Terorizam Forte i kriznog staba

Moderator: O'zone

Locked
muhafuca

#1126 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by muhafuca »

Alfons Kauders wrote: 23/08/2021 16:18 Skup vam test? Zaboli me, vaš problem. Vi ste odabrali da se ne vakcinišete (besplatno), pa plaćajte kad ste tako pametni. :D Šta ste mislili, da će vam poreski obveznici plaćati 50 testova godišnje zato jer se bojite vakcine? Da država daje hiljade maraka na budaletine koje vjeruju Facebooku umjesto doktorima? :lol: E pa kurčina, eno i Njemačka ukida besplatne testove - nećeš vakcinu? Spremi se da svake godine izletiš 2-3 hiljade na testove. Nazovimo to porezom na budale.
skupe su bile i vakcine pa se niko od ovih sto se ne zele vakcinisati nije zalio kad se i iz njihovih izdvajanja platilo za vakcinu.

Neka, ko zeli da se vakcinishe nek ima, hvala Bogu.

Hoces uvest mjere? Neka uvedi ALI obezbjedi besplatno testiranje za ljude koji ne zele vakcinu.

Tj da im ne ogranicavash osnovno ljudsko pravo kretanja i pristupa objektima i institucijama

Ili refundiraj im pare iz davanja za zdravstvo i druge stvari, pa nek sami sebi placaju testiranje.

Cuj hvala njima sto su platili za vakcine, a evo im ku.ac kad se njima treba platiti testiranje.

E jesi pametan
Hakiz

#1127 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Hakiz »

Alfons Kauders wrote: 23/08/2021 16:31
Capljina74 wrote: 23/08/2021 16:29

Pa RS sigurno neće uvoditi ove mjere.
Ti stvarno misliš da će neko iz Mostara, Zenice, Tuzle dolaziti u Lukavicu u shopping svaki dan? ¨

Stvarno?
Misliš da će u Čovićevim kantonima biti provođeno?
Alfons Kauders

#1128 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Alfons Kauders »

preselio na ahiret wrote: 23/08/2021 16:30
Alfons Kauders wrote: 23/08/2021 16:29

Pa može me i opalit grom kad izađem na ulicu, pa hajmo sjediti kod kuće. Manja je šansa prenosa, a dosta manja šansa da se teže oboli.

Šta bi ti? Da ti neko garantuje 100% efikasnu vakcinu? Ne postoji niti će postojati.
Nebi ja nista osim da se malo realnije gleda na stvari i ne pricaju kojestarije.
Niko te ne tjera, nemoj se vakcinisati, plaćaj testove i ćao. Zaista ne vidim problem, tvoj lični izbor. I ja npr. pušim. Moj lični izbor me košta 150KM mjesečno. I tebe će koštati testovi i ćao.
Hakiz

#1129 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Hakiz »

Alfons Kauders wrote: 23/08/2021 16:33
preselio na ahiret wrote: 23/08/2021 16:30
Nebi ja nista osim da se malo realnije gleda na stvari i ne pricaju kojestarije.
Niko te ne tjera, nemoj se vakcinisati, plaćaj testove i ćao. Zaista ne vidim problem, tvoj lični izbor. I ja npr. pušim. Moj lični izbor me košta 150KM mjesečno. I tebe će koštati testovi i ćao.
Država ti naredila da pušiš?

Je li ti naredila i koje cigarete smiješ?
Last edited by Hakiz on 23/08/2021 16:35, edited 1 time in total.
Capljina74

#1130 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Capljina74 »

Hakiz wrote: 23/08/2021 16:33

Ti stvarno misliš da će neko iz Mostara, Zenice, Tuzle dolaziti u Lukavicu u shopping svaki dan? ¨

Stvarno?
Ne mogu im porez uzeti. Račun misaona imenica.
laik1981

#1131 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by laik1981 »

E vala bas jedva cekam da vidim kako ce uvesti ta ogranicenja..
Alfons Kauders

#1132 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Alfons Kauders »

muhafuca wrote: 23/08/2021 16:32
Alfons Kauders wrote: 23/08/2021 16:18 Skup vam test? Zaboli me, vaš problem. Vi ste odabrali da se ne vakcinišete (besplatno), pa plaćajte kad ste tako pametni. :D Šta ste mislili, da će vam poreski obveznici plaćati 50 testova godišnje zato jer se bojite vakcine? Da država daje hiljade maraka na budaletine koje vjeruju Facebooku umjesto doktorima? :lol: E pa kurčina, eno i Njemačka ukida besplatne testove - nećeš vakcinu? Spremi se da svake godine izletiš 2-3 hiljade na testove. Nazovimo to porezom na budale.
skupe su bile i vakcine pa se niko od ovih sto se ne zele vakcinisati nije zalio kad se i iz njihovih izdvajanja platilo za vakcinu.

Hoces uvest mjere? Neka uvedi ALI obezbjedi besplatno testiranje za ljude koji ne zele vakcinu.

Tj da im ne ogranicavash osnovno ljudsko pravo kretanja i pristupa objektima i institucijama

Ili refundiraj im pare iz davanja za zdravstvo i druge stvari, pa nek sami sebi placaju testiranje.

Cuj hvala njima sto su platili za vakcine, a evo im ku.ac kad se njima treba platiti testiranje.

E jesi pametan
Ništa im se ne ograničava. Ponuđena im je besplatna opcija, neće. To je kao da ponudiš besplatan prevoz autobusom, a neko hoće taxi. Plati i gotovo.

Vi zaista mislite da bi država trebala izdvajati hiljade maraka za testove onih koji se odbiju vakcinisati? Eto nek je test 50 maraka, a milion se ne vakciniše, to je 50 miliona samo da se jednom godišnje testiraju. Da se testiraju svaki mjesec, to je 600 miliona godišnje.

Odakle te pare? I odakle toliki kapacitet za testiranje? Nema ga, ne postoji.
Alfons Kauders

#1133 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Alfons Kauders »

Hakiz wrote: 23/08/2021 16:34
Alfons Kauders wrote: 23/08/2021 16:33

Nije ali mi je naredila da ne mogu zapaliti u čekaonici na ortopediji. I neka je.
muhafuca

#1134 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by muhafuca »

Alfons Kauders wrote: 23/08/2021 16:24 Nije bio lockdown ni kad je umiralo 80 dnevno. Nemamo mi care para za lockdown. :) Samo fino ove teoretičare odjebat iz zatvorenih prostora da ne smetaju i nastaviti sa životom. Nije da će mi faliti.
pa i mjere ce se onda "strogo" provodit kao sto su se provodile cjelo vrijeme, na jedno oko zazmiri, na drugo uho ne cujem bas najbolje.

ne znam cemu se onda radujesh toliko
salik79

#1135 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by salik79 »

Alfons Kauders wrote: 23/08/2021 16:28
salik79 wrote: 23/08/2021 16:25

De ti ovo dobro procitaj, pa ces vidjeti da se upravo ovo sto spominjes nalazi u Deklaraciji:
Image

Pravno odlicno uokvireno, dusu dalo za tuzbu.
Mirnes Ajanović je prije rata vozio bus Tuzla - Banovići. Nekako više vjerujem vladama EU zemalja koje su donijele iste mjere, pa ih nisu oborili malo ozbiljniji pravnici.

Tužite vi do sutra. Ko neće vakcinu ima test. To je lični izbor i neka svako snosi troškove svog izbora.
Kakav, ba, Mirnes, ko je njega spominjao?!

Bas kao i maske na otvorenom, na sudu pada. Ustavni sud davno dao svoje misljenje po tom pitanju.
Hakiz

#1136 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 23/08/2021 16:35 E vala bas jedva cekam da vidim kako ce uvesti ta ogranicenja..
Lako ćemo za uvođenje, šta poslije?
Sanjarko

#1137 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Sanjarko »

Evo maloprije na dnevniku Nova BH javlja da razmisljaju i mozda hoce da uvedu restrikcije razne najvise da se nece moci uci u institucije od medicinskih, tipa domova zdravlja i bolnice pa nadalje u ostale bez da smo vakcinisani i potvrde o istome, PCR testa ili potvrde da smo prebolili Koronu.

Prisilit ce sve da se vakcinisu na ovaj nacin kao i u Hrvatskoj jer je neko u Hrvatskoj izracunao da PCR testovi i potvrde o preboljenoj Koroni kostaju mjesecno oko 1,600 kuna, to je oko 400 km.

Sta da ja radim koji nemogu vakcinu za Koronu da primim, niti sam mozda uopste imao Koronu, a i kad bi mogao ne bi htjeo da je bas primim.

Ovako ce sve mucki/podlo natjerat da se vakcinisu.

Edit: Federalni nivo, FBiH.
Last edited by Sanjarko on 23/08/2021 16:42, edited 1 time in total.
Hakiz

#1138 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Hakiz »

Alfons Kauders wrote: 23/08/2021 16:37
Hakiz wrote: 23/08/2021 16:34

Nije ali mi je naredila da ne mogu zapaliti u čekaonici na ortopediji. I neka je.
Ali nije stavila nekoga ko ti ne dozvoljava ulaz ako imaš u džepu kutiju cigareta. Sve dok ih ne zapališ, niko te ne dira.
muhafuca

#1139 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by muhafuca »

muhafuca wrote: 23/08/2021 16:32

E jesi pametan
Ništa im se ne ograničava. Ponuđena im je besplatna opcija, neće. To je kao da ponudiš besplatan prevoz autobusom, a neko hoće taxi. Plati i gotovo.

Vi zaista mislite da bi država trebala izdvajati hiljade maraka za testove onih koji se odbiju vakcinisati? Eto nek je test 50 maraka, a milion se ne vakciniše, to je 50 miliona samo da se jednom godišnje testiraju. Da se testiraju svaki mjesec, to je 600 miliona godišnje.

Odakle te pare? I odakle toliki kapacitet za testiranje? Nema ga, ne postoji.
nidje veze

to je kao da ima autobus al uvede se da moras popusit soferu (besplatna opcija) da bi se vozao, e ti ako neces bujrum plati taxi

e necu, ako sam ja platio za autobus da vozi besplatno a ti uveo da se mora popusit soferu, e de meni koji necu plati iz mojih para taxi.

a para uvjek ima - za sve - ako kazu da nema para za testiranje, nek ne uvode mjere

:::::::::::::::::::::::

na zapadu je testiranje od pocetka besplatno, kod nas niko nije ni upitao zasto nije besplatno i kod nas
Last edited by muhafuca on 23/08/2021 16:42, edited 1 time in total.
drag_gost

#1140 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by drag_gost »

Hakiz wrote: 23/08/2021 16:08
A_A_AKCIJA wrote: 23/08/2021 15:58

Otpor je uzaludan :D

Došli iz EU i rekli, vako morate, ako nećete da vas skroz zatvorimo. Tako će i biti. Niko normalan neće žrtvovati ljudske živote i ekonomiju države zbog šake antivaksera ma kako glasni bili. Ako se ovo ne uradi, idemo na crvenu listu, ko prošle godine.

A tebi ako je ovo tako visoko na listi prioriteta, bujrum. Niko te neće vući za rukav. Ako do sada nisi bojkotirao i izlazio na ulicu, a vakcine će te istjerati, to najviše govori o tebi.

I nema diskriminacije niti prisile ni u tragovima. Sloboda ne znači anarhija. Ne možeš u Općinu u kupaćem i perajama, makar imao masku jer je vjerojatno maska za ronjenje. Ne možeš kao muškarac u ženski WC, na ulazu u kino moraš platiti kartu, na formalnu večeru te neće pustiti bez kravate...

Ako ja zakupim Vijećnicu za neki moj dernek, ne možeš ući bez poziva, kada je tebi ćeif, ma koliko Vijećnica bila javna ustanova.

Postoje pravila koja se svakodnevno donose i ukidaju. Imaš svu slobodu izbora da ih uvažiš ili ne prisustvuješ tim događajima ili mjestima. Sloboda izbora, ne apsolutna sloboda.

Niko vas neće trpati u kombije i vakcinisati. Samo će postojati pravila kojima se sprječava širenje zaraze. PCR test, prebolovao ili vakcina. Sloboda izbora.

Nećeš ništa od navedenog, OK, opet imaš slobodu da sjediš kod kuće dok ne prođe kriza.

Dakle, bujrum za Mirnesa. Ako misliš da ćeš tako ikome naštetiti osim sebi, grdno se varaš.
Naravno da mi je visoko. Prestao sam glasati za SDP zbog principa, za SDA nikada nissm glasao iz principa, lako ću i ove pustiti zbog principa.

Svog principa, kako god drugi to gledali.

I opet polaziš od pogrešne pretpostavke da sam protiv vakcine. Ne, ja sam za.
Principi se mijenjaju, vrijednosti su univerzalne.
Tesla Edison

#1141 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Tesla Edison »

Napokon jedna pametna i od Čerkeza.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-fbih- ... 210823069
Kavez antivaxxeronjama ne gine u cijeloj FBiH. Ili svaki drugi dan test ili kavez :izet: :izet: :izet:

S tim, da bi testove trebalo poskupiti X10, i sav novac od testiranja preusmjeriti u nabavku novih doza vakcina ;)

E jes vam ga ćelo Čerkez ućero :lol: :lol:
Alfons Kauders

#1142 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Alfons Kauders »

muhafuca wrote: 23/08/2021 16:37
Alfons Kauders wrote: 23/08/2021 16:24 Nije bio lockdown ni kad je umiralo 80 dnevno. Nemamo mi care para za lockdown. :) Samo fino ove teoretičare odjebat iz zatvorenih prostora da ne smetaju i nastaviti sa životom. Nije da će mi faliti.
pa i mjere ce se onda "strogo" provodit kao sto su se provodile cjelo vrijeme, na jedno oko zazmiri, na drugo uho ne cujem bas najbolje.

Radujem se što bi se zbog ovih mjera moglo vakcinisati više ljudi, što znači da će umrijeti manje ljudi. Možda sam čudak, ali ja eto volim da ljudi bezveze ne umiru.
Hakiz

#1143 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Hakiz »

Tesla Edison wrote: 23/08/2021 16:42 Napokon jedna pametna i od Čerkeza.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-fbih- ... 210823069
Kavez antivaxxeronjama ne gine u cijeloj FBiH. Ili svaki drugi dan test ili kavez :izet: :izet: :izet:

S tim, da bi testove trebalo poskupiti X10, i sav novac od testiranja preusmjeriti u nabavku novih doza vakcina ;)

E jes vam ga ćelo Čerkez ućero :lol: :lol:
Kasno Marko ...
Thorgerson

#1144 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Thorgerson »

Brate sto miliona amerikanaca, vakcinisano, sto miliona evropljana. Pa covjek bi reko, to ce biti ljudi na kamarama mrtvih od nuspojava...kad ono sipak.

Sta je vama ljudi, kako tako olako ste pali pod propagandu kvazidoktora i kvazi strucnjaka.

Istrazite unazad, ne tako daleko, kroz historiju koliko su vakcine pomogle covjecanstvu.

Da neko hoce da vam nesto nazao uradi, nasao bi jednsotavniji nacin, nego da vas boca ponasob.

Podrzavam mjere, jer covjek s ljudima kakvi su ovi koji ne zele da se vakcijisu ne moze drugacije.

Ponavljam, podvlacim rijec NE ZELE.

Koliko vas je bilo kod doktora, te imate napismeno savjet da se ne vakcinisete? Koliko?
Hakiz

#1145 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Hakiz »

Alfons Kauders wrote: 23/08/2021 16:44

Radujem se što bi se zbog ovih mjera moglo vakcinisati više ljudi, što znači da će umrijeti manje ljudi. Možda sam čudak, ali ja eto volim da ljudi bezveze ne umiru.
Ja se sa tobom slažem u želji da se što više ljudi vakciniše.

Oko mjera smo neprijatelji :lol:
biglebovski

#1146 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by biglebovski »

Pa hajde, sad kad je leglo još 600 miliona maraka, idemo jednu završnicu uz krešendo. Mora se ispoštovati dogovoreno, pa onda, po meni, najlakše bi bilo da vidimo koliko je to budžetskih korisnika i članova njihovih porodica koje bi veoma lako mogli vakcinisati ukoliko žele da nastave živjeti lagodnim životom budžetskog korisnika. Kad već zabranjuješ, a budi pošten pa prvo sredi svoje dvorište i donesi odluku da se svi korisnici budžeta moraju vakcinisati. I njihovi supružnici. I njihova djeca starija od 12 godina. Dakle, krenemo od skupštine, vlade, vladinih institucija, škole, policija, zdravstvo, ustanove socijalne zaštite, kulture, pozorišta, orkestri, vrtići, sve po redu, po kancelarijama bocati. Pa onda javna preduzeća, gras, željeznice, elektro, bh telecom, bh pošta, rudnici, komunalna preduzeća, civilna zaštita... Pa idemo na ostale korisnike budžeta, NVO sektor, socijala, vjerske institucije korisnici budžeta. Pa idemo privatne firme koje posluju sa vladom, raznorazni dobavljači, sisači para, i ostali. I eto nas, sa starijim i ostalina koji su već vakcinisani, lagano na 70+% vakcinisanih pa da proglasimo pobjedu protiv pošasti. Bar do petog vala i četvrte doze.
Capljina74

#1147 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Capljina74 »

Hakiz wrote: 23/08/2021 16:33

Stvarno?
Jedno desetak godina poslije rata me jebavali kad sam htjeo firmu otvoriti.

Te matični broj, te kurac ovo te ono...

Na kraju ispizdio i odnio ratna dokumenta hrhb... Žena na šalteru koju poznajem godinama prije rata se osmehnu sa sjetom i dodade:
"Otkad ih nisam vidjela!"

Ja ostao razoružan i popišan.
Last edited by Capljina74 on 23/08/2021 16:50, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#1148 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Alfons Kauders »

Hakiz wrote: 23/08/2021 16:41

Ali nije stavila nekoga ko ti ne dozvoljava ulaz ako imaš u džepu kutiju cigareta. Sve dok ih ne zapališ, niko te ne dira.
Ni ove niko neće dirati, uz uredno plaćen test moći će ući svuda gdje i ja.
muhafuca

#1149 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by muhafuca »

Alfons Kauders wrote: 23/08/2021 16:44

jah jesi dobra dusha,

a ovamo ne zelish placati testiranje ljudima redovno pa da kao nuspojavu rano saznaju kad se (ako se) zaraze

pa da mogu na vrijeme reagovati i sebi spasiti zivot (po tvom misljenju).

Ne radujesh se ti nicijem potencijalnom spasavanju zivota nego provodis histeriju i hoces druge da tjerash i da im nameces svoju volju i svoje razmisljanje
Hakiz

#1150 Re: Terorizam Forte i kriznog staba

Post by Hakiz »

drag_gost wrote: 23/08/2021 16:42
Hakiz wrote: 23/08/2021 16:08

Naravno da mi je visoko. Prestao sam glasati za SDP zbog principa, za SDA nikada nissm glasao iz principa, lako ću i ove pustiti zbog principa.

Svog principa, kako god drugi to gledali.

I opet polaziš od pogrešne pretpostavke da sam protiv vakcine. Ne, ja sam za.
Principi se mijenjaju, vrijednosti su univerzalne.
Na primjer sloboda, demokratija i ostale gluposti?
Locked