Terorizam Forte i kriznog staba

Moderator: O'zone

Locked
nosara

#1476 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by nosara »

A_A_AKCIJA wrote: 27/08/2021 01:10
MUNAFIK wrote: 27/08/2021 00:49

Zaista ne znam sta je bruka u tome sto izazivam sumnju u dobronamjenost profitno orijentisane farmaceutske industrije.

Isto tako razumijem svaku mladu osobu koja ima dobar imunitet i kojanje prebolila koronu bez ikakvih problema što ne želi da se vakciniše. Zašto bi posebno ako imaju antitjela...
Sumnja ti nema nikakve osnove, jer je profit uvijek bio i biće u hroničnim bolesnicima. Cilj svakog biznisa je da imaš tzv heavy users, koji tvoj proizvod troše više od ostalih. Hronični bolesnici su upravo to. Vakcine sprječavaju hronične bolesnike i teške slučajeve, pa su totalno suprotne toj logici.

Razmisli malo ima li ikakve logike prodavati nešto što košta kao 6 pakovanja Orbit žvaka, ili kutija Drine, a koristi se jednom ili dva puta godišnje. Nema tu para, jarane nikakvih.

Šta bi ti prvi prodavao? Nešto što za 3 eura sprječava bolest, ili nešto što košta 5000 i liječi tu istu bolest?

Mlada osoba koja ima antitijela ne mora se vakcinisati, jer uvijek može pokazati serološki test ili dokaz o prebolovanoj bolesti.
Kolicina. U milijardama. Kad svi nametnu vakcinaciju, u desetinama milijardi doza, jer ce te se bosti par puta godisnje.

Lijek uzimaju samo bolesni.

Dakle, ove vakcine su cist profit.
spinel_

#1477 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by spinel_ »

Ma ocito konta da je on zavrsio s bocanjem :lol:

A primjer lijeka koji je jeftin je Hlorokin, ali je naprasno povucen iz proizvodnje.

Primjer je Galenika koja ga ja proizvodila:
https://rs.n1info.com/zdravlje/a604050- ... ihlorokin/

Bas slucajno :-)
tramvajtrojka

#1478 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by tramvajtrojka »

nosara wrote: 27/08/2021 08:17

Sumnja ti nema nikakve osnove, jer je profit uvijek bio i biće u hroničnim bolesnicima. Cilj svakog biznisa je da imaš tzv heavy users, koji tvoj proizvod troše više od ostalih. Hronični bolesnici su upravo to. Vakcine sprječavaju hronične bolesnike i teške slučajeve, pa su totalno suprotne toj logici.

Razmisli malo ima li ikakve logike prodavati nešto što košta kao 6 pakovanja Orbit žvaka, ili kutija Drine, a koristi se jednom ili dva puta godišnje. Nema tu para, jarane nikakvih.

Šta bi ti prvi prodavao? Nešto što za 3 eura sprječava bolest, ili nešto što košta 5000 i liječi tu istu bolest?

Mlada osoba koja ima antitijela ne mora se vakcinisati, jer uvijek može pokazati serološki test ili dokaz o prebolovanoj bolesti.
Kolicina. U milijardama. Kad svi nametnu vakcinaciju, u desetinama milijardi doza, jer ce te se bosti par puta godisnje.

jesi li se vakcinisao il te je samo strah igle pa danima pises nonsense protiv vakcina i vakcinacije
Milenkov buraz

#1479 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Milenkov buraz »

Tako je Nosara, sve nam nešto ograničavaju, nameću, moraš ovo, nemoj ono, moraš vako, nako, ne daju nam da živimo punim plućima, sve neka ograničenja u PM. I ovo sa globalnim zagrijavanjem, šta seru ba više, pustite nas da živimo, jel tako? :oops:
Last edited by Milenkov buraz on 27/08/2021 08:25, edited 1 time in total.
emmir1

#1480 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by emmir1 »

veiz wrote: 26/08/2021 14:20 Ima li kod nas sezonske gripe izgleda da je iščezla
Obična gripa kad se ne liječi može biti smrtonosna
Ljudi su umirali zato što su isključivali lijekove za liječenje ili su ih povlačili iz apoteka (po preporuci Svjetske zdrastvene organizacije)

Jaki su ovi lobisti koji promovišu vakcinaciju
Ovi naši slabi političari koji su dobili ogroman novac kako bi bili dio sistema koji zagovara vakcinaciju
Neznam da li je tačno al se priča da je Vučić umjesto vakcine dobio vitaminsku inekciju
Poslije te ,naravno medijski popraćene vakcinacije i obični ljdi se počeli vakcinisati ual u manjem broju
Onda se Vučić dosjetio da sve koji se vakcinišu nagradi sa 50 EURA (Možete li zamisliti koji je to novac i odakle Vučiću to kad je Srbija prije toga bila pred kolapsom- sam Vučić je rekao imamo novac ne pitajte odakle nam-možete naći tu izjavu)
poslije toga su Seljoberi iz BiH pohrlili u Srbiju da se vakcinišu

Teško NAŠOJ STRANCI ako joj Forto bude predsjednik(izgubit će veliki broj glasova)

Zaista nisu realni ovi mentalni sklopovi ljudi.
On čuo Vučić dobio vitamine umjesto inekcije pa svi navalili u Srbiju da se vakcinišu.

Ja sam išao u Srbiju da se vakcinišem i uopšte ne znam niti me zanima da li se Vučic vakcinisao.

Ja sam išao zbog svoje porodice, išao sam zbog sebe.
Išao sam jer tako preporučuju sve ozbiljne svjetske zdravstvene institucije.
Jer tako kaže svjetska struka nakon svih analiza i pretraga koje se rade u cijelom svijetu evo 2 godine.

Jer tako kažu svi akademici i doktori, naučnici i ozbiljni ljudi.

Nisam slušao lakrdijaše poput recimo Nestorovica koji je pozivao žene u shoping u Italiju.

Nisam slušao dokone FB analitičare koje svoje informacije prikupljaju prije podne po pijacama i nargila barovima a poslije podne to iznose po društvenim mrežama.

Ježim se od ovih koji pišu termine plandemija, bageri i slično.
Dead Man Walking

#1481 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Dead Man Walking »

Da zanemarimo sve propale industrije i firme koje su pokazale veliku ljubaznost i spremnost da propadnu da bi se Pfizer obogatio, evo samo cemo uzeti za primjer cifru koju je USA vlada podijelila u stimulus cekovima. Koliko se vakcina samo za tu cifru moglo kupiti?
Ateista

#1482 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Ateista »

A_A_AKCIJA wrote: 26/08/2021 23:45
vaučer wrote: 25/08/2021 10:27

A to je trajalo koliko? Živim u EU i proveo sam 80% vremena od početka pandemije u skoro pa potpunom lockdownu, ograničenje rekreativnog kretanja na 5km oko mjesta stanovanja, limitiran javni prevoz i otvoreni samo dućani s osnovnim potrepštinama, maske svugdje i uvijek. BIH nije prošla kroz ništa slično i opet je svaka mjera teret i dočekana na nož. Razmaženi nego šta. Ako ekonomija ne može (a ne može) trpiti isplate pomoći i slično, onda barem ljudi moraju biti oprezniji, nositi maske i izbjegavati koliko je moguće velike skupove - ali ku’ac, svi bi sve i odmah i ponašaju se kao da je sve to tuđi problem.
Nema boljeg primjera da narod uvijek ima vlast koju zaslužuje.

Stranice i stranice nelogičnog ultra egoističnog konformizma. Totalno ti se tiltuje mozak na sve vratolomije koje imaju samo jedan jedini cilj: daj meni i mojoj guzici. Jebo sve ostale.

Nećete maske, nećete lockdown, nećete distancu, nećete vakcinu, ali hoćete slobodu, hoćete podršku i pare za koronu, hoćete da djeca idu u školu, ali da vi nastavite (ne)raditi od kuće...

Takođe hoćete da se svi pravimo da korona ne postoji, da
ignorišemo mrtve, jer svakako umire samo šaka jada đuturuma. Osim ako neko vaš umre, e onda opet ide kuknjava.

A za sve navedeno ne želite mrvu odgovornosti, ali od vlasti očekujete odgovornost 100%.

Strategija, ne dam ništa, tražim sve!

Bravo genijalci.

Jebo sve na svijetu, nemoj da vam neko ukine kafu/pivu ili Arenu/Sportklub.
Hajd molim te nadji gdje je neko rekao ovo boldirano?

Jos jedan od spinova gdje svi koji su skeptici prema odredjenim stvarima svrstavate u antivaksere, teoreticare zavjera tipa cipovanje, 5G i slicno, sad jos ide prica kako ne vjerujemo u virus, hocemo da ne radimo a zabto se zalazu upravo uhljebi koji prizivaju lock down.
De malo citajte sta drugi pisu, ili mozda citate ali namjerno spinujete.
Ateista

#1483 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Ateista »

A_A_AKCIJA wrote: 26/08/2021 23:45
vaučer wrote: 25/08/2021 10:27

A to je trajalo koliko? Živim u EU i proveo sam 80% vremena od početka pandemije u skoro pa potpunom lockdownu, ograničenje rekreativnog kretanja na 5km oko mjesta stanovanja, limitiran javni prevoz i otvoreni samo dućani s osnovnim potrepštinama, maske svugdje i uvijek. BIH nije prošla kroz ništa slično i opet je svaka mjera teret i dočekana na nož. Razmaženi nego šta. Ako ekonomija ne može (a ne može) trpiti isplate pomoći i slično, onda barem ljudi moraju biti oprezniji, nositi maske i izbjegavati koliko je moguće velike skupove - ali ku’ac, svi bi sve i odmah i ponašaju se kao da je sve to tuđi problem.
Nema boljeg primjera da narod uvijek ima vlast koju zaslužuje.

Stranice i stranice nelogičnog ultra egoističnog konformizma. Totalno ti se tiltuje mozak na sve vratolomije koje imaju samo jedan jedini cilj: daj meni i mojoj guzici. Jebo sve ostale.

Nećete maske, nećete lockdown, nećete distancu, nećete vakcinu, ali hoćete slobodu, hoćete podršku i pare za koronu, hoćete da djeca idu u školu, ali da vi nastavite (ne)raditi od kuće...

Takođe hoćete da se svi pravimo da korona ne postoji, da ignorišemo mrtve, jer svakako umire samo šaka jada đuturuma. Osim ako neko vaš umre, e onda opet ide kuknjava.

A za sve navedeno ne želite mrvu odgovornosti, ali od vlasti očekujete odgovornost 100%.

Strategija, ne dam ništa, tražim sve!

Bravo genijalci.

Jebo sve na svijetu, nemoj da vam neko ukine kafu/pivu ili Arenu/Sportklub.
MUNAFIK wrote: 27/08/2021 00:49
A_A_AKCIJA wrote: 27/08/2021 00:04

AZ vakcina: 3 eura

Otprilike ko tri table paracetamola.
Ili dva litra kozije surutke.
Jeftinije od šumećeg aspirina C
Tri-četiri puta jeftinije od D vitamina malo boljeg.
Tocilizumab, doza 800 KM. Znam ljude koji su potrošili 6 doza tokom liječenja od korone.
Remdesivir isto tako košta u stotinama maraka
Favira 400...

Sve navedeno (osim sirutke :mrgreen: ) proizvodi farmaceutska industrija.

Dajte, ljudi, nemojte se brukati.

Jel sad moram korak po korak objašnjavati da jedan tretman tocilizumabom košta 133 puta više od te vakcine?

Da ne spominjem koliko se ostalih lijekova skrha na jednog težeg bolesnika na Podhrastovima, kisika, ostale medicinske opreme...

Stvarno ne znam ošta vam je da se ovako brukate i provaljujete?

Ovo više nisu ni teorije zavjere nego elementarno neznanje i neinformiranost.
Zaista ne znam sta je bruka u tome sto izazivam sumnju u dobronamjenost profitno orijentisane farmaceutske industrije.

Isto tako razumijem svaku mladu osobu koja ima dobar imunitet i kojanje prebolila koronu bez ikakvih problema što ne želi da se vakciniše. Zašto bi posebno ako imaju antitjela...
exliberal-ex wrote: 27/08/2021 03:18 Meni je smijesno svi pricaju o tim nus pojavama, haman svak drugi.....kod mene vise od 70% sranovnistva vakcinisano, ja nisam cuo da je iko od ljudi koje ja znam imao simptome kao sto vi pisete. Jedan dan slabi nakon druge i to je to....malo prenapuhavate imam osjecaj.
MUNAFIK wrote: 25/08/2021 18:25

Da i to odmah pisu eto Bill Gatesa interesuje šta radi Hamša iz Buljakovog...

Ja sam uvjeren da sad neko otkrije ljek koji 100% ljeci koronu da bi bar imao problema da ga plasira u upotrebu jer tako ovi kapitalisti funkcionisu... Dokazano 1000 puta.

Tocilizumab, doza 800 KM. Znam ljude koji su potrošili 6 doza tokom liječenja od korone.
Favira 400...

Jel sad moram korak po korak objašnjavati da jedan tretman tocilizumabom košta 133 puta više od te vakcine?

Da ne spominjem koliko se ostalih lijekova skrha na jednog težeg bolesnika na Podhrastovima, kisika, ostale medicinske opreme...

Koliko je odraslih ljudi koje planiraju vakcinisati a koliko od toga procentualno zaglavi da bi mu bio potreban takav lijek?

Vakcina koja ima najjacu propagandu je puno vise od 3 eura, daj se malo uozbilji.

Da ne bude pogresno shvaceno, nisam doktor i ne ulazim u to da li su ti lijekovi korisni ili ne, samo kazem da itekako imaju motiv.
Ateista

#1484 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Ateista »

exliberal-ex wrote: 27/08/2021 03:18 Meni je smijesno svi pricaju o tim nus pojavama, haman svak drugi.....kod mene vise od 70% sranovnistva vakcinisano, ja nisam cuo da je iko od ljudi koje ja znam imao simptome kao sto vi pisete. Jedan dan slabi nakon druge i to je to....malo prenapuhavate imam osjecaj.
Bilo bi ti smijesno da si prosao ono sto sam ja nakon vakcine...

Nije tacno da "haman svaki drugi" ima simptome, puno je vise iskustava bez nuspojava na ovim temama, i ja znam puno ljudi koji su vakcinisani i niko ih nije imao osim mene, realno su rijetkost ali mi nije jasno zasto neki imaju problem da se i o tome govori? Svako treba da bude informisan i da sam za sebe donese odluku, ne da sakrivamo nuspojave da bi se vise ljudi vakcinisalo, koliko god one rijetke bile.
nosara

#1485 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by nosara »

Svi se vakcinisite, to je gradjanska duznost. Podrzavam iskreno, dapace, hvala vam sto ste odgovorni i humani.
cvrčak_na_hedonizmu

#1486 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Milenkov buraz wrote: 27/08/2021 08:25

Tako je Nosara, sve nam nešto ograničavaju, nameću, moraš ovo, nemoj ono, moraš vako, nako, ne daju nam da živimo punim plućima, sve neka ograničenja u PM. I ovo sa globalnim zagrijavanjem, šta seru ba više, pustite nas da živimo, jel tako? :oops:
Ooooo ljudino, tu li si :D izasao iz podruma, ni ne pitam oko vakcine, vjerujem da si medju prvima otrcao u Srbiju :D

Inace, vise nije globalno zagrijavanje, to je provaljeno, sad se zovu klimatske promjene. Inace, ako te zanima tema, u sta sumnjam, provjeri East Anglia mailove i climagate 1 i 2, nako, vrlo zanimljivo, hvatali "struku" kako stimaju podatke i to bas ofirno :D

Da razjasnim, niko ne spori promjene, ono sto se spori jeste da krave prde i tako zagadjuju atmosferu. CO2 prica je zesca prevara, al dobro, to i ne cudi gledajuci sta se trenutno desava.

Ps. Ide uskoro carbon footprint dadzbina aka porez na havu 8-)
Milenkov buraz

#1487 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Milenkov buraz »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/08/2021 12:13
Milenkov buraz wrote: 27/08/2021 08:25

Ooooo ljudino, tu li si :D izasao iz podruma, ni ne pitam oko vakcine, vjerujem da si medju prvima otrcao u Srbiju :D

Inace, vise nije globalno zagrijavanje, to je provaljeno, sad se zovu klimatske promjene. Inace, ako te zanima tema, u sta sumnjam, provjeri East Anglia mailove i climagate 1 i 2, nako, vrlo zanimljivo, hvatali "struku" kako stimaju podatke i to bas ofirno :D

Da razjasnim, niko ne spori promjene, ono sto se spori jeste da krave prde i tako zagadjuju atmosferu. CO2 prica je zesca prevara, al dobro, to i ne cudi gledajuci sta se trenutno desava.

Prde metla moj cvrčak, gomila nepoveznaih gluposti si napisao. Drago mi je što misliš da sam trčao u Srbiju, to mjeriš vjerovatno po svom nekom bližnjem, mami ili tati, imaš moju svu podršku da ostaneš u zabludi. Pusa!
Thorgerson

#1488 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Thorgerson »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/08/2021 01:10

Favira 400...

Dino dragi,

To sto ti mislis da nisi pokusni kunic koji je primio vakcinu je tvoj problem. Ne znam sto pokusavas da uvjeris nekoga da i on treba da bude pokusni kunic, nema logike, al nikako.

Zar ti treba crtati da neke vakcine tipa tetanusa postoje 100+ godina i blago je receno da su provjerene, ove nisu, a ovi sto ih prave imaju dugu historiju zajeba sa lijekovima, a onda to negiraju ili se vansudski nagode, ako ne mogu da se iscupaju. Mnogo puta se desilo, a vjerujem da ce se i desavati.

Ima ljudi koji nece da budu pokusni kunici, a koji cak i zive zdravo.

Ne znam kako ti to nije jasno :?

Jod jednom da ponovim. Proizvodjac NEMA nikakvu odgovornost za eventualne povrede. Vakcine NISU prosle sve faze ispitivanja. Dugorocne posljedice se NE ZNAJU.

Jedino ko se bruka odnosno rekao bih da je neoprezan si ti i tebi slicni...puno galamite, a malo razmisljate. Na rijec, a to je ovdje u pitanju, ne vjerujem nikome. Ko vjeruje, bujrum, al bez mene :D
Jel tebi jasno da je opasnije za tvoj organizam ispusena kutija cigareta ili casica rakije, nego ova vakcina? Jel jasno to tvojoj ogranicenoj glavi?

Jel ti jasno da apaurini, leksilijumi i ostala govna koja nas narod sakom i kapom pije, da cine 10x vecu stetu nego ato postoji statisticka opasnost od neke nuspojave kod vakcine?

Shvatas li da dijete do 10 godine primi jedno 12 doza razznih vakcina?

Kazes to su provjerene, bla, bla. Pa eto imas sinofarm, baziran na umrtvljenom virusu kao nove standardne. Jesi li ikad u zivotu popricao sa strucnjakom, sa virusologom, imunologom, pa da vidis kako uopste funkcionisu virusiim i imunizacija? Popusti se kafane i kafanske price.

Pa nikad vise ljudi se nije vakcinisalo u kratkom roku. Covjece vec se vakcinisalo stotine i stotine miliona ljudi. Sta eto vi cekate?

I ok sto cekas, ali nemoj da iznosis dezinformacije. Shvatas li da mozes ubiti nekoga ovim svojim piskaranjem raznoraznih gluposti? Jel ti to jasno?
Thorgerson

#1489 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Thorgerson »

I najzalosnije je za neinformisanost, neznanje ili jednostavno tozalno odsustvo mozga.

Kaze hoce da nas kontrolisu, pa vec vas kontrolisu.

Sta to sad vlast, il neko na granici posjeduje o meni vise nego prije? Sta?

Jeste li vi igdje prije putovali pobogu? Pa bio sam na granicnim prelazima gdje su mi trazili sve, bukvalno sve. Koliko ostajem, gdje ostajem, koliko novca planiram potrositi, s kim cu se sastati, kod koga idem, itd itd itd.

Mislim ne kontam, evo volio bih da mi neko objasni argument kontrole granica sa covid pasosima. Bio bih stvarno zahvalan.
Thorgerson

#1490 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Thorgerson »

Nema to veze s tim. Ovo je stvar politike. Mene boli qrac za Fortu, ali ako mi iko ima mrzi to su SDA botovi koji koriste svaku priliku za obracun sa protivnicima. Ne birajuci sredstva.

Kazem opet, sjetite se samo kad su ovi dosli na vlast uveli zabranu odmah nargila i kafica, koliko se bagre SDA ovske diglo na proteste. Prodje 10ak dana imadosmo po 100 mrtvih usutise se.

A da nisu zatvoreni tad kafici bog zna tek onda kakav bi haos bio.

Al to razne zahiragice ne sprjecava da blebetaju gluposti. Isti taj zaghiragic se protivio tada mjerama, pa gdje bio kad je raja u mukama umirala?
cvrčak_na_hedonizmu

#1491 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Thorgerson wrote: 27/08/2021 12:46
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/08/2021 01:10

Dino dragi,

To sto ti mislis da nisi pokusni kunic koji je primio vakcinu je tvoj problem. Ne znam sto pokusavas da uvjeris nekoga da i on treba da bude pokusni kunic, nema logike, al nikako.

Zar ti treba crtati da neke vakcine tipa tetanusa postoje 100+ godina i blago je receno da su provjerene, ove nisu, a ovi sto ih prave imaju dugu historiju zajeba sa lijekovima, a onda to negiraju ili se vansudski nagode, ako ne mogu da se iscupaju. Mnogo puta se desilo, a vjerujem da ce se i desavati.

Ima ljudi koji nece da budu pokusni kunici, a koji cak i zive zdravo.

Ne znam kako ti to nije jasno :?

Jod jednom da ponovim. Proizvodjac NEMA nikakvu odgovornost za eventualne povrede. Vakcine NISU prosle sve faze ispitivanja. Dugorocne posljedice se NE ZNAJU.

Jedino ko se bruka odnosno rekao bih da je neoprezan si ti i tebi slicni...puno galamite, a malo razmisljate. Na rijec, a to je ovdje u pitanju, ne vjerujem nikome. Ko vjeruje, bujrum, al bez mene :D
Jel tebi jasno da je opasnije za tvoj organizam ispusena kutija cigareta ili casica rakije, nego ova vakcina? Jel jasno to tvojoj ogranicenoj glavi?

Jel ti jasno da apaurini, leksilijumi i ostala govna koja nas narod sakom i kapom pije, da cine 10x vecu stetu nego ato postoji statisticka opasnost od neke nuspojave kod vakcine?

Shvatas li da dijete do 10 godine primi jedno 12 doza razznih vakcina?

Kazes to su provjerene, bla, bla. Pa eto imas sinofarm, baziran na umrtvljenom virusu kao nove standardne. Jesi li ikad u zivotu popricao sa strucnjakom, sa virusologom, imunologom, pa da vidis kako uopste funkcionisu virusiim i imunizacija? Popusti se kafane i kafanske price.

Pa nikad vise ljudi se nije vakcinisalo u kratkom roku. Covjece vec se vakcinisalo stotine i stotine miliona ljudi. Sta eto vi cekate?

I ok sto cekas, ali nemoj da iznosis dezinformacije. Shvatas li da mozes ubiti nekoga ovim svojim piskaranjem raznoraznih gluposti? Jel ti to jasno?
Miran. Za pocetak, kod kuce pa se tako obracaj i ponasaj, ako smijes, ne laj preko foruma.

Sto se tice ostalih nebuloza, ponovicu, a ti me demantuj...

Proizvodjac NEMA nikakvu odgovornost za eventualne povrede. Vakcine NISU prosle sve faze ispitivanja. Dugorocne posljedice se NE ZNAJU.

Vakcine su eksperimentalne, ova mas vakcinacija je presedan u ljudskoj historiji, a kompanije koje ih prave imaju duuuuguuuu historiju zajeba, negiranja i vansudskih nagodbi. Toga si svjestan ? Da ubrizgavas nesto direktno u krvotok, nema popravog ako je zajeb, nema reseta, nema pocni iz pocetka, a odgovornost ne snosi niko, nit koga zanima ako najebes. Pardon, ipak neko snosi odgovornost, sam si kriv i niko drugi.

Al jok, djes razmisljati svojom glavom, zaboli mozak....
cvrčak_na_hedonizmu

#1492 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Milenkov buraz wrote: 27/08/2021 12:34
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/08/2021 12:13

Prde metla moj cvrčak, gomila nepoveznaih gluposti si napisao. Drago mi je što misliš da sam trčao u Srbiju, to mjeriš vjerovatno po svom nekom bližnjem, mami ili tati, imaš moju svu podršku da ostaneš u zabludi. Pusa!
Priznajem, nisko sam krenuo sa Srbijom i dobio adekvatan odgovor u vidu familije. Posteno :D

Preformulisacu tvrdnju, vjerujem da si se medju prvima vakcinisao kada je bilo dostupno :D nisam ni sumnjao, jos samo trebas onu zemunicu da utoplis, eto zime opet :D

Ostalo nije glupost, imam obicaj da proucim stvari koje me zanimaju, da ne pricam napamet :stidljiv:
Ateista

#1493 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Ateista »

Thorgerson wrote: 27/08/2021 12:54
Nema to veze s tim. Ovo je stvar politike. Mene boli qrac za Fortu, ali ako mi iko ima mrzi to su SDA botovi koji koriste svaku priliku za obracun sa protivnicima. Ne birajuci sredstva.

Kazem opet, sjetite se samo kad su ovi dosli na vlast uveli zabranu odmah nargila i kafica, koliko se bagre SDA ovske diglo na proteste. Prodje 10ak dana imadosmo po 100 mrtvih usutise se.

A da nisu zatvoreni tad kafici bog zna tek onda kakav bi haos bio.

Al to razne zahiragice ne sprjecava da blebetaju gluposti. Isti taj zaghiragic se protivio tada mjerama, pa gdje bio kad je raja u mukama umirala?
:lol: :lol: Pa dokle vise, sad cemo i politiku umijesati u ovo i nedostatku argumenata, nakon ravnozemljasa i antivaksera cemo postati i SDA-ovci...
exliberal-ex

#1494 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by exliberal-ex »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 27/08/2021 03:24
Hakiz wrote: 27/08/2021 03:03

Prije 100+ godina i te vakcine tipa tetanusa su bile neprovjerene.

Da su ih ljudi odbacili tada kao što danas odbacuju ove protiv covida, ne ne bi danas imali provjerene vakcine tipa tetanusa.

Kao što kažu Kinezi "I put od 1.000 kilometara počinje prvim korakom".
Pa ne bas, onda su bila testiranja na ljudima koji su svjesno na to pristajali i bili placeni za to, znajuci da rizikuju, ovo sto se sada desava je presedan sto se tice mas vakcinacije i vakcina koje nisu testirane do kraja, jos se, fakticki, sile ljudi da se vakcinisu. Okreni kako hoces, al tako je, kako je.
Poredis tadasnju medicinu i uslove testiranja sa sadasnjom.....?!

Da testirali su , npr kao sto su testirali u americi nad crnackim stanvonistvom pa sad imas probleme jer crnci nevjeruju da ovo nije opet neki test nad njima, kao sto su rusi i kinezi testirali koristeci vojsku kao pokusni kunic...da nespominjem sta je sve testirano na vojsci.
Dali su upoznat koliko dugo se radi na ovim vakcinama, koliko dugo su istrazivali viruse kao sto je ovaj, nacinu prenosenja itd?
Garantujem ti da neznas kao i ja ali si dao sebi pravo da komentarises i kritikujes tudji rad i proizvode.

Da te pitam koja je tvoja struka, sta ti radis ...recimo da si racunovodja, sad da ti ja dodjem i pocnem govorit kako ces unosti podatke, kako ces radit debit/credit, inter transfer, otpisivat dugove, prikazivat manjak hoces li ti reci ok imas pravo da me kritikujes ili ces reci de ba odjebi nemjesaj mi se u posao?

Ova rasprava me podjseca na rasprave o tome jel je ispravno sto se vezemo u autu , da zastiti ce nas vecinu kod sudara ali imas sanse ako se prevnes i upadnes u rijeku da ces se mozda udavit a takvih je primjera 1 u milion ( tako neki pisu kao izgovor da se nevezu)
Naslovnica

#1495 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Naslovnica »

exliberal-ex wrote: 27/08/2021 15:37

Pa ne bas, onda su bila testiranja na ljudima koji su svjesno na to pristajali i bili placeni za to, znajuci da rizikuju, ovo sto se sada desava je presedan sto se tice mas vakcinacije i vakcina koje nisu testirane do kraja, jos se, fakticki, sile ljudi da se vakcinisu. Okreni kako hoces, al tako je, kako je.

Da testirali su , npr kao sto su testirali u americi nad crnackim stanvonistvom pa sad imas probleme jer crnci nevjeruju da ovo nije opet neki test nad njima, kao sto su rusi i kinezi testirali koristeci vojsku kao pokusni kunic...da nespominjem sta je sve testirano na vojsci.
Dali su upoznat koliko dugo se radi na ovim vakcinama, koliko dugo su istrazivali viruse kao sto je ovaj, nacinu prenosenja itd?
Garantujem ti da neznas kao i ja ali si dao sebi pravo da komentarises i kritikujes tudji rad i proizvode.

Da te pitam koja je tvoja struka, sta ti radis ...recimo da si racunovodja, sad da ti ja dodjem i pocnem govorit kako ces unosti podatke, kako ces radit debit/credit, inter transfer, otpisivat dugove, prikazivat manjak hoces li ti reci ok imas pravo da me kritikujes ili ces reci de ba odjebi nemjesaj mi se u posao?

Ova rasprava me podjseca na rasprave o tome jel je ispravno sto se vezemo u autu , da zastiti ce nas vecinu kod sudara ali imas sanse ako se prevnes i upadnes u rijeku da ces se mozda udavit a takvih je primjera 1 u milion ( tako neki pisu kao izgovor da se nevezu)
Toliko su odlično istestirane da su trombocitopenija, miokarditis i perikarditis naknadno dodani na listu nuspojava.
Ali, hajde, to i nekako shvatam.
Ali da nisu znali da li vakcina spriječava transmisiju, da ne sprječava hospitalizaciju i smrt (a tvrdili su suprotno), govorili su da se vakcinišemo i to je to, niko nije spominjao treću dozu, niko nije govorio da je prirodno stečeni imunitet superiorniji u odnosu na vakcinalni (čemu smo ovih dana svjedoci), Pfizer je marketinškom kampanjom i lobiranjem uništio AZ koja je očito efikasnija vakcina, ruska i kineska nikada nije odobrena, itd, da ne nabrajam dalje.
exliberal-ex

#1496 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by exliberal-ex »

Naslovnica wrote: 27/08/2021 15:45

Toliko su odlično istestirane da su trombocitopenija, miokarditis i perikarditis naknadno dodani na listu nuspojava.
Ali da nisu znali da li vakcina spriječava transmisiju, da ne sprječava hospitalizaciju i smrt (a tvrdili su suprotno), govorili su da se vakcinišemo i to je to, niko nije spominjao treću dozu, niko nije govorio da je prirodno stečeni imunitet superiorniji u odnosu na vakcinalni (čemu smo ovih dana svjedoci), Pfizer je marketinškom kampanjom i lobiranjem uništio AZ koja je očito efikasnija vakcina, ruska i kineska nikada nije odobrena, itd, da ne nabrajam dalje.
Kako mislis unistili su AZ?
Image

https://thumbor.forbes.com/thumbor/960x ... it%3Dscale
JohnnyS

#1497 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by JohnnyS »

Jel ti to najozbiljnije pitaš? Pa vidiš po forumu, ima ljudi koji bi prije ubrizgali sebi cijanid nego AZ...
Ateista

#1498 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Ateista »

Da li ovo znaci da ti koji pretpostavljam nisi racunovodja, ne mozes vidjeti i ne smijes reagovati na ocigledne nelogicnosti i greske nekog racunovodje koji svjesno prikriva neke stvari, kao recimo ne prijavljuje sav promet i pravi sivi fond? Ako ukazes na to, moze li odgovor biti "ti nisi raconovodja i ne mozes mi nista reci"?
Naslovnica

#1499 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Naslovnica »

exliberal-ex wrote: 27/08/2021 15:53
Naslovnica wrote: 27/08/2021 15:45
Kako mislis unistili su AZ?
Image

https://thumbor.forbes.com/thumbor/960x ... it%3Dscale
Fino mislim - uništili AZ, njen puni potencijal.
Jedna sličica iz februara 2021 ne mijenja činjenicu.
exliberal-ex

#1500 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by exliberal-ex »

Pa ja fakat neznam sta covjek vise da vam postavi da pocnete vjerovat...prema zadnjim podatcima preko 5 milijardi doza je dosad upotrebljeno i opet nevalja.....opet ce balkanci (ne samo bosna) da kazu ma neznas ti....evo video sa youtube samo pozuri prije nego sto ga ukinu cenzori....🤯
Locked