BHTelecom
Moderator: Benq
- Revolucionar ★
#3376 Re: BHTelecom
Da li se dobije telefonski uredjaj uz prijavu Moja tv full paketa ( net, tv, telefon ) ?
- REDDEVILS
#3377 Re: BHTelecom
Srijeda je blizu nadam se novitetima koja će uzdrmati konkurenciju
A možda i njih konkurencija obori s nogu ako slučajno bude šarena laž iz BH Telecoma
-
kakaljin
#3378 Re: BHTelecom
Ocekujemo Bum i sa jedne i sa druge strane.
- belafonte
#3379 Re: BHTelecom
Može li mi neko pomoći od iskusnijih inžinjera iz BH Telecoma u vezi statusa Ultra kartice u inostranstvu...
Rođak odavno nije koristio ultru i mislio je da je broj deaktiviran, ali kad smo kontaktirali call centar kažu kartica je aktivna samo dopunite kreditom...
Dopunili kreditom, call centar na aplikaciji vidi da je kredit vezan za taj broj, ali rođak ne može da se konektuje na Telenor mrežu u Norveškoj
Model telefona je iPhone, rekao sam mu da ručno izabere mreže, kad mob krene tražiti mreže nađe opet Telenor i Netcom ali ne može se kliknuti na mrežu da se izabere...
Reko sam rođaku da nađe android telefon i ubaci karticu pa ćemo vidjeti ...
Da li je ovo možda problem vezan za iPhone?
Nema mi logike da ne može izabrati mrežu zato što nema kredita...
Rođak odavno nije koristio ultru i mislio je da je broj deaktiviran, ali kad smo kontaktirali call centar kažu kartica je aktivna samo dopunite kreditom...
Dopunili kreditom, call centar na aplikaciji vidi da je kredit vezan za taj broj, ali rođak ne može da se konektuje na Telenor mrežu u Norveškoj
Model telefona je iPhone, rekao sam mu da ručno izabere mreže, kad mob krene tražiti mreže nađe opet Telenor i Netcom ali ne može se kliknuti na mrežu da se izabere...
-
kakaljin
#3380 Re: BHTelecom
Mozda je stara kartica.belafonte wrote: ↑30/08/2021 12:19 Može li mi neko pomoći od iskusnijih inžinjera iz BH Telecoma u vezi statusa Ultra kartice u inostranstvu...
Broj je aktivan
- Mirzareli
#3381 Re: BHTelecom
Naravno dobijes nov bezicni fiksni telefon uz sve pakete koji koriste fiksnu telefoniju.Revolucionar ★ wrote: ↑30/08/2021 00:21 Da li se dobije telefonski uredjaj uz prijavu Moja tv full paketa ( net, tv, telefon ) ?
- PajaELdin
#3382 Re: BHTelecom
Hoce li te revolucionarne promejene koje se najavljuju vec gotov dvije godine krenuti 1.09. ili nekad u 9 mjesecu? Kad im je onaj dan Telecoma?
Joj kad na kraju bude nesto bezveze, i debakl nastane...
Joj kad na kraju bude nesto bezveze, i debakl nastane...
- Mirzareli
#3383 Re: BHTelecom
Mozda ipak 5 septembar tada je dan BH Telecoma.
- Mirzareli
#3384 Re: BHTelecom
Ako ubace Viasat i Cinestar kanale ja im mogu halaliti i novu platformu koja i ne mora sada biti u funkciji..
- belafonte
#3385 Re: BHTelecom
Ako je stara kartica tj. nije 4G, da li to znači da se ne može konektovati na telecom mreže tih zapadnih zemalja?kakaljin wrote: ↑30/08/2021 12:26Mozda je stara kartica.belafonte wrote: ↑30/08/2021 12:19 Može li mi neko pomoći od iskusnijih inžinjera iz BH Telecoma u vezi statusa Ultra kartice u inostranstvu...
Broj je aktivan
Haj reći ću mu da nazove Telenor mrežu pa nek pita...
Hvala u svakom slučaju
- PlusSA
#3386 Re: BHTelecom
Ipak ništa 5 septembar ove godine, jer pada u nedelju daj Bože da oni tad imaju namjeru slaviti
6 septembra možda najave da su zadovoljni kako gule korisnike na 10 mbps
- ovajonaj
#3387 Re: BHTelecom
Pozdrav,
Da li se mora uzeti stb kad uzimaš moju tv? Nema li bhtelecom neku aplikaciju kao telemah što ima EON?
Kontam lakše mi instalirati aplikaciju na tv nego dovlačiti kablove za stb i to u tri sobe...
Mislim samo to me i koči od uzimanja moje tv jer bih trebao tri stb-a postaviti na dva sprata kuće...
ovako bih samo instalirao aplikaciju i da radi....
Da li se mora uzeti stb kad uzimaš moju tv? Nema li bhtelecom neku aplikaciju kao telemah što ima EON?
Kontam lakše mi instalirati aplikaciju na tv nego dovlačiti kablove za stb i to u tri sobe...
Mislim samo to me i koči od uzimanja moje tv jer bih trebao tri stb-a postaviti na dva sprata kuće...
- dend
#3388 Re: BHTelecom
Mora se barem jedan 1 Stb uzeti za MojaTVovajonaj wrote: ↑30/08/2021 13:30 Pozdrav,
Od aplikacija ima MojaWebTV koja sada trenutno košta 1km i koja se može besplatno na 2 uređaja istovremeno gledati.
- ovajonaj
#3389 Re: BHTelecom
Ima li ta aplikacija ograničenja? Tj da li imaš sve kanale kao što imaš preko STB-a? Posebno mislim na HD kanale?dend wrote: ↑30/08/2021 15:14Mora se barem jedan 1 Stb uzeti za MojaTVovajonaj wrote: ↑30/08/2021 13:30 Pozdrav,
Od aplikacija ima MojaWebTV koja sada trenutno košta 1km i koja se može besplatno na 2 uređaja istovremeno gledati.
mislim nije problem da uzmem jedan STB na papiru ali ne vjerujem da bih ga ikako koristio jer mi nije praktično...
-
kakaljin
#3390 Re: BHTelecom
Sigurno nemas kanale united media tj telemacha na aplikacijama. Sto se ostalih tice ne znam jer koristim multiscreen aplikaciju koja je 3.5 KM mjesecno i vidim da ona ima vecinu kanala, neka me neko ispravi po tom pitanju.
-
Madrid
#3391 Re: BHTelecom
Ja sam uzeo neki dan van mreze za 10 km mjesecno, realno slika je losa, SD kanali su u pitanju. Cini mi se da je malo bolje na tizenu vec android tv, al ne moze se ni poredit sa Eon app.
Al eto dobra stvar je sto mozes gledat na 2 tv-a istovremeno, nema sport klubove, al ima arene 1-4 zbog cega sam i uzeo.
- dend
#3392 Re: BHTelecom
Imas listu kanala mojawebtv u opisu mog profila.
Sluzbeni odgovor bht je da na mojawebtv ide kvalitet slike jednak onome na stb ( isti izvor slike ) jedino sto je kvalitet slike vezan za kvalitet interneta.
Nije da se petljam, ali ako ces vec uzimati mojatv, zar ti nece modem biti kod barem jednog tv uređaja?
-
kakaljin
#3393 Re: BHTelecom
Kod mene je modem u hodniku i utp kablovi razvedeni u dnevni i sobu i za stb i za internet, tako da ne mora biti modem blizu tv-a, jedino ako bas neko hoce takodend wrote: ↑30/08/2021 16:33Imas listu kanala mojawebtv u opisu mog profila.
Sluzbeni odgovor bht je da na mojawebtv ide kvalitet slike jednak onome na stb ( isti izvor slike ) jedino sto je kvalitet slike vezan za kvalitet interneta.
Nije da se petljam, ali ako ces vec uzimati mojatv, zar ti nece modem biti kod barem jednog tv uređaja?
- dend
#3394 Re: BHTelecom
Ma ok to, nije ni kod mene kod TVakakaljin wrote: ↑30/08/2021 16:44Kod mene je modem u hodniku i utp kablovi razvedeni u dnevni i sobu i za stb i za internet, tako da ne mora biti modem blizu tv-a, jedino ako bas neko hoce takodend wrote: ↑30/08/2021 16:33
-
ing-ecc
#3395 Re: BHTelecom
kakaljin wrote: ↑30/08/2021 16:44Kod mene je modem u hodniku i utp kablovi razvedeni u dnevni i sobu i za stb i za internet, tako da ne mora biti modem blizu tv-a, jedino ako bas neko hoce takodend wrote: ↑30/08/2021 16:33
Nazalost kod vecine je guraj modem uz taj jedan TV a " kasnije cu vidjeti za ostalo"
- REDDEVILS
#3397 Re: BHTelecom
Kod mene svaka prostorija u kući ima po četiri LAN priključka sem moje spavaće sobe koja ima pet priključaka 
1.Moja TV
2.Smart TV
3.PlayStation 4
4.PlayStation 5
5.PC
Fritz Modem mi je u Triton Ormariću zajedno sa UniFi Switchom
1.Moja TV
2.Smart TV
3.PlayStation 4
4.PlayStation 5
5.PC
Fritz Modem mi je u Triton Ormariću zajedno sa UniFi Switchom
- Triton Ormarić
Patch panel
UniFi Switch
Fritz Box
- ferratilis
#3398 Re: BHTelecom
Kod mene je modem na spratu, a STB u prizemlju. Kabal ide od modema napolje, preko balkona do prizemlja, opet unutra i u STB. Jbg bile vec rupe izbusene davno za nesto pa da se iskoristi. Ako ta varijanta radi, onda moze svaka. Samo jos cekam da vidim kako ce radit kad bude -15 napolju 
-
kakaljin
#3399 Re: BHTelecom
Treba planiratu unaprijeding-ecc wrote: ↑30/08/2021 18:49fala Bogu pa ima i takvih korisnika da ima iole svoje LAN mreze u stanu/kuci pa da mozes fino prespojiti, hajd 1. STB i nekako moze direktno s modema al 2. i 3. STB je nocna mora
mali rack ormaric je postao realnost i za stambene objekte.
Nazalost kod vecine je guraj modem uz taj jedan TV a " kasnije cu vidjeti za ostalo"![]()
Za novi prikljucak je isto sve spremno samo da se provede opticki kabl (ostavljen buzir u zidu)do mjesta gdje ce biti modem a odatle je sve provedeno utp kablovima za dva stb-a i internet
Last edited by kakaljin on 30/08/2021 19:45, edited 1 time in total.
-
ing-ecc
#3400 Re: BHTelecom
Pa recimo da bih ja i fritza izbacio napolje, izvan ormarica i da tako sluzi svrsi. Ipak je 'ostecen' u ormaricuREDDEVILS wrote: ↑30/08/2021 19:14 Kod mene svaka prostorija u kući ima po četiri LAN priključka sem moje spavaće sobe koja ima pet priključaka
1.Moja TV
2.Smart TV
3.PlayStation 4
4.PlayStation 5
5.PC
Fritz Modem mi je u Triton Ormariću zajedno sa UniFi Switchom![]()
- Triton Ormarić
Patch panel
UniFi Switch
Fritz Box