Dolazi ti do EM inteferencije između LED trake i UTP kabla, manja je vjerovatnoća STB-a. Probaj nabaviti jedan STP ( Shielded Twisted-pair ) pa probaj.zateznistub wrote: ↑22/08/2021 20:00 Imam jako čudan, da ne kažem glup problem. Kad djeca u svojoj sobu upale ono čudo led light traku, onu sto mijenja boje, na mom stb-u počne lediti slika. Čim ugase slika normalna.
Ima li iko ikakvo suvislo objašnjenje?
BHTelecom
Moderator: Benq
-
Rimac970
#3126 Re: BHTelecom
- sizif
#3127 Re: BHTelecom
Molio bih nekoga da mi da info kakva su iskustva sa Moja tv ? ,posto mi uskoro istice ugovor u Telemahu, internet sportski kanali i ostale pogodnosti ? Hvala
-
kakaljin
#3128 Re: BHTelecom
Neko ce ti reci da je prezadovoljan sa uslugom, neki ce osporavati to napisano, neki ce se zaliti da nemaju brzinu, ali prvo ti trebas reci lokaciju radi tehnicki mogucnosti za brzinu interneta koja ti treba.
Sto se tice kanala imas vecinu kanala iz ponude svih opratera, nekih nema u telecomu a imas u telemcahu. Zavisi sta vise gledas.
Koja te brzina interneta interesuje, ako imas mogucnost optike onda nikakvih problema neces imati sa uslugom, sa ostalom takodjer nece imati problema ali moze zavistii od lokacije za brzinu interneta ali i to sve zavisi od lokacije jer se zna desiti da naistoj lokaciji jedan korisnik ima perfektnu konekciju dok drugi ima nekih problema jer su lose instalacije.
Najbolje ti je da podneses zahtjev za paket koji te interesuje i oni ce ti vidjeti tehnicku mogucnost i ako moze uvedes, a ako ne moze to tvoje rece ti da li moze koji manji paket. pa ti odlucis jer nisi u obavezi odmah prikopcati ako kazu moze.
A sad imas i akciju u telecomu za moja tv
na moja tv imas sve sporske kanale u ponudi i arene i sport klub kanale
-
Alfonso97
#3129 Re: BHTelecom
Idem u Hr na odmor, koja je najbolka opcija za net? Kupiti njihovu karticu ili uzeti neki nas travel paket?
-
kakaljin
#3130 Re: BHTelecom
Zavisi koliko ostajes, imas njihovu karticu A1 za internet kosta 80 kn i imas "neogranicen" internet sedam dana
ako ostajes za vikend mozda je i bolja opcija travel pa pogledaj sta ti je isplativije
-
david87
#3131 Re: BHTelecom
Da li ce staviti EPG na ove nove kanale?
- dend
#3132 Re: BHTelecom
Promjeni uticnicu strujnu. Obavezno plc direktno u zid. Nemoj koristiti produzno kablo. Ako si dodao kakav elektro uređaj u skorije vrijeme moze biti da stvara problem, probaj njemu promjeniti elelktro uticnicuajdamo wrote: ↑23/08/2021 12:26Izgleda da je do PLC uređaja.-Chesterfield- wrote: ↑22/08/2021 22:16
Prijavi na 1444
Vrati se stranicu - dvije natrag, pisao sam o istom problemu.
Kod mene sada radi normalno.
Prvo mi je rekao da je previše zahtijevan kanal. I da je on popravio. Ja mu rekao da i dalje šteka, na što mi je on odgovorio da će doći neko.
Kasnije isključim sve iz struje, ponovo upalio i više nije zezalo.
PLC nije baš najbolje rješenje. Kabal je kabal
Prije PLC nije pravio problem,a sad jeste.
- dend
- sizif
#3134 Re: BHTelecom
U pitanju je Trg heroja, stambena zgrada, mozda neki srednji paket , hvala na informaciji.kakaljin wrote: ↑23/08/2021 13:33Neko ce ti reci da je prezadovoljan sa uslugom, neki ce osporavati to napisano, neki ce se zaliti da nemaju brzinu, ali prvo ti trebas reci lokaciju radi tehnicki mogucnosti za brzinu interneta koja ti treba.
Sto se tice kanala imas vecinu kanala iz ponude svih opratera, nekih nema u telecomu a imas u telemcahu. Zavisi sta vise gledas.
Koja te brzina interneta interesuje, ako imas mogucnost optike onda nikakvih problema neces imati sa uslugom, sa ostalom takodjer nece imati problema ali moze zavistii od lokacije za brzinu interneta ali i to sve zavisi od lokacije jer se zna desiti da naistoj lokaciji jedan korisnik ima perfektnu konekciju dok drugi ima nekih problema jer su lose instalacije.
Najbolje ti je da podneses zahtjev za paket koji te interesuje i oni ce ti vidjeti tehnicku mogucnost i ako moze uvedes, a ako ne moze to tvoje rece ti da li moze koji manji paket. pa ti odlucis jer nisi u obavezi odmah prikopcati ako kazu moze.
-
kakaljin
#3135 Re: BHTelecom
Ne znam da li tu ima optike, mozda je ima. Imas li u ulazu kakvu kutiju na kojoj pise bh telecom manja kutija siva?sizif wrote: ↑23/08/2021 16:07U pitanju je Trg heroja, stambena zgrada, mozda neki srednji paket , hvala na informaciji.kakaljin wrote: ↑23/08/2021 13:33
Neko ce ti reci da je prezadovoljan sa uslugom, neki ce osporavati to napisano, neki ce se zaliti da nemaju brzinu, ali prvo ti trebas reci lokaciju radi tehnicki mogucnosti za brzinu interneta koja ti treba.
Ako imas vrlo vjerovatno da imas optiku i onda mozes koji god paket hoces koji ti odgovara.
Podnesi zahtjev pa vidi nista te ne kosta
- sizif
#3136 Re: BHTelecom
Nesto nisam zagledo ima li ta kutija, ali imam jos mjesec fore do isteka ugovora u Telemahu, taman da mogu da se odlucim i podnesem zahtjev za paket koji se odlucim, hvala drug
-
kakaljin
#3137 Re: BHTelecom
Moja preporuka ti je da prije raskida uvedes drugog opratera, da ne bi ostao bez icega nekoliko dana dok se realizuje prikljucak
- studiorum_tuzlaensis
- sizif
#3139 Re: BHTelecom
Okolo zgrade
- shape of despair
#3140 Re: BHTelecom
google play, na 4g google play skidanje apps samo stoji pending,signal pun,surfanje uredno,carsija
- studiorum_tuzlaensis
#3141 Re: BHTelecom
i google apps je servis koji ima svoj godišnji downtime.
- shape of despair
#3142 Re: BHTelecom
od juce traje,samo na 4g,wifi radistudiorum_tuzlaensis wrote: ↑23/08/2021 19:30 i google apps je servis koji ima svoj godišnji downtime.
- studiorum_tuzlaensis
#3143 Re: BHTelecom
i meni je neki dan zablokirala app na pending, znam tačno o čemu pričaš, al je progulila sama
-
bumerangss
#3144 Re: BHTelecom
Imam jedno pitanje i bio bih zahvalan onome ko odgovori
Imam oko 250 bonus plus bodova, kako se to vec zove, i neki dan zovem 1444 da zamolim da mi umanje racun za moja tv i lik mi kaže da mi je bolje sacekati kraj godine jer cu imati više bodova i time veći popust... ali mene zanima da li ce mi tad umanjiti račun za svaki bod kao npr sad sto imam oko 250 bodova i piše da je to oko 7 KM bonus ali mislim da se može iskoristiti samo 167 bodova tj da umanje račun okruglo 5 KM a onih 0stalih oko 70 bodova propada tj ostaje ne iskorišteno?
Prije sam imao samo moja tv phone i plačao 34 KM svaki mjesec i dobivao tih 34 bonus plus bodova a sad sam prenio broj iz drugog operatera u bhtelecom na extra s paket pa sad plačam 22 + 34 = 56 KM pa me zanima koliko cu sad dobivati bodova tj kako i koliko se mora mjesečno plačati da bi se prešlo iz start u neku silver kategoriju gdje se jedna marka boduje sa jedan i po bod?
Imam oko 250 bonus plus bodova, kako se to vec zove, i neki dan zovem 1444 da zamolim da mi umanje racun za moja tv i lik mi kaže da mi je bolje sacekati kraj godine jer cu imati više bodova i time veći popust... ali mene zanima da li ce mi tad umanjiti račun za svaki bod kao npr sad sto imam oko 250 bodova i piše da je to oko 7 KM bonus ali mislim da se može iskoristiti samo 167 bodova tj da umanje račun okruglo 5 KM a onih 0stalih oko 70 bodova propada tj ostaje ne iskorišteno?
Prije sam imao samo moja tv phone i plačao 34 KM svaki mjesec i dobivao tih 34 bonus plus bodova a sad sam prenio broj iz drugog operatera u bhtelecom na extra s paket pa sad plačam 22 + 34 = 56 KM pa me zanima koliko cu sad dobivati bodova tj kako i koliko se mora mjesečno plačati da bi se prešlo iz start u neku silver kategoriju gdje se jedna marka boduje sa jedan i po bod?
-
jarobot
#3145 Re: BHTelecom
Ultra start stanje važećeg kredita 0,52 km pokušam pozvati i javlja automatska poruka da nemam dovoljno za poziv i da dopunim kredit.
Sve vam vaše lopovsko koliko to trba biti na kreditu da se obavi razgovor ako je minimum 0,20 km.
Dobi su mahanj za sve dobiće mahanje i za ultru.
Sve vam vaše lopovsko koliko to trba biti na kreditu da se obavi razgovor ako je minimum 0,20 km.
- dend
#3146 Re: BHTelecom
jarobot wrote: ↑24/08/2021 09:52 Ultra start stanje važećeg kredita 0,52 km pokušam pozvati i javlja automatska poruka da nemam dovoljno za poziv i da dopunim kredit.
Dopuni kredit i moći ćeš pozvati
-
Smoothie
#3147 Re: BHTelecom
Haha so true, ja nedavno htjeo uzeti 7 dana 1gb 3KM i isao preko *110# aktivirao, cekao 15min i nista. Zovnem ja podrsku i kazu restartuj telefon, i odradio to i nista nit je skinulo kredit nit je usluga aktivirana. Ja ih zovnem i kazem to i to, ova sto se javila govori kako nije usluga prosla/aktivirana. Upitam ih da mi aktiviraju oni tu istu uslugu da meni ne bude duplo, kao bez brige. I stvarno aktivira, i meni za po sata sat skine jos 3 marke za ono sto su rekli da nije proslo. I nije prvi put
-
jarobot
#3148 Re: BHTelecom

Kakav je ovo paket sa brzinama interneta od 1000/200 za 40,90 km? Gdje se može dobiti ?
Ili je i ovo nekakva patka ono od pa može biti i od 5/0,2
- dend
- Benq
#3150 Re: BHTelecom
Nema potrebe za provokacijama, lijepo objasnis covjeku da ce dobiti karakteristike svakog paketa kad klikne na "Vidi ponudu", jer ovaj screenshot koji je postavio vodi na citavu grupu paketa. Kad objasnis, na njemu je hoce li prihvatiti to ili ne, ali ne smije biti provokacija, vrijedjanja i etiketiranja.