SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Hakiz

#47851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hakiz »

preselio na ahiret wrote: 02/09/2021 00:23
STARx wrote: 02/09/2021 00:18 Mozda se ne krece nocu. :D Ima jedan migrant na trgu ispred bbia, blize semaforu prema mcdu. Smara s pricom da je izaso iz zatvora, treba mu para. Odlezo je 6godina :? Veceras ga uhvatim kako smara stariju zenu, poce je vuci za rukav. Trza se zena, nizeg rasta. Uletio sam mu u usta tijelom. Jebem li im pleme smrdljivo iz picke materine doslo maltretirat nekoga
I onda se ovaj pita sto nosite oruzje :-)
Sta treba da dopustim migrantima da me isjeku nozem radi para,telefona itd?Da je jedan pa hajde ali da ga napadne copor sa cakijama pito bi ga ja treba li mu pistolj i sta ce mu.Zato ga pitam odakle nam dolazi na forum,sa koje planete,kod njega izgleda ovoga nema.
Ako te napadne čopor sa čakijama, neće ti pištolj puno pomoći.
preselio na ahiret

#47852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by preselio na ahiret »

Hakiz wrote: 02/09/2021 00:53

Sta treba da dopustim migrantima da me isjeku nozem radi para,telefona itd?Da je jedan pa hajde ali da ga napadne copor sa cakijama pito bi ga ja treba li mu pistolj i sta ce mu.Zato ga pitam odakle nam dolazi na forum,sa koje planete,kod njega izgleda ovoga nema.
Ako te napadne čopor sa čakijama, neće ti pištolj puno pomoći.
Vise ce mi pomoci uglavnom od nicega.
zigson

#47853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

STARx wrote: 02/09/2021 00:26

Ja inace nemam problema s migrantima, ne prilaze mi. Ako pridju ignorisem, ode odma. Ovaj bas ne jebe zivu silu. Neku noc sam ga otreso, sutradan mi pridje opet. Prati te po par minuta, baca neke sihre. Nije nimalo prijatno, pogotovo ako si zensko.
Jebo majku i ti tih situacija svakodnevnih imas, ne mogu da skontam da li trolas ili je fkt :lol:
I ja sam i dan i noc haman u pokretu pa mi se ne izdesava toliko svaki dan
STARx

#47854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by STARx »

zigson wrote: 02/09/2021 00:54
STARx wrote: 02/09/2021 00:26

Ja inace nemam problema s migrantima, ne prilaze mi. Ako pridju ignorisem, ode odma. Ovaj bas ne jebe zivu silu. Neku noc sam ga otreso, sutradan mi pridje opet. Prati te po par minuta, baca neke sihre. Nije nimalo prijatno, pogotovo ako si zensko.
Jebo majku i ti tih situacija svakodnevnih imas, ne mogu da skontam da li trolas ili je fkt :lol:
I ja sam i dan i noc haman u pokretu pa mi se ne izdesava toliko svaki dan
Dje pise da je svaki dan, a sta mi ss tacno izdesava? Sto vidim migranta? Mozes i ti kao i onaj drugi fofumas da se uvjeris uzivo trolam li. A bbi ti nije daleko, mozes se i tu uvjeriti.
Image
:thumbup:
perscitus

#47855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by perscitus »

nepass1 wrote: 01/09/2021 16:48 Najzajebanija ekipa je na klix forumu :lol:
:lol: Jašta radi. Sve do zuba naoružano, smrt ko šerbe piju, ne boje se, nisu oni birali ovaj život, život je birao njih. Dubok pogled, zle duše bi rekle prazan na prvu, sigurna ruka, prvo suzavcem prskanje pa tek onda utokom špricanje. Bam bam bam, you talkin to me!? :izet: Mada su mi najjači ovi mirni i povučeni. Okolina nikad ne bi pomislila, žena, djeca, robdina, baš niko. Ali zato oni znaju, najbolje poznaju sebe, sjećaju se šta im je prošlo kroz glavu kad su se potukli u srednjoj, znaju na šta mogu biti spremni, samo oni su svjesni kako opasni po okolinu mogu biti. :lol: Niko ne zna kakvi su kad polude. :lol: Ili ove nježne mede, u dobrim (a bogami da se zna i skupim :D ) autima, sa dva metra visine i preko sto kila težine. Sve vidjeli, sve prošli- Neka te, miči mi se. :run: Ama jarane, džaba široka ramena kad su muda malena, ti si se njemu izvinjavao a ne on tebi. Ako si već tad šutio nema potrebe sad da počneš pričati. Da je iz istog sela i shvatio bih nekako, nemoj na komšiluk, ali iz drugog sela i ti se tu nešto previjaš i savijaš, stvarno je sramota. Ne znam kome dokazuješ, sebi ili nama? Ha ja...
EasyMan

#47856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by EasyMan »

STARx wrote: 02/09/2021 00:18 Mozda se ne krece nocu. :D Ima jedan migrant na trgu ispred bbia, blize semaforu prema mcdu. Smara s pricom da je izaso iz zatvora, treba mu para. Odlezo je 6godina :? Veceras ga uhvatim kako smara stariju zenu, poce je vuci za rukav. Trza se zena, nizeg rasta. Uletio sam mu u usta tijelom. Jebem li im pleme smrdljivo iz picke materine doslo maltretirat nekoga
Iz Sarajeva sam.

Pitam se i pitacu se uvijek.

Rekao sam vec, razumijem ljude koji putuju sami, putuju nocu, idu u zabacena mjesta, sume itd...

Sad razumijem i da se bojite migranata, ima ih svakakvih.

Ne razumijem da nosite oruzje na posao, do prodavnice, na kafu, u izlazak, kad idete roditeljima, kad idete kod punice (za punicu hajd razumijem) itd...
madner

#47857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by madner »

Komplikujete sa tim najgorim slucajevima. 6 mjeseci uslovne vs zrtva meni nije tezak izbor.
drug_profi

#47858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Kad o tom pričamo, uvijek se neke krajnosti izvlače.
Naravno da ne želim biti bijen i opljačkan.
A ne želim ni u zatvor.
Pa ima valjda nešto između, majku mu.
preselio na ahiret

#47859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

EasyMan wrote: 02/09/2021 08:25

Iz Sarajeva sam.

Rekao sam vec, razumijem ljude koji putuju sami, putuju nocu, idu u zabacena mjesta, sume itd...

Ne razumijem da nosite oruzje na posao, do prodavnice, na kafu, u izlazak, kad idete roditeljima, kad idete kod punice (za punicu hajd razumijem) itd...
Nije to strah da se bojis nego cisto iz principa da mu ne dozvolis nesto sto nije mogo uradit cetnik od 92-95 godine.
Ja sam strah prema svemu izgubio davno.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#47860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

drug_profi wrote: 02/09/2021 08:49 Kad o tom pričamo, uvijek se neke krajnosti izvlače.
Naravno da ne želim biti bijen i opljačkan.
A ne želim ni u zatvor.
Pa ima valjda nešto između, majku mu.
Šta češ takvi smo ljudi. Od rata naovamo 3x su potezali pištolj na mene i nijednom nisam tražio belaja i svaki put sam riješio mirnim putem.
Slušao sam šta govori čiko koji je u IDFu instruktor samoodbrane, odnosi se na nas papučare. Kad si na nišanu smiri situaciju nit si tvrđi niti brži od metka, kad je u pitanju hladno oružje(nož, palija i sl) i čista fizička sila, pokušaj smirit situaciju ili smakni se iz dometa ako možeš i bježi, a ako ne možeš pobjeći gledaj da što prije napraviš što veću štetu i BJEŽI.
Znao sam puno hrabrih ljudi i ponekad im proučim.
cassius

#47861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by cassius »

perscitus wrote: 02/09/2021 04:40
nepass1 wrote: 01/09/2021 16:48 Najzajebanija ekipa je na klix forumu :lol:
:lol: Jašta radi. Sve do zuba naoružano, smrt ko šerbe piju, ne boje se, nisu oni birali ovaj život, život je birao njih. Dubok pogled, zle duše bi rekle prazan na prvu, sigurna ruka, prvo suzavcem prskanje pa tek onda utokom špricanje. Bam bam bam, you talkin to me!? :izet: Mada su mi najjači ovi mirni i povučeni. Okolina nikad ne bi pomislila, žena, djeca, robdina, baš niko. Ali zato oni znaju, najbolje poznaju sebe, sjećaju se šta im je prošlo kroz glavu kad su se potukli u srednjoj, znaju na šta mogu biti spremni, samo oni su svjesni kako opasni po okolinu mogu biti. :lol: Niko ne zna kakvi su kad polude. :lol: Ili ove nježne mede, u dobrim (a bogami da se zna i skupim :D ) autima, sa dva metra visine i preko sto kila težine. Sve vidjeli, sve prošli- Neka te, miči mi se. :run: Ama jarane, džaba široka ramena kad su muda malena, ti si se njemu izvinjavao a ne on tebi. Ako si već tad šutio nema potrebe sad da počneš pričati. Da je iz istog sela i shvatio bih nekako, nemoj na komšiluk, ali iz drugog sela i ti se tu nešto previjaš i savijaš, stvarno je sramota. Ne znam kome dokazuješ, sebi ili nama? Ha ja...
:lol: :lol: :lol:
cassius

#47862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by cassius »

Haris.ba wrote: 01/09/2021 22:10
RagibUzoriti wrote: 01/09/2021 17:34
Imao on i Hadzija iz Lukavca sa skracenom papovkom

Pisano je vec o njemu. Nije to bas tako kako on prica.

Vecinski je ovako kako on prica.
Haris.ba

#47863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

cassius wrote: 02/09/2021 09:38 Vecinski je ovako kako on prica.
Pa dzavo je u detalju.
Artest

#47864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Artest »

Iker C wrote: 01/09/2021 10:33 Grad Sarajevo je uvijek bio grad mangupa , tako je i danas. Ili si mangup ili nisi, nema sredine. Ako nisi dovoljno jak da nekog pretuces nemoj mu ni psovati, to je najbolje dokazano na jucerasnjem slucaju. Momci su prosli sa brzim kolima preko jedne rupe i poprskali su nekog tipa. Taj tip je poceo psovati i sasvim je normalno da ce ga mangupi prebiti. Kad se to vec desi poklopi se , sta imas zvati policiju, eventualno je trebao zvati nadleznu opcinsku inspekciju radi te rupe na cesti. Da nije bilo rupe i lokve na cesti ne bi ni bilo degeneka. Sve krece od loseg rada opcinskih sluzbi, ljudi batine dobijaju radi nemarnog odnosa opcine.
Ovo je istina koja zasluzuje vise paznje u medijima. Nista od ovog incidenta ne bi bilo da je Trojka obavljala svoje duznosti kao sto je krpanje rupa na asfaltu. Zbog njihovog notornog javasluka, ispastaju potpuno neduzni gradjani, kao sto je ovaj slucaj. Vjerovatno su i ovi momci vise bili iznervirani zbog rupe na asfaltu i moguce stete koju svakodnevni prelasci preko istih mogu uzrociti na njihovom automobilu, nego cinjenicom da im je doticni gradjanin psovao majku. Obje strane u sukobu su samo kolateralne zrtve jedne bahate i nesposobne oligarhije. Mozda bi najbolje bilo da im uvazeni pravnik Zahiragic preporuci nekog advokata, da se istjera pravda i tuzi Trojka.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#47865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Artest wrote: 02/09/2021 11:33
Iker C wrote: 01/09/2021 10:33 Grad Sarajevo je uvijek bio grad mangupa , tako je i danas. Ili si mangup ili nisi, nema sredine. Ako nisi dovoljno jak da nekog pretuces nemoj mu ni psovati, to je najbolje dokazano na jucerasnjem slucaju. Momci su prosli sa brzim kolima preko jedne rupe i poprskali su nekog tipa. Taj tip je poceo psovati i sasvim je normalno da ce ga mangupi prebiti. Kad se to vec desi poklopi se , sta imas zvati policiju, eventualno je trebao zvati nadleznu opcinsku inspekciju radi te rupe na cesti. Da nije bilo rupe i lokve na cesti ne bi ni bilo degeneka. Sve krece od loseg rada opcinskih sluzbi, ljudi batine dobijaju radi nemarnog odnosa opcine.
Ovo je istina koja zasluzuje vise paznje u medijima. Nista od ovog incidenta ne bi bilo da je Trojka obavljala svoje duznosti kao sto je krpanje rupa na asfaltu. Zbog njihovog notornog javasluka, ispastaju potpuno neduzni gradjani, kao sto je ovaj slucaj. Vjerovatno su i ovi momci vise bili iznervirani zbog rupe na asfaltu i moguce stete koju svakodnevni prelasci preko istih mogu uzrociti na njihovom automobilu, nego cinjenicom da im je doticni gradjanin psovao majku. Obje strane u sukobu su samo kolateralne zrtve jedne bahate i nesposobne oligarhije. Mozda bi najbolje bilo da im uvazeni pravnik Zahiragic preporuci nekog advokata, da se istjera pravda i tuzi Trojka.
Ja se nadam da si sarkastičan, ako nisi, jebo te Zahiragić a i ti njega.
forum_selektor

#47867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by forum_selektor »

Artest wrote: 02/09/2021 11:33
EasyMan

#47868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by EasyMan »

preselio na ahiret wrote: 02/09/2021 09:20
EasyMan wrote: 02/09/2021 08:25

Iz Sarajeva sam.

Nije to strah da se bojis nego cisto iz principa da mu ne dozvolis nesto sto nije mogo uradit cetnik od 92-95 godine.
Da ne peglamo temu vise s ovim. Nisam dobio konkretan odgovor.
Iker C

#47869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Iker C »

Kad hodam po opcinam Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad nosim pistolj, kad hodam Novim Gradom, Ilidzom, Vogoscom nosim M70, zlu ne trebalo. Po meni su potrebne hitne izmjene ZONDINOMA da se omoguci nosenje dugog oruzja, ovako stalno imam problema radi M70, sto je besmisleno. Sigurnosna situacija u ruralnim opcinama je takva da bi svaki punoljetni gradjanin trebao imati dugo oruzje sa sobom.
splinter

#47870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

Iker C wrote: 02/09/2021 12:46 Kad hodam po opcinam Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad nosim pistolj, kad hodam Novim Gradom, Ilidzom, Vogoscom nosim M70, zlu ne trebalo. Po meni su potrebne hitne izmjene ZONDINOMA da se omoguci nosenje dugog oruzja, ovako stalno imam problema radi M70, sto je besmisleno. Sigurnosna situacija u ruralnim opcinama je takva da bi svaki punoljetni gradjanin trebao imati dugo oruzje sa sobom.
:lol: Koji si ti brat .
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#47871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Iker rulzzzz. :lol: :thumbup:
ANamelessGhoul

#47872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ANamelessGhoul »

Sinoc oko 2 je kao neka eksplozija u SG bila. Toliko je roknulo da me iz sna trznulo. Cudo niko nista nije napisao
drug_profi

#47873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Istina, M70 se teško skrije u ljetnoj garderobi....
A moraš ga sakriti radi policije koja samo čestit narod maltretira.
preselio na ahiret

#47874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

EasyMan wrote: 02/09/2021 12:15
preselio na ahiret wrote: 02/09/2021 09:20
Da ne peglamo temu vise s ovim. Nisam dobio konkretan odgovor.
Do tebe je jer ne kontas.Kad ti peglas ok je kad ti drugi odgovori onda je peglanje.Zanimljiv si.
U ostalom sta te briga ko sta nosa ti ako neces ne moras tvoj zivot tvoja stvar.
forum_selektor

#47875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by forum_selektor »

Iker C wrote: 02/09/2021 12:46 Kad hodam po opcinam Novo Sarajevo, Centar i Stari Grad nosim pistolj, kad hodam Novim Gradom, Ilidzom, Vogoscom nosim M70, zlu ne trebalo. Po meni su potrebne hitne izmjene ZONDINOMA da se omoguci nosenje dugog oruzja, ovako stalno imam problema radi M70, sto je besmisleno. Sigurnosna situacija u ruralnim opcinama je takva da bi svaki punoljetni gradjanin trebao imati dugo oruzje sa sobom.
Treba nosat mašinke

Ova dva mogu i u torbicu
Image
Image

Za vecu vatrenu moc predlazem ove, mogu pod kaput kad je hladnije
Image
Image
Image
Image
Image
Post Reply