Ja navodim fakte, a ti izmisljas podatke. Tvoje licno iskustvo ne mora znaciti nista. I ja, moja sestra, druga kcerka i supruga smo bili u izolaciji jer nam je jedna kcer bila pozitivna i zamisli niko nema antitijela, a ja i kcerka smo radili PCR i bili smo negativni.MUNAFIK wrote: ↑24/08/2021 09:05
Ništa se ne postiže lažima i laganjem.
Jednostavno statistika nije tacna i to svi znamo jer jako veliki broj ljudi zaraženih koronom nije testiran, a samim tim nije u toj statistici.
Sarajevo je imalo najvise testova i najvise testiralo pa opet ovdje testirali su samo one ljude koji su imali simptome i koji su se javljaju da zele test. U mojoj porodici testirano je 5 ljudi od 20... 5 pozitivnih, a ostali su samo bili u izolaciji BEZ TESTA sad vec znamo da samo troje od njih nema antitjela, ostali svi prebolili koronu.
Dakle ja iz licnog iskustva imam sasvim suprotne podatke od tvojih.
Te se radi toga mozemo referisati samo na zvanicnu statistiku.
A ona kaze u vezi sa ovim sto sam ti nabrojao ranije:
FBiH
Do sada je testirano ukupno 784.644 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 137.653 osobe. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.570.
Znaci od ukupnog broja testiranih je pozitivno 22%. ne moze se reci da su onda testirali samo simptomaticne. Jer sam i ja testiran potpuno asimptomatski.
RS
U Rеpublici Srpskој, tеstirаnе su ukupnо 296.653 оsоbе. Pоtvrđеnо je 65.435 slučајеvа koronavirusа, а prеminulе su ukupnо 3.832 оsоbе.
I ovdje je procenat pozitivnih u odnosu na testirane sličan. 22% s tim da je smrtnost u RS drastično veća,
Dakle na drzavnom nivou je smrtnost 4,6%. Nemam podatke za BD, ali svakako ne bi bitno uticali na rezultat.
Ali eto da dodamo jos 40% neregistrovanih na ukupan broj zarazenih, opet imamo smrtnost preko 3%.! Jel to puno bolje?
Ali, ja ovo bezveze pisem dok me pravi posao ceka, jer ti neces promijeniti svoje misljenje ni za milimetar.
Te stoga predlazem da prekinemo OT.