Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
bob_1921

#51326 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bob_1921 »

thekupus wrote: 24/08/2021 15:59
shbc wrote: 24/08/2021 15:48

1. Ovo su bili privremeni objekti
2. Bolje su se uklapali u okolinu
3. Sve i da je SDA postavila 50 stalnih objekata, jos ruznijih nego ovaj, to nije opravdanje za NS
1. Pa i za ovaj objekt kažu da je imao dozvolu za privremeno postavljanje, kao i ovi sa slike.
2. Slažem se za to, ali je to subjektivna ocjena. Nismo vidjeli finalni izgled objekta da to možemo zasigurno prosuditi.
3. Ni meni se ne sviđa politika postavljanja privremenih objekata na javne površine, ali to je praksa godinama, i to ne samo u Sarajevu. Ovo je pokušaj stvaranja lažne afere.
cuj lazne afere frajer sazidao kucicu jos izgleda njihov clan :-D ... privremeno je sirok pojam ova slika zna se mjesec traje i to je to kao sto su znali postavljati ispred bbi, u romaniji za vrijeme marketa ili ispred ekonomije te se poslije sklanja ocito ovaj bi duze bio ... da se ne lazemo sarajevo je puno nekih objekat koji se preko noci sire bas eto pored ove kucice od kud onom dozvola "hippy klupa" za onakav objekat realno i ono privremeno treba da bude preko ljeta basta ostatak ocisti prostor a ako se sjecam tako je krenulo :-D ... realno raja pjeni jer ocekuje od NS bolje i regularnije i pismenije da je SDA nista cudno klasika od njih :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#51327 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

Pa je li dobio dozvolu da ozida kucicu ili nije?
Nivelacija

#51328 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

thekupus wrote: 24/08/2021 15:40 August 2019.
Ista lokacija.
Umjesto jedne, 12 kućica za prodaju suvenira. Ne sjećam se da je SDA bila toliko glasna tada.
Image
Gdje je ovo? Jako pristojno izvedeno, ovoga se ni Beč ne bi postidio.
thekupus

#51329 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by thekupus »

Nivelacija wrote: 24/08/2021 18:36
Ista lokacija.
Umjesto jedne, 12 kućica za prodaju suvenira. Ne sjećam se da je SDA bila toliko glasna tada.
Image
Gdje je ovo? Jako pristojno izvedeno, ovoga se ni Beč ne bi postidio.
to je klasična drvena kućica za kakvu je i ovaj dobio dozvolu. drugo je što je on sam odlučio da će napraviti nešto drugo
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#51330 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

Hocel opet neka ostavka? :mrgreen:
last mohicans

#51331 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by last mohicans »

Ali najjači dio sto je trebao prodavati priglavke iz Lukomira. :-) Na sta smo spali, pa gdje su te urbanističke inspekcije i klinci palci? Problem je sto je ovaj lik izgradio neki objekat koji jako ružno izgleda, koji je usamljen i na mjestu kakvom jeste
Da je jos objekata bilo, mislim da bi proslo glat. Ono sto meni para oči na nekim slikama jeste uzasno prljav centralni park u blizini predsjednistva. Nismo u stanju, tj. NISU u stanju očistiti zelene površine. Zasto se ne primaju sezonski radnici, zasto se ne oformi komunalna policija kojance sve redom kaznjavati za bacanje otpadaka. Ko to napravi, ima od mene glas. Šuplja i demagogija me apsolutno ne interesuju.
ultima_palabra

#51332 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Gdje je originalno stajala ta kucica, nesto je se ne sjecam u Radicevoj/Mis Irbina?
Trappist

#51333 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Trappist »

Ista lokacija.
Image
:-) pa gdje ces porediti onaj razanj za janje i ovo sa slike.
Je li sda isto one kucice postavila po svakoj europskoj metropoli :lol:
Hakiz

#51334 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

last mohicans wrote: 24/08/2021 19:08 Ali najjači dio sto je trebao prodavati priglavke iz Lukomira. :-) Na sta smo spali, pa gdje su te urbanističke inspekcije i klinci palci? Problem je sto je ovaj lik izgradio neki objekat koji jako ružno izgleda, koji je usamljen i na mjestu kakvom jeste
Da je jos objekata bilo, mislim da bi proslo glat. Ono sto meni para oči na nekim slikama jeste uzasno prljav centralni park u blizini predsjednistva. Nismo u stanju, tj. NISU u stanju očistiti zelene površine. Zasto se ne primaju sezonski radnici, zasto se ne oformi komunalna policija kojance sve redom kaznjavati za bacanje otpadaka. Ko to napravi, ima od mene glas. Šuplja i demagogija me apsolutno ne interesuju.
U svakoj drugoj državi, priglavke iz nekog njihovog "Lukomira" bi prodavali turistima i izvozili za veliki novac.

Authentic tribal art :lol:

Pogledaj koliko koštaju pamučni proizvodi rađeni u Kekova, Turska, po Evropi i svijetu.

Kad smo nesposobni da iskoristimo našu autentičnost, ko nam je kriv.

Ali neka, spriječiti svakoga ko pokuša.

U UK, "shed businesess" ne samo što zapošljavaju, nego nekada izmišljaju nove tehnologije, ali jok, bh. šupa od 10 kvadrata, ne daj mu ni to, ružno izgleda, nije blještava.

Nema veze, zato smo jači u ekonomiji i od Turske i od UK.

Samo se sjetite, Apple je krenuo iz garaže...
Škobo Habu

#51335 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Škobo Habu »

thekupus wrote: 24/08/2021 15:22
Stvarno nije zabilježeno nešto onakvo u velikom parku?
Dobro se sjećam 10 ovakvih kućica na istom mjestu za vrijeme Ajnadžića.
Ovakve sigurno nisu bile.

Čudi me ovakvo mišljenje od dežurnog kritičara urbanističke politike u KS, od Klixa do SCC foruma?
Patton44

#51336 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Sta kaze mislio sam slat u Ameriku priglavke sa Bjelasnice, sa natpisom Sarajevo ili Visegrad
Nivelacija

#51337 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

Patton44 wrote: 24/08/2021 19:43 Sta kaze mislio sam slat u Ameriku priglavke sa Bjelasnice, sa natpisom Sarajevo ili Visegrad
Jbt i takav lik na listama Njihove stranke..fuj
Patton44

#51338 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Nivelacija wrote: 24/08/2021 20:13
Patton44 wrote: 24/08/2021 19:43 Sta kaze mislio sam slat u Ameriku priglavke sa Bjelasnice, sa natpisom Sarajevo ili Visegrad
Jbt i takav lik na listama Njihove stranke..fuj
Stas kad nema boljih,Pedja i Sabina sve rascerali.
MaksprotivMarksa

#51339 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MaksprotivMarksa »

Uvijek sam se pitao sto su sdaovci unutar ns na strani mandica, sada mi je i jasno sto 😀

Otisla luda babakme kme kme kme
last mohicans

#51340 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by last mohicans »

Hakiz wrote: 24/08/2021 19:29
last mohicans wrote: 24/08/2021 19:08 Ali najjači dio sto je trebao prodavati priglavke iz Lukomira. :-) Na sta smo spali, pa gdje su te urbanističke inspekcije i klinci palci? Problem je sto je ovaj lik izgradio neki objekat koji jako ružno izgleda, koji je usamljen i na mjestu kakvom jeste
U svakoj drugoj državi, priglavke iz nekog njihovog "Lukomira" bi prodavali turistima i izvozili za veliki novac.

Pogledaj koliko koštaju pamučni proizvodi rađeni u Kekova, Turska, po Evropi i svijetu.

U UK, "shed businesess" ne samo što zapošljavaju, nego nekada izmišljaju nove tehnologije, ali jok, bh. šupa od 10 kvadrata, ne daj mu ni to, ružno izgleda, nije blještava.

Hoces da kazes da bi bio neki novi priglavka Apple, da ga nisu spriječili? Ne sporim ja da je priglavka neki brend od vunice, ali da se prodaje u glavnom parku u onakvoj skalimeriji, o čemu pričamo? Na Bjelasnici,uredu, na sajmu kad su svi podjednako izloženi, specijaliziranoj prodavnici, ali ne u onako nakaradnoj građevini.
Emiremir33

#51341 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Emiremir33 »

last mohicans wrote: 24/08/2021 21:02
Hakiz wrote: 24/08/2021 19:29

Hoces da kazes da bi bio neki novi priglavka Apple, da ga nisu spriječili? Ne sporim ja da je priglavka neki brend od vunice, ali da se prodaje u glavnom parku u onakvoj skalimeriji, o čemu pričamo? Na Bjelasnici,uredu, na sajmu kad su svi podjednako izloženi, specijaliziranoj prodavnici, ali ne u onako nakaradnoj građevini.
Samo se moglo kupiti na Baščaršiji i na planinama,pogotovo kad je bila olimpijada 1984 ...Sad to rijetko vidim sem na Bjelašnici
thekupus

#51342 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by thekupus »

Škobo Habu wrote: 24/08/2021 19:37
thekupus wrote: 24/08/2021 15:22
Stvarno nije zabilježeno nešto onakvo u velikom parku?
Dobro se sjećam 10 ovakvih kućica na istom mjestu za vrijeme Ajnadžića.
Ovakve sigurno nisu bile.

Čudi me ovakvo mišljenje od dežurnog kritičara urbanističke politike u KS, od Klixa do SCC foruma?
ma jeste ovaj debil počeo praviti drugu konstrukciju umjesto ovih drvenih, ali moja poenta je bila da su na toj lokaciji stalno postavljani privremeni objekti sa istom namjenom, nije to neka novost
Kažu da je dobio dozvolu za drvenu kućicu kao sa slike, budući da to nije ispoštovao treba ga natjerati da sruši. Kraj priče.
Patton44

#51343 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

Lud zbunjen j....n
Kaze meni nacelnik,inace moj dobar prijatelj.Enese stranka te prati i imamo velike planove sa tobom.
Rizvan

#51344 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Rizvan »

U Sarajevu postoji cijelo jedno naselje koje ambijetalno i po dnevnom prilivu turista odgovara prodavanju priglavki, a to je Bascarsija.
A oni nasli na onakvoj lokaciji kulati neku barakicu :-) ...i jos objasnjenje da je trebala biti drvena, kao to je ok :-) ,iako nikakve veze nema sa ambijentom i jos vise pretpava ionako pretrpan grad raznim kioscima, standovima i sl. Ti drveni bungalovi na centralnim lokacijama smiju biti samo sezonski par puta godisnje.

A sad, sta reci o stranci koja 12 godina govori protiv divlje gradnje i narusavanja ambijenta, pa onda iz njenih redova se iznjedri ovo...nego koje li ironije :run:

Dobar dio NS glasaca su upravo ljudi koji su alergicni na divlju gradnju i nicanje kojekakvih objekata na neprimjerenim lokacijama, ovo sad im je kao prst u oko, od strane onih za koje su glasali.
ljevoruki

#51345 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ljevoruki »

Sto se mene tice nikada vise nece dobiti moj glas.
Vjerovao sam im, vise ne.
Ende.
jefff

#51346 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Dobar dio NS glasaca su upravo ljudi koji su alergicni na divlju gradnju i nicanje kojekakvih objekata na neprimjerenim lokacijama, ovo sad im je kao prst u oko, od strane onih za koje su glasali.
Kakav je to elitizam?
thekupus

#51347 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by thekupus »

Samo da poselamim male alt-desničarske anonimne sise što mi skrinšotuju postove pa postavljaju na twitter. Pilići mali jadni, grli vas thekupus.
joint union

#51348 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by joint union »

Evo skinuse ljudi kućicu oko koje se digla tolika halabuka. Posrali se sebi po glavi, no mora se reći i da postavljanje i uklanjanje iste nije koštalo porezne obveznike. Za razliku od SDA kućice koju su obveznici platili 250 000 kmica, a niko ni ne spominje njeno eventualno uklanjanje. Jel' razlika?
Hajvan

#51349 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hajvan »

jefff wrote: 25/08/2021 18:37
Kakav je to elitizam?
biti protiv divlje gradnje je elitizam?
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#51350 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PreWiBa »

joint union wrote: 25/08/2021 22:30 Evo skinuse ljudi kućicu oko koje se digla tolika halabuka. Posrali se sebi po glavi, no mora se reći i da postavljanje i uklanjanje iste nije koštalo porezne obveznike. Za razliku od SDA kućice koju su obveznici platili 250 000 kmica, a niko ni ne spominje njeno eventualno uklanjanje. Jel' razlika?
Mani Whataboutizam, sa ovim su zasrali i šefa i stanicu.
Dati članu stranke dozvolu da gradi na onom mjestu, u glavom gradu, i to u CENTRU GLAVOG GRADA, je 100% SDA politika. Prije sam mislio da su možda samo NiP-ovci lopovi, jer su svakako manje-više preletači iz SDA, ali ovaj put su se pokazali u najgorem mogućem obliku. Ovo se samo ruši zato što je se digla javnost, a da je negdje drugi gradio, prošlo bi.

Pokazali su se čak i gore nego SDA. Nema šanse da bi se neki zeleni tako javio u javnosti, nego bi makar shvatio da je zasrao i šutio, dok neki novinar ne sazna o kome se radi.

Poslije ovoga im čovjek može samo poželiti političko smetlište. Ako će biti kao SDA, bolje original neko jeftina kopija.
Locked