Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

ferratilis

#37701 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ok. Trebao bi i ja poceti Kingmaker, ali nesto mi doslo da opet odigram PoE 1 i 2, na vecoj tezini. I must resist the urge :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#37702 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

:lol:

Fanboy :mrgreen:

Ono što sam zaboravio spomenuti, u KCD mi je odličan sistem alhemijanja. To je ujedno dio igre koji je nerealostičan u smisli da su napici gotovo pa magični, ali sam proces spravljanja mi je dosad najdetaljniji koji sam vidio i prvi put da sam imao osjećaj da sam nešto i skuhao.
ferratilis

#37703 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Naumpalo mi da igram kao patuljak paladin, to dvoje obicno ne ide zajedno. Vidio sam prije da medju bozanstvima ima Torag, kojeg postuju patuljci, a zastitno oruzje mu je warhammer. Nekako mi se uklapa tematski. A patuljci su sami po sebi prilicno jaka rasa. Stavio sam intelligence na 14 da imam vise skill points prilikom levelovanja. Probacu da vidim dokle moze ovaj build. Sta mislis @Tito_i_Partija ?

Image
Tito_i_Partija

#37705 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 01/09/2021 20:05 Naumpalo mi da igram kao patuljak paladin, to dvoje obicno ne ide zajedno. Vidio sam prije da medju bozanstvima ima Torag, kojeg postuju patuljci, a zastitno oruzje mu je warhammer. Nekako mi se uklapa tematski. A patuljci su sami po sebi prilicno jaka rasa. Stavio sam intelligence na 14 da imam vise skill points prilikom levelovanja. Probacu da vidim dokle moze ovaj build. Sta mislis @Tito_i_Partija ?

Image
Gledajuci cisto roleplay i tematski, sasvim je korektno.

Al' sto se tice starting builda, previse je tu nerazjasnjenih faktora. :-D Koji stil borbe si naumio, koliko jarana ces povest sa sobom, ides li pure ili multiclass i ako je ovo drugo koji ti je class split itd.
Last edited by Tito_i_Partija on 01/09/2021 23:38, edited 2 times in total.
ferratilis

#37706 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Ne znam koga cu od jarana povesti jos :D Idem na cistog paladina, i two handed borbu. Cuo sam da u Pathfinderu paladini nemaju ulogu tenka kao u drugim RPG-ima, tako da uglavnom ciljam na borbu i buffove. :)
Tito_i_Partija

#37707 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Takodjer, warhammeri i nisu bas impresivni u Kingmakeru, Solid Strategy je najbolji iako je "samo" +5 holy, mada se to nekako i uklapa u stil Toragovog paladina, al' u endgame ce bit' jako tesko s njim jer Fey i Wild Hunt nisu zli, tako da taj Holy affix ne znaci prakticno nista.
ferratilis

#37708 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Toga sam se i bojao. Koja je onda svrha paladina u ovom sistemu? :roll:
Tito_i_Partija

#37709 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Mnogo toga ne funkcionise u KM jer glavni antagonisti nisu ustvari zli (Fey su chaotic neutral, tako da su axiomatic oruzja najbolja protiv njih). Jebiga, odlucili su se da urade bas taj Pathfinder module, koji jeste dobar, al' eto neke stvari ne ferceraju zbog toga.

Medjutim, u Wrath of the Righteous, koji je ama bas klasicna good vs. evil prica, Paladin ce bit' medju najjacim klasama jer su glavni antagonisti demoni.

Ovih dana bi i ja treb'o da se vratim na KM da zavrsim svoj solo Inquisitor of Urgathoa playthrough, jer:

Image

:-D
ferratilis

#37710 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Zar nije Jaethal Inquisitor of Urgathoa? :P
Chmoljo

#37711 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

samo da vam kažem, bez zajebancije, da sam skinuo od fitgirl repack Kingmakera, i pokrenuo instalaciju. onda sam pročitao vas dvojicu, i samo sam prekinuo instalaciju :lol:

sjetio sam se koliko sam morao dumati kod PoE kako build uraditi, da sam mučio oko nekih stvari, da je bila pooooooduga igra i tako :D nisam još spreman za crpg :D

upravo instaliram Bus simulator :lol:
ferratilis

#37713 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Chmoljo wrote: 02/09/2021 00:29 samo da vam kažem, bez zajebancije, da sam skinuo od fitgirl repack Kingmakera, i pokrenuo instalaciju. onda sam pročitao vas dvojicu, i samo sam prekinuo instalaciju :lol:

sjetio sam se koliko sam morao dumati kod PoE kako build uraditi, da sam mučio oko nekih stvari, da je bila pooooooduga igra i tako :D nisam još spreman za crpg :D

Mozda je tako i bolje. PoE je obdaniste u poredjenju sa Pathfinderom. PoE2 je dosta kompleksniji kad su buildovi u pitanju. Evo meni kakav god build padne na pamet, ispostavi se da ne valja, na kraju cu zavrsit sa fighterom. :D

Fazon je sto u Pathfinderu tezina naglo skoci negdje u drugom poglavlju, tu se obicno sve zavrsava za one koji nisu iskusni (a ni ja nisam pretjerano iskusan sa pravilima). Ali i dalje mislim da je medju najboljim cRPG-ima svih vremena.
Tito_i_Partija

#37714 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

ferratilis wrote: 02/09/2021 00:10 Zar nije Jaethal Inquisitor of Urgathoa? :P
Igra i u PSG-u jos argentinaca, al' samo jedan je Messi. :D
Tito_i_Partija

#37715 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Chmoljo wrote: 02/09/2021 00:29 samo da vam kažem, bez zajebancije, da sam skinuo od fitgirl repack Kingmakera, i pokrenuo instalaciju. onda sam pročitao vas dvojicu, i samo sam prekinuo instalaciju :lol:

A ja bas sinoc kontam, bez zajebancije, ako nastavimo ovako pricat' sigurno cemo prepast Chmolju sa silnim pravilima, buildovima, i mehanizmima. :)

KM je definitivno igra kojoj se moras posvetit', al' zato zauzvrat dobijas jednu od najboljih cRPGs svih vremena. Mislim da je jedna od igara koju nikad necu skroz skinut sa kompjutera, osim mozda ako nastavak bude dobar do te mjere da kompletno zasjeni original, sto je moguce.

Trenutno nastavak sjedi na 85 ocjeni na Metacriticu, sto je zasad super.
Chmoljo

#37716 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Ma ja svakako ne bih išao iznad normal težine, tako da me igra ne bi TOLIKO kažnjavala za omaške. :D
Rootboi

#37717 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

NIsam pratio ,postoje li šanse za Ghost of tsushima PC port ? :roll:
Chmoljo

#37718 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

elem, ja sam skontao da je vrijeme da zatvaram neke repove...

lagano ću krenuti sa AC: Origins :D

sramota je da to još nisam igrao. inače, od AC serijala igrao sve do Black Flag. preskačem Unity i Syndicate. možda ovaj potonji i odigram jer ga imam na Epicu...

eto. :D
Tito_i_Partija

#37719 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

I ja imam Origins instaliran, a nikad ga poceo nisam. Ne znam zasto, instalir'o ga i poceo nesto drugo.
deogest

#37720 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by deogest »

Rootboi wrote: 02/09/2021 15:18 NIsam pratio ,postoje li šanse za Ghost of tsushima PC port ? :roll:
Za 5 godina mozda. Al realno, tesko.
Rootboi

#37721 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Rootboi »

deogest wrote: 02/09/2021 22:52

HZD i Death Stranding su mi dali nadu da bi' moglo bit' :zoka:
deogest

#37722 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by deogest »

Rootboi wrote: 02/09/2021 22:56
deogest wrote: 02/09/2021 22:52

HZD i Death Stranding su mi dali nadu da bi' moglo bit' :zoka:
Jest, al kad ce novi HZD izaci na PC? Igra iz februara 2017 portovana na PC tek 2020 u augustu. Skoro 4 godine proslo.

Bit ce portova, to je i Sony potvrdio, ali ne treba ocekivati cuda, ljudi konzole i prodaju najvise zbog ekskluziva. To ce oni tek kad iscjede kupce za PS. Za par godina onda stigne na PC i to ne sve igre. Tako su bar rekli.
Chmoljo

#37723 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

inače, malo vozikam autobuse u Bus simulatoru... i slušam tako razgovor putnika, kad ono Skyrim pravi easter egg:

"I used to be a banker, but then I lost interest." :D

Image
Tito_i_Partija

#37725 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Baj de vej, evo ti dobra lista buildova da ti pomogne. Autor je iskusan, mada za moj ukus previse voli da uzima jedan ili 2 Monk levela da poveca Armor Class. To ti manje-vise i ne treba u Normal tezini, tako da ih mozes zamijenit' cime hoces. Al' sve u svemu buildovi su solidni, samo izaberi sta ti se svidja.

https://www.gog.com/forum/pathfinder_ki ... e_v2/page1
Post Reply