"Odmah prec poslije nevakcinisanih na nas psihicke bolesnike tj., sve s kognitivnim smetnjama, pa nas pobit i radit eksperimente nad nama kao za vrijeme Nacista i Fasista jer smo i onako samo teret drugima i drustvu", haj ja.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/08/2021 00:41 Mini neizivljene autrokrate nastavljaju sa "idejama". Nakon sto udarimo redukciju necakcinisanim onda mozemo preci na pretile, pusace, one sto se bave ekstremnim sportovima, alkoholicare, a ne bi bilo lose da ogranicimo lijecenje onim sto su smotani, a za kraj mozemo da ne lijecimo sve one sto su genetski inferiorni ( odredicemo parametre ).
Pardon, za kraj mozemo da ukinemo njegu neistomisljenicima, to je zapravo najlakse, stash se peglati![]()
Retardirane Facebook, Instagram, tik tok generacije. Nisu se izborile ni za sta, sve dobile na gotovo, al bi ono nekome nesto ukidalo, macku sa praga ne moze sa otjera, lazem, moze, al ako je fb petcija ili status![]()
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Sanjarko
#47651 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#47652 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
meni vala zato počinje ovo sve ići na kurac
covid se trenutno predstavlja kao najveći problem čovječanstva, a nije ni blizu toga
- Sanjarko
#47653 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
kritikos
#47654 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam ZA da se nevakcinisanim uvede dodatno placanje u slucaju oboljevanja od korone jer svjesno prihvataju taj rizik. Ali sam ZA samo pod uslovom da vazi reciprocitet u slucaju da osobe sa nuspojavama od vakcina takodje dodatno placaju zdravstvene usluge za lijecenje jer su svjesno pristale na eksperimentalnu imunizaciju snoseci posljedice nuspojava potpisom. Mozdani, srcani, miokarditis, lijekovi za razrjedjivanje krvi, neplodnost, autoimune bolesti i dr. obavezno uvesti dodatne participacije. Ako cemo se igrati uvodjenja, onda treba da vazi za sve. Sta sve ljudima pada na um, da te Bog sacuva!
-
Capljina74
#47655 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
U zabludi si.developer10 wrote: ↑28/08/2021 00:20Daleko su manje sanse kao prvo da se zarazis, a samim time, ako su i drugi oko tebe vakcinisani - jos su onda manje sanse da ces virus prosiriti.Capljina74 wrote: ↑28/08/2021 00:15
Pa i vakcinisan ćeš zaraziti. Neće vakcina spriječiti širenje virusa.
Moraš da paziš jednako kao i nevakcinisani.
U Srbiji u Batajnici na 40% vakcinisanih leže u odnosu 40:60 što i nije nešto optimistično.
- armin071
#47656 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Marvelova generacija ratnika, amerika protiv ostatka svijeta….cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/08/2021 00:41 Mini neizivljene autrokrate nastavljaju sa "idejama". Nakon sto udarimo redukciju necakcinisanim onda mozemo preci na pretile, pusace, one sto se bave ekstremnim sportovima, alkoholicare, a ne bi bilo lose da ogranicimo lijecenje onim sto su smotani, a za kraj mozemo da ne lijecimo sve one sto su genetski inferiorni ( odredicemo parametre ).
Pardon, za kraj mozemo da ukinemo njegu neistomisljenicima, to je zapravo najlakse, stash se peglati![]()
Retardirane Facebook, Instagram, tik tok generacije. Nisu se izborile ni za sta, sve dobile na gotovo, al bi ono nekome nesto ukidalo, macku sa praga ne moze sa otjera, lazem, moze, al ako je fb petcija ili status![]()
-
Capljina74
#47657 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Priča vam je hipotetička tj. da valjaju vakcine.developer10 wrote: ↑28/08/2021 00:40Nisam pusac. Poredjenje je bilo izmedju potencijalne stete koju eto drzavi moze nanijeti masa nevakcinisanih u vrijeme pandemije i ista takva masa pusaca.
Evo i ja sjedim kod kuće od prošle hefte jer je belaj tu.
-
Capljina74
#47658 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Capljina74
#47659 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kao neko ko je 1992. osjetio nacizam na svojoj koži alergičan sam na takve stvari.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/08/2021 00:41 Mini neizivljene autrokrate nastavljaju sa "idejama". Nakon sto udarimo redukciju necakcinisanim onda mozemo preci na pretile, pusace, one sto se bave ekstremnim sportovima, alkoholicare, a ne bi bilo lose da ogranicimo lijecenje onim sto su smotani, a za kraj mozemo da ne lijecimo sve one sto su genetski inferiorni ( odredicemo parametre ).
Premala je granica od uskraćivanja prava do represije.
-
Naslovnica
#47660 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo kada skontaš na čemu se temeljila nacistička rasna teorija, na superiornosti arijevaca, a glavni bili Hitler, Himler i Gebels, ni A od arijevaca, dapače.Capljina74 wrote: ↑28/08/2021 08:54Kao neko ko je 1992. osjetio nacizam na svojoj koži alergičan sam na takve stvari.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/08/2021 00:41 Mini neizivljene autrokrate nastavljaju sa "idejama". Nakon sto udarimo redukciju necakcinisanim onda mozemo preci na pretile, pusace, one sto se bave ekstremnim sportovima, alkoholicare, a ne bi bilo lose da ogranicimo lijecenje onim sto su smotani, a za kraj mozemo da ne lijecimo sve one sto su genetski inferiorni ( odredicemo parametre ).
Premala je granica od uskraćivanja prava do represije.
-
developer10
#47661 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vakcine ne valjaju? More bit' se od njih umire? Jesi i ti od onih koji vjeruju da cemo mi vakcinisani poceti umirati u septembru? Kad pocinje tacno, zna l' se sta?Capljina74 wrote: ↑28/08/2021 08:40Priča vam je hipotetička tj. da valjaju vakcine.developer10 wrote: ↑28/08/2021 00:40
Nisam pusac. Poredjenje je bilo izmedju potencijalne stete koju eto drzavi moze nanijeti masa nevakcinisanih u vrijeme pandemije i ista takva masa pusaca.
Evo i ja sjedim kod kuće od prošle hefte jer je belaj tu.
-
Trappist
#47662 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Citam u Hrvatskoj ce prestati besplatno testirati ljude bez simptoma. Je li to znaci da se ne moras testirati ako si imao kontakt sa zarazenim ali nemas simptome?
Ehh kad se sjetim onog starog covida (izvorna verzija koja je po rijecima struke 6 puta slabija od ove sad), ako si imao kontakt a nisi se testirao proglasen si bioteroristom, ubicom, budalom. Kod nas ono negdje cak i javno objavljivali ko ima koronu
Isti virus a 4628283 različitih pristupa. I pitaju se sto narod nece da slusa struku.
Ehh kad se sjetim onog starog covida (izvorna verzija koja je po rijecima struke 6 puta slabija od ove sad), ako si imao kontakt a nisi se testirao proglasen si bioteroristom, ubicom, budalom. Kod nas ono negdje cak i javno objavljivali ko ima koronu
Isti virus a 4628283 različitih pristupa. I pitaju se sto narod nece da slusa struku.
-
developer10
#47663 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sto ljudi misle da struka zna i treba da zna bas sve, pogotovo kada se radi o necemu novom, kao sto Covid-19 virus jeste? I oni su samo ljudi i bas kao u svakoj drugoj bransi, puno toga se uci "u hodu", osluskuju se reakcije i potrebe ljudi u neprirodnom stanju lockdown-a pa se prema tome tokom vremena pravila prilagodjavaju onoliko koliko okolnosti to dozvoljavaju.Trappist wrote: ↑28/08/2021 09:49 Citam u Hrvatskoj ce prestati besplatno testirati ljude bez simptoma. Je li to znaci da se ne moras testirati ako si imao kontakt sa zarazenim ali nemas simptome?
- salik79
#47664 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da valjaju ne bi bilo toliko oboljelih i hospitaliziranih medju vakcinisanim. Dosta ih je vec umrlo, a dosta ih je i oboljelo od vakcine. Neki dan si imao vijest o onoj spikerici sa BBCa sto je umrla, kao i onu italijansju nacionalnu odbojkasicu sto je obolila nakon vakcinacije i cija je karijera zbog toga zavrsena... To su samo onako poznati i priznati slucajevi u posljednjih par dana, a koliko ih je nepoznatih i nepriznatih, to samo dragi Bog zna. Ja bih volio da grijesim, ali bojim se da ce ovaj pokus tek pokazati sve posljedice vakcinacije, barem sto se ovih inovativnih tehnologija tice.developer10 wrote: ↑28/08/2021 09:07Vakcine ne valjaju? More bit' se od njih umire? Jesi i ti od onih koji vjeruju da cemo mi vakcinisani poceti umirati u septembru? Kad pocinje tacno, zna l' se sta?Capljina74 wrote: ↑28/08/2021 08:40
Priča vam je hipotetička tj. da valjaju vakcine.
Evo i ja sjedim kod kuće od prošle hefte jer je belaj tu.![]()
![]()
-
developer10
#47665 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Opaaa, nabroja ti cak 3-4 slucaja (uzmimo da je tacno da su od posljedica vakcinacije a vjerovatno nisu) od stotina miliona vakcinisanih sirom svijeta (samo u DE 50 miliona ljudi u potpunosti vakcinisano). Zaista zastrasujuce, savjetujem ti da ne sjedas za volan nikako jebote, svaki vikend samo u BiH pogine 10-ak ljudi na cestama.salik79 wrote: ↑28/08/2021 10:04Da valjaju ne bi bilo toliko oboljelih i hospitaliziranih medju vakcinisanim. Dosta ih je vec umrlo, a dosta ih je i oboljelo od vakcine. Neki dan si imao vijest o onoj spikerici sa BBCa sto je umrla, kao i onu italijansju nacionalnu odbojkasicu sto je obolila nakon vakcinacije i cija je karijera zbog toga zavrsena... To su samo onako poznati i priznati slucajevi u posljednjih par dana, a koliko ih je nepoznatih i nepriznatih, to samo dragi Bog zna. Ja bih volio da grijesim, ali bojim se da ce ovaj pokus tek pokazati sve posljedice vakcinacije, barem sto se ovih inovativnih tehnologija tice.developer10 wrote: ↑28/08/2021 09:07
Vakcine ne valjaju? More bit' se od njih umire? Jesi i ti od onih koji vjeruju da cemo mi vakcinisani poceti umirati u septembru? Kad pocinje tacno, zna l' se sta?![]()
![]()
Last edited by developer10 on 28/08/2021 10:10, edited 1 time in total.
- salik79
#47666 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Samo u DE ne postoji obavezna obdukcija inih koji umru u odredjenom vremenskom periodu nakon vakcinacije. Spahn nikada nije odgovorio na zahtjev Saveznog udruzenja patologa za takvim vrstom obdukcije. Pitas li se zasto?developer10 wrote: ↑28/08/2021 10:06Opaaa, nabroja ti cak 3-4 slucaja od stotina miliona vakcinisanih sirom svijeta (samo u DE 50 miliona ljudi u potpunosti vakcinisano). Zaista zastrasujuce, savjetujem ti da ne sjedas za volan nikako jebote, svaki vikend samo u BiH pogine 10-ak ljudi na cestama.salik79 wrote: ↑28/08/2021 10:04
Da valjaju ne bi bilo toliko oboljelih i hospitaliziranih medju vakcinisanim. Dosta ih je vec umrlo, a dosta ih je i oboljelo od vakcine. Neki dan si imao vijest o onoj spikerici sa BBCa sto je umrla, kao i onu italijansju nacionalnu odbojkasicu sto je obolila nakon vakcinacije i cija je karijera zbog toga zavrsena... To su samo onako poznati i priznati slucajevi u posljednjih par dana, a koliko ih je nepoznatih i nepriznatih, to samo dragi Bog zna. Ja bih volio da grijesim, ali bojim se da ce ovaj pokus tek pokazati sve posljedice vakcinacije, barem sto se ovih inovativnih tehnologija tice.
A tek oboljenja ko dokaze, halal mu cufte...
-
developer10
#47667 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Lupas. Zanemarimo onda Njemacku (iako vjerujem da to sto si naveo nije tacno) - sta je onda s drugim drzavama, deder kakvih vjerodostojnih izvora da je bilo umiranja od vakcine. Nemoj samo supljirati "kriju, ne daju", itd..salik79 wrote: ↑28/08/2021 10:09Samo u DE ne postoji obavezna obdukcija inih koji umru u odredjenom vremenskom periodu nakon vakcinacije. Spahn nikada nije odgovorio na zahtjev Saveznog udruzenja patologa za takvim vrstom obdukcije. Pitas li se zasto?developer10 wrote: ↑28/08/2021 10:06
Opaaa, nabroja ti cak 3-4 slucaja od stotina miliona vakcinisanih sirom svijeta (samo u DE 50 miliona ljudi u potpunosti vakcinisano). Zaista zastrasujuce, savjetujem ti da ne sjedas za volan nikako jebote, svaki vikend samo u BiH pogine 10-ak ljudi na cestama.
-
Capljina74
#47668 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zemlja je ravna ploča koju nose slonovi na leđima kornjače, a pica u Ciganki je okrenuta naopako.developer10 wrote: ↑28/08/2021 09:07Vakcine ne valjaju? More bit' se od njih umire? Jesi i ti od onih koji vjeruju da cemo mi vakcinisani poceti umirati u septembru? Kad pocinje tacno, zna l' se sta?Capljina74 wrote: ↑28/08/2021 08:40
Priča vam je hipotetička tj. da valjaju vakcine.
Evo i ja sjedim kod kuće od prošle hefte jer je belaj tu.![]()
![]()
Vidim iz pisanja da veze nemaš sa temom.
Last edited by Capljina74 on 28/08/2021 10:18, edited 1 time in total.
-
Capljina74
#47669 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato što lažu kao psi.developer10 wrote: ↑28/08/2021 09:53Sto ljudi misle da struka zna i treba da zna bas sve, pogotovo kada se radi o necemu novom, kao sto Covid-19 virus jeste? I oni su samo ljudi i bas kao u svakoj drugoj bransi, puno toga se uci "u hodu", osluskuju se reakcije i potrebe ljudi u neprirodnom stanju lockdown-a pa se prema tome tokom vremena pravila prilagodjavaju onoliko koliko okolnosti to dozvoljavaju.Trappist wrote: ↑28/08/2021 09:49 Citam u Hrvatskoj ce prestati besplatno testirati ljude bez simptoma. Je li to znaci da se ne moras testirati ako si imao kontakt sa zarazenim ali nemas simptome?
- nosara
#47670 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dobro placeni psi, jebi ga... 
-
developer10
#47671 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A dusa draga, eto imas ti. Moje misljenje se poklapa s misljenjima desetina hiljada strucnjaka u svijetu a tvoje se poklapa s misljenjem miliona krezubih teoreticara zavjera.Capljina74 wrote: ↑28/08/2021 10:16Zemlja je ravna ploča koju nose slonovi na leđima kornjače, a pica u Ciganki je okrenuta naopako.developer10 wrote: ↑28/08/2021 09:07
Vakcine ne valjaju? More bit' se od njih umire? Jesi i ti od onih koji vjeruju da cemo mi vakcinisani poceti umirati u septembru? Kad pocinje tacno, zna l' se sta?![]()
![]()
-
developer10
#47672 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisam ni sumnjao da si, pored sto si antivakser, i ravnozemljas. Ni gravitacija ne postoji, je 'l tako?Capljina74 wrote: ↑28/08/2021 10:16Zemlja je ravna ploča koju nose slonovi na leđima kornjače, a pica u Ciganki je okrenuta naopako.developer10 wrote: ↑28/08/2021 09:07
![]()
- Ateista
#47673 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja iskreno ne mislim da ce biti nekih masovnih ni kratkorocnih dugorocnih nuspojava, vjerovatno hoce nekih pojedinacnih koje su rijetke, svasta moze biti vremenom ali vjerovatno rijetki slucajevi.developer10 wrote: ↑28/08/2021 10:06Opaaa, nabroja ti cak 3-4 slucaja (uzmimo da je tacno da su od posljedica vakcinacije a vjerovatno nisu) od stotina miliona vakcinisanih sirom svijeta (samo u DE 50 miliona ljudi u potpunosti vakcinisano). Zaista zastrasujuce, savjetujem ti da ne sjedas za volan nikako jebote, svaki vikend samo u BiH pogine 10-ak ljudi na cestama.salik79 wrote: ↑28/08/2021 10:04
Da valjaju ne bi bilo toliko oboljelih i hospitaliziranih medju vakcinisanim. Dosta ih je vec umrlo, a dosta ih je i oboljelo od vakcine. Neki dan si imao vijest o onoj spikerici sa BBCa sto je umrla, kao i onu italijansju nacionalnu odbojkasicu sto je obolila nakon vakcinacije i cija je karijera zbog toga zavrsena... To su samo onako poznati i priznati slucajevi u posljednjih par dana, a koliko ih je nepoznatih i nepriznatih, to samo dragi Bog zna. Ja bih volio da grijesim, ali bojim se da ce ovaj pokus tek pokazati sve posljedice vakcinacije, barem sto se ovih inovativnih tehnologija tice.
Nije mi samo jasno cemu toliko negiranje i tih pojedinacnih slucajeva, meni je dosta ljudi reklo za moje probleme kao ne mora biti od vakcine iako je ocigledno sa jeste, za ovakve slucajeve mnogi ce reci kako vjetovatno nije tacno i slicno, ne razumijem to stvarno. Ne ulazim u tacnost ovih vijesti, ali logicno je da tek razvijene vakcine imaju nuspojave koje treba evidentirati a ne prikrivati i negirati, a ocigledno je da se pokusavaju prikriti.
Ne volim neutemeljene tvrdnje kako cemo svi pomrijeti od vakcina, ali ni njihovo idealizovanje.
- salik79
#47674 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znas li njemacki? Ako ne, koristi google translate. Ili pitaj.developer10 wrote: ↑28/08/2021 10:12Lupas. Zanemarimo onda Njemacku (iako vjerujem da to sto si naveo nije tacno) - sta je onda s drugim drzavama, deder kakvih vjerodostojnih izvora da je bilo umiranja od vakcine. Nemoj samo supljirati "kriju, ne daju", itd..
https://www.stuttgarter-nachrichten.de/ ... ._amp.html
I to uprkos tome sto je ovo tabu tema. Jer je poznato da je farmaceutski lobij jaci od drzave.
Last edited by salik79 on 28/08/2021 10:28, edited 1 time in total.
-
BlackRiver
#47675 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eno valjda sada i jeleni pozitivni na koronu. Samo me zanima ko je to ujutro ustao i rekao sebi danas idem testirati jelene, jer eto nemam pametnijeg posla?
Samo cekad da krenu redovno testirati zivotinje, pa da nam uvedu pravila kakvo meso smijemo jesti, a kakvo ne. Ludnica ovaj svijet
Samo cekad da krenu redovno testirati zivotinje, pa da nam uvedu pravila kakvo meso smijemo jesti, a kakvo ne. Ludnica ovaj svijet