Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Dead Man Walking

#47076 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dead Man Walking »

salik79 wrote: 24/08/2021 19:59
Dead Man Walking wrote: 24/08/2021 19:56

Ma jok to, samo ti prati. :thumbup:
Slazes i onda "ma jok, samo ti prati"?! Ono, ako prodje - prodje?
Da, upravo to. Ali ne moze to proci tvome budnom oku.
zubi

#47077 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Dead Man Walking wrote: 24/08/2021 19:27 Laz je da umiru od vakcina, jer je Dr Malone jos ziv i zdrav. Kuc kuc o drvo. A i gospoja mu.
:lol:
belfy

#47078 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by belfy »

Capljina74 wrote: 23/08/2021 21:19
konektovan wrote: 23/08/2021 21:14

Kox postavi link da su ameri dali puno odobrenje...a ti seruckaš na to standardno.

Otvoriš preskripciju za Rajfajzen i na mjestu za neželjene efekte - kad tamo, a onda međutim!!!

(videti Kompletne
informacije za propisivača u okviru Dozvole za hitnu upotrebu leka).

Teške alergijske reakcije prijavljene su nakon primene PfizerBioNTech COVID-19 Vaccine
tokom masovne vakcinacije, odnosno izvan kliničkih ispitivanja.
Dodatne neželjene reakcije, od kojih neke mogu da budu ozbiljne, mogu se ispoljiti tek
nakon šire upotrebe Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine.

Ovdje je problem ovo gore podebljano!

Dozvola za hitnu upotrebu, uočeno kod davanja u populaciji, izvan kliničkih ispitivanja, vidjećemo nakon šire upotrebe!

Jebali vas Ameri da vas jebali.

Ovo stoji dok bodu građane.
zato sto su bukvalno preveli ono sto pise i kod proizvodjaca iste. bas kao sto ce prepisati i ovo sto sada pise.

i ovdje pises jebali vas Ameri, onda poslije jebala vas Srbija, a i sam si svjestan da samo ponavljas staru informaciju pored nove od koje okreces glavu jer ti se ne uklapa u narativ...

da sam zloban rekao bih da isto radis i sa opisima razvoja vakcina.
banjaluka078
Moderator

#47079 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

Capljina74 wrote: 24/08/2021 17:09
Da.

31.12. prošle godine, 14.03. ove godine. Drugi put se testirao radi žene i skontao da sam pozitivan.

Ako je ovako i ako će ovako izgledati i završiti volio bih da je Korona.

Značilo bi da iako je serovar delta ipak postoji preklapanje, a i da kliničke slike ublažavaju.
Hvala na odgovoru. Mene onomad razapeše na forumu kad sam pisala o nekoliko slučajeva reinfekcije u mojoj okolini, kao nešto nemoguće.

Želim vam da to prođe brzo i nekomplikovano, šta god da je.
Capljina74

#47080 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Onda napiši da na Balkanu ne postoje države koje će zaštiti svoje građane tako što će provjeriti lijekove.
belfy

#47081 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by belfy »

Sanjarko wrote: 23/08/2021 20:51
belfy wrote: 23/08/2021 20:45

pa zar upravo puno odobrenje ne govori da vise nije za hitnu upotrebu i da su zavrsili klinicka ispitivanja nakon sire upotrebe?
A FDA ne bi lagala. Vecina losih da ne kazem zlih ljudi su s diplomama Dr, Mr, Pr, itd.
jest. puni zatvori takvih i tamo su vecina... :-)
Trappist

#47082 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

https://www.index.hr/vijesti/clanak/loc ... tid=140953
"Lockdown, ubijanje psića, naljepnice na kućama. Kako je Australija došla do ovoga?"
POTPUNO zatvaranje, policija i vojska na ulicama, bijesni i nasilni prosvjedi, strategija za borbu protiv pandemije koja je dosad bila uspješna, ali sada puca po šavovima sa sve većim rastom zaraženih i sve izraženijim ogorčenjem dijela domaće, ali i svjetske javnosti. Što se točno događa s Australijom?

Lockdown je do 2. rujna na snazi i u Victoriji, čiji je glavni grad Melbourne, kao i u glavnom gradu Canberri, a premijer teritorija glavnog grada Andrew Barr izjavio je prije deset dana da će lockdown ostati na snazi sve dok ne bude novih slučajeva zaraze u Canberri, odnosno dok svi detektirani slučajevi koronavirusa ne budu uspješno izolirani.

Na udaru lockdowna u Australiji nažalost nisu samo ljudi već i životinje, pa je tako u teško shvatljivom slučaju u okrugu Bourke u Novom Južnom Walesu lokalno vijeće naredilo da se eutanazira 15 pasa iz tamošnjeg skloništa za životinje, uključujući 10 štenaca.

Razlog? Kako se volonteri koji tamo rade prilikom njihova prijevoza ne bi zarazili i širili covid-19

Vlasti savezne države Južne Australije u ponedjeljak su najavile da će isprobati kućnu karantenu za ljude koji se vraćaju iz drugih država, s aplikacijom koja se koristi za praćenje ostaju li ljudi kod kuće. Ako testni program bude uspješan, iskoristio bi se i za dio međunarodnih putnika koji se vraćaju u zemlju kako bi se ublažio pritisak na hotelsku karantenu.

Na te kuće morat će biti postavljeni službeni znakovi s natpisom: "Ovo kućanstvo je trenutno u karanteni. Posjetitelji nisu dozvoljeni. Molimo, pokucajte i ostavite dostavu na vratima." Također, policija će provoditi redovite provjere ljudi u ovakvoj karanteni"

Gdje nam je strucnjak Geralt da kaze da uopste nije toliko strasno u australiji, da su mjere smijesne i da to treba pojacati malo :izet: :izet:
belfy

#47083 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by belfy »

nosara wrote: 24/08/2021 11:11
kox wrote: 24/08/2021 11:06
Pravilo je da kao vakcinisan imaš daleko veću šansu da ćeš preživjeti i lakše podnijeti bolest ako je fasuješ.
Za prisilu nisam ni ja.
Ne lupaj. Nema pravila. Samo vjerovatnoca, koja nije dokazana.

Mozda bude pravilo nakon cetvrte doze.
kako bolan nije dokazana. Capljina vam lijepo kaze da se ovo moze lako odrediti matematickim modelom, a ti sada ovdje ispadas gori od @Trappist -a. da li je moguce da neko toliko lose razumije brojeve:

karikiram:
broj oboljelih prije vakcinacije 1000 od toga umre 15
broj oboljelih nakon vakcinacije 3500 od toga umre 16 (ovdje ima i nevakcinisanih, ali recimo da su svi vakcinisani)

i onda zakljucak Trappista bude da vise ljudi umire, a tvoj da nema dokaza da imas vecu sansu da prezivis ako si vakcinisan!? jel se vi zahebavate ili ne koristite mozak tokom citanja?
Last edited by belfy on 24/08/2021 21:24, edited 1 time in total.
RtrnOfSalisbury

#47085 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by RtrnOfSalisbury »

sledeca dva tjedna su kljucna a ona dva posle zakljucna :idea:
spinel_

#47086 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

@Trappist Onaj jedan je tvrdio sta fali ako je 200 vojnika na grad od 5 miliona. Mnogi tu vojsku nece ni vidjeti :lol:
GandalfSivi

#47087 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Eno i onaj kreten Mirnes Ajanovic antivaxer.

Ja sam sokiran :lol: :lol: :lol:
zubi

#47088 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

GandalfSivi wrote: 24/08/2021 21:57 Eno i onaj kreten Mirnes Ajanovic antivaxer.

E cuj... A onakav intelektualac :D
spinel_

#47089 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

GandalfSivi wrote: 24/08/2021 21:57 Eno i onaj kreten Mirnes Ajanovic antivaxer.

Za pola godine ces i sve ostale koji su primili 2 doze ali ne zele dalje zvati tako. Samo polako.
Trappist

#47090 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

belfy wrote: 24/08/2021 21:23
nosara wrote: 24/08/2021 11:11

Ne lupaj. Nema pravila. Samo vjerovatnoca, koja nije dokazana.

Mozda bude pravilo nakon cetvrte doze.
kako bolan nije dokazana. Capljina vam lijepo kaze da se ovo moze lako odrediti matematickim modelom, a ti sada ovdje ispadas gori od @Trappist -a. da li je moguce da neko toliko lose razumije brojeve:

karikiram:
broj oboljelih prije vakcinacije 1000 od toga umre 15
broj oboljelih nakon vakcinacije 3500 od toga umre 16 (ovdje ima i nevakcinisanih, ali recimo da su svi vakcinisani)

i onda zakljucak Trappista bude da vise ljudi umire, a tvoj da nema dokaza da imas vecu sansu da prezivis ako si vakcinisan!? jel se vi zahebavate ili ne koristite mozak tokom citanja?
Razumijem ja brojeve ali nema logike. Potrosene milijarde na vakcine i kampanju, prijetnje onima koji nece da se vakcinisu, i onda opet imas vise umrlih ljudi nego prije vakcine.
GandalfSivi

#47091 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

spinel_ wrote: 24/08/2021 22:00

Za pola godine ces i sve ostale koji su primili 2 doze ali ne zele dalje zvati tako. Samo polako.
Mirnes je kreten i kriminalac iz drugih razloga, nema veze sa ovim, ovo je samo bonus da je on podnio tuzbu…
Sanjarko

#47092 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

belfy wrote: 24/08/2021 21:08
Sanjarko wrote: 23/08/2021 20:51

A FDA ne bi lagala. Vecina losih da ne kazem zlih ljudi su s diplomama Dr, Mr, Pr, itd.
jest. puni zatvori takvih i tamo su vecina... :-)
Mislio sam na mnoge, lapsus. Ispravio sam na prethodnim stranama. Evo:

novi-korona-virus-velika-opasnost-ili-n ... #p17532635
by Sanjarko » 24/08/2021 06:51

Nisam se neki dan dobro izrazio kad sam rekao da su vecina Dr, Mr, Pr, itd., losi da ne kazem zli, mislio sam na mnoge od njih. Globalno Mengele i Karnegi primjerice, lokalno Karadzic i Brankovic. Oni su struka bili, neki su jos jer su zivi. #budiodgovoran #slusajstruku
Ovo istina nije ili?
Sanjarko

#47093 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

Ovo FDA odobrenje citam nije odobrenje nego produzenje onog hitnog odobrenja upotrebe. Znaci neko petlja. Ili FDA ili mediji ili ovi sto pisu da su samo hitno odobrenje za upotrebu produzili. A @belfy to sto nisu po zatvorima neznaci da nisu losi da ne kazem zli.
GandalfSivi

#47094 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Sanjarko wrote: 24/08/2021 23:01 Ovo FDA odobrenje citam nije odobrenje nego produzenje onog hitnog odobrenja upotrebe. Znaci neko petlja. Ili FDA ili mediji ili ovi sto pisu da su samo hitno odobrenje za upotrebu produzili. A @belfy to sto nisu po zatvorima neznaci da nisu losi da ne kazem zli.
Gdje ti to citas svega ti? Full approval dobili.

https://www.fda.gov/news-events/press-a ... 19-vaccine
Sanjarko

#47095 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

GandalfSivi wrote: 24/08/2021 23:04
Sanjarko wrote: 24/08/2021 23:01 Ovo FDA odobrenje citam nije odobrenje nego produzenje onog hitnog odobrenja upotrebe. Znaci neko petlja. Ili FDA ili mediji ili ovi sto pisu da su samo hitno odobrenje za upotrebu produzili. A @belfy to sto nisu po zatvorima neznaci da nisu losi da ne kazem zli.
Gdje ti to citas svega ti? Full approval dobili.

https://www.fda.gov/news-events/press-a ... 19-vaccine
The vaccine also continues to be available under emergency use authorization (EUA), including for individuals 12 through 15 years of age and for the administration of a third dose in certain immunocompromised individuals.
Since Dec. 11, 2020, the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine has been available under EUA in individuals 16 years of age and older, and the authorization was expanded to include those 12 through 15 years of age on May 10, 2021. EUAs can be used by the FDA during public health emergencies to provide access to medical products that may be effective in preventing, diagnosing, or treating a disease, provided that the FDA determines that the known and potential benefits of a product, when used to prevent, diagnose, or treat the disease, outweigh the known and potential risks of the product.
The first EUA, issued Dec. 11, for the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine for individuals 16 years of age and older was based on safety and effectiveness data from a randomized, controlled, blinded ongoing clinical trial of thousands of individuals.

To support the FDA’s approval decision today, the FDA reviewed updated data from the clinical trial which supported the EUA and included a longer duration of follow-up in a larger clinical trial population.
EUA i dalje, pogotovo za mladze. Ili ja ne kontam?
GandalfSivi

#47096 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Sve sam napises i opet ne kontas. Full approval za sve iznad 16 godina, cekaju jos uvijek dodatne podatke samo za one od 12-15, a u medjuvremenu za taj mali dio populacije jos uvijek stoji EUA.
MUNAFIK

#47097 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Trappist wrote: 24/08/2021 21:09 https://www.index.hr/vijesti/clanak/loc ... tid=140953
"Lockdown, ubijanje psića, naljepnice na kućama. Kako je Australija došla do ovoga?"
POTPUNO zatvaranje, policija i vojska na ulicama, bijesni i nasilni prosvjedi, strategija za borbu protiv pandemije koja je dosad bila uspješna, ali sada puca po šavovima sa sve većim rastom zaraženih i sve izraženijim ogorčenjem dijela domaće, ali i svjetske javnosti. Što se točno događa s Australijom?

Lockdown je do 2. rujna na snazi i u Victoriji, čiji je glavni grad Melbourne, kao i u glavnom gradu Canberri, a premijer teritorija glavnog grada Andrew Barr izjavio je prije deset dana da će lockdown ostati na snazi sve dok ne bude novih slučajeva zaraze u Canberri, odnosno dok svi detektirani slučajevi koronavirusa ne budu uspješno izolirani.

Na udaru lockdowna u Australiji nažalost nisu samo ljudi već i životinje, pa je tako u teško shvatljivom slučaju u okrugu Bourke u Novom Južnom Walesu lokalno vijeće naredilo da se eutanazira 15 pasa iz tamošnjeg skloništa za životinje, uključujući 10 štenaca.

Razlog? Kako se volonteri koji tamo rade prilikom njihova prijevoza ne bi zarazili i širili covid-19

Vlasti savezne države Južne Australije u ponedjeljak su najavile da će isprobati kućnu karantenu za ljude koji se vraćaju iz drugih država, s aplikacijom koja se koristi za praćenje ostaju li ljudi kod kuće. Ako testni program bude uspješan, iskoristio bi se i za dio međunarodnih putnika koji se vraćaju u zemlju kako bi se ublažio pritisak na hotelsku karantenu.

Na te kuće morat će biti postavljeni službeni znakovi s natpisom: "Ovo kućanstvo je trenutno u karanteni. Posjetitelji nisu dozvoljeni. Molimo, pokucajte i ostavite dostavu na vratima." Također, policija će provoditi redovite provjere ljudi u ovakvoj karanteni"

Gdje nam je strucnjak Geralt da kaze da uopste nije toliko strasno u australiji, da su mjere smijesne i da to treba pojacati malo :izet: :izet:
Ovo što se dešava u Australiji je van svake pameti ovo je baš ludilo, katastrofa.

Za ove što vode Australiju Solak i Novalic su nobelovci.
Sanjarko

#47098 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sanjarko »

@GandalfSivi i ostali znate li da je FDA povlacila mnoge lijekove iz upotrebe i da je Fajzer umjesan u afere teske milijarde dolara. Ne bi oni nikako nista lose zakonski uradili. Korupcija samo postoji kod nas i Fadil i Sebija su primjerice jedni od nasih umjesani u to.

Ne bi Amerikanci i Europljani nikad i nikako bilo sta lose zakonski uradili, pogotovo bili korumpirani, a mito nikad i nikako ne bi primili.
GandalfSivi

#47099 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Australija godinu i po kasni za ostatkom svijeta. Tamo bas pobudalili…
GandalfSivi

#47100 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

Sanjarko wrote: 24/08/2021 23:19 @GandalfSivi i ostali znate li da je FDA povlacila mnoge lijekove iz upotrebe i da je Fajzer umjesan u afere teske milijarde dolara. Ne bi oni nikako nista lose zakonski uradili. Korupcija samo postoji kod nas i Fadil i Sebija su primjerice jedni od nasih umjesani u to.

Ne bi Amerikanci i Europljani nikad i nikako bilo sta lose zakonski uradili, pogotovo bili korumpirani, a mito nikad i nikako ne bi primili.
Ne treba mi FDA da znam da je stotine miliona ljudi vakcinisano Pfizerom bez posljedica i da ih isti stiti od Covida…
Locked