Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Anquilla
#34601 Re: Utakmice.
Bravo Gorane, bravo igraci.
Zizovic mi je definitivno najodvratniji trener u ligi.
Zizovic mi je definitivno najodvratniji trener u ligi.
- omega369
#34602 Re: Utakmice.
Čestitke za pobjedu
nisam odavno gledao Sarajevo koje se postavlja zrelo spram protivnika i igra van svojih mogućnosti! Djeca su čudo, uvijek su bila 
- Logovan
- tovarish
- GandalfSivi
- Maharadza
#34606 Re: Utakmice.
Aferim momci, borbeno i zasluženo do pobjede, Bodul igračina, ali ipak ponajviše ovdje zasluga ima trener koji se prilagođava i koji ima damu da prizna (i znanje da prepozna) kada nešto ne ide pa onda promijeni pristup i taktiku po potrebi, svaka čast za stručnjaka kakvog smo zaslužili uzimajući u obzir koliko nas je ubijao u zdravu pamet njegov prethodnik-blagi teleći pogled....ne ponovilo se.
PS. I hvala mu što trpi ovu bruku i sramotu koju nam priređuju klošari i amateri iz uprave:
https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... eva-683904
Samo me je strah da ga oni bijednici ne potroše bezze i izgubimo ga jer uhljebi znaju i žele samo sebi obezbijediti najbolje uslove i primanja a za klub ih zalibo...izdrži Gorane, molim te.
PS2. UPRAVA NAPOLJE!
PS. I hvala mu što trpi ovu bruku i sramotu koju nam priređuju klošari i amateri iz uprave:
https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudba ... eva-683904
Samo me je strah da ga oni bijednici ne potroše bezze i izgubimo ga jer uhljebi znaju i žele samo sebi obezbijediti najbolje uslove i primanja a za klub ih zalibo...izdrži Gorane, molim te.
PS2. UPRAVA NAPOLJE!
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Logovan
#34609 Re: Utakmice.
Žižović je u prvom dijelu zaradio javnu opomenu zbog prigovora na jednu odluku glavnog arbitra Atonija Bandića. Kada je završeno prvih 45 minuta, trener Slobode dobio je i drugi žuti karton.
Naime, kako je napisano u izvještaju delegata, u poluvremenu utakmice ispred svlačionica došlo je do naguravanja između Žižovića i predstavnika Sarajeva Mustafe Beridana. Žuti je dobio i Beridan.
Šef struke Tuzlaka tako neće s klupe predvoditi svoj tim u narednom kolu, kada Sloboda gostuje na Grbavici.
Sudija Antoni Bandić u duelu Slobode i Sarajeva podijelio je deset žutih i jedan crveni karton.
Pored toga, na klupama oba tima javne opomene zaradili su pomoćni treneri Adnan Jahić (Sloboda) i Marko Lozančić (Sarajevo).
- animus
#34610 Re: Utakmice.
Žižović ima neki kompleks od Sarajeva. Svaki put napravi toliko frke da moze do tuce doci. Bez obzira koji klub vodi. Seljacic.
Goran je vrhunski trener. Milion problema. Ne moze sjediti zvanicno na klupi. Igraci ne registrovani. Itd ali on opet sve vodi vrhunski.
Ovakve pobjede ga vežu za klub.
Mene strah samo naših navijaca da ne naprave neko sranje pa da on ne prelomi i napusti nas.
Nadam se da ce se uskoro sve to posložiti i da se lagano digne forma i da krene ponovo niz bez poraza
Goran je vrhunski trener. Milion problema. Ne moze sjediti zvanicno na klupi. Igraci ne registrovani. Itd ali on opet sve vodi vrhunski.
Ovakve pobjede ga vežu za klub.
Mene strah samo naših navijaca da ne naprave neko sranje pa da on ne prelomi i napusti nas.
Nadam se da ce se uskoro sve to posložiti i da se lagano digne forma i da krene ponovo niz bez poraza
-
mirza_15
#34611 Re: Utakmice.
Žižović fakat ima nešto protiv Sarajeva. Onda sa Radnikom na Koševu, jedna ničija lopta, sudija nama dodijelio aut. I sada da vratiš snimak te situacija ne znaš čiji je. Postavljena odbrana Radnika, tek iz drugog pokušaja centaršuta Hare je smjestio glavom u gol nakon više dodavanja u polju. On od te situacije napravio frku. Sada ponovo. Još jednom ili dva puta je srao o suđenju poslije utakmice sa Sarajevom. Sa druge strane, pokradu ga protiv Zrinjskog i to ne malo. Recimo u Mostaru, kada su se borili sa Željom za četvrto mjesto, Peljto je napravio nekoliko kardinalnih grešaka (poništen čist gol Radniku i dosuđen nepostojeći penal za Zrinjski).
https://srpskainfo.com/bijeljinci-ostec ... ika-video/
One godine kada su komšije izgubile kupljenu titulu
on je vodio Radnik protiv Zrinjskog kada je sviran onaj smiješan penal za Zrinjski. On tješio Baku na preskonferenciji kada ga pitaju o tom penalu. Ni jedne jedine riječi. Samo ima potrebu protiv Sarajeva da nešto izvodi.
https://srpskainfo.com/bijeljinci-ostec ... ika-video/
One godine kada su komšije izgubile kupljenu titulu
- FantomX
#34612 Re: Utakmice.
Kad skontam da igramo sa akademcima i djeca dodju, naprave ovakve stvari onda mi bude krivo sto ranije prije par godina nije bilo mjesta za klince koji su bili kvalitetom puno bolji od ovih, ne umanjujuci njihov. Sa 2,3 igraca poput Bodula, ostalo sve mladi igraci i akademci, je puno potentnija ekipa od onih polu igraca kao Pejovic, Hodzic ili "velika imena" kao Susic. Svaka cast momcima, jos kad se uzme u obzir kakva je finasijska situacija u klubu. I Sablicu isto tako skidam kapu kako covjek ovo sve podnosi i u kakvoj sredini radi. Svaka cast!!! 
-
mirza_15
#34613 Re: Utakmice.
Ne treba pretjerivati. Mi smo trenutno u situaciji gdje protivnik misli da ima dobre šanse protiv tebe i pokušaju da te napadnu. Igraju momci dobro, iskoriste prilike i sve izgleda jako dobro, da ne bude zabune. Ali prvi put kada ti se ekipa postavi kao Slobode prije par mjeseci na Koševu i kada bude trebalo probiti bunker, vjerujem da neće ići lako. Za to ti treba kvalitet. Vjerujem da ga i imamo kada svi budu registrovani. Također, da se ova ekipa sutra sastane sa Zrinjskim vjerovatno bi opet isto završilo. Kompletan roster koji trenutno imamo i koji je uigran bi se već mogao nositi sa njima i sa probijanjem bunkera.FantomX wrote: ↑22/08/2021 12:19 Kad skontam da igramo sa akademcima i djeca dodju, naprave ovakve stvari onda mi bude krivo sto ranije prije par godina nije bilo mjesta za klince koji su bili kvalitetom puno bolji od ovih, ne umanjujuci njihov. Sa 2,3 igraca poput Bodula, ostalo sve mladi igraci i akademci, je puno potentnija ekipa od onih polu igraca kao Pejovic, Hodzic ili "velika imena" kao Susic. Svaka cast momcima, jos kad se uzme u obzir kakva je finasijska situacija u klubu. I Sablicu isto tako skidam kapu kako covjek ovo sve podnosi i u kakvoj sredini radi. Svaka cast!!!![]()
-
izbjeglica_iz_besmisla
#34614 Re: Utakmice.
Ovo stoji. Na stranu sto momci igraju dobro i zalazu se jos bolje, trebamo ostati realni i znati da tu treba jos rada i jos kvaliteta za pohod na sami vrh.mirza_15 wrote: ↑22/08/2021 12:29 Ne treba pretjerivati. Mi smo trenutno u situaciji gdje protivnik misli da ima dobre šanse protiv tebe i pokušaju da te napadnu. Igraju momci dobro, iskoriste prilike i sve izgleda jako dobro, da ne bude zabune. Ali prvi put kada ti se ekipa postavi kao Slobode prije par mjeseci na Koševu i kada bude trebalo probiti bunker, vjerujem da neće ići lako. Za to ti treba kvalitet. Vjerujem da ga i imamo kada svi budu registrovani. Također, da se ova ekipa sutra sastane sa Zrinjskim vjerovatno bi opet isto završilo. Kompletan roster koji trenutno imamo i koji je uigran bi se već mogao nositi sa njima i sa probijanjem bunkera.
- vicious
#34615 Re: Utakmice.
Meni samo nije jasno na osnovu čega je onaj nesretni Kanurić dobio prednost nad Dizdarevićem u onim prvim utakmicama. Razlika između njih nebo i zemlja.
- Cossack
- vicious
#34617 Re: Utakmice.
Adilović? Onda treba da se bavi nekim drugim poslom...
-
1Namcor
#34618 Re: Utakmice.
Uvijek je lakse kad se "igra", tj. kad i protivnik nesto pokusava a ne kad samo stane u blok a mi realno, nemamo neki kvalitet da mozemo konstantno napadati i probijati, vidjelo se to i protiv Radnika. Uostalom, to nam se obilo o glavu i u prosloj sezoni. Zato mislim da ce protiv Sirokog biti teze nego u Tuzli, mada su oni ove godine izgleda bas potanki.
-
Sarlo Akrobata
#34620 Re: Utakmice.
Mozda je Kanurić na treningu bio bolji, vjerovatno ga je samo trema uhvatila. Sjetite se Vladanovih ispada, Raigor je osjedio zbog njega. Pa je izrasto u solidnog golmana.
- Raigor Stonehoof
#34621 Re: Utakmice.
Sarlo Akrobata wrote: ↑24/08/2021 10:36 Mozda je Kanurić na treningu bio bolji, vjerovatno ga je samo trema uhvatila. Sjetite se Vladanovih ispada, Raigor je osjedio zbog njega. Pa je izrasto u solidnog golmana.
- Cossack
#34622 Re: Utakmice.
Kako trenutno brani Vladanov sljedeći transfer je sigurno u neku od liga petice.Raigor Stonehoof wrote: ↑24/08/2021 12:15Sarlo Akrobata wrote: ↑24/08/2021 10:36 Mozda je Kanurić na treningu bio bolji, vjerovatno ga je samo trema uhvatila. Sjetite se Vladanovih ispada, Raigor je osjedio zbog njega. Pa je izrasto u solidnog golmana.jesam vala. Vladan kad je u formi, nema ga boljeg u drzavi. Kad nije u formi, prima pacerske golove redovno. Doduse, nikad nije primao smijesne poput Kanurica. Dizdarevic je nemjerljivo bolji.
-
Sarlo Akrobata
#34623 Re: Utakmice.
Lik ih je ostavio u Evropi svojim odbranama, penale skida kao Lehmann u najbolje vrijeme.
- Raigor Stonehoof
#34624 Re: Utakmice.
Apsolutno se slazem, u formi je.Cossack wrote: ↑24/08/2021 12:19Kako trenutno brani Vladanov sljedeći transfer je sigurno u neku od liga petice.Raigor Stonehoof wrote: ↑24/08/2021 12:15
jesam vala. Vladan kad je u formi, nema ga boljeg u drzavi. Kad nije u formi, prima pacerske golove redovno. Doduse, nikad nije primao smijesne poput Kanurica. Dizdarevic je nemjerljivo bolji.
-
mirza_15
#34625 Re: Utakmice.
Davno sam ja rekao za Vladana da je ekstra golman.
Što je najbolje kompletan je. Igra jako dobro nogom, izlazi na vrijeme i kupi visoke lopte uz dobru procjenu, dobar refleks, brani teške šuteve.... Baš kompletan golman. Da me neko pita koji mu je dio lošiji od ostalih ne bih mogao da izdvojim ni jedan. Ne znam jesmo li poslije rata imali boljeg. Svakome je nešto falilo.
Dizdarević također ima potencijal da izraste u dobrog golmana ako bude radio na sebi.
Dizdarević također ima potencijal da izraste u dobrog golmana ako bude radio na sebi.