Primio sam u Beogradu prije nekoliko mjeseci Astru i imao sam ne tako bezazlene nuspojave, nisam bio zivotno ugrozen ali sam se par sedmica previjao u bolovima, zivio na brufenima i injekcijama koje su mi davali uhitnoj, najgore je proslo ali jos uvijek imam odredjene cudne pojave za koje sumnjam da su od vakcine, i generalno mi je imunitet jako poremecen. 100% je u pitanju reakcija imnog sistema na samu vakcinu, imam nalaz od ljekara gdje se ne preporucuje revakcinacija.
U Beogradu sam pitao doktora sa kojim se savjetuje prije primanja vakcine, pokazao mu nalaze i sve i samo mi rekao kako bi on na mom mjestu primio drugu vakcinu i da se ne moze nista drugo. Bio u zetri i isto tako razgovarao sa doktorom koji tamo radi i koji je bio dosta ljubazniji i uputio me na ministrastvo zdravstva, zvao ih i objasnio situaciju i trazio da mi odobre QR kod jer mi treba zbog posla, cesto putujem u EU, kasnije me zvao taj covjek sa kojim sam pricao i kaze da se savjetovao sa strucnjacima i rekli da jedino neki sok nakon primanja vakcine spada u nuspojave i ovo ne spada, pa mi ne mogu dati QR kod.
Sad neka mi neko od ovih strucnjaka koji se zalazu sa ove zabrane za ljude koji nisu vakcinisani i koji sve nas nazivaju antivakserima, objasni sta ja trebam da radim? Da li trebam da i pored svega sto mi se desilo rizikujem da dodatno narusim svoje zdravlje samo da bi neko zadovoljio neke svoje bolesne potrebe? Nasao sam na internetu intervju sa svojim kolegom Ericom Claptonom koji je opisao jako slicne simptome kao sto sam ja imao nakon vakcinacije, isto tako astrom, te je naveo kako mu se zdravlje dodatno pogorsalo upravo nakon druge doze, on je jos gore prosao. Koliko jos ima ljudi kojima se ne savjetuje da prime vakcinu ali ne spadaju u tu neku grupu koju ovi nasi strucnjaci priznaju, pa samim tim ne mogu dobiti QR kod i time se na njih vrsi pritisak za vakcinaciju?
Jos jedna zanimljiva stvar, onaj doktor u Beogradu nije apsolutno nista zabiljezio kad sam mu pokazao nalaze, nije ni ovaj nas u Zetri, sigurno nisu ni ovi iz naseg ministarstva zdravstva jer im nisam ni uspio poslati nalaze, znaci ja imam nuspojavu koju sam na tri mjesta pokusao da prijavim i niko nigdje nije evidentirao, kako ce i biti informacija o nuspojavama ako se ne evidentiraju kada neko dodje i kaze da je imao nuspojave i donese nalaz ljekara i specijalista, iskreno se nadam da je to do nasih balkanaca i da u svijetu ipak ozbiljnije malo rade na evidenciji nuspojava.
Da ne bude zabune, ovim ne zelim nikog da odgovorim od vakcinacije, znam jos jako puno ljudi koji su vakcinisani, kako ovom tako i drugim vakcinama i prosli su bez bilo kakvih nuspojava osim malo temperature, ovo sto se meni desilo je stvarno rijetkost, ali svako za sebe treba da odluci zeli li se vakcinisati ili ne jer time sebe stiti i nikog drugog, sve te price kako to trebamo uraditi zbog drugih su suplja, te svi ovi nacini na koji se neko pokusava primorati na vakcinu stvarno vuku na moderni fasizam.