Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Medobrundo25

#42001 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Medobrundo25 »

biglebovski wrote: 23/08/2021 17:16
spinel_ wrote: 23/08/2021 13:42

Vjerovatno su im obecali lovu pa rade po naredbi. Otuda i ovoliko donacije.
Sad će opet biti neke teorije zavjere ali, činjenica je da niko to nije ni spominjao dok se nije ovo dogodilo...

https://www.klix.ba/biznis/privreda/u-p ... /210820093

A nakon prve tranše prošle godine je počeo i prvi val u BiH.
Ne postoje teorije zavjere, poatoje samo stvari koje mi trebamo da znamo i znamo i one koje ne znamo. :thumbup:
Reglan

#42002 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Reglan »

Ljudi, do kad se moze vakcinisati u Zetri, 19h?
Tesla Edison

#42003 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Reglan wrote: 23/08/2021 19:08 Ljudi, do kad se moze vakcinisati u Zetri, 19h?
Do 20.
Trappist

#42004 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

"-Maska je jako bitna. Distanca je jako bitna. Ja bih danas već preporučio svakome da nosi masku, čak i na otvorenom. Maske su se pokazale efikasne u kriznim situacijama kao što smo imali. I ograničenje kretanja se također pokazalo vrlo efikasno. Ali mislim da bi ove opšte mjere definitivno svi mogli značajno poboljšati. Ljeto je prošlo. Pustili smo, ljudi su radili, živjeli, uživali. Prošli smo lijepa tri mjeseca, bez skoro ikakvih restrikcija. Sad je vrijeme da se resetujemo i da pokušamo zajednički to uraditi. Vakcina imamo i jako je bitno da se vakcinišemo, apelovao je Čerkez."

Ovakve ublehe meni trebaju odredjivati kad ja mogu izaci iz kuce i kad ne mogu? Cuj vrijeme da se resetujemo nakon 3 mjeseca, je li to on licno pritisnuo pauzu na virus pa nas pustio da zivimo malo? Kakvi su ovo debilizmi, ja ne znam vise dokle ovo ide...
spinel_

#42005 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

LEGLA JE LOVA
https://www.klix.ba/biznis/privreda/mmf ... /210824027
MMF na račun BiH uplatio 602,5 miliona KM, nije u pitanju klasični kredit
Bice sad sve kako im EU i MMF narede.
Da, postoje dugmadi.
Isto kao sto postoji ljetni raspust za djecu tako ce i za nas postojati ta pauza u kojoj smo (kao) bili slobodni.
Dobrodosli u novi svjetski poredak.
Tesla Edison

#42006 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Trappist wrote: 24/08/2021 10:05 "-Maska je jako bitna. Distanca je jako bitna. Ja bih danas već preporučio svakome da nosi masku, čak i na otvorenom. Maske su se pokazale efikasne u kriznim situacijama kao što smo imali. I ograničenje kretanja se također pokazalo vrlo efikasno. Ali mislim da bi ove opšte mjere definitivno svi mogli značajno poboljšati. Ljeto je prošlo. Pustili smo, ljudi su radili, živjeli, uživali. Prošli smo lijepa tri mjeseca, bez skoro ikakvih restrikcija. Sad je vrijeme da se resetujemo i da pokušamo zajednički to uraditi. Vakcina imamo i jako je bitno da se vakcinišemo, apelovao je Čerkez."

Ovakve ublehe meni trebaju odredjivati kad ja mogu izaci iz kuce i kad ne mogu? Cuj vrijeme da se resetujemo nakon 3 mjeseca, je li to on licno pritisnuo pauzu na virus pa nas pustio da zivimo malo? Kakvi su ovo debilizmi, ja ne znam vise dokle ovo ide...
To je taj Čerkez koji se liječio "negativnim jonima" zajedno sa ublehašem Semirom na tzv. piramidama, i takav je gospodar života i smrti zadnju godinu i po.

To je ta naša struka, koja je idol panikbotinama i uhljebarima.

Jebeš narod koji dopušta da mu takve ublehe kontrolišu život.
Trappist

#42007 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Tesla Edison wrote: 24/08/2021 10:11
Trappist wrote: 24/08/2021 10:05 "-Maska je jako bitna. Distanca je jako bitna. Ja bih danas već preporučio svakome da nosi masku, čak i na otvorenom. Maske su se pokazale efikasne u kriznim situacijama kao što smo imali. I ograničenje kretanja se također pokazalo vrlo efikasno. Ali mislim da bi ove opšte mjere definitivno svi mogli značajno poboljšati. Ljeto je prošlo. Pustili smo, ljudi su radili, živjeli, uživali. Prošli smo lijepa tri mjeseca, bez skoro ikakvih restrikcija. Sad je vrijeme da se resetujemo i da pokušamo zajednički to uraditi. Vakcina imamo i jako je bitno da se vakcinišemo, apelovao je Čerkez."

To je taj Čerkez koji se liječio "negativnim jonima" zajedno sa ublehašem Semirom na tzv. piramidama, i takav je gospodar života i smrti zadnju godinu i po.

Kontrolisat on moze samo kuci zenu i djecu svoju, i nikog vise, a znam da mene nece sigurno. Ja sam primio vakcinu, zastitio sebe i druge kako kazu, tako da za mene ogranicenja vise ne postoje.
Tesla Edison

#42008 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Trappist wrote: 24/08/2021 10:14
Tesla Edison wrote: 24/08/2021 10:11

Kontrolisat on moze samo kuci zenu i djecu svoju, i nikog vise, a znam da mene nece sigurno. Ja sam primio vakcinu, zastitio sebe i druge kako kazu, tako da za mene ogranicenja vise ne postoje.
Ma samo potvrdu u džep, pa nek kontroliše i ograničava svoju materu. Mene isto neće.
Trappist

#42009 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Tek sto su se bolnice "pocele puniti" odmah imamo 10 mrtvih. Aferim. Ko zna od cega su ustvari ljudi umrli.
Tesla Edison

#42010 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Trappist wrote: 24/08/2021 13:33 Tek sto su se bolnice "pocele puniti" odmah imamo 10 mrtvih. Aferim. Ko zna od cega su ustvari ljudi umrli.
Ma oprobani recept. Sve piši pod koronu i riješen problem, više panike i straha kod maloumnih, lakše izbjeći potencijalnu tužbu za nemar i krivičnu odgovornost. Win-win situacija.
spinel_

#42011 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Tesla Edison wrote: 24/08/2021 13:35
Trappist wrote: 24/08/2021 13:33 Tek sto su se bolnice "pocele puniti" odmah imamo 10 mrtvih. Aferim. Ko zna od cega su ustvari ljudi umrli.
Ma oprobani recept. Sve piši pod koronu i riješen problem, više panike i straha kod maloumnih, lakše izbjeći potencijalnu tužbu za nemar i krivičnu odgovornost. Win-win situacija.
Ali kad skontas tako ces najprije ljude natjerati na vakcinu. Strahom. Zar ne?
Ako nema punih bolnica, mala ili nikakva smrtnost onda ce svako kontati sta ce mu vakcina ako moze sve sprijeciti uz limun+caj+med+d vitamin...
Tesla Edison

#42012 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

spinel_ wrote: 24/08/2021 13:38

Ako nema punih bolnica, mala ili nikakva smrtnost onda ce svako kontati sta ce mu vakcina ako moze sve sprijeciti uz limun+caj+med+d vitamin...
Antivaxxera ne možeš natjerati da se vakciniše, makar svi oko njega pomrli. To su jedni zatupljeni idioti koji ne vide dalje od nosa i kojima je svaka vakcina zavjera od Bill Gatesa. Imaš jednog na forumu, kojem je "učen insan" rekao da su vakcine "šejtanarija", napravljene kako bi izazivale sterilitet i da je sve to "maslo mrske Amerike i Izraela".

A što se "straha" tiče, oni izazivaju strah iz razloga da opravdaju totalno zaključavanje koje su planirali, a i da operu sebe od eventualne krivične odgovornosti zbog nemara i sl.. Njima i nije cilj vakcinacija, njima je cilj da ovo što duže traje i da su oni što duže budu "glavne baje" u državi (epidioti, krizni štabovi i ostali ološ od "struke").

Motivisati se može na razne načine. Evo dobili su bespovratna sredstva od MMF-a. Nek svakom doznače 500KM ako se vakciniše i eto ti motiva. Čak bi aldinjo zavratio rukav.
mistek

#42013 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

Ovaj Čerkez je nešto najgore što je izronilo tokom ove godine i po. Kakav gad s izjavama, i to konstantno. Za njega, njegovu familiju, prijatelje, mjere svakako ne važe.

Kad ćeš ti Gorane u statistiku više.
tap3ah75

#42014 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

Može li se samo ne želiti vakcinisati?

A da ne budem odmah proglašen kao antivaxer, zatucan, glup, prost, krezav, Čak i ubojica.
Capljina74

#42015 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

tap3ah75 wrote: 24/08/2021 14:04 Može li se samo ne želiti vakcinisati?

A da ne budem odmah proglašen kao antivaxer, zatucan, glup, prost, krezav, Čak i ubojica.
E to nemore!

Još da vjeruješ da je Zemlja ploča koju nose slonovi na kornjači i da je kod Ciganki pica okrenuta naopako!
madner

#42016 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by madner »

Njima je cilj da ovo sto druze traje kako bi se stampanjem para doslo do nove podjele moci u drzavama Zapada. Zelenije, LGBTovije, genderovanije podjele.
BadBoy

#42017 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

mistek wrote: 24/08/2021 14:03 Ovaj Čerkez je nešto najgore što je izronilo tokom ove godine i po. Kakav gad s izjavama, i to konstantno. Za njega, njegovu familiju, prijatelje, mjere svakako ne važe.

Ti si ono govorio da neće biti više valova u BiH? Šta bi?
Tesla Edison

#42018 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

tap3ah75 wrote: 24/08/2021 14:04 Može li se samo ne želiti vakcinisati?

Ako ne možeš iz zdravstvenih razloga, onda je ok.

Ako nisu zdravstveni razlozi, odgovor se zna.

Prosto jednostavno.
spinel_

#42019 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

Bakir Nakaš za N1 o mogućim mjerama: “Bum” mjere stvaraju revolt

https://ba.n1info.com/vijesti/bakir-nak ... ju-revolt/

No, ‘bum’ mjere koje se preko noći dešavaju, da se prijeti ljudima da će biti onemogućeni da se kreću, kod ljudi stvara određeni revolt, tim prije što ista ta vlada nije učinila ništa na tome da se vakcinacija ubrza onda kad je trebala da bude, a to je početkom ove godine kad smo imali priliku da vakcinišemo daleko veći broj ljudi“, istakao je dr. Nakaš za N1.
“Mjera koja treba da se nametne sigurno je mjera koja će stvoriti kod ljudi jedan revolt“, istakao je.

mistek

#42020 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mistek »

BadBoy wrote: 24/08/2021 14:08
mistek wrote: 24/08/2021 14:03 Ovaj Čerkez je nešto najgore što je izronilo tokom ove godine i po. Kakav gad s izjavama, i to konstantno. Za njega, njegovu familiju, prijatelje, mjere svakako ne važe.

Pa još nemamo novi val :-D Pričat ćemo kad bude ozbiljnijeg vala.

Svejedno, i s valom i bez njega, ne vidim zašto se život ne vrati u normalu. Ovako, samo će savjesni ljudi opet da ispaštaju.
laik1981

#42021 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Najbolje bi ljude motivisao za vakcinaciju kada bi im gurno petobanku u padze prilikom revakcinacije :mrgreen:
Tesla Edison

#42022 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

spinel_ wrote: 24/08/2021 14:33
Bakir Nakaš za N1 o mogućim mjerama: “Bum” mjere stvaraju revolt

https://ba.n1info.com/vijesti/bakir-nak ... ju-revolt/

No, ‘bum’ mjere koje se preko noći dešavaju, da se prijeti ljudima da će biti onemogućeni da se kreću, kod ljudi stvara određeni revolt, tim prije što ista ta vlada nije učinila ništa na tome da se vakcinacija ubrza onda kad je trebala da bude, a to je početkom ove godine kad smo imali priliku da vakcinišemo daleko veći broj ljudi“, istakao je dr. Nakaš za N1.
“Mjera koja treba da se nametne sigurno je mjera koja će stvoriti kod ljudi jedan revolt“, istakao je.

Doktor, a antivaxxer. Zato nam i jeste država u banani.

Umjesto da pruži punu podršku mjerama za nevakcinisane, on se priklonio antivaxxerskom lobiju i kritikuje, te samim tim devalvira svaki pokušaj motivisanja.

Bakire Nakašu, što tako antivaxxeronjo nisi kritikovao lockdown, koji si btw. najviše i zagovarao, u martu prošle i martu ove godine? Takvi kao ti ekonomski su dokosurili ovu zemlju. Epidiotu jedan antivaxxerski!
Last edited by Tesla Edison on 24/08/2021 14:40, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#42023 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

laik1981 wrote: 24/08/2021 14:36

Najbolje bi ljude motivisao za vakcinaciju kada bi im gurno petobanku u padze prilikom revakcinacije :mrgreen:
500 prva doza, 250 druga, treća i svaka naredna po joju.

Mislim da bi ovo bilo i više nego efikasno.
BadBoy

#42024 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

mistek wrote: 24/08/2021 14:34
BadBoy wrote: 24/08/2021 14:08

Svejedno, i s valom i bez njega, ne vidim zašto se život ne vrati u normalu. Ovako, samo će savjesni ljudi opet da ispaštaju.
Imamo i to uveliko.

Apsolutno se slažem da se sada sa vakcinama treba život vratiti u normalu. Ali ti si toliko slavodobitno pisao i to u više navrata da više neće biti zaraženih i novih valova da jednostavno ne mogu da te ne prozovem :D
Tesla Edison

#42025 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

BadBoy wrote: 24/08/2021 14:40
mistek wrote: 24/08/2021 14:34

Imamo i to uveliko.

Apsolutno se slažem da se sada sa vakcinama treba život vratiti u normalu. Ali ti si toliko slavodobitno pisao i to u više navrata da više neće biti zaraženih i novih valova da jednostavno ne mogu da te ne prozovem :D
Pa vidiš i sam da se valovi "najavljuju", kao da neko pritisne dugme, i eto novi val. Niko sem epidiota ne može znati kad počinje novi val, jer oni ih i proizvode, kako bi po njima surfali i :izet: narod u pamet.
Locked