Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

dystopia

#19026 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

Protesti su viška svakako, pa tako i pozivi bilo koga na iste. :-)
e__

#19027 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by e__ »

sve dok postoji sansa, cak i ako je veoma mala, da nije 100% sigurno da je neko uradio nesto cime se tereti, onda morate razmisljati po principu: a sta ako jeste nevina?

Nevinost ili krivica nemaju nikakve veze sa onim sto ta osoba radi na drustvenim mrezama, ili kako se ponasaju u javnosti. Mi ne mozemo znati razloge ni sutnje, a ni njihovog ponasanja.
MensurM

#19028 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Kume, ovi su pukli

Image

Image

Image
YouAreMyDestiny

#19029 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Ma nije ovo normalno više. :-) :-)
Gledam komentare na fb, ljudi zapravo u ovome vide generalno nepravdu, koja je prisutna u društvu. Svakoga nešto boli i svako se pronalazi u ovome. Neko stavi neku objavu u grupu Pravda za Dženana i onda ispod 1000 komentara: pravda, svi na ulice da padnu ubice, vratio se Valter... Wtf :-)
Nivelacija

#19030 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nivelacija »

YouAreMyDestiny

#19031 Re: Slučaj Dženan Memić

Što bi rekli stari ljudi: ne zna u koju udara.
preselio na ahiret

#19032 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

niko kriv nije,pa logicno,nisu ludi da priznaju :lol:
alisi se vidi po gestikulaciji da laze
YouAreMyDestiny

#19033 Re: Slučaj Dženan Memić

Kakvoj gestikulaciji?
pinkman

#19034 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

Ko finansira ove autobuse sto se spominju u ovim slikama sto je MensurM postavio
YouAreMyDestiny

#19035 Re: Slučaj Dženan Memić

pinkman wrote: 25/08/2021 19:10 Ko finansira ove autobuse sto se spominju u ovim slikama sto je MensurM postavio
Ovo i mene interesuje.
Billy The Pljuc

#19036 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Billy The Pljuc »

A jesu se upalile pro SDA snage, šta ima drugovi, morel' se pisat' po forumu???

Ako vam dosadašnji održani protesti nisu smetali jer su isti uglavnom bivali slabo podržani čemu onda frka-panika oko najave i organizacije ovih slijedećih protesta???

Hajde na stranu što sam i sam pisao ovdje o Čampiju i njegovoj ulozi ili "neupućenosti" u slučaj ubistva Dženana Memića i što generalno nemam pozitivno mišljenje o njemu ali čemu ove insinuacije glede Arijane Memić???

Gdje je to ona istog osuđivala i prozivala u prošlosti i gdje to ona danas brani njega konkretno???

Malo je reći da jedete govna ali pošto na drugo od vas nisam ni navikao vjerovatno ću preći i preko ovoga vremenom.

Da ne bude zabune jer će me se proglasiti botom NiP-a, serem se i na Čampija i na NiP generalno (znaju oni zašto).

Eh da se vratimo na proteste, s obzirom na dosadašnje poznato javnosti, velika većina upletenih u zataškavanje ubistva Dženana Memića je direktno u vezi sa SDA.

Činjenice govore da SDA u velikoj mjeri kontroliše "nezavisne" institucije koje su prepune kriminogenih kadrova i naravno postoji bojazan da će neki budući protesti (ne samo ovi) biti usmjereni prema i protiv istih.

Evo da vas malo utješim, imam namjeru prisustvovati (bude li se živo i zdravo ofskroz) ali sam isto skeptičan po pitanju neke masovnosti i generalno postizanja nekih ciljeva.

Da ne bude zabune opet, volio bih ja da nas se okupi 100.000 i da se krene u čistku od vrata do vrata ali neće.

Jeste drugovi, protesti su protiv SDA i sistema i možda zadnji pokušaj Memića da pošalju upozorenje korumpiranim i kriminogenim kadrovima u uništenim institucijama da rade svoj posao i ne polažu račune i rade po uputama iz centrale u Mehmeda Spahe br. 14.

Nema mudrolije, jednostavno i nema mjesta ibrećenju.
uglavnomja

#19037 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

klix wrote: 25/08/2021 19:26
pinkman wrote: 25/08/2021 19:10 Ko finansira ove autobuse sto se spominju u ovim slikama sto je MensurM postavio
Ovo i mene interesuje.
valjda ista lova iz koje je ifetu kupljena cuka od xx hiljada :-D
skupila dijaspora :oops:
pinkman

#19038 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by pinkman »

Billy The Pljuc wrote: 25/08/2021 20:03Hajde na stranu što sam i sam pisao ovdje o Čampiju i njegovoj ulozi ili "neupućenosti" u slučaj ubistva Dženana Memića i što generalno nemam pozitivno mišljenje o njemu ali čemu ove insinuacije glede Arijane Memić???

Gdje je to ona istog osuđivala i prozivala u prošlosti i gdje to ona danas brani njega konkretno???
A nisam nikad glasao za SDA, samo pitam ko finansira te autobuse jer to nije jeftino.

Sto se tice Campare, u ovom postu koji je ubacen na temu pise da je to Arijana Memic rekla u Skupstini KS. A posto se stenogrami prave, mozes uvijek ukucati na Google "Arijana Memic Aljosa Campara stenogram" i naci ces sljedece:

https://skupstina.ks.gov.ba/sites/skups ... ednice.pdf
...danas o smjeni ove transparentne Vlade odlučuje i Aljoša Čampara koji je također i federalni ministar unutrašnjih poslova. Ministar institucije u kojoj su uništeni pojedini materijalni dokazi o ubistvu moga brata Dženana Memića i što je najžalosnije, nikada niko za to nije odgovarao.
On formalno nema operativu nadleznost nad radom policije, a da li ima neformalni uticaj, ne bih znao.
Nivelacija

#19039 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nivelacija »

klix wrote: 25/08/2021 19:26
Ovo i mene interesuje.
Kupili onome sat od nekoliko hiljada eura da je problem platiti buseve za politicki skup :run:
Billy The Pljuc

#19040 Re: Slučaj Dženan Memić

pinkman wrote: 25/08/2021 22:27
Billy The Pljuc wrote: 25/08/2021 20:03Hajde na stranu što sam i sam pisao ovdje o Čampiju i njegovoj ulozi ili "neupućenosti" u slučaj ubistva Dženana Memića i što generalno nemam pozitivno mišljenje o njemu ali čemu ove insinuacije glede Arijane Memić???

A nisam nikad glasao za SDA, samo pitam ko finansira te autobuse jer to nije jeftino.

Sto se tice Campare, u ovom postu koji je ubacen na temu pise da je to Arijana Memic rekla u Skupstini KS. A posto se stenogrami prave, mozes uvijek ukucati na Google "Arijana Memic Aljosa Campara stenogram" i naci ces sljedece:

https://skupstina.ks.gov.ba/sites/skups ... ednice.pdf
...danas o smjeni ove transparentne Vlade odlučuje i Aljoša Čampara koji je također i federalni ministar unutrašnjih poslova. Ministar institucije u kojoj su uništeni pojedini materijalni dokazi o ubistvu moga brata Dženana Memića i što je najžalosnije, nikada niko za to nije odgovarao.
On formalno nema operativu nadleznost nad radom policije, a da li ima neformalni uticaj, ne bih znao.
:thumbup:

Hvala, znači klasičan spin, ovo boldirano nije ni blizu "Umješan u ubistvo Dženana Memića" kako nam se to prezentuje od strane "pravednika".

U svakom slučaju konstatacija joj je bila na mjestu a zaista ne znam ima li operativne nadležnosti, teško mi je povjerovati da ministar nema baš nikakvog uticaja i da samo figurira kao takav, ko zna, možda zaista i jeste tako.

Kao što i napisah, niđe veze je post "Sulje Ožiljka", čuj amnezija, zna se ko je amnezija u ovom slučaju.

Edit: Što se autobusa tiče, zaista ne znam ko će to platiti i iskreno mi nije ni bitno, vjerovatno će se saznati vremenom.
Billy The Pljuc

#19041 Re: Slučaj Dženan Memić

"Zijad Mutap, Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović danas su se pred sudijom Suda BiH Mirsadom Strikom izjasnili da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice za zataškavanje i podmetanje dokaza u slučaju ubistva Dženana Memića.

U ovom slučaju je glavni pretres otvoren i suđenje ide svojim tokom, ali ono što trenutno najviše interesuje bh. javnost je direktni izvršilac Dženanovog ubistva i njegov nalogodavac, kao i motiv zločina. Upravo su ove dvije stavke ovih dana preokupirale pažnju tužilaca Tužilaštva BiH.

Veliki broj dokaza

Ifet Feraget, advokat porodice Memić kaže da je istraga za ubistvo izvjesna jer postoji veliki broj dokaza koji omogućavaju njeno otvaranje.

– Naime, tužioci Kantonalnog i Federalnog tužilaštva koji su prijavljeni zbog zataškavanja ubistva i ometanja istrage ne mogu preuzeti taj predmet. Očigledno je da je sarajevsko tužilaštvo umiješano u zataškavanje i ne mogu osigurati svoju nepristrasnost. Očekujem da će Tužilaštvo BiH u narednom periodu donijeti naredbu o sprovođenju istrage i za sam slučaj ubistva. Mislim da rezultati istrage neće doći brzo, jer ne vjerujem u brze istrage. Kvalitetna istraga zahtijeva vrijeme bez obzira što smo izgubili pet godina i šest mjeseci – pojašnjava Feraget.

On je konstatirao da se tek sada treba raditi ono što je moralo biti urađeno 8. februara 2016. godine, kada su Dženanu Memiću nanesene povrede koje su ispostavit će se bile smrtonosne.

– Vraćamo se na početak. To će biti signal i za VSTV, UDT i za Kantonalno i Federalno tužilaštvo da bi morali nešto poduzeti oko tužilaca koji su radili na predmetu, a promašili su metu. I, to nisu promašili metu zato što loše gađaju, već nisu htjeli da gađaju u pravu metu. Oni su se okrenuli na drugu stranu i pucali su u drugu metu. Ovo će biti posljednja istraga u ovom predmetu, treće neće biti. Dakle, sada se fokusiramo na sam čin ubistva i tom istragom će biti obuhvaćeni svi oni koji su direktno umiješani, ali i preostali dio, sudski vještaci, policajci i tužioci koji su očigledno zloupotrijebili službeni položaj, svako na svoj način. Kada dođemo do direktnog izvršioca imat ćemo motiv, a kada dođemo do motiva riješili smo slučaj – precizirao je Feraget.

Dženan je imao odbrambene povrede

Pojasnio je da što se tiče umiješanosti tužilaca i vještaka ima više nego dovoljno dokaza da se protiv njih otvori istraga.

– Sasvim je sigurno da je nekoliko svjedoka kazalo dosta korisnih informacija oko direktnog počinioca ubistva i motiva.

Tužilaštvo je kroz saslušanje čitavog niza svjedoka utvrđivalo i okolnosti koje se tiču samog čina ubistva. Oko toga su pričali zaštićeni svjedoci, mada je bilo i onih koji su otvoreno imenom i prezimenom rekli šta znaju. Što se tiče broja izvršilaca, ako idemo po nekoj logici Dženan je imao odbrambene povrede.

Ako se branio od napadača, onda mu taj napadač nije mogao smrtonosnu povredu nanijeti na samom početku, nego na kraju. Očigledno je da je to bila tučnjava, kao što je Dalida Burzić rekla. Kazala je da je bio sukob koji je eskalirao i navela „oni nisu htjeli da ga ubiju“. Po Dženanovim povredama od kojih su neke odbrambene može se zaključiti da je bilo više napadača. Osim toga ima i kod Alise Ramić – Mutap lakša tjelesna povreda glave i one njene izjave na osnovu čega se može zaključiti da se radi o većem broju lica – ustvrdio je Feraget."
dystopia

#19042 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dystopia »

Zar se pet godina ne govori o tome da je Dalida rekla: "NijE htiO da ga ubijE" - elem, jednina?
YouAreMyDestiny

#19043 Re: Slučaj Dženan Memić

Govorila je Dalida i o hodžama. :mrgreen: Glavnoj tužiteljici je hodža autoritet. :mrgreen:
GAU8

#19044 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Ljudi, nema od ovoga ništa.

I za 2 godine ćemo se isto ovako prepirati ovdje, ali pravdu postići nećemo..
bitangeIprinceze

#19045 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

Ma nije ni do sada bilo pravde
MensurM

#19046 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Puno će o svim Memićevim tvrdnjama reći dvije stvari - suđenje njemu za klevetu oko Alisine prostitucije i njegova izjava u istrazi Tužilaštva BiH oko ubistva.

Ako ne dokaže da je Alisa bila prostitutka ili ako Tužilaštvu u koje ima povjerenja ne kaže ime ubice, onda sve njegove dosadašnje tvrdnje možemo komotno uzeti kao lažne.
bitangeIprinceze

#19047 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

Bice i drugih svjedoka
Billy The Pljuc

#19048 Re: Slučaj Dženan Memić

"Ako se branio od napadača, onda mu taj napadač nije mogao smrtonosnu povredu nanijeti na samom početku, nego na kraju. Očigledno je da je to bila tučnjava, kao što je Dalida Burzić rekla. Kazala je da je bio sukob koji je eskalirao i navela „oni nisu htjeli da ga ubiju“."

Ma da, treba mjerkati svaku izrečenu riječ i izvlačiti iz konteksta, godinama se priča o grupi, konkretnije trojici napadača s tim da je samo jedan mogao zadati fatalan udarac u glavu.

Helem, opet bježim u razradu nekakvih teorija ovime što ću sad napisati. Prošle sedmice sjedim na muškom sijelu uz hladnu rakiju i vruću teletinu, društvo raznoliko, od penzionisanih do aktivnih policajaca, neki su pred penziju. Uglavnom jedan od njih, stara škola, još malo pa će u penziju, na temu ovoga a i slučaja Dragičević, kaže bukvalno: "Ma sve se zna ali se zataškava od samih početaka.".

Ne vjerujem da je bilo ko od prisutnih bio zaista uključen po službenoj dužnosti u ovaj slučaj a pogotovo ne u slučaj Dragičević jer se radi o pripadnicima različitih policijskih agencija konkretno u KS i FBiH ali niko od prisutnih nije reagovao na izrečeno u smislu opovrgavanja istog.

Ne vjerujem ni da iko od prisutnih te večeri ima konkretna saznanja nego je sve plod mahalanja i razvoja teorija ali se ne može ignorisati jedno a to je da i među pripadnicima tih službi većina vjeruje da je Dženan Memić ubijen i da se slučaj (baš kao i Dragičević) zataškava od samog početka.

Ja se ni do sada nisam "igrao" imenima na ovoj temi i nemam namjeru počinjati sa istim, ono što želim po hiljaditi put istaći jeste da konkretno ovaj slučaj smrdi i da se od smrada ne da disati.

Ako je nekima normalno sve ovo što se do sada odigralo meni zasigurno nije, lagalo se, lažiralo, činilo mnogo toga da se slučaj zaista ne privede kraju i odgovorni privedu i kazne.

Ako se već i ne može doći do ubice ili tačnije lica koja su učestvovala u napadu na Dženana Memića jer nam sistem ne dozvoljava isto onda najminimalniji pravedan ishod procesa koji se trenutno vodi jeste da optuženi budu kažnjeni za ono za šta ih se tereti.

Hoće li do istog doći ja ne znam, pretpostavljam da će sistem pronaći način da se odbrani jer je i do sada pokazao da se neće glave skidati tek tako, bez obzira koliko čvrsti dokazi bili protiv nekoga. Zato i jesmo imali opstrukcije i skretanje slučaja u smjeru Ljubo je a svi dobro znamo da nije.

Upravo zato drugovi i drugarice i imamo najavljene proteste, možda i zadnji pokušaj da se izvrši pritisak na institucije da rade po slovu zakona i pravdi, ofali li se u ovome onda nam je mrka kapa svima, ne samo porodici Memić.

Ne bih iskreno volio da Muriz Memić uzima pravdu u svoje ruke i nikada mu isto ne bih preporučio, odgovorno tvrdim da svi upetljani u ovaj slučaj imaju sreću što je on do sada bio takav kakav jeste, da se isto dogodilo nekome drugom vjerujem da bi mrtvih glava palo.
uglavnomja

#19049 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

ako moze samo jedno logicno objasnjenje - zasto su ove glave, koje treba da lete, vazne sistemu? kakve veze imaju sa sistemom mocnih i nedodirljivih:

- cura od 19 godina
- njen otac vlasnik rent-a car firme, koji posluje sa drugim entiteom
- policajac-saobracajac sa najnizim cinom pred penzijom
- momak sa recepcije hotela

-dupovac je jedina funkcija, ali nista bitno

ifet i njegova prica, 90% price je o tuzilastvima svih nivoa, a dzenan spomenut onako usput
sad ima i odbrambene rane, a svi nalazi svih vjestaka dostupni javnosti godinama
svjedoci :-)

uostalom dzenan se sve manje spominje, vaznija je tadicka od dzenana, i burzicka, i sarajlija, i ovaj i onaj ....
vaznije je srusiti tuzioce nego naci ubicu, davno rekao ifet, a muriz potvrdio

na ovom sudjenju, tacnije cirkusu od sudjenja, niti ce se spomeniti niti naci ubica ni nalogodavac
Billy The Pljuc

#19050 Re: Slučaj Dženan Memić

Pa trenutni proces koji se vodi i nije proces protiv ubice odnosno napadača.

Na ostalo ti pokušam odgovoriti kad se vrnem kući.
Locked