Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Otvoriš preskripciju za Rajfajzen i na mjestu za neželjene efekte - kad tamo, a onda međutim!!!
(videti Kompletne
informacije za propisivača u okviru Dozvole za hitnu upotrebu leka).
Teške alergijske reakcije prijavljene su nakon primene PfizerBioNTech COVID-19 Vaccine
tokom masovne vakcinacije, odnosno izvan kliničkih ispitivanja. Dodatne neželjene reakcije, od kojih neke mogu da budu ozbiljne, mogu se ispoljiti tek
nakon šire upotrebe Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine.
Ovdje je problem ovo gore podebljano!
Dozvola za hitnu upotrebu, uočeno kod davanja u populaciji, izvan kliničkih ispitivanja, vidjećemo nakon šire upotrebe!
Last edited by Capljina74 on 23/08/2021 17:01, edited 1 time in total.
avetinja wrote: ↑23/08/2021 14:30Ako budeš kasnije u prilici, malo istraži je li to stvarno rekao. Baš me interesuje kako bi u nekoj stranoj državi gledatelji reagovali na ovakav video.
- Evo izvornog videa na engleskom:
- Ko želi neka provjerava kvalitet prevoda koga si postavio.
Capljina74 wrote: ↑23/08/2021 16:53
Koksara,
Poštujem te kao diskutanata.
Da li si pročitao preskripciju koju sam postavio za mRNK ili tačnije po naški iRNK vakcine?
Izvinite me zbog ubacivanja u diskusiju. Nisam stručan za te rasprave i ne bih se želio petljati, ali pretpostavljam da je za ove mRNK vakcine savjet što dalje to bolje? Pogotovo mi je to sinulo zato što sam vidio kako neki trče za alternativom, a imali su ove na dohvat ruke.
Capljina74 wrote: ↑23/08/2021 16:53
Koksara,
Poštujem te kao diskutanata.
Da li si pročitao preskripciju koju sam postavio za mRNK ili tačnije po naški iRNK vakcine?
Izvinite me zbog ubacivanja u diskusiju. Nisam stručan za te rasprave i ne bih se želio petljati, ali pretpostavljam da je za ove mRNK vakcine savjet što dalje to bolje? Pogotovo mi je to sinulo zato što sam vidio kako neki trče za alternativom, a imali su ove na dohvat ruke.
Ne daju doktorima da vide nus pojave nego je to u hitnoj dozvoli za upotrebu.
MUNAFIK wrote: ↑23/08/2021 10:37
Ipak bolje umrjet zasticen od korone izolovan u 'podrumu' nego živjet normalno i rizikovat da se zarazis koronom od koje su sanse da ti se nesto desi 0.1%...
Smrtnost u bih 5%. Sansa da ti se nesto desi 20%
Smiješno i nije istina.
Veliki broj ljudi koji su bili pozitivni opste nisu testira i niti su zavedeni kao da su imali koronu.
U suštini testirali su se uglavnom oni koji su imali jace simptome.
avetinja wrote: ↑23/08/2021 15:43On je rekao najkasnije 3-5 godina. Treba provjeriti je li to stvarno izjavio, ali ako jeste, u pravu je @Challenger_ što kaže da bi na ovo neko trebao reagovati. Da danas-sutra zaprijetiš ubistvom radniku vodovoda došla bi ti policija na vrata, a ne da ovakvu optužbu izneseš.
Nereagovanje (bila iznesena istina ili laž) državnog (sudskog) aparata pokazuje da su ta društva ustuknula pred kontroverzama, a to znači da u državnom aparatu vlada letargija i oportunizam, a to znači da su neke strukture (finansijske, korporacijske), jače od države ili su je sasvim preuzele.
Ali_G wrote: ↑23/08/2021 13:31
Znaci u Izraelu ce ostat ziva djeca ispod 12godina
Ako na našem tržištu može biti jedna, a na švicarskom i njemačkom tržištu sasvim druga Milka čokolada, ne bi me iznenadilo da za Izrael ide jedna, za USA druga a za svijet treća vrsta vakcina.
Izraelci dobili onu koja ne radi znaci, jer se njih uzima kao dokaz da su fakcine hoax. Zanimljivo, obzirom da kontrolisu sve, odlucili su prvo sami sebi stati u kraj.
avetinja wrote: ↑23/08/2021 15:43On je rekao najkasnije 3-5 godina. Treba provjeriti je li to stvarno izjavio, ali ako jeste, u pravu je @Challenger_ što kaže da bi na ovo neko trebao reagovati. Da danas-sutra zaprijetiš ubistvom radniku vodovoda došla bi ti policija na vrata, a ne da ovakvu optužbu izneseš.
Nereagovanje (bila iznesena istina ili laž) državnog (sudskog) aparata pokazuje da su ta društva ustuknula pred kontroverzama, a to znači da u državnom aparatu vlada letargija i oportunizam, a to znači da su neke strukture (finansijske, korporacijske), jače od države ili su je sasvim preuzele.
Vrlo dobro rečeno. Hvala na originalnom videu. Čitao sam komentare i spominje se da on nije profesor na univerzitetu u Oxfordu, nego iz Oxforda (Ohio). Neki se žale da ne mogu pronaći njegova djela (48 publikacija i 23 knjige) na internetu. Šta god da jeste, malo je čudan osjećaj kada neko ovako izađe sa informacijama, a u komentarima je uglavnom podrška.
GandalfSivi wrote: ↑23/08/2021 17:34
Ti isto kao da si novi na ovom forumu. Likovi koji su bruku puta uhvaceni u lazi nastavljaju istu pricu prosipati…
Znaci ne dajes ni 1% sanse da je covjek za nesto u pravu?
A ako je i to 1% istina najebali smo...
Ti isto kao da si novi na ovom forumu. Likovi koji su bruku puta uhvaceni u lazi nastavljaju istu pricu prosipati…
sjecas se sa pocetka
two weeks to flatten the curve and we are back to normal.
Ovo nije ništa nemoguće, ako ćemo već raspravljati. Nije jedini koji je protiv tih vakcina, a s obzirom kakve mjere prisile su za primanje iste, za zamisliti se. Neko je postavljao popis institucija koje ne traže obaveznu vakcinaciju, a to su, čini mi se, Bijela kuća, Pfizer fabrika i šta još ne. Čudno.
Challenger_ wrote: ↑23/08/2021 13:52
Ako na našem tržištu može biti jedna, a na švicarskom i njemačkom tržištu sasvim druga Milka čokolada, ne bi me iznenadilo da za Izrael ide jedna, za USA druga a za svijet treća vrsta vakcina.
Izraelci dobili onu koja ne radi znaci, jer se njih uzima kao dokaz da su fakcine hoax. Zanimljivo, obzirom da kontrolisu sve, odlucili su prvo sami sebi stati u kraj.
Ne pratiš fabulu. Neko je postavio video u kome kvalifikovan čovjek iznosi alarmantnu tvrdnju. Ne znam da li je tvrdnja tačna ili lažna jer za sada nadležni organi ovo (i slično) ignorišu i svojim nereagovanjem samo naglašavaju kontroverzu.
Dakle, niti sam postavio onaj klip, niti znam da li u onim tvrdnjama ima (i zrno) istine, ali AKO IMA ne bi me čudilo da se kvalitet zaštite gradira po prešutnom značaju više i manje bitnih populacija, kao u banalnom primjeru distribucije poznatih prehrambenih brendova.
Moja replika je hipotetičke prirode na hipotetičnu tvrdnju. Da tako kažem, razmišljanje na glas u skladu sa nekim opskurnim društvenim gradacijama.
Svega toga ne bi bilo nigdje da se na ovakve i slične tvrdnje reagujje javnom sudskom raspravom i sudskim epilogom tamo gdje se ovo i dešava, po principu teritorijalne nadležnosti.
U nedostatku istog, kontroverza će se gomilati, pa makar bila sasvim neutemljena.
avetinja wrote: ↑23/08/2021 17:40
Ovo nije ništa nemoguće, ako ćemo već raspravljati. Nije jedini koji je protiv tih vakcina, a s obzirom kakve mjere prisile su za primanje iste, za zamisliti se. Neko je postavljao popis institucija koje ne traže obaveznu vakcinaciju, a to su, čini mi se, Bijela kuća, Pfizer fabrika i šta još ne. Čudno.
Niko nije ni mogao tražiti obaveznu vakcinaciju po zakonu jer vakcina nije imala full fda approval. Sada ima.
Znaci ne dajes ni 1% sanse da je covjek za nesto u pravu?
A ako je i to 1% istina najebali smo...
Ovaj lik sto je ovo nabrojao? Ne, apsolutno. Ima drugih razmisljanja i normalno da se zapitas, sve u zivotu nosi neki rizik, ja donosim odluke na osnovu dostupnih informacija, cak i ako su s drugacije odluke, licne su, razlicito cemo zakljuciti, sve okay, ali ova budala je u rangu ljudi gustera…
Ne pratiš fabulu. Neko je postavio video u kome kvalifikovan čovjek iznosi alarmantnu tvrdnju. Ne znam da li je tvrdnja tačna ili lažna jer za sada nadležni organi ovo (i slično) ignorišu i svojim nereagovanjem samo naglašavaju kontroverzu.
Dakle, niti sam postavio onaj klip, niti znam da li u onim tvrdnjama ima (i zrno) istine, ali AKO IMA ne bi me čudilo da se kvalitet zaštite gradira po prešutnom značaju više i manje bitnih populacija, kao u banalnom primjeru distribucije poznatih prehrambenih brendova.
Moj komentar apsolutno nema veze sa onim sto je on rekao nego sto si ti napisao, da postoje verzije proizvoda koje se plasiraju na razlicita trzista (sto jeste tacno za neke proizvode), ali tom logikom ispada da su bas Izraelci dobili losiji verziju Pfizera jer je kod njih najvise slucajeva zaraze medju vakcinisanim.
Usput, garantujem da do danas za ovog lika na forumu niko nije ni cuo (osim salika, on je sa svima njima na ti), nego su na prvu povjerovali i da je profesor i da je napisao sve te knjige i sve uzeli zdravo za gotovo.
Problem je što mi uz svu tehnologiju već živimo nadrirealnost, pa tako priče o čipovima ili čemu već nisu strane. Onaj iz Amazona voza bogataše oko svemira, roboti služe goste u kafani, robot provjerava tvoju temperaturu, robot ti usisava kuću, drže se predavanja i koncerti putem holograma itd. Nauka je otišla korak naprijed od onoga što običan čovjek može zamisliti.
Samo dva podatka. Gledao sam emisiju gdje je u Palermu, 2019. godine promovisan nano čip namijenjen ljudima. Taj nano čip se ubacuje u ljudsko tijelo pomoću specijalnog aparata. Dalje nano čip ide do mozga. Navodni cilj je povezivanje mozga sa internetom, lakše dobijanje informacija, lakši prijenos informacija između ljudi, unaprijeđenje u liječenju i na kraju cilj je da telekineza postane stvarnost. Nije rekao youtuber, nego je bila emisija na History kanalu o tome naučnom skupu. Druga informacija je da najmanji čip bez problema prođe kroz promjer igle za vakcinaciju. Kako da onda ne nastanu zavjere? Realno, ima materijal za to i to su zamršene teme ako se krene o njima razmišljati.
Evo sada nama Bil Gejc govori kada će prestati pandemija, da li će biti nova, spomenuo je opasnost od klimatskih promjena, pa poslije sve kao na dugme skočilo. Valjda bi to neki ugledni doktor trebao da kaže. Problem je što je nauka previše napredovala, što informacije dobijamo od ljudi koji nisu stručni za to i ono glavno što velike zemlje teže ka dominaciji i ne mare za raju sirotinju i vremenom su ljudi izgubili osjećaj jedni za druge (čitaj ljudskost). Evo, šta rade Kinezi od Ujgura, šta su Rusi radili za vrijeme komunizma, šta USA radi muslimanskim zemljama. Opravdano stekneš utisak da je čovjek samo broj, pa ako radiš kod privatnika i on te tako posmatra.
Ne zastupam nikakvu teoriju, ali samo kažem ako krenemo tim putevima razmišljati možemo se dobro zamisliti
avetinja wrote: ↑23/08/2021 14:30Ako budeš kasnije u prilici, malo istraži je li to stvarno rekao. Baš me interesuje kako bi u nekoj stranoj državi gledatelji reagovali na ovakav video.
Da sumiramo. 5.5% hospitaliziranih je vakcinisano, od 38 ljudi na respiratorima, dvoje je vakcinisano, pacijenti su u prosjeku 13 godina mladji od onih u prvom valu (30% ih je 19-39 godina), itd itd…