Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kuglanje_ze wrote: ↑26/08/2021 16:02Ma frajer puko ko kokica, pusti ga. Ne zna šta baljezga. Ovo su ti sve šupljaci onih nehljeba što po čitav dan sjede po kafama i mjenjali bi svijet, a ne mogu sebe upristojiti.
Prvo, nisam popio kafu 10 godina, a ni do tada ih nisam previse popio. Preferiram caj. Ne sjedim po birtijama, vec se ubijam sportovima. Stavljam glavu na panj pri tvrdnji da za jedan dan sportskim aktivnostima potrosim energije kao ti za mjesec dana.
Zaposlen sam i nemam vremena na bacanje.
Prezirem mahalanje.
Ne mislim da ista mogu promijeniti.
Kako si mogao bas sve profulati
Hajde onda sjaši s politike i popusti nas sve. Ako nemaš namjeru uzeti aktivno učešće, onda nemoj ni druge savjetovati šta trebaju raditi. Nebitan si i ne zanima nas.
P. S. Isto tako nam je nebitno kako trošiš energiju jer je ne trošiš u društveno korisnom djelovanju.
Hajde evo jedna pozitivna. Posto nisam vidio da li je @Nivelacija postavljao nesto na tu temu. Na proslosedmicnoj akciji ciscenja grada prikupljeno je 3500 vreca smeca i ucestvovalo je oko 800 volontera.
Pozitivno je sto se ocistilo, pozitivno je sto se odradilo, a najpozitivnije je sto se odazvao veci broj ljudi nego sto je ocekivano. Slijedece godine se nadam da ce biti 5000 ljudi. Ovo su lijepe i pozitivne stvari koje mogu dovesti do promjene pa i toga da se za par godina ovi isti ljudi skupe na rostilju da ne moraju nista da rade jer ce svijest ako bog da, da proradi
Ja_Ja wrote: ↑26/08/2021 20:56
Hajde evo jedna pozitivna. Posto nisam vidio da li je @Nivelacija postavljao nesto na tu temu. Na proslosedmicnoj akciji ciscenja grada prikupljeno je 3500 vreca smeca i ucestvovalo je oko 800 volontera.
Pozitivno je sto se ocistilo, pozitivno je sto se odradilo, a najpozitivnije je sto se odazvao veci broj ljudi nego sto je ocekivano. Slijedece godine se nadam da ce biti 5000 ljudi. Ovo su lijepe i pozitivne stvari koje mogu dovesti do promjene pa i toga da se za par godina ovi isti ljudi skupe na rostilju da ne moraju nista da rade jer ce svijest ako bog da, da proradi
Brate evo iskreno ti kazem jer sam malo upuceniji tesko da ce se ovo vise ponavljati ukoliko se odnos gradske uprave i albe ne promjeni prema okolišu, kupljenu smeča, novim kontejnerima itd. Akcija ko akcija nikome nije problem i za mjesec dana ponovo ali ne mozes ti ginuti a da grad i albu boli čošak za sve. Naprimjer svi se sjećamo proljetne akcije ciscenja grada do dolaska Fude..neka vrati taj dogadjaj, neka se grad ukljuci, iduci put ce Safet okupiti 2000 volontera i ocistiti jos vecu povrsinu grada. Bukvalno sta god pokrenes u ovom gradu udaris u zid gradske uprave. Pa momci su odgodili Mokusinice 3x3 basket..nema vise ni nocnog cenera i trke, da ne idemo do velikih stvari kao ZEPS itd..Mislis da je to sve slucajno sto nestaje pomalo..Blokada i nesposobnost, seljakljuk i primitivizam.
Neki dan sam išao gore da Sebuja, pa sam prolazio pored onih livada i svega, ne daj Bože, pa ono je živi haos. 100tine flaša razbijenih, smeća na sve strane. Pa j3bemu majku zar ne mogu ljudi da ponesu dvije vreće za smeće i da sve u to stave a ne onako. Uništiše prelijepo mjesto za odmor.
c_g wrote: ↑27/08/2021 09:22
Neki dan sam išao gore da Sebuja, pa sam prolazio pored onih livada i svega, ne daj Bože, pa ono je živi haos. 100tine flaša razbijenih, smeća na sve strane. Pa j3bemu majku zar ne mogu ljudi da ponesu dvije vreće za smeće i da sve u to stave a ne onako. Uništiše prelijepo mjesto za odmor.
Treba svaki grad imat 100 komunalnih policajaca, drugačije ne možemo promijeniti taj seljački mentalitet. Kad kazniš mazdrpana sa 200 maraka nosit će itekako tu vreću, još će razdvajat plastiku od stakla i papira.
Ja sam popizdio a ne znam šta da uradim, prolazio sam tuda nekad na proljeće, netaknuto, milina, ljepota i sad kraj ljeta ono, smeća da ti se smuči. Nikad ono nisam vidio. J3bemu majku i seljaka.
Evo recimo gdje izaći na piće... Možda i kolač. Jela smo izgleda više puta prešli.
Kolač- trend torta Brkić jedan od najboljih kolača koji sam probao. Kolač tj. torta se zove trend za mene nešto nevjerovatno, imaš u restoranu Brkić i u slastičarni gdje je nekad bila kafančuga Trend, ne bih se postidio caru iznjet onaj kolač, tri markice je kolač. Ostali kolači su dobri, ali neuporedivi sa ovim
gentoo wrote: ↑27/08/2021 10:28
Na benzinskoj pumpi jel.. ?
Zamisli izvedes zensku na benzinsku pumpu
kuglanje_ze wrote: ↑27/08/2021 10:30
Prije 20-ak dana sam sjedio sa vlasnikom kuglane i kaže da bi mogao krenuti sa radom od septembra.
Svojevremeno najbolja pizza u gradu
Pa nije baš benzinska, ima restoran unutra, fin koncept dok ručaš gledaš tetu kako pravi kolače, neko je pito ja preporučio. Ko neće ima slastičarna preko puta zapadne strane stadiona.