Vakcinacija u Zetri
Moderator: O'zone
- Dr Kova
#1876 Re: Vakcinacija u Zetri
Ma samo Pfizer, Astra je što bi rekla naša draga Bisera za sirotinju 
- Nadzornik
#1877 Re: Vakcinacija u Zetri
Na pocetku je i bilo najvise AZ pa je i to razlog sto je vecina ljudi primilo AZ a kako je vrijeme prolazilo sve vise dugih vakcina je bilo na raspolaganju.
Birati se nije moglo a ni sad se birati ne moze vec se recimo jednu sedmicu na odredjenom mjestu daju jedne a iduce sedmice druge vakcine pa kako te zapadne jer ne mozes unaprijed znati koja ce vakcina biti na raspolaganju odredjene sedmice pa tako da ne mozes ni birati.
Termin naravno mozes odgoditi ali opet ne mozes tj. neces znati u nekom narednom terminu koja ce vakcina biti na raspolaganju tako da ljudi bez pogovora primaju vakcinu koja se daje u tom njegovom terminu.
U privatnim ordinacijama su ljudi mogli birati ali je sad i ta praksa ukinuta tj. zabranjeno im je vakcinisanje i sad se iskljucivo obavlja na za to odredjenim lokacijama.
Citam da ce sad poceti i ovdje ako vec nisu poceli vakcinisati bez termina i u tom slucaju ko vec nije primio a takvih je malo odraslih,vecinom tinejdzeri tj.omladina se vec moci birati vakcine.
Dodjes,pitas koja je vakcina danas a koja sutra,hvala i dovidjenja...
-
TheRedhead
#1878 Re: Vakcinacija u Zetri
Propaganda je cudo i ocito je Pfizeru upalilo jer nasim ljudima je samo ona u glavi...
- avetinja
#1879 Re: Vakcinacija u Zetri
USA i EU su prve počele sa propagandom svojih vakcina tako što su zabranile kineske i ruske vakcine na svom teoritoriju. Čista politika i želja za zaradom. Ljudi su vidjeli da su političari ugrabili, tačnije oteli Pfizer od naroda i sada hoće samo Pfizer. Logika je "ako su oni primili, onda je najbolja". Na ovim našim ex-Yu prostorima (izuzev onih koji su u EU), na istoku Evrope i u Aziji je opet najbolja situacija. Sve vakcine su dostupne, možeš birati vakcinu ako kreneš rano na vakcinaciju. U USA i EU si igraničen na vakcinu za koju ti oni kažu da je najbolja. Tamo nema izbora. Opet je kod nas dobro kako je u ovim "demokratijama".
- Riddle
#1880 Re: Vakcinacija u Zetri
Razmisljam sad da li bih se ja tako ponasao da sam na toj poziciji moci? Da li bi me ta moc promijenila? Tesko mi je shvatiti da su ti ljudi tako netakticni i usudjem se reci bezosjecajni da pred ocima svih rade mimo pravila. Ne kazem da sam ja nekakav bezgrijesni andjeo, ali bi me bilo stid to uraditi, znam to. Mozda zato i nisam na njihovoj poziciji, jer nisam gladan te moci. Odoh ja negdje daleko sad, ali stvarno me ovakvo ljigavo ponasanje nekad zatekne i natjera na razmisljanje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1881 Re: Vakcinacija u Zetri
ne bi te promijenila
nego bi bio takav i onda bi ti to bio poziv
politika privlači određen broj ljudi s određenim profilom
većina nas nije taj profil
i to cijepljenje javno nema nikakvog efekta
komentar: stavili mu običnu fizološku tekućinu a nas oće prevariti
- avetinja
#1882 Re: Vakcinacija u Zetri
Sjećaš se da je u Njemačkoj sestra greškom dala fiziološku otopinu manjem broju ljudi, pa je 8 hiljada pozvano na ponovnu vakcinaciju, jer se nije znalo ko je šta primio. I to je bilo nedavno kada se već uveliko pričalo kako političari primaju fiziološku otopinu. Šta će uopšte fiziološka otopina zajedno sa ovim dozama? Kao da namjerno zajebavaju narod.Black swan wrote: ↑25/08/2021 13:34 ne bi te promijenila
- Riddle
#1883 Re: Vakcinacija u Zetri
Ja mislim da javna vakcinacija ljudi na odredjenim pozicijama ima ucinka, jer inace se to ne bi ni radilo. Generalno psihicki takvi cinovi uticu na ljude, zato i postoje vodje, generali itd.
A ovo za vakcinaciju u zgradi Vlade ja ne mogu progutati. Postavili svoj protokol i umjesto da ga ucvrste kako znaju i umiju, da sami povedu primjerom, oni ga krse i svojim cinom jasno daju do znanja svima da to za njih ne vrijedi i da su svi ostali manje vrijedni. Pored toga koriste vakcine koje su oni sami rezervisali za odredjeni tip stanovnistva. A onda na to dodaj i prosto ljudsku perspektivu. Ja se zastidim kad samo napisem sve ovo, a kamoli da uradim.
A ovo za vakcinaciju u zgradi Vlade ja ne mogu progutati. Postavili svoj protokol i umjesto da ga ucvrste kako znaju i umiju, da sami povedu primjerom, oni ga krse i svojim cinom jasno daju do znanja svima da to za njih ne vrijedi i da su svi ostali manje vrijedni. Pored toga koriste vakcine koje su oni sami rezervisali za odredjeni tip stanovnistva. A onda na to dodaj i prosto ljudsku perspektivu. Ja se zastidim kad samo napisem sve ovo, a kamoli da uradim.
-
mistek
#1884 Re: Vakcinacija u Zetri
Evo nakon žestokih kritika da kažem da danas u 17:30 nije bilo gužve, samo red unutar dvorane od 15-ak ljudi koji je konstantan (kako ko ode, tako neko novi dođe). Ulaz je ok, malo bi moglo biti organizovanije, ali dobro. Unutra sve odlično, brzo ide i bez problema ikakvih, one sestre koje vakcinišu izrazito ljubazne.
Biće da ih je jučer iznenadio broj ljudi, ali i dalje stoji da je reakcija neadekvatna.
I čini mi se da će i danas broj vakcinisanih biti vrlo solidan, vjerovatno preko 2.000. Držat će euforija oko Sinopharma još par dana, a onda ide čekanje sljedeće vakcine za značajniji rast broja vakcinisanih.
Biće da ih je jučer iznenadio broj ljudi, ali i dalje stoji da je reakcija neadekvatna.
I čini mi se da će i danas broj vakcinisanih biti vrlo solidan, vjerovatno preko 2.000. Držat će euforija oko Sinopharma još par dana, a onda ide čekanje sljedeće vakcine za značajniji rast broja vakcinisanih.
- Riddle
#1885 Re: Vakcinacija u Zetri
Vidjecemo sta ce biti za sat. 
-
mistek
#1886 Re: Vakcinacija u Zetri
Ma kiša je i hladno, neće raja čekati na ovome 
- Riddle
#1887 Re: Vakcinacija u Zetri
Ima smisla doduse da se stvori guzva kasno, ljudi rade do 4 ili 5 sati popodne, onda dok se vrate kuci svrate do prodavnice ili pokupe djecu, pa tek na vakcinaciju ko zna odakle i vec moze biti poslije 6 dok dodju.
- dječak sa šibicama
#1888 Re: Vakcinacija u Zetri
Ja sam prijepodne bio, ima ljudi ali sve brzo ide, nisam sve skupa 15 minuta bio u zetri.
-
suspect_zero
#1889 Re: Vakcinacija u Zetri
Primil je hairli?dječak sa šibicama wrote: ↑25/08/2021 18:58 Ja sam prijepodne bio, ima ljudi ali sve brzo ide, nisam sve skupa 15 minuta bio u zetri.
- dječak sa šibicama
#1890 Re: Vakcinacija u Zetri
Odmah sam testirao hoce li mi se rame zalijepiti za frizider ko oni magneti drzaci, ali nista.suspect_zero wrote: ↑25/08/2021 18:59Primil je hairli?dječak sa šibicama wrote: ↑25/08/2021 18:58 Ja sam prijepodne bio, ima ljudi ali sve brzo ide, nisam sve skupa 15 minuta bio u zetri.![]()
-
suspect_zero
#1891 Re: Vakcinacija u Zetri
Ti si kineza?....piši ako bude kakvih nuspojava, mada si ti (koliko upratih) poprilično zdrav, bez nekih hroničnih oboljenjadječak sa šibicama wrote: ↑25/08/2021 19:01Odmah sam testirao hoce li mi se rame zalijepiti za frizider ko oni magneti drzaci, ali nista.
- dječak sa šibicama
#1892 Re: Vakcinacija u Zetri
Za sada nista, mozda me malo neka vrucina drzi i znojim se povremeno. Vidjecemo dalje, mada kazu da kineska ima najmanje tih nuspojava.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1893 Re: Vakcinacija u Zetri
Jesi to sinofarmku roknodječak sa šibicama wrote: ↑25/08/2021 19:31 Za sada nista, mozda me malo neka vrucina drzi i znojim se povremeno. Vidjecemo dalje, mada kazu da kineska ima najmanje tih nuspojava.
-
Medobrundo25
#1894 Re: Vakcinacija u Zetri
Ima li.ko ovdje da je primio.bilo koju vakcinu a da apsolutno nikakve reakcije nije imao? Apsolutno nista nakon 5 dana, osim nelagodnosfi u ramenu naravno od uboda._BataZiv_0809 wrote: ↑25/08/2021 19:36Jesi to sinofarmku roknodječak sa šibicama wrote: ↑25/08/2021 19:31 Za sada nista, mozda me malo neka vrucina drzi i znojim se povremeno. Vidjecemo dalje, mada kazu da kineska ima najmanje tih nuspojava.
- dječak sa šibicama
#1896 Re: Vakcinacija u Zetri
Da, sinofarm apliciran.
Moja rodica nikakve reakcije nije imala, vakcinisala se kinezom meni se cini ima dva mjeseca od druge doze. Cak je ni mjesto uboda nije bolilo, iskreno ni mene ne boli ruka, ne znam da sam ista osjetio u toku dana. Mozda malo kad napnem misic ali neznatno.
Nuspojave vjerujem ovise o imunitetu covjeka, ali ne mora znaciti, zet je onako sportski tip muskarca a opet je imao prilicne probleme nakon prve AZ doze. Temperatura nekoliko dana, bolovi u misicima, sve ga je bolilo kaze.
Moja rodica nikakve reakcije nije imala, vakcinisala se kinezom meni se cini ima dva mjeseca od druge doze. Cak je ni mjesto uboda nije bolilo, iskreno ni mene ne boli ruka, ne znam da sam ista osjetio u toku dana. Mozda malo kad napnem misic ali neznatno.
Nuspojave vjerujem ovise o imunitetu covjeka, ali ne mora znaciti, zet je onako sportski tip muskarca a opet je imao prilicne probleme nakon prve AZ doze. Temperatura nekoliko dana, bolovi u misicima, sve ga je bolilo kaze.
-
L u c i f e r
#1897 Re: Vakcinacija u Zetri
Kad mi izlapi ovaj fajza 2
Ide kinez
Da malo mixam jbg
Ide kinez
Da malo mixam jbg
-
STARx
#1898 Re: Vakcinacija u Zetri
Nabi masku u medjuvremenu
-
L u c i f e r
#1899 Re: Vakcinacija u Zetri
- ultima_palabra
#1900 Re: Vakcinacija u Zetri
Da, Pfizer u aprilu/maju. Stari isto nista od Sinopharma.Medobrundo25 wrote: ↑25/08/2021 20:04Ima li.ko ovdje da je primio.bilo koju vakcinu a da apsolutno nikakve reakcije nije imao? Apsolutno nista nakon 5 dana, osim nelagodnosfi u ramenu naravno od uboda.![]()