COVID i škola?

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#1901 Re: COVID i škola?

Post by Naslovnica »

mali_balon wrote: 01/09/2021 13:44
Naslovnica wrote: 01/09/2021 13:13

Ja nikada nisam kmečao, ti mora da si mene pomiješao sa nekim?! :roll:
Jedino moje kmečanje se svodilo na to da se djeca vrate u školske klupe.
Što se tiče prpe, jedina prpa koju ovdje vidim je od tebe i tvojih istomišljenika iznad. ;-)
Škola nije vrtić, i to za roditelje kojima škola služi kao vrtić, sigurno ima i toga, ali to nema veze s vezom. Zna se šta je škola i čemu služi.
Niko se ne pravi da nema korone, zato i postoje mjere.
Vakcina odavno ima, ako nije bilo u BiH bilo je u Srbiji, mogao se svako vakcinisati ko je htio.
Cujes li ti sebe....ako nije bilo u BiH ima u Srbiji......haj malo udahni pa se skoncentrisi i procitaj sta si napisao.....iskreno se nadam da sam u krivu a ti u pravu....ali stvarni lupetas ko pizda po samaru.....gori si od ovih ravnozemljasa i antivaksera
Jeste, gori sam.
Genocidaš pravi.
:thumbup:
mali_balon

#1902 Re: COVID i škola?

Post by mali_balon »

Naslovnica wrote: 01/09/2021 13:58
mali_balon wrote: 01/09/2021 13:44

Cujes li ti sebe....ako nije bilo u BiH ima u Srbiji......haj malo udahni pa se skoncentrisi i procitaj sta si napisao.....iskreno se nadam da sam u krivu a ti u pravu....ali stvarni lupetas ko pizda po samaru.....gori si od ovih ravnozemljasa i antivaksera
Jeste, gori sam.
Genocidaš pravi.
sta ti ovo znaci genocidas, nemoj lupat gluposti i koprcat se.....vidi boli me kita gdje si se ti vakciniso i neka si tvoj izbor i prava i sta sve ne.........ali mi ako imamo kao nekakvu drzavu....ako cemo rzamisljati kao ti "ako nema u BiH ima u Srbiji" i to prihvatiti kao normalnu stvar, hajmo sa miletom na referndum i da udjemo u srbiju...koji kurac ce nam drzava BiH....to je fadilovo razmisaljanje tipa nece on da se igra drzave........odsomo od teme...opet, nadam se da si u pravu, ali danas cifra oko 900 pozitivnih a 11 umrlo.....
Ateista

#1903 Re: COVID i škola?

Post by Ateista »

Tacno je da je ovo supak od drzave kad su ljudi morali ici u drugu drzavu da se vakcinisu, ali to ne mijenja cinjenicu da je ko je htio mogao da se zastiti, valjda je zdravlje vaznije od patriotizma i tih nekih pricipa?
Naslovnica

#1904 Re: COVID i škola?

Post by Naslovnica »

mali_balon wrote: 01/09/2021 14:03
Naslovnica wrote: 01/09/2021 13:58

Jeste, gori sam.
Genocidaš pravi.
sta ti ovo znaci genocidas, nemoj lupat gluposti i koprcat se.....vidi boli me kita gdje si se ti vakciniso i neka si tvoj izbor i prava i sta sve ne.........ali mi ako imamo kao nekakvu drzavu....ako cemo rzamisljati kao ti "ako nema u BiH ima u Srbiji" i to prihvatiti kao normalnu stvar, hajmo sa miletom na referndum i da udjemo u srbiju...koji kurac ce nam drzava BiH....to je fadilovo razmisaljanje tipa nece on da se igra drzave........odsomo od teme...opet, nadam se da si u pravu, ali danas cifra oko 900 pozitivnih a 11 umrlo.....
Takoe
avetinja

#1905 Re: COVID i škola?

Post by avetinja »

Ateista wrote: 01/09/2021 14:18 Tacno je da je ovo supak od drzave kad su ljudi morali ici u drugu drzavu da se vakcinisu, ali to ne mijenja cinjenicu da je ko je htio mogao da se zastiti, valjda je zdravlje vaznije od patriotizma i tih nekih pricipa?
Šta je sa onima koji ne mogu otići u drugu državu? Na primjer, nemaju dovoljno novca. Apsurd je da ideš u drugu, ne baš prijateljsku državu da se vakcinišeš. Neka država nabavi vakcine kao Srbija, pa neka onda priča. Evo vidimo da ljudi hoće Pfizer. Najveća vakcinisanost je bila kada je došao Pfizer, pa neka im onda tu vakcinu obezbijede. Da ne govorim da su ukrali vakcine od građana da bi oni sebe vakcinisali. Sada ljudi iz inata i potpuno opravdano neće ni jednu drugu. Sanski Most odbio dodatne doze Sinopharma, jer građani čekaju Pfizer. Hrvatska je morala nabaviti Pfizer, jer građani nisu htjeli AZ. Ne možeš nikoga natjerati na nešto.

EDIT: Ovo se odnosi samo na ovo oko vakcina i Srbije, ne na školu i ostalo.
Ateista

#1906 Re: COVID i škola?

Post by Ateista »

avetinja wrote: 01/09/2021 14:44
Ateista wrote: 01/09/2021 14:18 Tacno je da je ovo supak od drzave kad su ljudi morali ici u drugu drzavu da se vakcinisu, ali to ne mijenja cinjenicu da je ko je htio mogao da se zastiti, valjda je zdravlje vaznije od patriotizma i tih nekih pricipa?
Šta je sa onima koji ne mogu otići u drugu državu? Na primjer, nemaju dovoljno novca. Apsurd je da ideš u drugu, ne baš prijateljsku državu da se vakcinišeš. Neka država nabavi vakcine kao Srbija, pa neka onda priča. Evo vidimo da ljudi hoće Pfizer. Najveća vakcinisanost je bila kada je došao Pfizer, pa neka im onda tu vakcinu obezbijede. Da ne govorim da su ukrali vakcine od građana da bi oni sebe vakcinisali. Sada ljudi iz inata i potpuno opravdano neće ni jednu drugu. Sanski Most odbio dodatne doze Sinopharma, jer građani čekaju Pfizer. Hrvatska je morala nabaviti Pfizer, jer građani nisu htjeli AZ. Ne možeš nikoga natjerati na nešto.

Slazem se da je apsurd i da smo mi kao drzava puno ranije morali obezbijediti dovoljno vakcina, ali s obzirom na situaciju, dobro je da smo i to imali priliku otici u srbiju, ne kosta ni to toliko, ne mora se u beograd, moze i neki grad uz granicu.

Ja samo hocu da kazem da je ko zeli da se zastiti to imao priliku, pogotovo sto trenutno i mi imamo vakcina i da nema izgovora da djeca ne idu u skole, bilo kakve zabrane i slicno.

Oni koji ne smiju primiti vakcinu su rijetki slucajevi, treba iza njih nac neko rjesenje, ali ni slucajno vecinu tome prilagodjavati da djeca ispastaju.
avetinja

#1907 Re: COVID i škola?

Post by avetinja »

Ateista wrote: 01/09/2021 16:07
avetinja wrote: 01/09/2021 14:44

Slazem se da je apsurd i da smo mi kao drzava puno ranije morali obezbijediti dovoljno vakcina, ali s obzirom na situaciju, dobro je da smo i to imali priliku otici u srbiju, ne kosta ni to toliko, ne mora se u beograd, moze i neki grad uz granicu.

Ja samo hocu da kazem da je ko zeli da se zastiti to imao priliku, pogotovo sto trenutno i mi imamo vakcina i da nema izgovora da djeca ne idu u skole, bilo kakve zabrane i slicno.

Oni koji ne smiju primiti vakcinu su rijetki slucajevi, treba iza njih nac neko rjesenje, ali ni slucajno vecinu tome prilagodjavati da djeca ispastaju.
Ovo je relativno tačno. Kod nas su dani otvorenih vrata počeli relativno kasno, ali kada se sve zbroji, opet je država obezbijedila (većim dijelom isprosila) vakcine za 50% stanovništva do sada. Mada je problem što građani najviše žele Pfizer, a on nije bio dostupan, pa se onda stalo sa brojem vakcinisanih. Ali ko je želio da uzme bilo kakvu vakcinu, imao je za to priliku.
Naslovnica

#1908 Re: COVID i škola?

Post by Naslovnica »

Danas prijem prvačića, slabo ko jebe maske.
Odrasli poneko, djeca apsolutno niko.
NediM17

#1909 Re: COVID i škola?

Post by NediM17 »

Jebo ih Pfizer vise. Haman drzi 5-6 mjeseci i vozdrica (vidjeti pod SAD i Izrael).
AZ izmislila vakcinu za Pfizera.
Naslovnica

#1910 Re: COVID i škola?

Post by Naslovnica »

NediM17 wrote: 01/09/2021 18:33 Jebo ih Pfizer vise. Haman drzi 5-6 mjeseci i vozdrica (vidjeti pod SAD i Izrael).
I AZ, i Kinez, i Rus.
Izgleda da su dugoročno efikasnije od ovih izvikanog Pfizera.
NediM17

#1911 Re: COVID i škola?

Post by NediM17 »

Ti se sad udri kinezom. :lol:
Naslovnica

#1912 Re: COVID i škola?

Post by Naslovnica »

NediM17 wrote: 01/09/2021 18:38 Ti se sad udri kinezom. :lol:
Ja što sam se udar'o - udar'o sam se.
Kažu prirodno stečeni imunitet bolji od 2 Pfizera.
Ja odradio obje varijante.
Neka mi se napuše labavog lagano što se tiče "boostera".
Samo, da nisam podlegao Pfizerovoj propagandi o najboljoj i svemogućoj vakcini, vjerovatno bih odabrao AZ (jer je priznata all around), mada mi je nekako prvi favorit bio SputnikV.

shape of despair

#1913 Re: COVID i škola?

Post by shape of despair »

I moj krenuo u školu, ali nevažno toliko. Više mi je drago vidjeti pune ulice djece, puna školska igrališta, od malih do velikih. Osjećam se kao da je meni falila škola, odnosno to neko normalno stanje, više nego djeci.
Gledam juče gradom to curice i momčići hodaju, smiju se, iz škole prvi dan.
Fakat je ova online nastava imala jak uticaj na psihu djece.
van Basten

#1914 Re: COVID i škola?

Post by van Basten »

Za online nastavu su vecinom roditelji potkapacitirane djece jer im je tako lakse nabijati ocjene sapcuci sakriveni ispod stola ili pljujuci telemah i bht za los internet koji iskace pa eto bas sad ne mogu live poslati materijal nego ce za 3-4h (citaj - dok mama dodje s posla i uradi). Kakav ce to problem biti za 30 godina kad tako "obrazovani" budu vodili drzavu... za glave cemo se fatati.
Sva prica o smaku svijeta zbog djece u skoli je samo skrivanje iza floskula. Moze sff do zore, mogu gala svadbe, mogu puni trzni centri, tramvaji... ali nemoj da dijete ide u skolu.
breuer

#1915 Re: COVID i škola?

Post by breuer »

nisu nas vala ni ovi iz odličnog obrazovnog sistema i koji su djetinstvo provodili sankajući se i ganjajući loptu, usrećili...
Ateista

#1916 Re: COVID i škola?

Post by Ateista »

Malo mi je iskreno bezveze ta prica oko lakseg dobijanja ocjena za vrijeme online nastave, kao da je ocjena u skolama ikad bila neko mjerilo i kao da je to sto se nastreba u skoli, pogotovo osnovnoj, toliko bitno u zivotu.
Po meni je najbitniji aspekt obrazovanja socijalizacija, pogotovo u osnovnoj skoli, te razvoj inteligencije, kritickog razmisljanja, kreativnosti i slicno, a to sve jako malo ima veze sa ocjenama i ucenjem. Kad gledam iz licnog primjera, vecina znanja koja mi je korisna u zivotu nije iz skole i fakulteta, nego kroz rad, razgovor, samostalno istrazivanje i slicno. Stele i stranacko - rodbinski krugovi su prica za sebe.

Svakako ne podrzavam online nastavu, smatram da je nikad nije ni trebalo uvoditi, samo mislim da su lakse ocjene i slabije usvajanje znanja najmanji problem.
Naslovnica

#1917 Re: COVID i škola?

Post by Naslovnica »

Ateista wrote: 02/09/2021 09:32 Malo mi je iskreno bezveze ta prica oko lakseg dobijanja ocjena za vrijeme online nastave, kao da je ocjena u skolama ikad bila neko mjerilo i kao da je to sto se nastreba u skoli, pogotovo osnovnoj, toliko bitno u zivotu.
Po meni je najbitniji aspekt obrazovanja socijalizacija, pogotovo u osnovnoj skoli, te razvoj inteligencije, kritickog razmisljanja, kreativnosti i slicno, a to sve jako malo ima veze sa ocjenama i ucenjem. Kad gledam iz licnog primjera, vecina znanja koja mi je korisna u zivotu nije iz skole i fakulteta, nego kroz rad, razgovor, samostalno istrazivanje i slicno. Stele i stranacko - rodbinski krugovi su prica za sebe.

Svakako ne podrzavam online nastavu, smatram da je nikad nije ni trebalo uvoditi, samo mislim da su lakse ocjene i slabije usvajanje znanja najmanji problem.
Vjeruj mi da ovo u vezi lakšeg dobijanja ocijene nije šuplja niti bezze priča.
Od varanja i prepisivanja, do raznoraznih izvlakuša.
Uživo je sve to mnogo drugačije.
Ateista

#1918 Re: COVID i škola?

Post by Ateista »

Naslovnica wrote: 02/09/2021 12:38
Ateista wrote: 02/09/2021 09:32 Malo mi je iskreno bezveze ta prica oko lakseg dobijanja ocjena za vrijeme online nastave, kao da je ocjena u skolama ikad bila neko mjerilo i kao da je to sto se nastreba u skoli, pogotovo osnovnoj, toliko bitno u zivotu.

Naravno, nisam ni mislio da toga nema, samo to ne vidim kao neki veliki problem koliki je nedostatak socijalizacije. Ako nekom to sto je tad prepisao zatreba u zivotu lako ce nauciti.
Naslovnica

#1919 Re: COVID i škola?

Post by Naslovnica »

Ateista wrote: 02/09/2021 13:03
Naslovnica wrote: 02/09/2021 12:38

Naravno, nisam ni mislio da toga nema, samo to ne vidim kao neki veliki problem koliki je nedostatak socijalizacije. Ako nekom to sto je tad prepisao zatreba u zivotu lako ce nauciti.
Slažem se.
Ona zadnja dva mjeseca prethodne školske godine kada su djecu vratili na nastavu, moji procvjetali.
Šta reći nakon što ti bubuljičavi tinejdžeri kažu, sa tugom na licu, da su se poželjeli škole. :lol:
Ono, nije da se ne druže sa djecom "iza zgrade" i to, ali jednostavno se poželjeli škole. :thumbup:
Ateista

#1920 Re: COVID i škola?

Post by Ateista »

Naslovnica wrote: 02/09/2021 13:05
Ateista wrote: 02/09/2021 13:03

Slažem se.
Ona zadnja dva mjeseca prethodne školske godine kada su djecu vratili na nastavu, moji procvjetali.
Šta reći nakon što ti bubuljičavi tinejdžeri kažu, sa tugom na licu, da su se poželjeli škole. :lol:
Ono, nije da se ne druže sa djecom "iza zgrade" i to, ali jednostavno se poželjeli škole. :thumbup:
Da, sto kazes nije isto i odlazak u skolu nista ne moze zamijeniti.
Ja imam srece sto moj jos ne ide u skolu pa nisam imao tih problema, vrtici nisu radili samo par mjeseci i pravo je pozelio i a to malo raju iz vrtica, nadam se samo da ce do iduce godine skroz prestati sa online nastavom.
gamer4ever

#1921 Re: COVID i škola?

Post by gamer4ever »

Naslovnica wrote: 01/09/2021 18:36
NediM17 wrote: 01/09/2021 18:33 Jebo ih Pfizer vise. Haman drzi 5-6 mjeseci i vozdrica (vidjeti pod SAD i Izrael).
I AZ, i Kinez, i Rus.
Opet te pitam imas li ikakav dokaz za to. Ne zelim da se prepirem ili nista slicno, nego me stvarno zanima, jer ja nisam uspio naci
Naslovnica

#1922 Re: COVID i škola?

Post by Naslovnica »

gamer4ever wrote: 03/09/2021 10:58
Naslovnica wrote: 01/09/2021 18:36

I AZ, i Kinez, i Rus.
Opet te pitam imas li ikakav dokaz za to. Ne zelim da se prepirem ili nista slicno, nego me stvarno zanima, jer ja nisam uspio naci
Nemam nikakav dokaz.
Eto.
laik1981

#1923 Re: COVID i škola?

Post by laik1981 »

E cuj hoce dokaz koji ne ide u korist fajzeru :D
tap3ah75

#1924 Re: COVID i škola?

Post by tap3ah75 »

Osnovna škola je u pitanju.
Znači zbog korone djeca ne mogu ići po učionicama, nego nastavnici dolaze njima u učionicu
I kaže nastavnica informatike: "nećemo moći ići u kabinet gdje imamo računare.
Ali ćete dobivati zadatke u wordu i power pointu da radite kod kuće na svojim računarima."

Djete mi je sad sedmi razred, prošle godine nisu uopšte vidijeli računar cijelu godinu. A sve su prilike da neće ni ovu
Hebo te život
Meteora

#1925 Re: COVID i škola?

Post by Meteora »

Evo opet pocinje dernek... Danas sam dobila informaciju iz skole da prvacici ne mogu dolaziti svaki dan u skolu, tj. razred se dijeli u dvije grupe, jedan dan na nastavu dolazi jedna grupa, drugi dan dolazi druga grupa... Sta reci, tuga...
Locked