Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
skafiskafsnjak

#46451 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

GandalfSivi wrote: 21/08/2021 01:58 Pazi sad serijala:

Prvo Turska saptom pade…
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/turs ... /210820146

Pa onda vijest iz Britanije:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/skor ... /210820111

Pa iz Belgije:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukid ... /210820149

Pa onda malo drame i iz Indije:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/indi ... /210820150

I na kraju iz Amerike, jos uvijek nepotvrdjeno i ja se licno apsolutno ne slazem sa ovim, ali izgleda da ce se poceti placati za covid related costs u bolnicama, sto bi vakcinisalo stanovnistvo puno efikasnije nego bilo sta drugo (cekamo ozbilhan izvor da potvrdi)…

Anyhow, dernek…
Pa u Svabiji se suska da nevakcinisani bukvalno nece nigdje bez testa, cak ni u supermarket i apoteku :mrgreen:

Dekomratija . Dobrovoljno vakcinisanje kazu :lol:
Medobrundo25

#46452 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

skafiskafsnjak wrote: 21/08/2021 09:50
GandalfSivi wrote: 21/08/2021 01:58 Pazi sad serijala:

Prvo Turska saptom pade…
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/turs ... /210820146

Pa onda vijest iz Britanije:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/skor ... /210820111

Pa iz Belgije:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/ukid ... /210820149

Pa onda malo drame i iz Indije:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/indi ... /210820150

I na kraju iz Amerike, jos uvijek nepotvrdjeno i ja se licno apsolutno ne slazem sa ovim, ali izgleda da ce se poceti placati za covid related costs u bolnicama, sto bi vakcinisalo stanovnistvo puno efikasnije nego bilo sta drugo (cekamo ozbilhan izvor da potvrdi)…

Anyhow, dernek…
Pa u Svabiji se suska da nevakcinisani bukvalno nece nigdje bez testa, cak ni u supermarket i apoteku :mrgreen:

Dekomratija . Dobrovoljno vakcinisanje kazu :lol:
Tako nekako, ja ocekujem uskoro i poslodavce da traze vakcinu pri zaposljavanju. Gotovo je pustili smo im daleko, nema nazad. Brdo love je ulozeno u vakcine od strane EU, valja opravdati ulaganje valjda je to svima jasno. Nego izaberi najmanje zlo ( vakcinu) , ubodi se i nadaj se da nece biti nikakvih problema dugorocno, jer inace ode psihicko, fizicko zdravlje u klinac, korona je vec duzi period najmanji problem sa aspekta zdravlja. :run:
BadBoy

#46453 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Capljina74 wrote: 20/08/2021 22:56
As the coronavirus disease 2019 (COVID-19) pandemic caused by severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) continues to spread rapidly, there are still many unresolved questions of how this virus would impact on autoimmune inflammatory joint diseases and autoinflammatory disorders.
Tek ćemo pravo stanje saznati. Volio bih da griješim.
Pričaš protiv vakcina a onda postavljaš da virus izaziva autoimune bolesti?
belfy

#46454 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by belfy »

hladan.preminger wrote: 20/08/2021 07:57
belfy wrote: 19/08/2021 19:41

ko je tebi drmao kavez pa da se meni ovako obracas? koga briga za tv parole i bedzeve. sve do sada pricamo o strucnim misljenjima i ti ovdje uletis kao padobranac samo da bi meni rekao da sam tup, a nakon toga je argument sta je parola na TV u Hr i koje bedzeve nosaju voditelji... vjerujem da i sam mozes uvidjeti da ovo dosta vise govori o tebi. idi nastavi gledati TV i pratiti sta voditelji nose da ne bi postao tup...
normalno da si tup. postaviš retardirano pitanje, dobiješ više odgovora i dalje nastaviš trubiti istu nesuvislu priču.
pitaš ko je rekao, kaže ti se ko je rekao i ko još uvijek govori, ali džaba.
koristeći puni kapacitet mozga, šta ti misliš jesu li voditelji sami sebi pravili parole i bedževe ili je to uradio HZJZ koji je puno prof. dr-a i ostalih stručnih lica.
btw. to je službena parola u hrvatskoj kojom se promovira cijepljenje (koju je opet uradio neki berošev poznanik za pretplaćenu sumu novca).

u kavezima, bilo mentalnim, bilo stvarnim, izgleda ziviš ti i drugi poput tebe jer i nakon godinu i pol dana još uvijek pričate u najmanju ruku nelogične stvari..
opet vrijedjanje... ja tebi nista ruzno nisam rekao. mora da je do kucnog odgoja.

ti i nadalje Hrvatska pa Hrvatska, onda parola, parola. vidim ja da do tebe ne dopire uopste ono sto pisem. ili ne citas ili ne razumijes. idi procitaj jos jednom moje postove i odgovore na njih, a onda mi reci sta sam ja to nelogicno rekao.
Capljina74

#46455 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

BadBoy wrote: 21/08/2021 11:28

Pričao sam da su dva pokušaja mRNK vakcina u veterini propala zbog toga. Na temi o vakcinama. Mislim da smo se razjašnjavali minimum heftu oko toga.

Ako virus ima sposobnost mimikrije, skrivanja u Ag domaćina, onda se postavlja logično pitanje kako je to izbjegnuto sa Ag u vakcinama...

Da li spajk protein navlači organizam da daje autogol.

A kažem da vakcine nemaju smisla, jer ne vrše funkciju. Poenta vakcinacije u epizootiologiji nije pojedinac, nego populacija i prekid panzootije.

Ovakva vakcina koja ne da prekida lanac nego vakcinisani šire virus samo gura virus u genetske egzibicije i produžava panzootiju.

Što panzootija duže traje to će u svakom slijedećem talasu klinička slika biti sve blaža i blaža. Virus će naći balans. To je očekivana prognoza.

Guranjem virusa samo čačkamo mečku. Niti imamo pouzdane vakcine niti dovoljan broj i ovakvih vakcina.
oldtajmer

#46456 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oldtajmer »

ima li negdje da se moze procitati kvalitetan tekst o prirodno stecenom imunitetu na koronu
zahvaljujem :)
BadBoy

#46457 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Capljina74 wrote: 21/08/2021 14:01

Pričao sam da su dva pokušaja mRNK vakcina u veterini propala zbog toga. Na temi o vakcinama. Mislim da smo se razjašnjavali minimum heftu oko toga.

Ako virus ima sposobnost mimikrije, skrivanja u Ag domaćina, onda se postavlja logično pitanje kako je to izbjegnuto sa Ag u vakcinama...

A kažem da vakcine nemaju smisla, jer ne vrše funkciju. Poenta vakcinacije u epizootiologiji nije pojedinac, nego populacija i prekid panzootije.

Ovakva vakcina koja ne da prekida lanac nego vakcinisani šire virus samo gura virus u genetske egzibicije i produžava panzootiju.

Što panzootija duže traje to će u svakom slijedećem talasu klinička slika biti sve blaža i blaža. Virus će naći balans. To je očekivana prognoza.

Guranjem virusa samo čačkamo mečku. Niti imamo pouzdane vakcine niti dovoljan broj i ovakvih vakcina.
Dakle virus isto tako izaziva autoimune bolesti. Dakle, onda i sa "puštanjem virusa" rizikujemo iste te autoimune bolesti samo u mnogo većem broju.

Gdje je tu logika?
Capljina74

#46458 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

BadBoy wrote: 21/08/2021 14:42

Dakle virus isto tako izaziva autoimune bolesti. Dakle, onda i sa "puštanjem virusa" rizikujemo iste te autoimune bolesti samo u mnogo većem broju.

Gdje je tu logika?
Da li si pročitao šta sam napisao?

Ovakvom vakcinacijom produžava se pandemija.

Ljudi će dolaziti u dodir iznova i iznova sa različitim serovarima i oboljevati.

Sa druge strane ako nisi riješio pitanje autoimunih belaja ti prvom, drugom, trećom, četvrtom... vakcinom čačkaš mečku... Šta čačkaš, igraš joj pred rupom.

Pumpaš ljude, a vakcine nikakvog smisla sa epizootiološke strane nemaju.
BadBoy

#46459 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Capljina74 wrote: 21/08/2021 15:51
BadBoy wrote: 21/08/2021 14:42

Gdje je tu logika?

Ljudi će dolaziti u dodir iznova i iznova sa različitim serovarima i oboljevati.

Sa druge strane ako nisi riješio pitanje autoimunih belaja ti prvom, drugom, trećom, četvrtom... vakcinom čačkaš mečku... Šta čačkaš, igraš joj pred rupom.

Pišeš nepovezano i skačeš sa jedne teme na drugu. Prvo si postavio quote koji kaže da virus izaziva autoimune bolesti. Onda kažeš da to radi Spike protein. Ako je to tačno onda je najopasnija stvar pustiti virus da slobodno kola jer će se tako izazvati najveći broj autoimunih bolesti (izazvanih samim, živim virusom.

Dakle, sumirnao imaš tri opcije:
1. Vakcinacija
2. Lockdowni i ostala sranja
3. Pustiti sve da ide u pm (što će dovesti do najvećeg broja autoimunih bolesti).

Za koju opciju si ti?
salik79

#46460 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

Pita zena, ko ce odgovarati za zdravlje i upropastenu karijeru:

Capljina74

#46461 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

BadBoy wrote: 21/08/2021 16:00
Capljina74 wrote: 21/08/2021 15:51

Pišeš nepovezano i skačeš sa jedne teme na drugu. Prvo si postavio quote koji kaže da virus izaziva autoimune bolesti. Onda kažeš da to radi Spike protein. Ako je to tačno onda je najopasnija stvar pustiti virus da slobodno kola jer će se tako izazvati najveći broj autoimunih bolesti (izazvanih samim, živim virusom.

Dakle, sumirnao imaš tri opcije:
1. Vakcinacija
2. Lockdowni i ostala sranja
3. Pustiti sve da ide u pm (što će dovesti do najvećeg broja autoimunih bolesti).

Za koju opciju si ti?
Nisi dobro pročitao. Pročitaj ponovo.

Banalizuješ stvari.

Trebalo je zaštiti stare i rizične i virus sa ovim procentom letaliteta i mortaliteta pustiti da istutnji svoje.

Šta bi otišlo u pm?
Last edited by Capljina74 on 21/08/2021 16:05, edited 1 time in total.
Capljina74

#46462 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

salik79 wrote: 21/08/2021 16:03 Pita zena, ko ce odgovarati za zdravlje i upropastenu karijeru:

Čist primjer onoga što pričam.
BadBoy

#46463 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

As the coronavirus disease 2019 (COVID-19) pandemic caused by severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) continues to spread rapidly, there are still many unresolved questions of how this virus would impact on autoimmune inflammatory joint diseases and autoinflammatory disorders.
Dobro, evo pomozi mi da razumijem gdje se u ovom citatu spominju vakcine? Jednostavno pitanje.
Capljina74

#46464 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

Evo ti odgovora!

Već ti odgovorio.
BadBoy

#46465 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Capljina74 wrote: 21/08/2021 16:07

Evo ti odgovora!

Već ti odgovorio.
Pa to sam razumio. Znači i od virusa je ista opasnost?
Capljina74

#46466 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

BadBoy wrote: 21/08/2021 16:08
Capljina74 wrote: 21/08/2021 16:07

Evo ti odgovora!

Već ti odgovorio.
Većina bi imala kontakt sa virusom jednom ili ni jednom. Rijetko dva puta.

A vakcinacijom jednom, dva, tri puta... izgleda na svakih šest mjeseci...

Medicina nije matematika i neće svaki organizam odgovoriti na taj potencijal virusa, ali provocirati svakih šest mjeseci organizam nije dobra stvar.
BadBoy

#46467 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Capljina74 wrote: 21/08/2021 16:44
BadBoy wrote: 21/08/2021 16:08

Medicina nije matematika i neće svaki organizam odgovoriti na taj potencijal virusa, ali provocirati svakih šest mjeseci organizam nije dobra stvar.
A otkud to da prirodni imunitet traje vječno? Znam dosta ljudi koji su opet zaraženi (pretpostavljam deltom) iako su prebolovali nekad prošle godine.
dječak sa šibicama

#46468 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Österreich und Kroatien führen Ablaufdatum für Corona-Impfung ein

Wer nach Österreich oder Kroatien reist, muss künftig rechnen.
Beide Länder haben entschieden, dass die Corona-Zweitimpfung nur 210 (Kroatien), beziehungsweise 270 Tage (Österreich) alt sein darf.

Liegt die Impfung länger zurück, müssen sich Reisende wieder auf Corona testen lassen.

u prijevodu, Austrija i Hrvatska uvode rok trajanja vakcinisanja, drugim rijecima nakon druge vakcine potvrda o vakcinisanju vazi u Hrvatskoj 210 a u Austriji 270 dana, nakon cega se subjekat mora opet vakcinisati ako zeli negdje putovati.

Istina, ovo se tice putovanja, ali samim tim i trajanja efikasnosti vakcine kao takve.
Capljina74

#46469 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

BadBoy wrote: 21/08/2021 17:24
Capljina74 wrote: 21/08/2021 16:44

A otkud to da prirodni imunitet traje vječno? Znam dosta ljudi koji su opet zaraženi (pretpostavljam deltom) iako su prebolovali nekad prošle godine.
Ko je rekao da traje vječno?

Virus je pobjegao iz kaveza, zato danas ljudi ponovo oboljevaju.

Lošim odlukama samo je potisnut izvorni serovar.
spinel_

#46470 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

dječak sa šibicama wrote: 21/08/2021 17:25 Österreich und Kroatien führen Ablaufdatum für Corona-Impfung ein

Beide Länder haben entschieden, dass die Corona-Zweitimpfung nur 210 (Kroatien), beziehungsweise 270 Tage (Österreich) alt sein darf.

Liegt die Impfung länger zurück, müssen sich Reisende wieder auf Corona testen lassen.

u prijevodu, Austrija i Hrvatska uvode rok trajanja vakcinisanja, drugim rijecima nakon druge vakcine potvrda o vakcinisanju vazi u Hrvatskoj 210 a u Austriji 270 dana, nakon cega se subjekat mora opet vakcinisati ako zeli negdje putovati.

Istina, ovo se tice putovanja, ali samim tim i trajanja efikasnosti vakcine kao takve.
@GandalfSivi sta je rec sad?
Ne smeta ti svako 7-9 mjeseci se cijepiti?
BadBoy

#46471 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

Capljina74 wrote: 21/08/2021 17:27
BadBoy wrote: 21/08/2021 17:24

Ko je rekao da traje vječno?

Virus je pobjegao iz kaveza, zato danas ljudi ponovo oboljevaju.

Lošim odlukama samo je potisnut izvorni serovar.
A šta bi bile dobre odluke?

A za vječnost imuniteta.. pa kad kažeš da bi ljudi došli u kontakt jednom impliciraš da je imunitet vječan...
GandalfSivi

#46472 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

spinel_ wrote: 21/08/2021 17:30
dječak sa šibicama wrote: 21/08/2021 17:25 Österreich und Kroatien führen Ablaufdatum für Corona-Impfung ein

Haj ti meni objasni kako ti zamisljas tu vakcinaciju, svega ti?
spinel_

#46473 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

GandalfSivi wrote: 21/08/2021 17:50
spinel_ wrote: 21/08/2021 17:30

Zamisljao sam je time da ce pandemija proci kada se cijepi 70-80% i da se vracamo u normalu. Sada, ne vidim nikakv izlaz iz iste s ovim beskonacnim vakcinama.
Prije samo pola godine vecina tih strucnjaka je pricala koliko je potrebno za kolektivni imunitet pa se kretalo izmedju tih cifri. Upravo zbog tog razloga ljudi su se vakcinisali jer su zeljeli da se ovo cim prije zavrsi. A sada nema kraja. Da je ostalo na tome prvi bih se vakcinisao da se to sve zavrsi, ovako ne pada mi napamet da iznova primam nesto. Nemoj mi samo spominjati vakc za gripu jer nije isto.

Ne znam samo kako nikome od vas nije bilo sumnjivo kad se krajem prosle godine govorilo o covid putovnicama. Meni je to odmah dalo signal da ce vakcinacija biti sezonska. Jer cemu covid potvrda koja bi trajala vjecno?
GandalfSivi

#46474 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

spinel_ wrote: 21/08/2021 17:58
GandalfSivi wrote: 21/08/2021 17:50

Zamisljao sam je time da ce pandemija proci kada se cijepi 70-80% i da se vracamo u normalu. Sada, ne vidim nikakv izlaz iz iste s ovim beskonacnim vakcinama.
Prije samo pola godine vecina tih strucnjaka je pricala koliko je potrebno za kolektivni imunitet pa se kretalo izmedju tih cifri. Upravo zbog tog razloga ljudi su se vakcinisali jer su zeljeli da se ovo cim prije zavrsi. A sada nema kraja. Da je ostalo na tome prvi bih se vakcinisao da se to sve zavrsi, ovako ne pada mi napamet da iznova primam nesto. Nemoj mi samo spominjati vakc za gripu jer nije isto.

Ne znam samo kako nikome od vas nije bilo sumnjivo kad se krajem prosle godine govorilo o covid putovnicama. Meni je to odmah dalo signal da ce vakcinacija biti sezonska. Jer cemu covid potvrda koja bi trajala vjecno?
Da je bilo dovoljno vakcina i da su se svi htjeli vakcinisati, bilo bi gotovo do sada. Ali opet, nejse, nije to poenta. Meni su vakcine koje sam primio u martu omogucile da zivim totalno normalan zivot. Pa onda opet jedna u novembru i idemo dalje.

Jebote, idem zubaru na ciscenje zuba svakih pola godine, boli onaj ultrazvuk u pm, sve zvijezde vidim, ali bude i prodje i idemo dalje. Vakcine su smijesne naspram toga. Ti nastavi svoje paranoje zivjeti (kada ovdje nesta ubodea, pretpostavljam da ti je to vrhunac mjeseca), a ja cu nastaviti svoj zivot zivjeti. Ukinuse mi pizde New Orleana Jazz Fest, ali su se sredile karte za Guns’n’Rosses, sto da ne…
BadBoy

#46475 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

GandalfSivi wrote: 21/08/2021 18:12
spinel_ wrote: 21/08/2021 17:58

Da je bilo dovoljno vakcina i da su se svi htjeli vakcinisati, bilo bi gotovo do sada. Ali opet, nejse, nije to poenta. Meni su vakcine koje sam primio u martu omogucile da zivim totalno normalan zivot. Pa onda opet jedna u novembru i idemo dalje.

Jebote, idem zubaru na ciscenje zuba svakih pola godine, boli onaj ultrazvuk u pm, sve zvijezde vidim, ali bude i prodje i idemo dalje. Vakcine su smijesne naspram toga. Ti nastavi svoje paranoje zivjeti (kada ovdje nesta ubodea, pretpostavljam da ti je to vrhunac mjeseca), a ja cu nastaviti svoj zivot zivjeti. Ukinuse mi pizde New Orleana Jazz Fest, ali su se sredile karte za Guns’n’Rosses, sto da ne…
Najjači frajer kao on bi se vakcinisao da je nešto ostalo a od početka kako se javlja na ovim temama samo sere protiv vakcina :lol:
Locked