Afganistan
- emigrazione
#3251 Re: Afganistan
Ako su meta bili vojnici onda je ovo OK, kakav terorizam i ostale gluposti
-
Milenkov buraz
#3252 Re: Afganistan
Pa šta se čidite više toliko, oslobodili im onog nekog iz zatvora u Pakistanu uz blagoslov Trumpa, sklopio Trump sporazum o povlačenju i to sa rokom do septembra mislim, naravno da će ih štiti, naravno da će sarađivati, naravno da će ih pomagati što javno što tajno. Čemu više čuđenje?Challenger_ wrote: ↑27/08/2021 00:29 Vjerovali ili ne:
Ako im nakon ovog, a po okončanju evakuacije, ne odblokiraju sredstva, fakat su dno-dna.US Gen. McKenzie (komandant Središnjeg zapovjedništva-CENTCOM):“The attacks will continue. That includes reaching out to the Taliban who are actually providing the outer security cordon around the airfield - to make sure they know what we expect them to do is to protect us."
-
Milenkov buraz
#3253 Re: Afganistan
A evo vam nove krize i sukoba...jebo majku samo rovare i prave ratove, onda se pitaju šta se dešava kada stvari izmaknu kontroli.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kakv ... /210826098Kakva je uloga Izraela i SAD-a u prekidu diplomatskih odnosa Maroka i Alžira?
- Point.
#3254 Re: Afganistan
Čitaj sa razumljevanjem. Ne govorim ko barata bolje sa kalašom, nego da su mentalno tu negdje zaostali.
-
Milenkov buraz
#3255 Re: Afganistan
Naravno, na istoj su talasnoj dužini samo ideološki na različitim pozicijama, to je odavno jasno.
-
detroit-mercy
#3256 Re: Afganistan
ovo ti je vise izmedju Alzira i Maroka, jer Maroko vec odavno smatra da je Zapadna Sahara historijski njihova teritorija kao i Kanarska OstravaMilenkov buraz wrote: ↑27/08/2021 10:04 A evo vam nove krize i sukoba...jebo majku samo rovare i prave ratove, onda se pitaju šta se dešava kada stvari izmaknu kontroli.![]()
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kakv ... /210826098Kakva je uloga Izraela i SAD-a u prekidu diplomatskih odnosa Maroka i Alžira?
- alijagoro
#3257 Re: Afganistan
Amerikanci odu u Afganistan da se bore protiv ekstremnih Talibana,na kraju izgube i pritom se pojave jos ekstremniji od Talibana,legendarno 
-
loader
#3258 Re: Afganistan
Da. Neshvatljivo mi da u svojim brutalnim smrtonosnim napadima pretezno stradaju civili koji su se u datom trenutku nasli na pogresnom mjestu. I to civili koji su mahom na 'njihovoj talasnoj duzini". Po meni, bolesno.
- Haris.ba
- jeza u ledja
#3260 Re: Afganistan
Jbg ti ko da si se juce probudio. Naravno da je bolesno, al tako je vec dugo godina.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#3261 Re: Afganistan
Kakvo čuđenje, nema nikakvog čuđenja. Samo me dobro može iznenaditi.
______
Inače, jučerašnji tragični događaj je odgodio susret Bidena i Naftali Benetta, izraelskog premijera:

Da li jučerašnji napad ima bilo kakve veze sa namjerom Benetta ili je puka koincidencija je špekulativne prirode, ali od toga je mnogo značajniji odgovor na pitanje da li će Biden popustiti pred njihovim zahtjevima i tako pokazati potpunu nemoć pred Izraelom i zašto ne reći, notornim aškenaskim šovinistima.Naime, Bennett dolazi s idejom da će pokušati Bidena odgovoriti od obnove nuklearnog sporazuma s Iranom. Isto je pokušavao i bivši dugogodišnji premijer Benjamin Netanyahu, a Bennett je (ako je to moguće!) po svemu sudeći još i žešće nastrojen protiv Irana od svog prethodnika.
Odgovor na ovo pitanje će mnogo toga reći.
- muhafuca
#3262 Re: Afganistan
ma mislim da to oko nuklearnog dogovora vise nije ni bitno jer Iran se okrece AzijiChallenger_ wrote: ↑27/08/2021 17:47Kakvo čuđenje, nema nikakvog čuđenja. Samo me dobro može iznenaditi.
______
Inače, jučerašnji tragični događaj je odgodio susret Bidena i Naftali Benetta, izraelskog premijera:
Da li jučerašnji napad ima bilo kakve veze sa namjerom Benetta ili je puka koincidencija je špekulativne prirode, ali od toga je mnogo značajniji odgovor na pitanje da li će Biden popustiti pred njihovim zahtjevima i tako pokazati potpunu nemoć pred Izraelom i zašto ne reći, notornim aškenaskim šovinistima.Naime, Bennett dolazi s idejom da će pokušati Bidena odgovoriti od obnove nuklearnog sporazuma s Iranom. Isto je pokušavao i bivši dugogodišnji premijer Benjamin Netanyahu, a Bennett je (ako je to moguće!) po svemu sudeći još i žešće nastrojen protiv Irana od svog prethodnika.
Odgovor na ovo pitanje će mnogo toga reći.
i tu je sad miran Afganistan bitan kao kopnena poveznica sa Kinom.
Amerika je nepouzdana Evropljani jos uvjek skacu kako Amerika kaze.
Iran skontao da se pametnije okrenuti Aziji i tu neke odnose graditi.
- Challenger_
#3263 Re: Afganistan
To je tako u sferi ekonomsko-političke saradnje, ali, iz mirovne perspektive nije isto imati Sporazum, ili ga zbog izostanka istog nemati i biti latentna meta zbog navodnog ili stvarnog posjedovanja nuklearnog oružja.muhafuca wrote: ↑27/08/2021 18:14ma mislim da to oko nuklearnog dogovora vise nije ni bitno jer Iran se okrece Aziji
Jedan dio američkih elita želi da stvar finišira Sporazumom, a drugi, fanatičniji, opasniji i neodgovorniji ne želi da do njega dođe i njihove pozicije su identične poziciji aškenskih šovinista i manijaka kojima i napad nuklearnim oružjem nije stran.
- muhafuca
#3264 Re: Afganistan
mislim vise u smislu da Iran po tom pitanju Iran ima stavChallenger_ wrote: ↑27/08/2021 18:21To je tako u sferi ekonomsko-političke saradnje, ali, iz mirovne perspektive nije isto imati Sporazum, ili ga zbog izostanka istog nemati i biti latentna meta zbog navodnog ili stvarnog posjedovanja nuklearnog oružja.muhafuca wrote: ↑27/08/2021 18:14ma mislim da to oko nuklearnog dogovora vise nije ni bitno jer Iran se okrece Aziji
Jedan dio američkih elita želi da stvar finišira Sporazumom, a drugi, fanatičniji, opasniji i neodgovorniji ne želi da do njega dođe i njihove pozicije su identične poziciji aškenskih manijaka kojima i napad nuklearnim oružjem nije stran.
"nema vise pregovaranja, dogovor postoji, vi (amerika) ste izasli iz njega, kad se vi vratite u dogovor, mi cemo ga nastaviti gdje stalo"
a jasno im je da od ekonomske saradnje sa Amerikom a time i evropom nema nista dok god Amerika ima stav da se jos nesto treba pricati i dogovarati pa da se pravi novi Nuklearni Sporazum i te gluposti.
U tom ekonomskom smislu su i bitno je Irancima sad da je Afganistan miran i da se mogu ukljucivati u Azijske ekonomske tokove, jer od evropskih za sad kako stvari stoje nema nista
- Challenger_
#3265 Re: Afganistan
Jasno je to sve... Ovi novi Talibani će probati da objedine i stabilizuju prilike u zemlji, a u tome će imati materijalnu i drugu podršku Kine, Rusije i Irana. Zapadni luzeri i cionisti će iz pozadine drmati kavez i plaćati Langley-Mossad "mudžahide".
Međutim, ne pišem o tome.
Pišem o tome da će usljed eventualnog izostanka Sporazuma, Iran biti latentna meta aškenaskih šovinista i njihovih britansko-američkih kmetova. Solidan sporazum ih štiti od toga, zato Benett i Benetti pritišću.
Međutim, ne pišem o tome.
Pišem o tome da će usljed eventualnog izostanka Sporazuma, Iran biti latentna meta aškenaskih šovinista i njihovih britansko-američkih kmetova. Solidan sporazum ih štiti od toga, zato Benett i Benetti pritišću.
- Hajvan
#3266 Re: Afganistan
hahahaha a, kakav bias.
- alijagoro
#3267 Re: Afganistan
Sjecam se jedne reportaze na Cnn-u o robotima za eksploziv koji skupljaju prasinu i vatrogascima koji koriste zastarjelu opremu,bitno je da se obrcu pare.
- General War
#3268 Re: Afganistan
nije bas cesto, da vojska se buni
- Challenger_
#3270 Re: Afganistan
Još zanimljiviji su komentari. Apsolutna podrška pukovniku.
________
Jučerašnji epilog...
Broj mrtvih u terorističkom napadu u Kabulu i dalje raste: Ubijeno je preko 170 osoba, strahuje se od novih napada
- Tony Soprano
#3271 Re: Afganistan
Ovaj ministar isti onaj Turcin, sto ga je Hu Iz Ju zajmio ispred BBI.AleksoMKD wrote: ↑26/08/2021 11:38 https://www.independent.co.uk/asia/sout ... 08469.html
Former Afghanistan minister with Oxford engineering degree spotted delivering pizza in Germany
Former Afghan minister Syed Ahmad Shah Saadat has been spotted delivering pizza in Germany
-
sarajevoxxxx
#3272 Re: Afganistan
Pa sirijski režim je godinama svjesno ubijao svoje građane. To je notorna zatucanost, pohlepa za vlašću i novcem. Ovaj napad u Kabulu mislim da je poruka Talibanima jedne države koja ne trpi poraze i želi po svaku cijenu da dođe do svojih ciljeva, pritom ne mislim na Ameriku.
Ovoliki broj poginulih govori da se radilo o ozbiljnom oružju. Do aerodroma ne možeš lahko doći i sve to izvesti bez da iko bude uhvaćen ili osumnjičen, teško ili nemoguće osim ako imaš ogromnu obavještajnu pomoć sa strane i posebno oružje za to.
- Challenger_
#3273 Re: Afganistan
Na koga misliš? Tursku??sarajevoxxxx wrote: ↑27/08/2021 20:42Ovaj napad u Kabulu mislim da je poruka Talibanima jedne države koja ne trpi poraze i želi po svaku cijenu da dođe do svojih ciljeva, pritom ne mislim na Ameriku.
-
sarajevoxxxx
#3274 Re: Afganistan
Nije važno, generalno u Siriji se pokazalo da tu ničije maslo nije za ramazana, mislim na te muslimanske zemlje.Challenger_ wrote: ↑27/08/2021 20:44Na koga misliš? Tursku??sarajevoxxxx wrote: ↑27/08/2021 20:42Ovaj napad u Kabulu mislim da je poruka Talibanima jedne države koja ne trpi poraze i želi po svaku cijenu da dođe do svojih ciljeva, pritom ne mislim na Ameriku.
Onaj u po dana sjecka novinara na komade, drugi barel bombama ubija žene i djecu, treći snajperom ubija civile koji pokušaju proći ilegalno granicu.
Zli ljudi vode te obavještajne službe, svi sebi dozvoljavaju sve živo, nema tu nikakvih moralnih principa i humanosti.
- General War
#3275 Re: Afganistan
Ulazak ili izlazak iz avganistana je politicko pitanje, a vojska je profesionalna i to nebi smjelo komentirati ma koliko politicari zasrali posebno u ovom debaklu...imaju izbore, impicment...kongresmene da se zale kao privatna lica, ali ne pod uniformom. Iako ga razumijem, mislim da je njegova karijera zavrsena.Challenger_ wrote: ↑27/08/2021 20:16Još zanimljiviji su komentari. Apsolutna podrška pukovniku.
________
Jučerašnji epilog...
Broj mrtvih u terorističkom napadu u Kabulu i dalje raste: Ubijeno je preko 170 osoba, strahuje se od novih napada
Nije ni jeljcin opozvan za mega katastrofalan poraz u ceceniji dje je hiljade rusa zijanilo, nego je rucno izabrao Putina za nasljednika.