Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
sumirprimus

#41951 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

aldinjo wrote: 20/08/2021 13:55
Tolike si godine na forumu a paničar obični i dalje. :lol: Nije vama lahko, valja živjeti u konstantnom strahu.
aha panicar, dovoljno ja godina imam da znam sta je prirodna selekcija.
a ko hoce da vjeuruje u cipovanja, sarene laze, i goga i magoga samo naprijed :thumbup:
aldinjo

#41952 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

Trappist wrote: 20/08/2021 10:18 "- Zato tvrde mjere apsolutno nisu opravdane. Jedino što se pokazalo opravdanim i ispravnim u slučaju da bolnice budu preopterećene, odnosno da se bude tražio krevet više, jeste uvođenje policijskoga sata. On se pokazao kao najefikasnija mjera, naravno, ako je vremenski kontroliran, ako se zna zašto se uvodi, do kada, iz kojeg razloga i koje rezultate na kraju očekujemo, ustvrdila je dr. Jurić."

Vjerujte struci, budite odgovorni, korona napada samo kad Jurić, Cerkez i Solak kazu da napada, od 21:00 do 05:00 vjerovatno :izet:
Kao najveći ljudski šljam su se pokazali doktori medicine, bahati, arogantni, oholi. Čast pojedincima.
sumirprimus

#41953 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

aldinjo wrote: 20/08/2021 13:57
Trappist wrote: 20/08/2021 10:18 "- Zato tvrde mjere apsolutno nisu opravdane. Jedino što se pokazalo opravdanim i ispravnim u slučaju da bolnice budu preopterećene, odnosno da se bude tražio krevet više, jeste uvođenje policijskoga sata. On se pokazao kao najefikasnija mjera, naravno, ako je vremenski kontroliran, ako se zna zašto se uvodi, do kada, iz kojeg razloga i koje rezultate na kraju očekujemo, ustvrdila je dr. Jurić."

Vjerujte struci, budite odgovorni, korona napada samo kad Jurić, Cerkez i Solak kazu da napada, od 21:00 do 05:00 vjerovatno :izet:
Kao najveći ljudski šljam su se pokazali doktori medicine, bahati, arogantni, oholi. Čast pojedincima.
:lol: :-)
aldinjo

#41954 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

sumirprimus wrote: 20/08/2021 13:56
aldinjo wrote: 20/08/2021 13:55
Tolike si godine na forumu a paničar obični i dalje. :lol: Nije vama lahko, valja živjeti u konstantnom strahu.
aha panicar, dovoljno ja godina imam da znam sta je prirodna selekcija.
a ko hoce da vjeuruje u cipovanja, sarene laze, i goga i magoga samo naprijed :thumbup:
Veze ti nemaš. U tome i jeste poenta. Jedino što znaš živjeti u strahu i konstantno širiti paniku. Da ti posao zavisi od toga hoće li idioti zatvoriti kanton ili ne, ne bi se tako ponašao. Licemjerstvo klasično.
aldinjo

#41955 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aldinjo »

sumirprimus wrote: 20/08/2021 13:58
aldinjo wrote: 20/08/2021 13:57
:lol: :-)
Samo se ti smij i dalje. Veliki ljudski šljam, pogotovo stranački doktori.
banjaluka078
Moderator

#41956 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

aldinjo wrote: 20/08/2021 13:54
I šta je rješenje? I narednih pet godina isto održavati stanje? "Uhljebima" je najlakše pametovati. Šta da rade sa privatnim sektorima? "Malo malo" ih zatvarati i otvarati?
Ne, nego narodu reći da nema mjera i da se snalaze kako znaju za zdravlje ako fasuju koronu, kad već isti taj narod neće vakcinu i što se ove situacije tiče "svako sebi".

Jer postaje degutantno gledati ih kako rade sve ono što nama govore da ne radimo.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#41957 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sime_cipol »

sumirprimus wrote: 20/08/2021 11:29
skafiskafsnjak wrote: 20/08/2021 11:23

Bagra? Bagra su takvi kao.ti.

Kada te natjera na vakcinaciju, onda mora i.posljedice snositi.
Znaci, nesto ti bude zbog vakcine, tuzis drzavu.
A to sigurno nece biti...

Sve dok je svojevoljno, potpisujes da se odrices svega.
nema kad tibude, nego ti boc boc, pa ti tuzi radi sta hoces.
jbo vise i ovo moljakanje. nema tu materijala za nobela ni za narednih sto godina vidi se.
samo prinudno, nema hoces neces, nigdje ne treba dat uci u restorane, na poso u avion, saobracajnu ne moc licnu pasos, nista ne moc ovjerit bez potrvde o vakcinaciji
Vakcina Taliban :D
Ti bi ovdje zavodio vakcina šerijat 8-)
Izvini, morao sam :lol:
megaribi1

#41958 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by megaribi1 »

sumirprimus wrote: 20/08/2021 11:29 nema kad tibude, nego ti boc boc, pa ti tuzi radi sta hoces.
jbo vise i ovo moljakanje. nema tu materijala za nobela ni za narednih sto godina vidi se.
samo prinudno, nema hoces neces, nigdje ne treba dat uci u restorane, na poso u avion, saobracajnu ne moc licnu pasos, nista ne moc ovjerit bez potrvde o vakcinaciji
Danas u Mercatoru sretoh najnervozniju ženu koju sam vidio, pa bar od vremena kada sam prije 16 godina prekinuo sa jednom Francuskinjom. Uvalila se ispred mene u red i troje nas je bilo na traci, svi sa malo artikala. Jedna ispred kojoj je prodavačica počela otkucavati, ona na sredini trake i ja na kraju. Sve troje pored kase i prodavačica smo imali maske preko nosa. Odljepljivao sam kese, što obično radim unaprijed, jer je to vremenski najzahtjevniji posao na kasi. Ona je počela vikati najprije na mene, da se odmaknem od nje jer želi biti zdrava, a zatim na prodavačicu jer nije htjela da prekine otkucavanje za ženu ispred, kojoj je bio zastoj zbog nedostatka cijene na jednom artiklu. Kada se ponovo okrenula prema meni da je ne ugrožavam (a udaljen sam bio 130 cm), izvadio sam potvrdu o vakcinaciji, ona je namršteno pitala "Ko ste vi?", a onda došla na red i prodavačicu gađala debitnom karticom.
NediM17

#41959 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

To mi lici na jednu forumasicu. :lol:
zubi

#41960 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

megaribi1 wrote: 20/08/2021 17:46 Danas u Mercatoru sretoh najnervozniju ženu koju sam vidio, pa bar od vremena kada sam prije 16 godina prekinuo sa jednom Francuskinjom. Uvalila se ispred mene u red i troje nas je bilo na traci, svi sa malo artikala. Jedna ispred kojoj je prodavačica počela otkucavati, ona na sredini trake i ja na kraju. Sve troje pored kase i prodavačica smo imali maske preko nosa. Odljepljivao sam kese, što obično radim unaprijed, jer je to vremenski najzahtjevniji posao na kasi. Ona je počela vikati najprije na mene, da se odmaknem od nje jer želi biti zdrava, a zatim na prodavačicu jer nije htjela da prekine otkucavanje za ženu ispred, kojoj je bio zastoj zbog nedostatka cijene na jednom artiklu. Kada se ponovo okrenula prema meni da je ne ugrožavam (a udaljen sam bio 130 cm), izvadio sam potvrdu o vakcinaciji, ona je namršteno pitala "Ko ste vi?", a onda došla na red i prodavačicu gađala debitnom karticom.
Nosis potvrdu o vakciniciji u granap? :-D
skafiskafsnjak

#41961 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Koji licemjeri mamu jebali... Za SFF pustili , sve jedno na drugom...sad cifre dizu..mamicu vam providnu.
spinel_

#41962 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spinel_ »

skafiskafsnjak wrote: 20/08/2021 19:44 Koji licemjeri mamu jebali... Za SFF pustili , sve jedno na drugom...sad cifre dizu..mamicu vam providnu.
Sad ce stimanje pcr testova na odredjene cikluse da bi brojka lazno zarazenih bila veca... Tako je svugdje, tako ce biti i kod nas..
skafiskafsnjak

#41963 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

spinel_ wrote: 20/08/2021 20:11
skafiskafsnjak wrote: 20/08/2021 19:44 Koji licemjeri mamu jebali... Za SFF pustili , sve jedno na drugom...sad cifre dizu..mamicu vam providnu.
Sad ce stimanje pcr testova na odredjene cikluse da bi brojka lazno zarazenih bila veca... Tako je svugdje, tako ce biti i kod nas..
Treb Fortu pitati, gdje je bio za paradu pedera i SFF...

Ja bih volio znati samo da objasne kako nevakcinisani ugrozavaju vakcinisane
megaribi1

#41964 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by megaribi1 »

skafiskafsnjak wrote: 20/08/2021 20:14
spinel_ wrote: 20/08/2021 20:11

I među nevakcinisanim ima raznih. Postoje takvi idioti koji pričaju da treba bježati od vakcinisanih jer oni šire grafene, radioaktivnost, viruse, DNK, čipove i pokolebaju i neke koji su bili spremni i da plate samo da se vakcinišu. Takvi itekako ugrožavaju proces vakcinacije. Druga grupa su oni koji se nisu vakcinisali jer su slušali prvu grupu, nije bilo vakcina, ljenosti, gužvi, straha od nuspojava, troškova (ima ih i kada je sama vakcinacija besplatna), smatranje stvari nepotrebnom jer je opasnost prošla... Oni ne ugrožavaju vakcinisane direktno, ali indirektno kroz resurse (bolnička mjesta, novac za respiratore koji su toliko skupi kao da su od srebra a u pluća pumpaju ugodan miris maline, produžetak krize) da. Neću sada spominjati kolektivni imunitet koji je postignut za velike boginje i dječiju paralizu, jer je to posao koji se postiže kroz više generacija, i mislim da takj argument ne pije vode. A postoje i neki koji bi se rado vakcinisali ali su tako slabi ili bolesni da jedva mogu doći do kuhinje, a mobilni timovi dolaze samo za one koji ne mogu ustati iz kreveta.
megaribi1

#41965 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by megaribi1 »

zubi wrote: 20/08/2021 18:23
megaribi1 wrote: 20/08/2021 17:46 udaljen sam bio 130 cm), izvadio sam potvrdu o vakcinaciji, ona je namršteno pitala "Ko ste vi?", a onda došla na red i prodavačicu gađala debitnom karticom.
Ostala mi u džepu, jer su tražili za ulaz na SFF. A možda to bude novo novo novo normalno.
skafiskafsnjak

#41966 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

megaribi1 wrote: 20/08/2021 21:59

I među nevakcinisanim ima raznih. Postoje takvi idioti koji pričaju da treba bježati od vakcinisanih jer oni šire grafene, radioaktivnost, viruse, DNK, čipove i pokolebaju i neke koji su bili spremni i da plate samo da se vakcinišu. Takvi itekako ugrožavaju proces vakcinacije. Druga grupa su oni koji se nisu vakcinisali jer su slušali prvu grupu, nije bilo vakcina, ljenosti, gužvi, straha od nuspojava, troškova (ima ih i kada je sama vakcinacija besplatna), smatranje stvari nepotrebnom jer je opasnost prošla... Oni ne ugrožavaju vakcinisane direktno, ali indirektno kroz resurse (bolnička mjesta, novac za respiratore koji su toliko skupi kao da su od srebra a u pluća pumpaju ugodan miris maline, produžetak krize) da. Neću sada spominjati kolektivni imunitet koji je postignut za velike boginje i dječiju paralizu, jer je to posao koji se postiže kroz više generacija, i mislim da takj argument ne pije vode. A postoje i neki koji bi se rado vakcinisali ali su tako slabi ili bolesni da jedva mogu doći do kuhinje, a mobilni timovi dolaze samo za one koji ne mogu ustati iz kreveta.
Pod 1.
Proces vakcinacije mozda , ali nevakcinisane ne ugrozavaju.
Pod 2.
Kako ce ugroziti vakcinisane zauzimajuci im respiratore ako vakcinisani ne mogu tesko.oboliti tj ako im respiratori nece ni trebati?

Mnogi su strucnjaci rekli da kolektivnog imuniteta nema niti moze biti.
Capljina74

#41967 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Capljina74 »

megaribi1 wrote: 20/08/2021 21:59

Ispao si pametan što ne spominješ.

Da si poredio ispao bi glup jer se radi o toliko različitim virusima i stvarima da nemaš pojma.
daddy-kool

#41968 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

zubi wrote: 20/08/2021 18:23
megaribi1 wrote: 20/08/2021 17:46
Danas u Mercatoru sretoh najnervozniju ženu koju sam vidio, pa bar od vremena kada sam prije 16 godina prekinuo sa jednom Francuskinjom. Uvalila se ispred mene u red i troje nas je bilo na traci, svi sa malo artikala. Jedna ispred kojoj je prodavačica počela otkucavati, ona na sredini trake i ja na kraju. Sve troje pored kase i prodavačica smo imali maske preko nosa. Odljepljivao sam kese, što obično radim unaprijed, jer je to vremenski najzahtjevniji posao na kasi. Ona je počela vikati najprije na mene, da se odmaknem od nje jer želi biti zdrava, a zatim na prodavačicu jer nije htjela da prekine otkucavanje za ženu ispred, kojoj je bio zastoj zbog nedostatka cijene na jednom artiklu. Kada se ponovo okrenula prema meni da je ne ugrožavam (a udaljen sam bio 130 cm), izvadio sam potvrdu o vakcinaciji, ona je namršteno pitala "Ko ste vi?", a onda došla na red i prodavačicu gađala debitnom karticom.
Ausvajs. :lol:
JohnnyS

#41969 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JohnnyS »

sime_cipol wrote: 20/08/2021 16:53
sumirprimus wrote: 20/08/2021 11:29

nema kad tibude, nego ti boc boc, pa ti tuzi radi sta hoces.
Vakcina Taliban :D
Ti bi ovdje zavodio vakcina šerijat 8-)
Izvini, morao sam :lol:

Vakciban?
Johnny_x

#41970 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Johnny_x »

Ja sam vakcinisan i protiv sam bilo koje mjere za nevakcinisane. Vakcina te jedino stiti od teze klinicke slike, ne stiti te od virusa, ako se zarazis opet mozes prenjeti virus. Ja bih svima ponudio da se vakcinisu, ako neko ne zeli, uredu njegov izbor, ali bi donio uredbu da zdravatveno osiguranje ne pokriva troskove lijecenja u slucaju da si odbio vakcinu a zavrsio si u bolnici. Vakcona te stiti od toga da ne zavrsis u bolnici, ako si zavrsio plati te troskove.
Tesla Edison

#41971 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

I danas velike brojke.

Forto, antivaxxere u kavez! HITNO!
skafiskafsnjak

#41972 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Tesla Edison wrote: 22/08/2021 14:10 I danas velike brojke.

A takve kao ti, pravac Jagomir :mrgreen:
Naslovnica

#41973 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Naslovnica »

Johnny_x wrote: 22/08/2021 14:06 Ja sam vakcinisan i protiv sam bilo koje mjere za nevakcinisane. Vakcina te jedino stiti od teze klinicke slike, ne stiti te od virusa, ako se zarazis opet mozes prenjeti virus. Ja bih svima ponudio da se vakcinisu, ako neko ne zeli, uredu njegov izbor, ali bi donio uredbu da zdravatveno osiguranje ne pokriva troskove lijecenja u slucaju da si odbio vakcinu a zavrsio si u bolnici. Vakcona te stiti od toga da ne zavrsis u bolnici, ako si zavrsio plati te troskove.
Važi, ali mi onda vrati troškove liječenja koje će mi pružiti privatnik jer čitav život uplaćujem zdravstveno. :thumbup:
Ja sam u novembru sve morao odraditi privatno jer nisam mogao doći do doktora.
Dobio odbijenicu za povrat sredstava.
skafiskafsnjak

#41974 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Johnny_x wrote: 22/08/2021 14:06 Ja sam vakcinisan i protiv sam bilo koje mjere za nevakcinisane. Vakcina te jedino stiti od teze klinicke slike, ne stiti te od virusa, ako se zarazis opet mozes prenjeti virus. Ja bih svima ponudio da se vakcinisu, ako neko ne zeli, uredu njegov izbor, ali bi donio uredbu da zdravatveno osiguranje ne pokriva troskove lijecenja u slucaju da si odbio vakcinu a zavrsio si u bolnici. Vakcona te stiti od toga da ne zavrsis u bolnici, ako si zavrsio plati te troskove.
A de ti meni odg, zasto placam zdravstveno osig i porez?
Tesla Edison

#41975 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

skafiskafsnjak wrote: 22/08/2021 14:18
Tesla Edison wrote: 22/08/2021 14:10 I danas velike brojke.

A takve kao ti, pravac Jagomir :mrgreen:
Prvo antivaxxere u kavez. Lahko je ostalo.
Locked