Saberi se ti malo... Nisu ti sve na broju
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- skafiskafsnjak
#41976 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- Tesla Edison
#41977 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kavez, kavez
Ovako:

- skafiskafsnjak
#41978 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Bas ti stoji..al bolje Jagomir.
Sad kad krenu opet mjere, ima da poludite od muke.
-
Johnny_x
#41979 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Eh pa zdrastveno osiguranje ti ponudi vakcinu, ti je odbijes i zavrsis u bolnici, jel sad zdrastveno osiguranje treba da pokriva tvoje troskove lijecenja u bolnici, a ti si odbio tu zastitu od bolnice?skafiskafsnjak wrote: ↑22/08/2021 14:20A de ti meni odg, zasto placam zdravstveno osig i porez?Johnny_x wrote: ↑22/08/2021 14:06 Ja sam vakcinisan i protiv sam bilo koje mjere za nevakcinisane. Vakcina te jedino stiti od teze klinicke slike, ne stiti te od virusa, ako se zarazis opet mozes prenjeti virus. Ja bih svima ponudio da se vakcinisu, ako neko ne zeli, uredu njegov izbor, ali bi donio uredbu da zdravatveno osiguranje ne pokriva troskove lijecenja u slucaju da si odbio vakcinu a zavrsio si u bolnici. Vakcona te stiti od toga da ne zavrsis u bolnici, ako si zavrsio plati te troskove.
Vakcina ne stiti vakcinise od dobijanja virusa ili prenosenja, stiti nas od toga da ne zavrsimo u bolnici, i to bi bila jedina nediskriminirajuca mjera prema nevakcinisanim. Ja sam apsolutno protiv bilo kakve mjere za nevakcinisane.
Mali broj ljudi zavrsi u bolnici, vecina je na kucnom lijecenju, postoje ljudi koji su imali virus, a da to nisu ni znali, asimptoski slucajevi, sve mjere koje su uvedene su uvodjene zbog zastite zdravstvenog sistema, je li zdravsteveni sistem treba da padne zbog antivaksera, je li treba ici u lockdawn, pa da nam ekonomija propadne?
Ako si protiv vakcine, onda snosi sam posljedice tog protivljenja.
- skafiskafsnjak
#41980 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne moze tako.Johnny_x wrote: ↑22/08/2021 14:55Eh pa zdrastveno osiguranje ti ponudi vakcinu, ti je odbijes i zavrsis u bolnici, jel sad zdrastveno osiguranje treba da pokriva tvoje troskove lijecenja u bolnici, a ti si odbio tu zastitu od bolnice?
Vakcina ne stiti vakcinise od dobijanja virusa ili prenosenja, stiti nas od toga da ne zavrsimo u bolnici, i to bi bila jedina nediskriminirajuca mjera prema nevakcinisanim. Ja sam apsolutno protiv bilo kakve mjere za nevakcinisane.
Mali broj ljudi zavrsi u bolnici, vecina je na kucnom lijecenju, postoje ljudi koji su imali virus, a da to nisu ni znali, asimptoski slucajevi, sve mjere koje su uvedene su uvodjene zbog zastite zdravstvenog sistema, je li zdravsteveni sistem treba da padne zbog antivaksera, je li treba ici u lockdawn, pa da nam ekonomija propadne?
Nek mi onda od tog trenutnka ne naplacuju zdravstveno i porez. Bez obzira na moj stav o vakcini, ne mogu placati, a uslugu ne dobijati.
Ja imam pravo da odbijem ili da prihvatim sta god ja zelim. Moj novac, moj organizam.
- zubi
#41981 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo suplju bezveze bacas i sam znas da ces se vakcinusati, nema kod gazde hansa labavo...skafiskafsnjak wrote: ↑22/08/2021 14:56 Nek mi onda od tog trenutnka ne naplacuju zdravstveno i porez. Bez obzira na moj stav o vakcini, ne mogu placati, a uslugu ne dobijati.
Ja imam pravo da odbijem ili da prihvatim sta god ja zelim. Moj novac, moj organizam.
- skafiskafsnjak
#41982 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jel zivis i radis u Deu ili laprdas onako iz Bosne .... ?zubi wrote: ↑22/08/2021 15:07Samo suplju bezveze bacas i sam znas da ces se vakcinusati, nema kod gazde hansa labavo...skafiskafsnjak wrote: ↑22/08/2021 14:56 Nek mi onda od tog trenutnka ne naplacuju zdravstveno i porez. Bez obzira na moj stav o vakcini, ne mogu placati, a uslugu ne dobijati.
A Mogy..?
Inace prosjecni Bosnjo iz Sarajevske mahale bolje zna sta se desava u Njemackoj nego sami Njemci
-
laik1981
#41983 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Neka vrate pare ljudima koje su uplatili i ne moraju ih lijeciti.. Svi sretni.. I onako te lijece, ne do bog nikome, a ljudi ce se nekako snaci s parama koje su uplatili.. Vise se ljudi privatno i lijecilo dok su zdravstvene ustanove bile zabarakadirane.. Te paralele koje ti povlacis nemaju veze s vezom.. Tako ste u martu prosle godine govorili i za izletnike na Bjelasnici.. Da im se uskracuje medicinska skrb ako obole.. Da potpisuju neke izjave kako se odricu respiratora ako budu u potrebi.. Kakve vi samo morbidne teze izlazete.. Tacno covjeka jeza uhvati kad skonta s kim zrak dijeli..Johnny_x wrote: ↑22/08/2021 14:55Eh pa zdrastveno osiguranje ti ponudi vakcinu, ti je odbijes i zavrsis u bolnici, jel sad zdrastveno osiguranje treba da pokriva tvoje troskove lijecenja u bolnici, a ti si odbio tu zastitu od bolnice?
-
homer2go
#41984 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da ali "zdravstveni sistem u BiH" je glavni razlog za vakcinaciju. Ne sam virus Corone. Iskustveno gledajući veće su šanse da te "zdravstveni sistem u BiH" poklopi i pošalje rahmetologu nego sama Corona. Kod nas i srednje teška slika bolesti lako postane fatalna.laik1981 wrote: ↑22/08/2021 17:40Neka vrate pare ljudima koje su uplatili i ne moraju ih lijeciti.. Svi sretni.. I onako te lijece, ne do bog nikome, a ljudi ce se nekako snaci s parama koje su uplatili.. Vise se ljudi privatno i lijecilo dok su zdravstvene ustanove bile zabarakadirane.. Te paralele koje ti povlacis nemaju veze s vezom.. Tako ste u martu prosle godine govorili i za izletnike na Bjelasnici.. Da im se uskracuje medicinska skrb ako obole.. Da potpisuju neke izjave kako se odricu respiratora ako budu u potrebi.. Kakve vi samo morbidne teze izlazete.. Tacno covjeka jeza uhvati kad skonta s kim zrak dijeli..Johnny_x wrote: ↑22/08/2021 14:55
Eh pa zdrastveno osiguranje ti ponudi vakcinu, ti je odbijes i zavrsis u bolnici, jel sad zdrastveno osiguranje treba da pokriva tvoje troskove lijecenja u bolnici, a ti si odbio tu zastitu od bolnice?
najbolji primjer je zadnji talas korone kad su sve države u okruženju realno imale manji postotak smrtnih slučajeva.
-
laik1981
#41985 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Apsolutno tacno i treba da se sto vise ljudi vakcinise, radi sebe prvenstveno.. Ja govorim o ovim tezama gdje bi se nekom uskracivala medicinska njega.. Sta bi bilo sledece? Zabraniti medicinsku njegu pretilim osobama koje imaju problema sa pritiskom ili secerom, jer su se sami doveli u takvu situaciju? Zabraniti ljekarsku njegu pusacima, alkoholicarima i svakome ko je svojim nekim postupkom doprinijeo da ima zdravstvene probleme? Ideje za horora..homer2go wrote: ↑22/08/2021 18:12Da ali "zdravstveni sistem u BiH" je glavni razlog za vakcinaciju. Ne sam virus Corone. Iskustveno gledajući veće su šanse da te "zdravstveni sistem u BiH" poklopi i pošalje rahmetologu nego sama Corona. Kod nas i srednje teška slika bolesti lako postane fatalna.laik1981 wrote: ↑22/08/2021 17:40
Neka vrate pare ljudima koje su uplatili i ne moraju ih lijeciti.. Svi sretni.. I onako te lijece, ne do bog nikome, a ljudi ce se nekako snaci s parama koje su uplatili.. Vise se ljudi privatno i lijecilo dok su zdravstvene ustanove bile zabarakadirane.. Te paralele koje ti povlacis nemaju veze s vezom.. Tako ste u martu prosle godine govorili i za izletnike na Bjelasnici.. Da im se uskracuje medicinska skrb ako obole.. Da potpisuju neke izjave kako se odricu respiratora ako budu u potrebi.. Kakve vi samo morbidne teze izlazete.. Tacno covjeka jeza uhvati kad skonta s kim zrak dijeli..
najbolji primjer je zadnji talas korone kad su sve države u okruženju realno imale manji postotak smrtnih slučajeva.
-
homer2go
#41986 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Uhljebaška priča naših heroja u bijelom. nemojte ni dolaziti u ordinaciju, samo pošaljite pare za plate i novu seriju bilborda podrške napaćenim građanimalaik1981 wrote: ↑22/08/2021 18:19Apsolutno tacno i treba da se sto vise ljudi vakcinise, radi sebe prvenstveno.. Ja govorim o ovim tezama gdje bi se nekom uskracivala medicinska njega.. Sta bi bilo sledece? Zabraniti medicinsku njegu pretilim osobama koje imaju problema sa pritiskom ili secerom, jer su se sami doveli u takvu situaciju? Zabraniti ljekarsku njegu pusacima, alkoholicarima i svakome ko je svojim nekim postupkom doprinijeo da ima zdravstvene probleme? Ideje za horora..homer2go wrote: ↑22/08/2021 18:12
Da ali "zdravstveni sistem u BiH" je glavni razlog za vakcinaciju. Ne sam virus Corone. Iskustveno gledajući veće su šanse da te "zdravstveni sistem u BiH" poklopi i pošalje rahmetologu nego sama Corona. Kod nas i srednje teška slika bolesti lako postane fatalna.
-
Johnny_x
#41987 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dobro sta uraditi sa likovima koji kategoricno odbiju vakcinu samo zato sto su pregledali 3 youtube videa i takvi zavrse u bolnici? Neces mu naravno uskratit lijecenje, pokusat ces ga izlijeciti, samo mu naplati to lijecenje.laik1981 wrote: ↑22/08/2021 18:19Apsolutno tacno i treba da se sto vise ljudi vakcinise, radi sebe prvenstveno.. Ja govorim o ovim tezama gdje bi se nekom uskracivala medicinska njega.. Sta bi bilo sledece? Zabraniti medicinsku njegu pretilim osobama koje imaju problema sa pritiskom ili secerom, jer su se sami doveli u takvu situaciju? Zabraniti ljekarsku njegu pusacima, alkoholicarima i svakome ko je svojim nekim postupkom doprinijeo da ima zdravstvene probleme? Ideje za horora..homer2go wrote: ↑22/08/2021 18:12
Da ali "zdravstveni sistem u BiH" je glavni razlog za vakcinaciju. Ne sam virus Corone. Iskustveno gledajući veće su šanse da te "zdravstveni sistem u BiH" poklopi i pošalje rahmetologu nego sama Corona. Kod nas i srednje teška slika bolesti lako postane fatalna.
Evo sta bi ti uradio sa antivakserima, koji kategoricno odbijaju vakcinu, i takvi zavrse u bolnici?
-
laik1981
#41988 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Lijecio ih kao i svakoga drugog.. Lijecimo ubice, ratne zlocince i kojekakvu mafiju, a da ne lijecimo nekoga radi njegovih uvjerenja, kakva god da su ona.. Pravo na zdravstvenu njegu je jedno od osnovnih ljudskih prava.. I ne lijeci tebe niko dzaba.. Sve si ti to vec uveliko pretplatio kroz raznorazne poreze i doprinose..Johnny_x wrote: ↑22/08/2021 19:51Dobro sta uraditi sa likovima koji kategoricno odbiju vakcinu samo zato sto su pregledali 3 youtube videa i takvi zavrse u bolnici? Neces mu naravno uskratit lijecenje, pokusat ces ga izlijeciti, samo mu naplati to lijecenje.laik1981 wrote: ↑22/08/2021 18:19
Apsolutno tacno i treba da se sto vise ljudi vakcinise, radi sebe prvenstveno.. Ja govorim o ovim tezama gdje bi se nekom uskracivala medicinska njega.. Sta bi bilo sledece? Zabraniti medicinsku njegu pretilim osobama koje imaju problema sa pritiskom ili secerom, jer su se sami doveli u takvu situaciju? Zabraniti ljekarsku njegu pusacima, alkoholicarima i svakome ko je svojim nekim postupkom doprinijeo da ima zdravstvene probleme? Ideje za horora..
Evo sta bi ti uradio sa antivakserima, koji kategoricno odbijaju vakcinu, i takvi zavrse u bolnici?
- skafiskafsnjak
#41989 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pricaju protiv ovih nevakcinisanih i.govore da su ovakvi ili onakvi...a pazi ti njihovih, u najmanju ruku, fasistickih stavova. Cuj ne lijeciti ako dodje do bolnice..laik1981 wrote: ↑22/08/2021 19:58Lijecio ih kao i svakoga drugog.. Lijecimo ubice, ratne zlocince i kojekakvu mafiju, a da ne lijecimo nekoga radi njegovih uvjerenja, kakva god da su ona.. Pravo na zdravstvenu njegu je jedno od osnovnih ljudskih prava.. I ne lijeci tebe niko dzaba.. Sve si ti to vec uveliko pretplatio kroz raznorazne poreze i doprinose..Johnny_x wrote: ↑22/08/2021 19:51
Dobro sta uraditi sa likovima koji kategoricno odbiju vakcinu samo zato sto su pregledali 3 youtube videa i takvi zavrse u bolnici? Neces mu naravno uskratit lijecenje, pokusat ces ga izlijeciti, samo mu naplati to lijecenje.
Bolesni umovi....
-
Medobrundo25
#41990 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kome bolan objasnjavas vise, neko ko rezonuje stvari kao ovaj gore je kompletan idiot i nikakvo racionalno objasnjenje takve nece razuvjeriti. Kakavih sve bolida ima to je strasno.laik1981 wrote: ↑22/08/2021 19:58Lijecio ih kao i svakoga drugog.. Lijecimo ubice, ratne zlocince i kojekakvu mafiju, a da ne lijecimo nekoga radi njegovih uvjerenja, kakva god da su ona.. Pravo na zdravstvenu njegu je jedno od osnovnih ljudskih prava.. I ne lijeci tebe niko dzaba.. Sve si ti to vec uveliko pretplatio kroz raznorazne poreze i doprinose..Johnny_x wrote: ↑22/08/2021 19:51
Dobro sta uraditi sa likovima koji kategoricno odbiju vakcinu samo zato sto su pregledali 3 youtube videa i takvi zavrse u bolnici? Neces mu naravno uskratit lijecenje, pokusat ces ga izlijeciti, samo mu naplati to lijecenje.
-
megaribi1
#41991 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo ako se Covid vakcina proglasi obaveznom, izbjegavanje te vakcine bi moglo biti kažnjivo. Po sadašnjim zakonima kazna je 100 do 2000 KM, najčešće ovaj niži nivo.Johnny_x wrote: ↑22/08/2021 19:51Dobro sta uraditi sa likovima koji kategoricno odbiju vakcinu samo zato sto su pregledali 3 youtube videa i takvi zavrse u bolnici? Neces mu naravno uskratit lijecenje, pokusat ces ga izlijeciti, samo mu naplati to lijecenje.laik1981 wrote: ↑22/08/2021 18:19
Apsolutno tacno i treba da se sto vise ljudi vakcinise, radi sebe prvenstveno.. Ja govorim o ovim tezama gdje bi se nekom uskracivala medicinska njega.. Sta bi bilo sledece? Zabraniti medicinsku njegu pretilim osobama koje imaju problema sa pritiskom ili secerom, jer su se sami doveli u takvu situaciju? Zabraniti ljekarsku njegu pusacima, alkoholicarima i svakome ko je svojim nekim postupkom doprinijeo da ima zdravstvene probleme? Ideje za horora..
- skafiskafsnjak
#41992 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kada je proglasi obaveznom, onda moraju snositi posljedice za nuspojave. A to se nikada nece desiti....megaribi1 wrote: ↑22/08/2021 21:46Samo ako se Covid vakcina proglasi obaveznom, izbjegavanje te vakcine bi moglo biti kažnjivo. Po sadašnjim zakonima kazna je 100 do 2000 KM, najčešće ovaj niži nivo.Johnny_x wrote: ↑22/08/2021 19:51
Proglasili bi je do sad obaveznom da nije toga...nego.vidis, kazu da je na dobrovoljnoj bazi, a na sve moguce nacine nas pokusavaju prisiliti.
- Billy The Pljuc
#41993 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
homer2go wrote: ↑22/08/2021 18:12 Da ali "zdravstveni sistem u BiH" je glavni razlog za vakcinaciju. Ne sam virus Corone. Iskustveno gledajući veće su šanse da te "zdravstveni sistem u BiH" poklopi i pošalje rahmetologu nego sama Corona. Kod nas i srednje teška slika bolesti lako postane fatalna.
Upravo, poznajem lično desetak osoba različite životne dobi koje su odbile postati "žrtvama" sistema nakon što su se zarazile. svi su se iščupali terapijama propisanim od strane ljekara koji uglavnom rade u privatnom sektoru. Ono što je svima isto, od tih koje znam, jeste taj stav "neću u bolnicu makar umro(la)", neki od njih su se baš napatili a neki su prošli sa 3-4 dana krize. Druga zajednička poveznica svima njima je bila to što su svi bili nevakcinisani do zaraze, nakon izborene borbe sa coronom većina njih se ipak odlučila za vakcinaciju.
Čitam na temama o coroni prave svađe u vezi vakcinacije, za ili protiv, ne znam šta da velim iskreno, vakcinisan sam i savjetovao bih svakoga da se vakciniše upravo iz razloga da ne dođe u situaciju da se naš "zdravstveni sistem" nedajbože pobrine za eventualno tretiranje oboljelih danas-sutra.
Poučen iskustvima ljudi koje poznajem od trenutka izbijanja pandemije, vidio sam da se corona može i pobijediti ali isto tako se od iste može i umrijeti. Izgubio sam i blisku osobu koja nije preživjela zarazu, nevakcinisana, sa određenim zdravstvenim poteškoćama u prošlosti, čak i prošla bolnički tretman i kad se mislilo da je najgore iza nje, jednostavno je otišla.
-
MUNAFIK
#41994 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Medobrundo25 wrote: ↑22/08/2021 20:39Kome bolan objasnjavas vise, neko ko rezonuje stvari kao ovaj gore je kompletan idiot i nikakvo racionalno objasnjenje takve nece razuvjeriti. Kakavih sve bolida ima to je strasno.laik1981 wrote: ↑22/08/2021 19:58
Lijecio ih kao i svakoga drugog.. Lijecimo ubice, ratne zlocince i kojekakvu mafiju, a da ne lijecimo nekoga radi njegovih uvjerenja, kakva god da su ona.. Pravo na zdravstvenu njegu je jedno od osnovnih ljudskih prava.. I ne lijeci tebe niko dzaba.. Sve si ti to vec uveliko pretplatio kroz raznorazne poreze i doprinose..
A još je tužnije kad cujes doktora da isto govori...
-
jagugu
-
Medobrundo25
- spinel_
#41997 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vjerovatno su im obecali lovu pa rade po naredbi. Otuda i ovoliko donacije.
- Herr Flick
#41998 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Eto te teorije zavjere se obistinjuju,koji fasisti jebote

-
biglebovski
#41999 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sad će opet biti neke teorije zavjere ali, činjenica je da niko to nije ni spominjao dok se nije ovo dogodilo...
https://www.klix.ba/biznis/privreda/u-p ... /210820093
A nakon prve tranše prošle godine je počeo i prvi val u BiH.
- spinel_
#42000 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
biglebovski wrote: ↑23/08/2021 17:16Sad će opet biti neke teorije zavjere ali, činjenica je da niko to nije ni spominjao dok se nije ovo dogodilo...
https://www.klix.ba/biznis/privreda/u-p ... /210820093
A nakon prve tranše prošle godine je počeo i prvi val u BiH.
Ma naravno. Daleko je ovo da odlucuje samo Forto i njegovi..
Jednostavno su ucijenjeni da tako moraju vadeci se da je tako i u drugim drzavama. Sad ce malo brojke povecavati da bi kao to imalo smisla. Iako uveliko vakcinisani obolijevaju i imaju teske slike ( tema na forumu - vakcine-iskustva).
Nego bravo za roditelje - debile:.
https://srpskainfo.com/vakcinisan-djeca ... skoj-foto/