet nazovem i izdiktiram tablice. Odem po drugog malog na bazen i u povratku istim putem vidim dolazi patrola. Zaustavim ih, kažem ja sam zvao, polažem auto i uđem na balon da nađem lika i kažem mu majstore, evo došla je policija, jesi mi rekao da zovem. Ostavio sam im svoje podatke i rekao da me rado zovu na sud za prekršaje protiv njega. Vidjet ćemo hcoe li biti ista od toga na kraju.

Da se bar izvinuo ili opravdao pa hajd i nekako, ali me ta bahatost najviše iznervirala.
Nema od toga nista
foxlife

#29865 Re: "Majstori" parkiranja

Post by foxlife »

black_adrian wrote: 02/09/2021 22:01 Nije da ja njega opravdavam ili nešto, al šta ljudi umisle pa glume policijske službenike po gradu a nemaju nikakvih ovlasti za to. Ne govorim za tebe, ti si OK postupio.

Tako ja krenuo na EP na Ciglanama i regeneracija DPF-a bila u toku, popnem se na onaj trotoar do pumpe da sačekam da završi, a mjesta pored mene i za bicikliste i za pješake toliko da kamion može proći, znači ne smetam nikom ni sekunde. Kad dolazi nekakav sa kesom u ruci i čudi se kako sam stao. Izgleda da ti ljudi nemaju pametnijeg posla.
Trokut ili nesto da stavis iza?
mali_balon

#29866 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mali_balon »

black_adrian wrote: 02/09/2021 22:01 Nije da ja njega opravdavam ili nešto, al šta ljudi umisle pa glume policijske službenike po gradu a nemaju nikakvih ovlasti za to. Ne govorim za tebe, ti si OK postupio.

e jbga....sad a da si produzio do ulaza u zetru da se sklonis....mozda
__Phoenix__

#29867 Re: "Majstori" parkiranja

Post by __Phoenix__ »

Nas najveci problem i jeste to sto ti ne mozes pozvati policiju a da sebi ne napravis veci problem od onog drugog, ja nazvao jer gledam kako covjek sipa u kontejner svoj zar iz sporeta i on pocinje goriti, kaze ime i prezime, pa ne prijavljujem lokaciju haskog osudjenika...
S4mpion

#29868 Re: "Majstori" parkiranja

Post by S4mpion »

Digla_da_kreci wrote: 02/09/2021 18:31 ma jel to @S4mpion parkira na trotoaru, da mu namah gume izbusim :amazonka:
Nisam dobio notifikaciju, nešto si zeznula menšn. :mrgreen:
STARx

#29869 Re: "Majstori" parkiranja

Post by STARx »

__Phoenix__ wrote: 02/09/2021 23:24 Nas najveci problem i jeste to sto ti ne mozes pozvati policiju a da sebi ne napravis veci problem od onog drugog, ja nazvao jer gledam kako covjek sipa u kontejner svoj zar iz sporeta i on pocinje goriti, kaze ime i prezime, pa ne prijavljujem lokaciju haskog osudjenika...
Sta i da das, sta ti ko moze?
__Phoenix__

#29870 Re: "Majstori" parkiranja

Post by __Phoenix__ »

Nista, moze te zvati, prozivati po sudovima, na kraju krajeva imas mahnitog svijeta, platice da sazna ko se usudio da ga prijavi, a vrijedi li to
STARx

#29871 Re: "Majstori" parkiranja

Post by STARx »

__Phoenix__ wrote: 03/09/2021 00:04 Nista, moze te zvati, prozivati po sudovima, na kraju krajeva imas mahnitog svijeta, platice da sazna ko se usudio da ga prijavi, a vrijedi li to
Ne budi paranoican. Sta te ima zvati, prozivati po sudu. Nije kuba. Na kraju krajeva, sta je problem i da zna ko mu je zvao policiju. Ne boj se, nece ti niko nista
__Phoenix__

#29872 Re: "Majstori" parkiranja

Post by __Phoenix__ »

Nije to strah, vec nemas vremena da se bavis tim stvarima kad nema potrebe, gradjanska je duznost prijaviti a tebe policija doceka kao prvog krivca i to odbija, zato nam i jeste ovako, suti ne pravi se pametan, okreni glavu a od grada napravili ruglo
STARx

#29873 Re: "Majstori" parkiranja

Post by STARx »

Ne znam buraz, ja nemam problem s tim dati ime i prezime. Sta vise, pitam s kim razgovaram. Nisam nikad imo problema te vrste koju opisujes, a vise je bilo problema oko nedolaska policije. E oko toga, ako je nesto sto je meni bitno da se rijesi, se natezem s prijavama unutrasnjoj kontroli. Nikad loseg iskustva nisam imo, samo moras dat izjavu :D
__Phoenix__

#29874 Re: "Majstori" parkiranja

Post by __Phoenix__ »

To je ok, kad imas zivaca, samo meni je logicnije da na poziv "dobar dan, auto tih i tih tablica se upravo krece trotoarom u ulici toj i toj, oni ti odgovore, hvala, patrola je u blizini provjericemo", ili moj primjer gdje lik u sred naselja bez imalo stida svjesno pali kontejner. Ali ne, ti das stotinu bespotrebnih informacija desetoj osobi dok se nesto desi, jos samo sto te ne napadne sto si nazvao, ispadnes budala.
STARx

#29875 Re: "Majstori" parkiranja

Post by STARx »

Evo ti primjer na temu majstori parkiranja. Do unazad 15dana u kontinuitetu se zlatne boje arteon parkiro u ulici brace begic ispod dzamije. Radio je to sigurno 2mjeseca, svaki dan. Ne bi bio problem da ga ne pozicionira tako da zauzme uvalu-uspon za kolica na trotoar. Ja u toj ulici ne zivim, zapazio sam ga u prolazu. Imao je tag na prednjoj sajbi od ministarstva saobracaja. Prijavio sam ga punim imenom i prezimenom na adresu kabineta ministra. Dobio odgovor od pomocnika ministra basovica, pa od neke drite. Prijavio pu centar s njihovim uputama. Prodji ulicom i vidi gdje je to auto sad parkirano :D Nikad ga vise nece tu parkirati, znam ime i prezime vozaca. vjerovatno zna i on moje, boli me kurac. Isto tako zna da cu ga prijaviti iste sekunde, nemam problem s tim ni cekati da dodje murija, a ni prijavit muriju unutrasnjoj kontroli ako ne dodje. Samo radi tog kurcenja. Da vise ljudi prijavljuje, imali bi manje bolikuraca

Moze ti, a vidim da cita, @hopi potvrditi parkira li vise arteon ispod dzamije :D
Locked