Pa, domacu, ne fabricku.
Vakcine - iskustva
Moderator: O'zone
- salik79
#3351 Re: Vakcine - iskustva
- -Chesterfield-
#3352 Re: Vakcine - iskustva
Ovaj Salik izgleda ne zna da su domaća pilad rizičnija nego tamo sa neke farme.
Salmonelu sad pa sad fasovati. Vidio sam ja kako to seljaci uzgajaju. Nikakve veterinarske kontrole.
- salik79
#3353 Re: Vakcine - iskustva
Aha, na to aludiras
- salik79
#3354 Re: Vakcine - iskustva
Koji profesori, doktori,...?! Oni sto dobiju masne pare za to?! Evo sta prica doktorica, sta cemo s tim:
- Nadzornik
- Nadzornik
- salik79
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3359 Re: Vakcine - iskustva
Pa to, a tek u kakvim garažama kolju junice, ja tamo auto ne bi drzao kako je uredno-Chesterfield- wrote: ↑29/08/2021 23:54Ovaj Salik izgleda ne zna da su domaća pilad rizičnija nego tamo sa neke farme.
Salmonelu sad pa sad fasovati. Vidio sam ja kako to seljaci uzgajaju. Nikakve veterinarske kontrole.
-
mirza_15
#3360 Re: Vakcine - iskustva
Dobro je pa znamo šta je u rio mare tunjevini i Snicker sladoledima
Ima nešto strašno u vakcini, a sastojke prehrabrenih proizvode koje svakodnevno kupujemo i ne čitamo.
Kada sjednemo na kafu vjerujemo konobaru da nam je donio čistu čašu i kafu sa mlijekom kojem nije istekao rok. Kada sjednemo negdje da jedemo isto nemamo nikakvih problema. Vjerujemo i proizvođačima raznih prehrambenih artikala. Popijemo i brufen kada nas boli glava. Ne sumnjamo ni u injekcije, anestezije i propisane lijekove Ali zato ne znamo šta je u vakcinama i to je problem.
Ima još puno toga što koristimo u svakodnevnom životu i nemamo pojma kako radi. Jednostavno funkcionišemo na povjerenju. Kada sjednemo u auto vjerujemo da je ispravno. Vjerujemo da je i onaj na tehničkom pregledu savjesno obavio svoj posao. Vjerujemo i ostalim učesnicima u saobraćaju. Ne možemo sve znati. Zato imamo doktore, inžinjere gađevine, elektrotehnike, saobraćaja, poljuprivrednike, veterinare, automehaničare, kuhare... Hoće li se nekada seti greške. Hoće! Hoće li se auto pokvariti? Hoće li drugi, nesavjestan vozač izazvati udes? Hoće. Ali i dalje vozimo automobil. A vjerovatnoća da će neko stradati u saobraćaj oj nesreći je daleko veća od vjerovatnoće da će vakcina izazvati neke ozbiljne nus pojave. Ipak, vakcine je neke strah, a učestvovanja u saobraćaju nije.
Ima nešto strašno u vakcini, a sastojke prehrabrenih proizvode koje svakodnevno kupujemo i ne čitamo.
Kada sjednemo na kafu vjerujemo konobaru da nam je donio čistu čašu i kafu sa mlijekom kojem nije istekao rok. Kada sjednemo negdje da jedemo isto nemamo nikakvih problema. Vjerujemo i proizvođačima raznih prehrambenih artikala. Popijemo i brufen kada nas boli glava. Ne sumnjamo ni u injekcije, anestezije i propisane lijekove Ali zato ne znamo šta je u vakcinama i to je problem.
Ima još puno toga što koristimo u svakodnevnom životu i nemamo pojma kako radi. Jednostavno funkcionišemo na povjerenju. Kada sjednemo u auto vjerujemo da je ispravno. Vjerujemo da je i onaj na tehničkom pregledu savjesno obavio svoj posao. Vjerujemo i ostalim učesnicima u saobraćaju. Ne možemo sve znati. Zato imamo doktore, inžinjere gađevine, elektrotehnike, saobraćaja, poljuprivrednike, veterinare, automehaničare, kuhare... Hoće li se nekada seti greške. Hoće! Hoće li se auto pokvariti? Hoće li drugi, nesavjestan vozač izazvati udes? Hoće. Ali i dalje vozimo automobil. A vjerovatnoća da će neko stradati u saobraćaj oj nesreći je daleko veća od vjerovatnoće da će vakcina izazvati neke ozbiljne nus pojave. Ipak, vakcine je neke strah, a učestvovanja u saobraćaju nije.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3361 Re: Vakcine - iskustva
Jbt u sta temu pretvorite.
Ovo je tema za vakcinisane valjda a ne za teoretisanje
- Nadzornik
#3362 Re: Vakcine - iskustva
I sta kaze taj seljak,poskupio koncentrat ove godine a pesticidima sam vec tri puta prskao usjeve ali ovaj korov se ne da iskorjeniti.
Od vakcine sam primio onaj rajfajzen jer kazu da samo on odgovara brdsko planinskim tovarnim ljudima i za to mi je otislo jedno tele kao mito...
- Nadzornik
#3363 Re: Vakcine - iskustva
Pa pokusavamo da prenesemo iskustva niskusnima.plain vanilla wrote: ↑30/08/2021 00:06 Jbt u sta temu pretvorite.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3364 Re: Vakcine - iskustva
https://www.aa.com.tr/en/health/iran-an ... ne/2220284
Treba viditi s Fadilom da kupi stotinjak ovih, mislim da ima zainteresovanih
.
Treba viditi s Fadilom da kupi stotinjak ovih, mislim da ima zainteresovanih
- -Chesterfield-
#3365 Re: Vakcine - iskustva
Ja znam kako funkcionira na selu, a malo znam kako je to na farmi.Bobi wrote: ↑30/08/2021 00:01Pa to, a tek u kakvim garažama kolju junice, ja tamo auto ne bi drzao kako je uredno-Chesterfield- wrote: ↑29/08/2021 23:54
Ovaj Salik izgleda ne zna da su domaća pilad rizičnija nego tamo sa neke farme.
Salmonelu sad pa sad fasovati. Vidio sam ja kako to seljaci uzgajaju. Nikakve veterinarske kontrole.. Ovdje kod nas u svakoj vecoj firmi uvijek ima neki koji periodično nesto prikolje pa prodaje na poslu, rekoh..zaobidji me, radije cu bajrinu kobasicu nego to uzet a jest i Bajra probllllllllllllematičan ali ima malo nekih normi.
Na selu prikolju i odmah rasprodaju, bez da su kontrolisali meso.
Na farmi ne može tako. Ako je data inekcija kravi, mora se sačekati da prođe određeno vrijeme.
Na selu može i bez čekanja...
- Nadzornik
#3366 Re: Vakcine - iskustva
Dje Salik,sta li ce on reci za ovaj COV-Iran Barekat...Bobi wrote: ↑30/08/2021 00:11 https://www.aa.com.tr/en/health/iran-an ... ne/2220284
Treba viditi s Fadilom da kupi stotinjak ovih, mislim da ima zainteresovanih.
-
Naslovnica
#3367 Re: Vakcine - iskustva
Bolje je biti seljak nego seljačina, vazda bilo.
- Plavo-bijeli
#3368 Re: Vakcine - iskustva
-
mirza_15
#3369 Re: Vakcine - iskustva
Naj nekakav doktor antivakser u SAD, nekoliko miliona zgrnuo na antivakser priči.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... e-15090586
I antivakser priča se isplati.
- Plavo-bijeli
#3370 Re: Vakcine - iskustva
ma uzimaju ogromne pare na svojoj priči... a ljudi vjeruju da će farmaceutske kompanije potplatiti sve vlade da izgube milijarde i onda otkupe od njih vakcine, potplatiti 99% svih doktora i naučnika da šute(kolike su to cifre po doktoru) i sve to uraditi tako da ni jedan doktor nikad ne izađe sa pričom da su ga pokušali potplatiti što na toliki broj je nemoguće i onda na kraju još biti na profitu...mirza_15 wrote: ↑30/08/2021 01:30 Naj nekakav doktor antivakser u SAD, nekoliko miliona zgrnuo na antivakser priči.
Ma svaka vam čast, Tarantino je mala maca kakve vi scenarije zamišljate, a i vjerujete u njih...
- Plavo-bijeli
#3371 Re: Vakcine - iskustva
Čitav dokumentarni na temu tih anti vaxera, ko su, šta su, zbog čega lažu i izmišljaju i koliko zarađuju:
https://www.channel4.com/programmes/the ... conspiracy
https://www.channel4.com/programmes/the ... conspiracy
-
mirza_15
#3372 Re: Vakcine - iskustva
To je posebna priča. Evo sve i da potplate zapadne vlade, uzet će vakcinu Pfizera, Rusi, Kinezi i ispitati, Rusi imaju Sputnika, Kinezi svoju. Valjda bi povalili jedni druge da nađu nešto u njima. Nije to monolitna struktura. Jedna vlada, jedna farmaceutska kompanija, jedan interes. Tu je toliko različitih interesa da iole razuman čovjek vidi da je to nemoguće. Ako je nešto interes SAD onda vrlo vjerovatno nije Rusije i Kine i obratno. Ako tome dodamo da i druge industrije koje su teško pogođene pandemijom imaju svoj lobi, situacija se dodatno usložnjava. Da se razumijemo, propagande i marketinga sasvim sigurno ima jer se vrti velika lova pa u borbi za tržište svako svoju vakcinu hvali kao najbolju, ali teorija da sada tu postoji neka globalna zavjera u kojoj učestvuju sve velike vlade, te naučne i zdravstvene institucije je smiješna.Plavo-bijeli wrote: ↑30/08/2021 01:44ma uzimaju ogromne pare na svojoj priči... a ljudi vjeruju da će farmaceutske kompanije potplatiti sve vlade da izgube milijarde i onda otkupe od njih vakcine, potplatiti 99% svih doktora i naučnika da šute(kolike su to cifre po doktoru) i sve to uraditi tako da ni jedan doktor nikad ne izađe sa pričom da su ga pokušali potplatiti što na toliki broj je nemoguće i onda na kraju još biti na profitu...mirza_15 wrote: ↑30/08/2021 01:30 Naj nekakav doktor antivakser u SAD, nekoliko miliona zgrnuo na antivakser priči.
Ma svaka vam čast, Tarantino je mala maca kakve vi scenarije zamišljate, a i vjerujete u njih...
- stakasa
#3373 Re: Vakcine - iskustva
Matijevic_Vlado wrote: ↑21/08/2021 09:01Istina je to sto on izmislja, i ja zivm u tom komsiluku.Gray wrote: ↑21/08/2021 08:55 Samo zato sto je neko umro poslije vakcine ne znači da postoji uzrocno-posljedicna veza.
Pa ako vakcinises 100 miliona ljudi logično da će nekolikonod njih umrijeti dan poslije, 5 dana poslije, mjesec dana poslije i slično, to je zakon brojeva.
Ne kažem da niko ne umre od posljedica vakcine, naravno, desi se, svaki lijek ima nuspojava, ali je to toliko mali broj da je praktično nemoguće da to bude 4 u istom komsiluku.
- Ateista
#3374 Re: Vakcine - iskustva
Slazem se sa svim sto si naveo, samo mi nije jasno vezano za tu pricu o globalnoj zavjeri, ko to tvrdi?mirza_15 wrote: ↑30/08/2021 02:38To je posebna priča. Evo sve i da potplate zapadne vlade, uzet će vakcinu Pfizera, Rusi, Kinezi i ispitati, Rusi imaju Sputnika, Kinezi svoju. Valjda bi povalili jedni druge da nađu nešto u njima. Nije to monolitna struktura. Jedna vlada, jedna farmaceutska kompanija, jedan interes. Tu je toliko različitih interesa da iole razuman čovjek vidi da je to nemoguće. Ako je nešto interes SAD onda vrlo vjerovatno nije Rusije i Kine i obratno. Ako tome dodamo da i druge industrije koje su teško pogođene pandemijom imaju svoj lobi, situacija se dodatno usložnjava. Da se razumijemo, propagande i marketinga sasvim sigurno ima jer se vrti velika lova pa u borbi za tržište svako svoju vakcinu hvali kao najbolju, ali teorija da sada tu postoji neka globalna zavjera u kojoj učestvuju sve velike vlade, te naučne i zdravstvene institucije je smiješna.Plavo-bijeli wrote: ↑30/08/2021 01:44
ma uzimaju ogromne pare na svojoj priči... a ljudi vjeruju da će farmaceutske kompanije potplatiti sve vlade da izgube milijarde i onda otkupe od njih vakcine, potplatiti 99% svih doktora i naučnika da šute(kolike su to cifre po doktoru) i sve to uraditi tako da ni jedan doktor nikad ne izađe sa pričom da su ga pokušali potplatiti što na toliki broj je nemoguće i onda na kraju još biti na profitu...
Ne mogu tvrditi da nema niko ko to tvrdi, ali ja stvarno nisam primijetio, ja vidim neke skroz druge stvari.
- Ateista
#3375 Re: Vakcine - iskustva
medo-medo wrote: ↑30/08/2021 03:19 problem je sto su podjelili ljudi na vaxere i antivaxere.. ali ne postoji u zivotu samo crno i bijelo... ima i siva zona.. a cim neko uđe u sivu zonu, bude proglašen izadjnikom od svog tabora...
objektivnost, činjenice, logika i nepristrasnost moraju uvijek biti vodilje, a ne pripadnost taborima
To je glavni problem u ovim raspravama, a nije samo vezano za ovu temu, vec za puno toga, ta teznja odredjenih ljudi da se sve posmatra crno - bijelo, sto je jako pogresno.