SDA-All about

Styling

#65101 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Hakiz wrote: 25/08/2021 15:33
Styling wrote: 25/08/2021 15:10

Naravno da jeste. To ti je SDA spin na koji sarajevska mahala naleti i valja danima, a vozovi prolaze.
Pa, neka se SDA ne da materijal kojim mogu skretati pažnju i spinovati. Jednostavno.
Jah eto, kriva je SDA sto spinuje a ne narod koji nalijece ko muha na govno.
Hakiz

#65102 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

Styling wrote: 25/08/2021 15:56
Hakiz wrote: 25/08/2021 15:33

Pa, neka se SDA ne da materijal kojim mogu skretati pažnju i spinovati. Jednostavno.
Jah eto, kriva je SDA sto spinuje a ne narod koji nalijece ko muha na govno.
Nazvati krivim je političko samoubistvo ako očekuješ podršku i glasove tog naroda
drug_profi

#65103 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Narodu ne treba ugađati. Narod treba voditi.
Samo lider se ne pravi, on se rađa.
Hakiz

#65104 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

Nema veze.
Last edited by Hakiz on 25/08/2021 16:11, edited 2 times in total.
Tesla Edison

#65105 Re: SDA-All about

Post by Tesla Edison »

drug_profi wrote: 25/08/2021 16:03 Narodu ne treba ugađati. Narod treba voditi.
Samo lider se ne pravi, on se rađa.
Dok svi ne shvatite da vam je država majka, a da vam je babo Bakir, nema napretka u ovoj zemlji.

Nikad ne govorite ružno protiv majke i oca. Sve što rade, rade za vaše dobro. Vi to možda sad ne vidite ili ne mislite da je tako, ali vremenom ćete shvatiti.
jazzer

#65106 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Rast suficita omogućio je porast penzija za čak 20 posto. Kada sam došao na čelo vlade prosječna penzija iznosila je 365KM, a najniža 326KM.Trenutno prosječna penzija iznosi 428KM, a najniža 382KM.
Za 7 godina na celu Vlade FBiH uspio je obezbijediti povecanje najnize penzije za cijelih 56 maraka. 8 maraka po svakoj godini vladanja.

I kako jednom prosjecnom SDA glasacu objasniti da je ovaj podatak, kojim se Novalic hvali, ustvari tragican. Tragicno je 25 godina nakon rata imati penziju od 382 i jos se hvaliti tim "podvigom".

A vi, penzioneri, koji volite Alijinog malog i ovu lopinu, na prvi slijedeci izborni dan, obucite svecano odijelo i pravac glasacko mjesto da podrzite Facu, pa ce, insallah, dogodine penzija ici i na vrtoglavih 390 maraka.
mirza_15

#65107 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Meni fakat smiješno ovo sa kućicom. A raja nasjedne i vergla. Za to vrijeme gorilo pola Hercegovine, nema letjelica. Gase helikopteri RS. Tunel Hranjen. Bakirobo obećanje u Krajini da će im graditi aerodrom (zaboravio da im je isto obećao prije 10 godina), opet cesta Lašva-Nević polje (trebali smo se već voziti po njoj), a sada je dodao i tunel kroz Komar. U ovom trenutku štrajkuju uposlenici Binasa jer 4 mjeseca nisu primili platu i nije im uvezan radni staž. Dug im je porastao sa 6 na 9 miliona. To je ona firma gdje su pred izbore išli i hvalili se namjenskom industrijom Fadil i Bakir. Nije zanimljivo ni da štrajkuju u Zraku ili da metalci najavljuju štrajk. Eno i vijest da je Solak od kada je smijenjen, primao ne samo platu nego i dodatak za posebne uslove (čini mi se 388 KM svaki mjesec). Bila je i vijest da federalne firme duguju 1.6 milijardi KM samo za porez!

A raja razglaba o kućici.
Najgori su mi ovi što na silu pokušavaju da budu objektivni pa na kraju izjednače kućicu sa SDA. Pravi cirkus.
merk030

#65108 Re: SDA-All about

Post by merk030 »

jazzer wrote: 25/08/2021 18:20
Rast suficita omogućio je porast penzija za čak 20 posto. Kada sam došao na čelo vlade prosječna penzija iznosila je 365KM, a najniža 326KM.Trenutno prosječna penzija iznosi 428KM, a najniža 382KM.
Za 7 godina na celu Vlade FBiH uspio je obezbijediti povecanje najnize penzije za cijelih 56 maraka. 8 maraka po svakoj godini vladanja.

I kako jednom prosjecnom SDA glasacu objasniti da je ovaj podatak, kojim se Novalic hvali, ustvari tragican. Tragicno je 25 godina nakon rata imati penziju od 382 i jos se hvaliti tim "podvigom".

A vi, penzioneri, koji volite Alijinog malog i ovu lopinu, na prvi slijedeci izborni dan, obucite svecano odijelo i pravac glasacko mjesto da podrzite Facu, pa ce, insallah, dogodine penzija ici i na vrtoglavih 390 maraka.
Za 8 maraka se fina 'milošta' uzme. Peškir, 'safun', kocka šećera...
mirza_15

#65109 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Ma i to je zagrabio sa budžeta. Doprinosi za penzije ne mogu da pokriju penzije. Zato su sve i prebacili na budžet. Oko 300 miliona budžetskih sredstava koja nisu doprinosi odlazi godišnje na penzije. Što nije stabilizovao penzioni fond pa na taj način povećao penzije, a ovih 300 miliona godišnje uložio u autoput, brzu cestu prema Krajini, gradski autoput u Sarajevu...
mirza_15

#65110 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Velika je tema i propast projekta "blok 7" termoelektrane. Mogli bi u skoroj budućnosti uvoziti struju koju će domaćinstva plaćati duplo skuplje.

A raja, danima, o kućici.
Prpa.ba

#65111 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Kucica je prioritet. :mrgreen:
tovarish

#65112 Re: SDA-All about

Post by tovarish »

mirza_15 wrote: 25/08/2021 19:58 Velika je tema i propast projekta "blok 7" termoelektrane. Mogli bi u skoroj budućnosti uvoziti struju koju će domaćinstva plaćati duplo skuplje.

Nek je propalo. Barem imamo korist (tačnije Tuzlaci) od te SDA "nesposobnosti". TE su prošlost, a vjetroelektrane i solarne elektrane su budućnost.
Billy The Pljuc

#65113 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Sa'će nama govedo, bezbeli im još malo treba da saberu sve i oduzmu, izbaciti aferu nad svim aferama i pokazati kako nas je trojka ojadila za 80 miliončića.

Svjetski šampioni u krađi, prevari i lažima, izdaji i uništenju svega što je vrijedilo i vrijedi kod nas imaju obraza da i druge prozivaju, mislim ne opravdava to ove druge, i njima treba jebavati mater na svakom pogrešnom koraku i tražiti krv za sve što nije u redu ALI....

K'o što rekoh, zna se ko su najveća govna i koga se treba najprije riješiti, silom ako ne može drugačije.
mirza_15

#65114 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

tovarish wrote: 25/08/2021 20:04
mirza_15 wrote: 25/08/2021 19:58 Velika je tema i propast projekta "blok 7" termoelektrane. Mogli bi u skoroj budućnosti uvoziti struju koju će domaćinstva plaćati duplo skuplje.

Nek je propalo. Barem imamo korist (tačnije Tuzlaci) od te SDA "nesposobnosti". TE su prošlost, a vjetroelektrane i solarne elektrane su budućnost.
Rano je za to i od toga nema dovoljno energije. Uvozit ćemo je i plaćati duplo skuplje. Nisam fan Vucica, ali tu je u pravu kada kaže da će ukinuti termoelektrane kada ih ukinu u Poljskoj. A u Poljskoj će ih ukinuti, ali malo sutra. Novi blok 7 bi zagađivao daleko manje nego ovo što treba da se ugasi. Ekologija je fina priča, samo se bojim da ćemo tu priču preskupo platiti. Sada smo barem u tom segmentu nezavisni. Povećanje cijene električne energije vodi lančanom povećanju roba široke potrošnje. I ovako smo druga najsiromašnija država Evrope (bila je statistika po kojoj je sam Albanija iza nas po potrpošnji po glavi stanovnika). Potpuna energetska zavisnost bi nas dotukla. Zbog svega toga, ja bih sa ekologijom malo sačekao, ali bojim se da ćemo postati zeleni na silu zbog nesposobnosti vlade FBIH. Možda je u ovom "zeleni" tajna :D

P.S. i ovaj smajli je zelen
Tesla Edison

#65115 Re: SDA-All about

Post by Tesla Edison »

Billy The Pljuc wrote: 25/08/2021 20:11 Sa'će nama govedo, bezbeli im još malo treba da saberu sve i oduzmu, izbaciti aferu nad svim aferama i pokazati kako nas je trojka ojadila za 80 miliončića.

Svjetski šampioni u krađi, prevari i lažima, izdaji i uništenju svega što je vrijedilo i vrijedi kod nas imaju obraza da i druge prozivaju, mislim ne opravdava to ove druge, i njima treba jebavati mater na svakom pogrešnom koraku i tražiti krv za sve što nije u redu ALI....

K'o što rekoh, zna se ko su najveća govna i koga se treba najprije riješiti, silom ako ne može drugačije.
Najgore što će govedu mnogi i povjerovati. Naročito polupismeni živalj, kakav je i on sam.

To ti je ona stara mantra, "dobro je nek se ne puca, svi kradu, al ovi su bar naši"....

Nije govedo tu gdje je bez veze. Odrađuje on posao za koji je postavljen.
detroit-mercy

#65116 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

mirza_15 wrote: 25/08/2021 20:26

Rano je za to i od toga nema dovoljno energije. Uvozit ćemo je i plaćati duplo skuplje. Nisam fan Vucica, ali tu je u pravu kada kaže da će ukinuti termoelektrane kada ih ukinu u Poljskoj. A u Poljskoj će ih ukinuti, ali malo sutra. Novi blok 7 bi zagađivao daleko manje nego ovo što treba da se ugasi. Ekologija je fina priča, samo se bojim da ćemo tu priču preskupo platiti. Sada smo barem u tom segmentu nezavisni. Povećanje cijene električne energije vodi lančanom povećanju roba široke potrošnje. I ovako smo druga najsiromašnija država Evrope (bila je statistika po kojoj je sam Albanija iza nas po potrpošnji po glavi stanovnika). Potpuna energetska zavisnost bi nas dotukla. Zbog svega toga, ja bih sa ekologijom malo sačekao, ali bojim se da ćemo postati zeleni na silu zbog nesposobnosti vlade FBIH. Možda je u ovom "zeleni" tajna :D

P.S. i ovaj smajli je zelen
Investitori kada gledaju gdje investirati, osnovne odrednice su im energija, putevi, voda :mrgreen:, puteve smo rastegli, jos malo pa i bez energije cemo ostati a i vodu ce vjerovatno sjebati. Kako god okrenes, mrka kapa :skoljka:.
Tesla Edison

#65117 Re: SDA-All about

Post by Tesla Edison »

Da, ali propao je i Vranduk ;)

Nemamo mi još uvijek dovoljno infrastrukture da budemo zeleni. Još mnogo tona uglja treba iskopati kako bi pozelenili, a do tada, pitanje da li će EU i njihovi zahtjevi i postojati.

Ako sad zatvorimo TE, imaćemo redukcije struje ili drastično povećanje cijene ako se odlučimo za uvoz struje.
tindbe

#65118 Re: SDA-All about

Post by tindbe »

Ovaj podatak skoro da zvuči lijepo, da nema inflacije i rasta cijena osnovnih životnih namirnica iz godine u godinu, il bolje rečeno - iz mjeseca u mjesec.
mirza_15

#65119 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Tesla Edison wrote: 25/08/2021 20:27
Billy The Pljuc wrote: 25/08/2021 20:11 Sa'će nama govedo, bezbeli im još malo treba da saberu sve i oduzmu, izbaciti aferu nad svim aferama i pokazati kako nas je trojka ojadila za 80 miliončića.

Najgore što će govedu mnogi i povjerovati. Naročito polupismeni živalj, kakav je i on sam.

To ti je ona stara mantra, "dobro je nek se ne puca, svi kradu, al ovi su bar naši"....

Nije govedo tu gdje je bez veze. Odrađuje on posao za koji je postavljen.
Ma ne samo polupismeni.

Dovoljno je ono "šokantno!", "skandalozno!", zavrtiš i poavljaš po medijima, pozoveš na ostavke, a vijest tipa: "Dino prošao Ferhadijom" ili "smijenjen direktor Hitne", "smijenjena direktorica ViK-a (ona iz SDA)". I takve vijesti su Zahiragiću skandal. Sam ih naveo na Facebooku kao afere. Možeš misliti, smijenili SDA direktore :lol: Skandal :lol:
tovarish

#65120 Re: SDA-All about

Post by tovarish »

@mirza_15 @Tesla Edison

Nisam ni ja za radikalni prelaz i gašenje svih TE, ali od nečeg se mora početi. Nek postojeće rade dok mogu, ali ulagati u čistu energiju umjesto u nove TE i HE.

Kod HE bih jedino prihvatio male protočne HE poput Kostele kod Bihaća. Tu su izdvojili jedan mali dio toka Une i usmjerili ga u elektranu. Time je minimalno Una oštećena.
DonieBrasco

#65121 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

Sjeca li se neko bila je neka prica da je Zahiragic djevojku negdje uvalio tj. zaposlio ?

Ne sumnjam da je kompletnu familiju gdje je koga mogao a ne djevojku, kao i vecina njih iz SDA.
mirza_15

#65122 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

DonieBrasco wrote: 25/08/2021 21:05 Sjeca li se neko bila je neka prica da je Zahiragic djevojku negdje uvalio tj. zaposlio ?

Ne sumnjam da je kompletnu familiju gdje je koga mogao a ne djevojku, kao i vecina njih iz SDA.
Možda ovo:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ajnadzi ... /210622152
drug_profi

#65123 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

tovarish wrote: 25/08/2021 21:04 @mirza_15 @Tesla Edison

Nisam ni ja za radikalni prelaz i gašenje svih TE, ali od nečeg se mora početi. Nek postojeće rade dok mogu, ali ulagati u čistu energiju umjesto u nove TE i HE.

Kod HE bih jedino prihvatio male protočne HE poput Kostele kod Bihaća. Tu su izdvojili jedan mali dio toka Une i usmjerili ga u elektranu. Time je minimalno Una oštećena.
Zabranili smo male HE, necemo ni TE.
Ostaje nam NE za koje nemamo pare ni raspolozenje.
Ili da uvozimo skupo spram cijena na trzistu koje idu i do 200E za MW.
U prevodu 300% skuplje nego je maloprodajna cijena kod nas.

Ali da znate poslije jebanja nema kajanja. Ne moze se preko noci izaci i minusa.
Tesla Edison

#65124 Re: SDA-All about

Post by Tesla Edison »

drug_profi wrote: 25/08/2021 21:21
tovarish wrote: 25/08/2021 21:04 @mirza_15 @Tesla Edison

Zabranili smo male HE, necemo ni TE.
Ostaje nam NE za koje nemamo pare ni raspolozenje.
Ili da uvozimo skupo spram cijena na trzistu koje idu i do 200E za MW.
U prevodu 300% skuplje nego je maloprodajna cijena kod nas.

Ali da znate poslije jebanja nema kajanja. Ne moze se preko noci izaci i minusa.
Dati "enginjeru" iz Travnika da upravlja NE, vjeruj mi Černobil bi bio dječija zafrkancija. Bez obzira na tip reaktora i tehnologiju izgradnje istog.
Hajvan

#65125 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

svakako cemo placati "karbonske poreze" ubrzo za struju proizvedenu iz TE.
HE, VE I SE moze
Post Reply