JohnnyS wrote: ↑23/08/2021 12:32
GandalfSivi wrote: ↑23/08/2021 11:26
Pogledati drugi post gdje nevakcinisane uzimam kao kontrolnu skupinu. Omjer je 1:115 (velikodusno)…
1:115 je daleko od 0,005%.
Ne možeš prigovarati saliku da krivo interpretira navode oko 23 000 njemačkih liječnika koji ne sudjeluju u kampanji cijepljenja,, a onda ti isto iznosiš netočne informacije, granično s propagandom, bar jednim dijelom.
Nije mi jasno koji dio ne razumijes. 0.001% ljudi koji su primili vakcinu su se razbolili i umrijeli (ovaj postotak je za ukupnu populaciju, ne za one koji su dobili Covid).
Posto je taj podatak relativan (jer se ne zna broj vakcinisanih koji su dobili Covid), onda sam uzeo nevakcinisane kao kontrolnu skupinu i da opet ponovim isti post, dosao do sljedecih brojeva:
Od pocetka vakcinacije je umrlo 200 hiljada Amerikanaca. Hajmo reci da je u tom perioudu neki prosjek vakcinisanih bio 40% (a nije, puno je visociji). Znaci nedju 60% nevakcinisanih je umrlo 198400 Amerikanaca, a medju 40% vakcinisanih je umrlo 1600 Amerikanaca. Ili u prevodu na svakog vakcinisanog je umrlo 125 nevakcinisanih.
Ako ubacis ovaj velikodusni faktor koji sam ti dao da bi dobio prosjek, to je opet na svakog vakcinisanog je umrlo oko 115 nevakcinisanih.
Znaci, upravo zato da ne bude krive interpretacije, dajem oba seta brojeva…