Vakcine - iskustva
Moderator: O'zone
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3251 Re: Vakcine - iskustva
Veca je vjerovatnoca da cete poginut u saobracaju nego imati teze nus pojave ili umrijet od vakcine. Ako vas nije strah voziti se nece vas biti strah ni bocnuti se
.
- -Chesterfield-
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3253 Re: Vakcine - iskustva
ili blagu...ja sam rekao nikakve
- -Chesterfield-
#3254 Re: Vakcine - iskustva
- rovac13
#3255 Re: Vakcine - iskustva
Kod mene kolega kaze da od kako je primio fajzera......da je izgubio volju za penjanjem........i na svoju i na tudju 
-
mirza_15
#3256 Re: Vakcine - iskustva
Kažu da je sada situacija takva da ćemo se svi, ili skoro svi, susresti sa virusom. Nešto slično kao i gripa. Vjerovatno su je svi bolovali barem jednom u životu.medo-medo wrote: ↑27/08/2021 22:48jeste.
Ali je paradox da što si mlađi vakcina je opasnija, isto tako što si mlađi covid je manje opasan.
tu imaju dvije krivulje koje se negdje sjeku. (takoreći sweet spot).
Ja da imam 18 godina, nikad se ne bi vakcinisao. Ako ću umrijet od kovida i biti od onih 0,0001% neka budem.
Jer možda nikad i ne dobiješ covid. A možda vakcina ima dugoročne neželjene efekte za koje još ne znamo.
Ima u toj jednačini mnogo parametara.
-
mirza_15
#3257 Re: Vakcine - iskustva
Meni to djeluje malo previše. Kod nas je registrovano preko 200k slučajeva. Ako 80% nema nikakve simptome onda nisu u tih više od 200k. Ispade da je više od milion ljudi u BiH već prebolovalo Covid što sigurno nije tačno.-Chesterfield- wrote: ↑27/08/2021 22:47A mrsko mi tražiti ta istraživanja.
Na više stranica sam pročitao da 80% nema nikakvih simptoma.
- -Chesterfield-
#3258 Re: Vakcine - iskustva
Ovo je za Ze - Do kanton.mirza_15 wrote: ↑27/08/2021 23:39Meni to djeluje malo previše. Kod nas je registrovano preko 200k slučajeva. Ako 80% nema nikakve simptome onda nisu u tih više od 200k. Ispade da je više od milion ljudi u BiH već prebolovalo Covid što sigurno nije tačno.-Chesterfield- wrote: ↑27/08/2021 22:47
A mrsko mi tražiti ta istraživanja.
Plus ljudi koji se nisu željeli testirati. Ja sam imao u aprilu, a nisam se testirao, jer su bili blaži simptomi. Nešto slično kao što ovi imaju poslije vakcinacije.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/zenicko ... /210730029
S obzirom da su serološka istraživanja pokazala kako je oko 150.000 građana tog kantona imalo imunitet, računa se da će već i s tim količinama, ZDK postići oko 60 posto kolektivnog imuniteta.
- Ateista
#3259 Re: Vakcine - iskustva
medo-medo wrote: ↑27/08/2021 22:45 Nekidan gledam YT, priča ozbiljni doktor iz UK , da po novim saznanjima, oni sto su imali covid, dovoljna je jedna vakcina da nabijes antitijela.
Druga nista ne radi po pitanju antitijela.
Samo te rasturi.
I istina je, ja mjerio 20 dana poslije prve. i 20 dana poslije druge.. isto... nema razlike
To je i neko moje razmisljanje, s tim sto ne znam imaju li zvanicni podaci da je vakcina opasnija za mladje? Cak i da je isto, logicno je da sto je neko mladji i zdraviji da ce manje vidjeti potrebu za vakcinom.medo-medo wrote: ↑27/08/2021 22:48jeste.
Ali je paradox da što si mlađi vakcina je opasnija, isto tako što si mlađi covid je manje opasan.
Ja da imam 18 godina, nikad se ne bi vakcinisao. Ako ću umrijet od kovida i biti od onih 0,0001% neka budem.
Jer možda nikad i ne dobiješ covid. A možda vakcina ima dugoročne neželjene efekte za koje još ne znamo.
Ja nisam bas toliko mlad ali sam ispod 40 jos uvijek, da nisam prebolovao vjerovatno bih bio u dilemi da li mi je bolje primiti vakcinu ili ne, posto sam prije vakcina prebolovao sa skroz blagim simptomima, ne vidim razlog zasto bih jos pored antitijela mogao nekad iduci put gore proci, tako da se iz zdravstvenih razloga ne bih vakcinisao, a primio sam vakcinu iskljucivo zbog putovanja u EU, treba mi zbog posla.
Zbog nuspojava ne smijem primiti drugu, ne daju mi qr kod jer kao nisam zavrsio vakcinaciju tako da nista nisam uradio, samo sam sebi bezveze narusio zdravlje a i dalje ne mogu normalno u EU vec moram testove raditi svaki put.
- -Chesterfield-
#3260 Re: Vakcine - iskustva
Ima ovdje ljudi koji bi ti možda mogli srediti da ko fol primiš i tu drugu, i da dobiješ QR kod.Ateista wrote: ↑28/08/2021 08:34medo-medo wrote: ↑27/08/2021 22:45 Nekidan gledam YT, priča ozbiljni doktor iz UK , da po novim saznanjima, oni sto su imali covid, dovoljna je jedna vakcina da nabijes antitijela.
Druga nista ne radi po pitanju antitijela.
Samo te rasturi.
I istina je, ja mjerio 20 dana poslije prve. i 20 dana poslije druge.. isto... nema razlikeTo je i neko moje razmisljanje, s tim sto ne znam imaju li zvanicni podaci da je vakcina opasnija za mladje? Cak i da je isto, logicno je da sto je neko mladji i zdraviji da ce manje vidjeti potrebu za vakcinom.medo-medo wrote: ↑27/08/2021 22:48
jeste.
Ja nisam bas toliko mlad ali sam ispod 40 jos uvijek, da nisam prebolovao vjerovatno bih bio u dilemi da li mi je bolje primiti vakcinu ili ne, posto sam prije vakcina prebolovao sa skroz blagim simptomima, ne vidim razlog zasto bih jos pored antitijela mogao nekad iduci put gore proci, tako da se iz zdravstvenih razloga ne bih vakcinisao, a primio sam vakcinu iskljucivo zbog putovanja u EU, treba mi zbog posla.
Zbog nuspojava ne smijem primiti drugu, ne daju mi qr kod jer kao nisam zavrsio vakcinaciju tako da nista nisam uradio, samo sam sebi bezveze narusio zdravlje a i dalje ne mogu normalno u EU vec moram testove raditi svaki put.
Neko je nešto natuknuo, mislim da je onaj Iranac, zaboravio sam mu nick.
Mada sam ja protiv mita, korupcije i ostalih mutnih radnji.
Ali, možda bih u tvom slučaju zatvorio oči, bez obzira na to što si ateista.
- Ateista
#3261 Re: Vakcine - iskustva
Da, to mi jeste jedna od opcija, razmisljao sam o tome. Inace nisam za takve stvari, ali kad se nema deuge opcije sto da ne.-Chesterfield- wrote: ↑28/08/2021 09:23Ima ovdje ljudi koji bi ti možda mogli srediti da ko fol primiš i tu drugu, i da dobiješ QR kod.Ateista wrote: ↑28/08/2021 08:34
To je i neko moje razmisljanje, s tim sto ne znam imaju li zvanicni podaci da je vakcina opasnija za mladje? Cak i da je isto, logicno je da sto je neko mladji i zdraviji da ce manje vidjeti potrebu za vakcinom.
Neko je nešto natuknuo, mislim da je onaj Iranac, zaboravio sam mu nick.
Mada sam ja protiv mita, korupcije i ostalih mutnih radnji.
Ali, možda bih u tvom slučaju zatvorio oči, bez obzira na to što si ateista.![]()
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#3262 Re: Vakcine - iskustva
Prebolovao koronu u aprilu, prošle sedmice radio test na antitijela, rezultat =40. Jutros se bocnuo sinofarmom
-
Naslovnica
-
Karikaturist
#3264 Re: Vakcine - iskustva
I sta ta 40ka kaze..dobra kolicina ili ne?
-
macchiato
#3265 Re: Vakcine - iskustva
Kako kotira taj Sinofarm sa efikasnošću, pogotovo protiv novih sojeva?
Da li se ići bocnuti ili eventualno čekati Fajzer nekad kasnije?
Da li se ići bocnuti ili eventualno čekati Fajzer nekad kasnije?
-
Forumerrer
#3266 Re: Vakcine - iskustva
Dosao opet da trolla, znaci zaobilaziti teme...
-
Sydnor
#3267 Re: Vakcine - iskustva
Primio sam Sinopharm u srijedu. 30 godina.
Sat nakon primanja dobijem glavobolju ali ono kao da nisam spavao čitavu noć, ko da sam izašao iz teške noćne.
Oborilo me, spavo od 14h do 19h, a brat bratu nisam zadnjih 5 godina spavao preko dana.
Kad sam ustao normala sve. Nije ne mi ruka bolila gdje sam primio.
Kasnije čitam, još ljudi je imalo ovu epizodu sa spavanjem.
Sat nakon primanja dobijem glavobolju ali ono kao da nisam spavao čitavu noć, ko da sam izašao iz teške noćne.
Oborilo me, spavo od 14h do 19h, a brat bratu nisam zadnjih 5 godina spavao preko dana.
Kad sam ustao normala sve. Nije ne mi ruka bolila gdje sam primio.
Kasnije čitam, još ljudi je imalo ovu epizodu sa spavanjem.
-
robijash
#3268 Re: Vakcine - iskustva
A za kaj se vakcinisete ako nijedna vakcina ne djeluje protiv Delta soja ?
-
Android Knego
#3269 Re: Vakcine - iskustva
Da, baš i nema logike...mirza_15 wrote: ↑27/08/2021 23:39Meni to djeluje malo previše. Kod nas je registrovano preko 200k slučajeva. Ako 80% nema nikakve simptome onda nisu u tih više od 200k. Ispade da je više od milion ljudi u BiH već prebolovalo Covid što sigurno nije tačno.-Chesterfield- wrote: ↑27/08/2021 22:47
A mrsko mi tražiti ta istraživanja.
-
kritikos
#3270 Re: Vakcine - iskustva
Odgovore koje sam dobio u svome okruzenju su sljedeci:
- da mogu putovati
- da vise ne razmisljam o ovom, izludilo me
- sad se osjecam sigurno
- ma samo pfizer, najbolji je (valjda jer je sad to u modi)
- treba slusati struku
- da zastitim sebe i druge
- zasto si se ti vakcinisao protiv djecijih bolesti?
- ko te pita, moras
- pa svi se vakcinisu, sto bih bio izuzetak
- od prijateljice drug i od njegovog oca oba brata umrla
To su okvirno odgovori. I vecina ce ih nastaviti da se boca i trecom i cetvrtom i petom i n-tom dozom bez nekog razloga.
A znam ih jedno 30tak koji su na iglama bili 7 dana od prve doze zbog straha od komplikacija pa cak i tezih posljedica. U podsvijesti znaju da donesena odluka donosi velike rizike.
A vezano za vakcine i iskustva, posto je rijec o hitnom odobrenju i eksperimentalnoj imunizaciji kao i novoj prvi put masovnoj primjeni novih tipova vakcina, ova tema treba da bude full aktivna min. narednih 5 godina, jer od vakcine imamo kratkorocne, srednjerocne i dugorocne posljedice. Trenutno u ovoj godini svi koji su pisali o primitku i iskustvima, prolaze fazu perioda kratkorocnih posljedica. Srednjerocna faza pocinje i tek dolazi, i bice interesantno pratiti daljni tok informisanja nuspojava. Zelim svima puno zdravlja i da ovo sve ostane na fizioloskoj splacini bez posljedica po ljudski organizam.
-
Android Knego
- tovarish
- Ajs_Nigrutin
- Plavo-bijeli
#3274 Re: Vakcine - iskustva
Treba pratiti i one što nisu dobili vakcinu, a poslije se zarazili covidom njihove "srednjoročne" i "dugoročne" posljedice, pa ih usporediti sa onim koji su dobili vakcinu.. PA usporediti, pa pokazati kako su ovi što se igraju online doktora u teskim zabludama i da ne trebaju pametovati oko stvari oko kojh veze nemaju.kritikos wrote: ↑29/08/2021 14:54
A vezano za vakcine i iskustva, posto je rijec o hitnom odobrenju i eksperimentalnoj imunizaciji kao i novoj prvi put masovnoj primjeni novih tipova vakcina, ova tema treba da bude full aktivna min. narednih 5 godina, jer od vakcine imamo kratkorocne, srednjerocne i dugorocne posljedice. Trenutno u ovoj godini svi koji su pisali o primitku i iskustvima, prolaze fazu perioda kratkorocnih posljedica. Srednjerocna faza pocinje i tek dolazi, i bice interesantno pratiti daljni tok informisanja nuspojava. Zelim svima puno zdravlja i da ovo sve ostane na fizioloskoj splacini bez posljedica po ljudski organizam.
- Plavo-bijeli
#3275 Re: Vakcine - iskustva
pa gdje taj 'vlastiti imunitet' u prethodnih 20 jakih pandemija koje su opustošile u više navrata čitav svijet, a još se tad ljudi zdravije hranili, više hodali i imali aktivniji život, više bili na suncu.
Vjerovatno su i tad imali ljude koji su pametovali da se treba samo prepoustiti Bogu, pa šta bude bude... i onda pola Evrope pomre.