Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
MUNAFIK

#47276 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

BadBoy wrote: 26/08/2021 00:55
MUNAFIK wrote: 26/08/2021 00:51

Bas danas napisah negdje na forumu da bili ko pronadje lijek za koronu sigurno bi bilo jako tesko da to znanje plasira u javnost i lijek u upotrebu vjerovatno bi bilo nemoguce.

Toliko doktora i vrhunskih strucnjaka je ušutkano da smo dosli do toga da niko pametan i strucan ne smije nista reci na ovu temu sto nije u skladu mišljenja raznoraznih Solaka i Cerkeza širom svijeta.
Ne, nego ako neko ikada pronađe lijek za virus, bit će svjetski heroj. To što ti misliš da su konjski lijekovi također lijek i za koronu, to je tvoj problem.
:-)

Da da ovi sada sto uzimaju milijarde tek tako ce se odreci kapitala :-)

Sigurno vjerujes da sve ovo sto se desava je samo da se spase ljudski životi :izet:
Dead Man Walking

#47277 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

MUNAFIK wrote: 26/08/2021 05:10
Da da ovi sada sto uzimaju milijarde tek tako ce se odreci kapitala :-)

Pa kad su mogle sve ove brojne industrije koje su cucnule
zbog zatvaranja biti tako ljubazne da se odreknu kapitala i propadnu, mogu i ovi malo, sta fali?
nosara

#47278 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

nosara

#47279 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

nosara

#47280 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

GandalfSivi

#47281 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

nosara wrote: 26/08/2021 05:52
U Svedskoj do sada 15 hiljada mrtvih, u Izraelu 7000 (a haman isto stanovnika imaju). Ali jebo to, nas’o Nosara razlog da pametan ispadne. Sjedi, 4+
GandalfSivi

#47282 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

nosara wrote: 26/08/2021 05:55
Od “prirodnog” Covida umrlo skoro pet miliona ljudi, od vakcina ni stohiljaditi dio toga (a barem 10 puta ljudi vise vakcinisano nego sto ih je imalo Covid). Ali opet jebo to, nas’o Nosara razlog da bude pametan. Sjedi, 3+
nosara

#47283 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

Dead Man Walking

#47284 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

nosara wrote: 26/08/2021 06:22
Kako se stice prirodni imunitet?
Naslovnica

#47286 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Dead Man Walking wrote: 26/08/2021 06:44
nosara wrote: 26/08/2021 06:22
Vjerovatno tako što se zaraziš, organizam odradi svoje i to je to.
Baš kao što se desilo kod mene.
I pitam se, pod uslovom da je ovo zasta tačno, zbog čega sam se vakcinisao?
Niemand

#47287 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Niemand »

Jabless and jobless: What being an anti-vaxxer in Israel should cost - editorial

The government’s recent “go get vaccinated” campaign is good, but this does not go far enough. Sanctions against the unvaccinated should be considered.

Haredi sage Rabbi Chaim Kanievsky declared on Tuesday that any rabbi or educator in a yeshiva who has not been vaccinated should not be allowed into the school to teach.

On the surface, this seems like just plain common sense, not anything particularly brilliant or worthy of a headline. But when the comment comes from Kanievsky, the foremost halachic authority in the Lithuanian ultra-Orthodox world, it takes on added significance for two reasons.

First, because this shows the distance the rabbi has traveled since the outbreak of the coronavirus last year, when he triggered outrage by refusing to order haredi schools and yeshivot to shut down in the face of the pandemic, even though the state school system had done so.

Second, his directive puts him a step ahead of the government, which less than a week before the first day of school is still dithering about how to deal with an estimated 30,000 teachers – 10% of all teachers in the country – who have not yet been vaccinated. Should they be placed on unpaid leave, forced to take a coronavirus test twice a week if unvaccinated, or be fired?

We believe that, following the US Food and Drug Administration’s granting of full approval Monday to the Pfizer/BioNTech COVID-19 vaccine, it is unconscionable for people not to get vaccinated – thereby endangering themselves and others. The government should now follow Kanievsky’s lead, and say this to the teachers: no jab or regular coronavirus testing, no job.

Before the FDA’s final approval, the anti-vaxxers had a leg to stand on – albeit a very rickety one – by saying they were not convinced that the vaccine was safe. But that rickety leg has now been removed, and there is simply no excuse not to get inoculated.

Those who, for whatever reasons, still decide that they do not want to get the shot need to know that there is a price to be paid for their obstinacy.

While they may have the right – as mistaken as it might be – to not want to let the virus antibodies into their bloodstreams to fend off the pandemic, their employers have an equal right to make this a condition of their employment so as to preserve a safe work environment for all.

The Tel Aviv Regional Labor Court upheld this right earlier this month, ruling in favor of the national water carrier Mekorot against an unvaccinated worker who objected to mandatory twice-weekly coronavirus tests. A legal precedent was set: employers can make inoculation or regular testing a job requirement.

In the wake of the FDA decision, the US financial monolith Goldman Sachs told its 20,0000 employees on Tuesday that anyone entering its facilities around the US will have to be vaccinated – employees and clients alike.

What is good for a US bank should be good for Israeli schools as well: If you’re not vaccinated, stay at home. And since teachers can’t teach from home while their pupils are behind desks in school, it means that teachers unwilling to get vaccinated or be tested regularly should look for employment elsewhere.

But, some will scream, what about personal freedoms and civil liberties? Personal freedoms and civil liberties, as precious as they are, do not grant a license to infect others, and it’s high time the government takes a clear stand on this matter.

The government’s recent “go get vaccinated” campaign is good, as is the Health Ministry’s decision to bring inoculations directly to people’s homes, but this does not go far enough. With the spread of the Delta variant and the possibility that yet another mutated strain may invade our shores soon, sanctions against those who shirk their communal responsibility should be considered.

What type of sanctions? For starters, raising the health insurance rates of the uninoculated.

The vast majority of those now hospitalized with COVID-19 were not vaccinated, and they are placing an enormous financial burden on the state. That burden should not be borne by all, but should be carried by those who knowingly are not doing the bare minimum in the fight against the pandemic.

https://jpost.com/opinion/jabless-and-j ... ial-677719
Dead Man Walking

#47288 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Nije lose, osim ako ne umres, ili ti ne ostanu neke druge ozbiljnije posljedice na zdravlje. Narodski receno, ko prezivi pricace.
Naslovnica

#47289 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Dead Man Walking wrote: 26/08/2021 08:22 Nije lose, osim ako ne umres, ili ti ne ostanu neke druge ozbiljnije posljedice na zdravlje. Narodski receno, ko prezivi pricace.
Ja govorim sa aspekta onih koji su preživjeli, a takvih je najviše.
Prebolovao sam je dok nije bilo vakcina.
Dead Man Walking

#47290 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Naslovnica wrote: 26/08/2021 08:24
Dead Man Walking wrote: 26/08/2021 08:22 Nije lose, osim ako ne umres, ili ti ne ostanu neke druge ozbiljnije posljedice na zdravlje. Narodski receno, ko prezivi pricace.
Pa naravno da govoris, a sta cemo sa onima koji nisu, ili koji ne bi ako se zaraze?
hladan.preminger

#47291 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

jel ovih 18.000 hiljada ljudi sto dnevno lete sa aerodroma u Kabulu svi rade PCR testove ili bar brze antigenske?
hladan.preminger

#47292 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

Dead Man Walking wrote: 26/08/2021 08:24
Pa naravno da govoris, a sta cemo sa onima koji nisu, ili koji ne bi ako se zaraze?
nećemo ništa, bolesti je bilo i biće. smrtnost je mala da bi se ponašalo toliko retaridrano kao ternutno u australiji.
haj prošle godine u martu i aprilu, pa i maju i mogu razumjeti, svi smo bili u nekoj vrsti psihoze.
ali godinu i po dana nakon toga, je pretjerivanje.
koliko je samo "struke" gluposti izjavila i najavila to je strašno, a ujedno i najveći razlog protivljenja vakcinama
Dead Man Walking

#47293 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

hladan.preminger wrote: 26/08/2021 08:28

nećemo ništa, bolesti je bilo i biće. smrtnost je mala da bi se ponašalo toliko retaridrano kao ternutno u australiji.
haj prošle godine u martu i aprilu, pa i maju i mogu razumjeti, svi smo bili u nekoj vrsti psihoze.
ali godinu i po dana nakon toga, je pretjerivanje.
koliko je samo "struke" gluposti izjavila i najavila to je strašno, a ujedno i najveći razlog protivljenja vakcinama
Nije uopste to tema emisije, ne prica se o mjerama nego o imunitetu. Kao bolji je prirodni nego vakcina; yeah and? Sve sto treba za prirodni je da se zarazis, i ako ne umres voila, jaci imunitet. A ako umres, nista jbga, bar nisi od vakcine.
Naslovnica

#47294 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Neka se vakcinišu.
Ja govorim za sebe i one koji su prebolovali - zašto se vakcinisati ako je prirodni imunitet bolji od vakcinacije (pod uslovom da je ona informacija tačna)?
Zašto, u tom slučaju, nametati vakcinaciju, kojekakve propusnice i ograničenja?!
Dead Man Walking

#47295 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Naslovnica wrote: 26/08/2021 08:35

Neka se vakcinišu.
Ja govorim za sebe i one koji su prebolovali - zašto se vakcinisati ako je prirodni imunitet bolji od vakcinacije (pod uslovom da je ona informacija tačna)?
Zašto, u tom slučaju, nametati vakcinaciju, kojekakve propusnice i ograničenja?!
Ovo sto je nosara postavio je s ciljem da se diskredituje vakcina. A inace se slazem sa tobom, i ako se ne varam i postoji ta opcija (ili je postojala) da se pokaze i dokaz o prelezanoj koroni, tj prirodni imunitet. Doduse i mjenjaju ta pravila stalno tako da ne znam jel vazi to jos.
Capljina74

#47296 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

GandalfSivi wrote: 25/08/2021 23:12
tindbe wrote: 25/08/2021 22:15

Lijep osjećaj prebrodit zimu zdrav. Da nam i iduća tako prođe. :-D
Ja se vakcinisem protiv gripe svake godine, pa je uglavnom i ne dobijem :D
Nisam samo prošlu i sumnjam da ću ovu.

Do sada su svi okupirani rakfajzenom, teško da će handrito gripu.

P.S.
Greška u pisanju ono gore, ali neka stoji.
ja71

#47297 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

Hame_ wrote: 25/08/2021 17:45
ja71 wrote: 25/08/2021 17:17

pa ni kod jedne vakcine ucinkovitost nije 100%
e sad onih par procenata se uvijek proteze po medijima
Kakvih ba "e sad onih par procenata se uvijek proteze po medijima"?!

Mislim da sada uhljebi mogu da rade s nas šta hoće - širom smo im raširili guzove.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
U pravu si.
Ovaj radnik kojeg si naveo u prošlom postu čini preko 80% Kineza
Hame_ wrote: 25/08/2021 16:47 Pogođeni radnik je u potpunosti cijepljen, tako da ostaje nejasno kako je zaražen virusom. :-)

Kina ponovo otvara treću najprometniju luku na svijetu

Kina se posljednjih sedmica bori protiv ponovnog izbijanja COVID-19 uzrokovanog visoko zaraznom varijantom delta, no stroga ograničenja i masovno testiranje pomogli su u smanjivanju broja novih slučajeva.

Inače, kineski lučki radnici rutinski se testiraju na COVID-19. Pogođeni radnik je u potpunosti cijepljen, tako da ostaje nejasno kako je zaražen virusom.

Image

Izvor: Biznis
--

*A pelcovanje/vakcinizacija 0 bodova. Opet dvije hefte krucijalne :twisted:

Ebem od-do!
splinter

#47298 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Naslovnica wrote: 26/08/2021 08:16
Dead Man Walking wrote: 26/08/2021 06:44

Vjerovatno tako što se zaraziš, organizam odradi svoje i to je to.
Baš kao što se desilo kod mene.
I pitam se, pod uslovom da je ovo zasta tačno, zbog čega sam se vakcinisao?
Evo zaključka tog rada čiji je link @nosara postavio:
Conclusions:
This study demonstrated that natural immunity confers longer lasting and stronger
protection against infection, symptomatic disease and hospitalization caused by the
Delta variant of SARS-CoV-2, compared to the BNT162b2 two-dose vaccine-induced
immunity. Individuals who were both previously infected with SARS-CoV-2 and
given a single dose of the vaccine gained additional protection against the Delta
variant.

Opet ponavljam nije toliko problem u samim cjepivima, ona se moraju razvijati ma koliko bila nesavršena ali mi je nekad nejasan pristup u imunizaciji.
Npr na početku pandemije, suhim zlatom su se plaćali podaci o dužini imuniteta kod preboljelih od SARS-a ili od sezonskih Corona virusa, a kasnije kako je vrijeme prolazilo i kod onih koji su preboljeli Sars-CoV-2.
Podaci o efikasnosti i dužini prirodnog imuniteta su vrlo bitni radi boljeg izučavanja neke bolesti, potom kod planiranja mjera suzbijanja raznih epidemija i preveniranja pojave novih itd. Po meni je glupo cijepiti većinu ljudi koji su prebolovali bolest i imaju antitjela sve dok ista ostaju u organizmu.
Odlučio sam da se ne cijepim dok mi ne opadne razina antitjela ispod razine koja se smatra pozitvnom, mada i tada vjerovatno imunitet preuzima ćelijski imunitet ali to je u našim uslovima tepko dokazati.
spinel_

#47299 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Ja sam u januaru imao temp 7-10 dana. Medjutim bio sam negativan na testiranju. Da li postoji nacin da provjerim s razinom antitijela da li je bila korona ili ipak samo gripa?
nosara

#47300 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by nosara »

Dead Man Walking wrote: 26/08/2021 08:39
Naslovnica wrote: 26/08/2021 08:35

Neka se vakcinišu.
Ovo sto je nosara postavio je s ciljem da se diskredituje vakcina. A inace se slazem sa tobom, i ako se ne varam i postoji ta opcija (ili je postojala) da se pokaze i dokaz o prelezanoj koroni, tj prirodni imunitet. Doduse i mjenjaju ta pravila stalno tako da ne znam jel vazi to jos.
Dapace, pozivam sve da se sto prije vakcinisu. Steta je da vakcine propadnu.
Locked