Proslo je 9 sati bez groznice ... kljucna su sledeca tri sataplain vanilla wrote: ↑30/08/2021 23:55Eto tebe nocas oko 2 da nam kazes da te drma groznicaartur morgan wrote: ↑30/08/2021 15:09 Primio Astra Zeneca vakcinu prije sat vremena![]()
Ako bude kakvih reakcija radi iskustva napisat cu. Odlucio sam se ovu vakcinu na preporuku forumasa i jer se kako kazu dobro pokazala protiv novih sojeva virusa.![]()
Vakcine - iskustva
Moderator: O'zone
-
artur morgan
#3401 Re: Vakcine - iskustva
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3402 Re: Vakcine - iskustva
Taman kad pomislis nece nista, eto nje
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#3403 Re: Vakcine - iskustva
Mlad si i neiskusana : "Naredne dvije sedmice su ključne".
- zgiba
-
slatkis20
#3405 MOJE ISKUSTVO SA VAKCINOM
Imam 33 godine, mnogo sam se dvoumio oko vakcine da budem iskren i vise sam bio protiv nego za.Kazu ljudi to je sve varka, i na neki nacin se sprdaju sa svim ovim, ali ljudi u mom okruzenju su imali koronu na srecu prezivjeli su, ali neki nisu
Slusao sam price od komsija koji su imali koronu da su se gusili i da su zrak hvatali u toaletu. Svasta sam se nagledao da skratim.
Prije dva dana sam odlucio da primim prvu dozu Sinopharm vakcine ako me pitate zasto bas tu, zato sto sam dosta istrazivao i vidio da je ona radjena po starim metodama vakcine. To je inaktivna vakcina nije Mrna.
Odem u Zetru i primim je, prije toga pitam tu sto mi je dala vakcinu dali je sigurna rekla mi je " ne znam sa da ti kazem"
Na pitanje stvarali se rak i tumor od nje rekla mi je " ja sam je primila, sad ne znam sta ce biti"
Dobro,a rusi li mi imunitet ovo, odhovorila mi je " to ne, gore bi bilo da dobijete koronu "
Izasao sam i sjedio 10 minuta da vide jeli sve ok
U glavi mi se razvijaju razne stvari dali sam trebao ili nisam sta ce biti u buducnosti, jer mnogo je prica oko vakcina i covjeka uhvati paranoja.
Iskreno ne znam sta bi vam rekao, ja sam to uradio iz straha jer kao vakcina stiti da ne umrete ukoliko i dobijete
Slusao sam price od komsija koji su imali koronu da su se gusili i da su zrak hvatali u toaletu. Svasta sam se nagledao da skratim.
Prije dva dana sam odlucio da primim prvu dozu Sinopharm vakcine ako me pitate zasto bas tu, zato sto sam dosta istrazivao i vidio da je ona radjena po starim metodama vakcine. To je inaktivna vakcina nije Mrna.
Odem u Zetru i primim je, prije toga pitam tu sto mi je dala vakcinu dali je sigurna rekla mi je " ne znam sa da ti kazem"
Na pitanje stvarali se rak i tumor od nje rekla mi je " ja sam je primila, sad ne znam sta ce biti"
Dobro,a rusi li mi imunitet ovo, odhovorila mi je " to ne, gore bi bilo da dobijete koronu "
U glavi mi se razvijaju razne stvari dali sam trebao ili nisam sta ce biti u buducnosti, jer mnogo je prica oko vakcina i covjeka uhvati paranoja.
Iskreno ne znam sta bi vam rekao, ja sam to uradio iz straha jer kao vakcina stiti da ne umrete ukoliko i dobijete
Last edited by slatkis20 on 31/08/2021 11:06, edited 1 time in total.
- mO k3
#3406 Re: MOJE ISKUSTVO SA VAKCINOM
jelde ti malo trolas ....
- Humljanin
#3407 Re: MOJE ISKUSTVO SA VAKCINOM
Gledaj to ovako... Svi cemo umrijeti, ja od ovog ja od onog... Tako da vjerojatno u sljedecih 80-90 godina nece biti nitko ziv od ovih koje poznajes... Zivot je terminalna bolestslatkis20 wrote: ↑31/08/2021 10:11 Imam 33 godine, mnogo sam se dvoumio oko vakcine da budem iskren i vise sam bio protiv nego za.Kazu ljudi to je sve varka, i na neki nacin se sprdaju sa svim ovim, ali ljudi u mom okruzenju su imali koronu na srecu prezivjeli su, ali neki nisu
Prije dva dana sam odlucio da primim prvu dozu Sinopharm vakcine ako me pitate zasto bas tu, zato sto sam dosta istrazivao i vidio da je ona radjena po trim metodama vakcine. To je inaktivna vakcina nije Mrna.
Radi sto mislis da je najbolje za tebe i za ljude do kojih ti je stalo. Zivot nema uputstvo za upotrebu.
Toliko je ljudi primilo vakcine pa su zivi i zdravi. Nemaš sigurnosti ni u čemu. Apsolutno ti ništa u životu nije zagarantirano. Pa čak ni da te neće spičiti u glavu komadić svemirskog tijela.
Opusti se, ne razmisljaj samo o crnjacima i mogucim negativnim ishodima jer mogucih negativnih ishoda ima bezbroj. Gledaj koliko si sretan bio dosad. Toliko ti se negativnih stvari moglo dogoditi doslovno od začeća pa do danas. Živi život i ne opterećuj se sa "šta bi bilo kad bi bilo".
Slične sam pameti pa ti zato govorim. Nema hajra od prevelikog mozganja. Prođe život u brizi i grču.
-
slatkis20
#3408 Re: MOJE ISKUSTVO SA VAKCINOM
Onda znas o cemu pricam ( evo vec dva dana ne spavam googlajuci). Hvala ti na ovako divnim rijecima.Humljanin wrote: ↑31/08/2021 10:20Gledaj to ovako... Svi cemo umrijeti, ja od ovog ja od onog... Tako da vjerojatno u sljedecih 80-90 godina nece biti nitko ziv od ovih koje poznajes... Zivot je terminalna bolestslatkis20 wrote: ↑31/08/2021 10:11 Imam 33 godine, mnogo sam se dvoumio oko vakcine da budem iskren i vise sam bio protiv nego za.Kazu ljudi to je sve varka, i na neki nacin se sprdaju sa svim ovim, ali ljudi u mom okruzenju su imali koronu na srecu prezivjeli su, ali neki nisu
Prije dva dana sam odlucio da primim prvu dozu Sinopharm vakcine ako me pitate zasto bas tu, zato sto sam dosta istrazivao i vidio da je ona radjena po trim metodama vakcine. To je inaktivna vakcina nije Mrna.
Iskreno ne znam sta bi vam rekao, ja sam to uradio iz straha jer kao vakcina stiti da ne umrete ukoliko i dobijete![]()
Radi sto mislis da je najbolje za tebe i za ljude do kojih ti je stalo. Zivot nema uputstvo za upotrebu.
Toliko je ljudi primilo vakcine pa su zivi i zdravi. Nemaš sigurnosti ni u čemu. Apsolutno ti ništa u životu nije zagarantirano. Pa čak ni da te neće spičiti u glavu komadić svemirskog tijela.
Opusti se, ne razmisljaj samo o crnjacima i mogucim negativnim ishodima jer mogucih negativnih ishoda ima bezbroj. Gledaj koliko si sretan bio dosad. Toliko ti se negativnih stvari moglo dogoditi doslovno od začeća pa do danas. Živi život i ne opterećuj se sa "šta bi bilo kad bi bilo".
Slične sam pameti pa ti zato govorim. Nema hajra od prevelikog mozganja. Prođe život u brizi i grču.
-
erentedia
#3409 Re: Vakcine - iskustva
Da nema interneta ljudi bi pohrlili da se vakcinišu.
Najjači su mi ovi protiv COVID vakcine što su, primili bi za hepatitis, tuberkulozu, pertusis, difteriju itd a ne bi za korona virus... Ali svako ima pravo mišljenja i ja ga uvažavam.
Ja sam primio Sputnik u Bosni i Hercegovini, uglavnom nuspojave: malo me ruka bolila i blaga tj nikakva temperatura 37,5 koju sam dobio navečer, sutradan malo me ruka bolila i tjt. Druga doza, nuspojava nije bilo.
Najjači su mi ovi protiv COVID vakcine što su, primili bi za hepatitis, tuberkulozu, pertusis, difteriju itd a ne bi za korona virus... Ali svako ima pravo mišljenja i ja ga uvažavam.
Ja sam primio Sputnik u Bosni i Hercegovini, uglavnom nuspojave: malo me ruka bolila i blaga tj nikakva temperatura 37,5 koju sam dobio navečer, sutradan malo me ruka bolila i tjt. Druga doza, nuspojava nije bilo.
-
skafilic
#3410 Re: Vakcine - iskustva
Ne mora biti ni do interneta, nego samo da nema je*enog facebooka. Tu ljude bombarduju oni fake portali kojima je cilj da se klikne na vijest pa pisu senzacionalisticke naslove i naravno nepismeniji ljudi kliknu na to i kontaju posto pise negdje 100% je istina.erentedia wrote: ↑31/08/2021 10:32 Da nema interneta ljudi bi pohrlili da se vakcinišu.
-
BiBi911
#3411 Re: Vakcine - iskustva
Kada se orimi ova BioNTech parrizer jel signal na mobitelu treba da bude bolji ili je samo to za wifi
-
erentedia
- Humljanin
#3413 Re: MOJE ISKUSTVO SA VAKCINOM
To je najgora stvar koju možeš napraviti. Ima sam jednu prekrasnu obiteljsku doktoricu koja mi je jednom, kada sam joj rekao da neredovito jedem i malo spavam, rekla da je redovita, raznovrsna prehrana i kvalitetan san 90% prirodnog imuniteta. Ne postoje tablete koje mogu nadomjestitinnedostatak kvalitetnog sna i kvalitetne zdrave prehrane.slatkis20 wrote: ↑31/08/2021 10:25Onda znas o cemu pricam ( evo vec dva dana ne spavam googlajuci). Hvala ti na ovako divnim rijecima.Humljanin wrote: ↑31/08/2021 10:20
Gledaj to ovako... Svi cemo umrijeti, ja od ovog ja od onog... Tako da vjerojatno u sljedecih 80-90 godina nece biti nitko ziv od ovih koje poznajes... Zivot je terminalna bolest![]()
Gledaj, sve je u životu igra vjerojatnosti. Za sve, apsolutno sve, postoji statistička vjerojatnost. Postoji vjerojatnost da ce se za mog i tvog života ukazat vanzemaljci. Postoji vjerojatnost da cemo ja i ti doživit da B&H za našeg života postane Švicarska
Proguuglaj malo koliki je broj ljudi u svijetu dosad uzeo vakcinu. Nije baš da umiru ko muhe. Isto je i sa Covid-19. I za jedno i za drugo postoji neki rizik. Istina mali, ali postoji. Kao uostalom i za bilo koji lijek. Da pogledaš koji je broj ljudi koji se godišnje ugusi hranom ili uduši u moru nikad čovjek više nista ne bi pojeo niti bi se kupao u moru...
Ne računaj na svakom svom proživljenom koraku rizike i potencijalne negativne mogućnosti koje se mogu dogoditi. To je stvarnost. Doslovno se svašta može dogoditi. Pa čak i da danas bude smak svijeta i da nam svima bude zadnji dan
Racionalno razmisljaj, odluči za sebe što misliš da je najbolje na osnovu informacija koje si dobio. Vrlo je važno da ti nikome ne namećeš svoja uvjerenja ali isto tako da ti nikome ne dopustiš da ti nameće svoja uvjerenja.
Netko misli da je korona pickin dim...ok sretno.. netko misli da su vakcine sveti gral koji ce spasiti covjecanstvo...ok njegova stvar... I ko odluci da se vakcinira i ko odluci da se ne vakcinira, odlucio je za sebe jer misli da je tako najbolje. A nitko na svijetu ne zna šta je 100% ispravno. Svi nagađaju i vode se nekim svojim misljenjima.
Odluči šta hoćeš i ponašaj se u skladu sa time. Nema stalno vraćanje na staro i sta bi bilo kad bi bilo.
Ako ti išta znači i ja planiram primiti sinopharm jer sam sumnjičav prema pfizeru ..možda sam glup, možda sam totalno u krivu...ali takvo je moje misljenje... I kad odlučim nešto za sebe onda nema vracanja.
-
BiBi911
#3414 Re: Vakcine - iskustva
Aauuu sranje kod mene oslabio signal, nisu mi valjda uvalili pogresnu, gore neko pisa da ga ruka boli poslije vakcine mene samo guz ...
- tovarish
#3415 Re: MOJE ISKUSTVO SA VAKCINOM
Ti nemaš problem sa vakcinom, nego sa sobom, tj. paranojom i anksioznošću.slatkis20 wrote: ↑31/08/2021 10:11 Imam 33 godine, mnogo sam se dvoumio oko vakcine da budem iskren i vise sam bio protiv nego za.Kazu ljudi to je sve varka, i na neki nacin se sprdaju sa svim ovim, ali ljudi u mom okruzenju su imali koronu na srecu prezivjeli su, ali neki nisu
Slična iskustva sam imao i ja, samo ne sa vakcinama, nego sa nekim drugim životnim problemima. Ako ne možeš sam se iskontrolirati, imaju doktori za takve stvari i veoma efikasni lijekovi.
-
erentedia
#3416 Re: Vakcine - iskustva
Mene stopala
Last edited by erentedia on 31/08/2021 11:12, edited 1 time in total.
-
erentedia
#3417 Re: Vakcine - iskustva
To su ti oni naslovi "Znate ga kao Korona virus a pogledajte ga sad (FOTO, VIDEO 18+)"skafilic wrote: ↑31/08/2021 10:41Ne mora biti ni do interneta, nego samo da nema je*enog facebooka. Tu ljude bombarduju oni fake portali kojima je cilj da se klikne na vijest pa pisu senzacionalisticke naslove i naravno nepismeniji ljudi kliknu na to i kontaju posto pise negdje 100% je istina.erentedia wrote: ↑31/08/2021 10:32 Da nema interneta ljudi bi pohrlili da se vakcinišu.
- spinel_
#3418 Re: Vakcine - iskustva
Polako, nakon 6-7 doze bice i signala....
-
Adobeg
#3419 Re: Vakcine - iskustva
Ja otkad sam se vakcinisao,nesto me je krenulo bolje pamtim racunam,neki su mi rekli mozda su nas cipovali. 
- tramvajtrojka
-
slatkis20
#3421 Re: Vakcine - iskustva
Ja sam vec primio prvu dozu sinopharma, pisao sam da me strah posljedicatramvajtrojka wrote: ↑31/08/2021 11:28hajde niko nije tebi kriv sto te je strah igle valjda nakon ovih iskustava skupis muškosti i odes na vakcinu![]()
![]()
- tramvajtrojka
#3422 Re: Vakcine - iskustva
i ja cekam drugu dozu az za dvije sedmice ne razmišljam o tome idi ba setaj pij kafu ,guzi, kockaj se radi sve umjesto sto razmisljas kako ces umrijeti i sa kojim posljedicama ces zavrsiti . Realno ne razmisljas o posljedicama kad kafetin popijes a isto i on ima mali milion nuspojavaslatkis20 wrote: ↑31/08/2021 11:32Ja sam vec primio prvu dozu sinopharma, pisao sam da me strah posljedicatramvajtrojka wrote: ↑31/08/2021 11:28
hajde niko nije tebi kriv sto te je strah igle valjda nakon ovih iskustava skupis muškosti i odes na vakcinu![]()
![]()
-
BiBi911
-
ja71
#3424 Re: Vakcine - iskustva
Vjerovatno mozes dobiti QR-code ali sumnjam da ce te u EU tretirati kao vakcinisanog .
EU me ovaj put razocarala jer su interese i politikanstvo stavili ispred zdravlja
-
ja71
#3425 Re: Vakcine - iskustva
Isto pitanje sam i ja sebi bio postavio kada sam u Maju primio prvu dozu Biontech/Pfizer.artur morgan wrote: ↑30/08/2021 22:59 Trazim na netu ali ne mogu naci. Sport i fizicka aktivnost nakon vakcinacije ? Danas sam primio AZ, nemam nikakvih reakcija osim malog bola u gornjem dijelu ruke, sve je ok. Sutra planirao ici na trening. Da li je to ok ili da cekam par dana ?
Takodjer nisam nista osjecao osim blagog bola u ruci.
Trenirao sam i nakon toga nije bilo nikakvih problema.
Ljudima koji poslije vakcinacije osjecaju umor bi po meni (a nisam iz struke) bilo bolje da ne idu na trening.
Osjecaj umora je reakcija imunog sistema. I ako imas neku drugu prehladu/upalu vazi preporuka da je bolje ne trenirati