Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

apsidejzi

#1 Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by apsidejzi »

Citam OVU vijest i jedini zakljucak koji mozes izvesti da nisu nama politicari krivi sto smo bijeda. Krivi smo mi. Cast izuzecima ali takvih je zaista malo. Samo da je zajebat - stil. Levata treba izlevatit.

Pazi ovih citata:
Ljudi su u borbi protiv bolesti i štetočina koristili hemijska sredstva koja u sebi imaju svega, od rezidua, teških metala, pesticida i svega što se kod proizvedenog eteričnog ulja nije moglo sakriti.
Čak je bilo primjera i da se takvo ulje, koje je prodavano na inostranom tržištu, nerijetko miješalo s jestivim uljem, tako da je došlo do situacije da su međunarodni farmaceutski i kozmetički stručnjaci zaključili da kupovina ulja iz BiH nije pouzdana i da je treba izbjegavati.
I onda glavni junak:
Džubur nam priča kako se događalo čak i to da su neki proizvođači sadnice smilja, kad im dođu bolesti i štetočine, ili kada im listovi tih zeljastih stabljika požute, s ciljem da ih prodaju prskali farbom zelene boje
Sjest i plakat...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by Truba »

meni je to malo sumLjivo iskreno
čekamo odgovor "optužene" strane
dječak sa šibicama

#3 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by dječak sa šibicama »

Takav smo mentalitet, kad prodjes ulicama Sarajeva oko podne, ocekujes da je poluprazno jer su ljudi na nekakvom poslu, ali jok, pune ulice zakrcene automobilima u autima po jedan covjek sam vozac, zar ne bi trebali na poslu biti.
Samo se vozikaju okolo i kontaju gdje ce koga zajebati.
karanana

#4 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by karanana »

Odvjetnik optuzene strane se vec ocitovao na temi. Gosn odvjetnice, moguce je da ovo nisu radili samo vasi ugrozeni, ima u hercegovini i neugrozenih naroda i ljudi a da su varalice.
JanuaryJones

#5 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by JanuaryJones »

apsidejzi wrote: 22/08/2021 20:14 Citam OVU vijest i jedini zakljucak koji mozes izvesti da nisu nama politicari krivi sto smo bijeda. Krivi smo mi. Cast izuzecima ali takvih je zaista malo. Samo da je zajebat - stil. Levata treba izlevatit.

Pazi ovih citata:
Ljudi su u borbi protiv bolesti i štetočina koristili hemijska sredstva koja u sebi imaju svega, od rezidua, teških metala, pesticida i svega što se kod proizvedenog eteričnog ulja nije moglo sakriti.
Čak je bilo primjera i da se takvo ulje, koje je prodavano na inostranom tržištu, nerijetko miješalo s jestivim uljem, tako da je došlo do situacije da su međunarodni farmaceutski i kozmetički stručnjaci zaključili da kupovina ulja iz BiH nije pouzdana i da je treba izbjegavati.
I onda glavni junak:
Džubur nam priča kako se događalo čak i to da su neki proizvođači sadnice smilja, kad im dođu bolesti i štetočine, ili kada im listovi tih zeljastih stabljika požute, s ciljem da ih prodaju prskali farbom zelene boje
Sjest i plakat...
Identično sam pomislila. Samo šićar i lopovluk.
YouAreMyDestiny

#6 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by YouAreMyDestiny »

Pošteni i merhametli :mrgreen: :mrgreen:
NediM17

#7 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by NediM17 »

Ovo je jedna strana price, doticni nije objasnio svoju ulogu u svemu.
Sad mu se pokaz'o manjak pa skonto koga bi mogao okriviti.
TRANCE

#8 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by TRANCE »

dječak sa šibicama wrote: 22/08/2021 20:20 Takav smo mentalitet, kad prodjes ulicama Sarajeva oko podne, ocekujes da je poluprazno jer su ljudi na nekakvom poslu, ali jok, pune ulice zakrcene automobilima u autima po jedan covjek sam vozac, zar ne bi trebali na poslu biti.
Ovo sam se i ja uvijek čudio, radni dan, podne, 12 sati, a na ulicama 200 hiljada auta s 1 čovjekom u autu, vozaju se neđe, kontam ako rade onda su na poslu, ako ne rade onda nemaju love za auto, benzin i održavanje. I onda sam počeo pratiti kad se dovikuju iz auta s poznanicima na semaforu, svima im je priča "evo pošo da nešto završim / odradim / vidim / kužnem / ispipam, znaš kakoe, borba, haj zovi Fikru ovih dana da vidimo bil se moglo ono što smo pričali...".
I onda se sjetim šaljive numere o tadašnjem visokom predstavniku koja se vrtila na radiju prije 15-ak godina, a tekst je glasio "hej Paddy Paddy, bježi sa Evropom, ovdje da preživiš, moraš biti lopov".
Sanjarko

#9 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by Sanjarko »

Mislis?
apsidejzi

#10 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by apsidejzi »

JanuaryJones wrote: 22/08/2021 20:31
apsidejzi wrote: 22/08/2021 20:14 Citam OVU vijest i jedini zakljucak koji mozes izvesti da nisu nama politicari krivi sto smo bijeda. Krivi smo mi. Cast izuzecima ali takvih je zaista malo. Samo da je zajebat - stil. Levata treba izlevatit.

Pazi ovih citata:

I onda glavni junak:

Sjest i plakat...
Identično sam pomislila. Samo šićar i lopovluk.
Bas tako: Sicar. Kratkorocna zarada bez nekog dugorocnog plana. Samo je lopovluk dugorocan u njihovim glavama. Biznis se ne moze praviti na varanju. Ti tada nisi biznismen nego varalica. I to vjerovatno najobicnija seoska varalica koja ce otjerati ozbiljne kupce. Zaradices nesto malo i onda ces morati traziti novi izvor. Nesto kao Del Boy iz serijala Only Fools and Horses.

To ne zna napraviti nesto odrzivo. Nije im valjda uzbudljivo. Bolje je nekog zajebat. Osjecas se nadmocnije valjda. Sta li?
dječak sa šibicama

#11 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by dječak sa šibicama »

Sve je i objasnjeno, prije histerije se jedan mali broj ljudi bavio uzgojem smilja, onda su drugi culi da mogu zaraditi i more njih se ukljucilo u biznis u pokusaju da nekoga zajebu i na lak nacin dodju do para, zajebali su samo sebe i nakon svega, onaj mali broj ljudi se i dalje bavi tim poslom.
Slicna je prica i sa malinama. Sa tom razlikom sto je novopecene malinare mahom ubila prevelika konkurencija i mala cijena maline koja je uzrokovana konkurencijom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#12 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by _BataZiv_0809 »

Sve ce nas covjek sjebat za sitan šićar i kratkotrajnu korist.
Haris.ba

#13 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by Haris.ba »

bosna-i-hercegovina-f177/zemlja-smilja- ... 47274.html

Molim spojiti teme. :D

Jedna od tema sa najboljim naslovom.
apsidejzi wrote: 22/08/2021 20:14 jedini zakljucak koji mozes izvesti da nisu nama politicari krivi sto smo bijeda. Krivi smo mi. Cast izuzecima ali takvih je zaista malo. Samo da je zajebat - stil. Levata treba izlevatit.
A politicare bira ko? :D

Mislim da je ova tema prigodna da ponovo napisem, politicari su i dobri kakav je narod.
muhafuca

#14 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by muhafuca »

svuda su ljudi (pojedini) skloni prevarama, pokusajima brze zarade, obmanama, prodavanju jaja pod bubrege itd

samo sto se u nekim zemljama uvelo malo reda pa se ne isplati, jer su kazne kad te uhvate previsoke i prestroge

kad duze vremena tako radis ljudi pocinju razmisljati o varijantama kako da se na posten nacin zaradi

Kod nas jos nije dostignut taj nivo.

a i na zapadu samo donji sloj se kaznjava i drzi pod kontrolom.

Kad korporacija prekrsi zakone i pravila igre - i bude uhvacena - obicno posalji armiju advokata

i slucaj se zavrsi obicno tako da korporacija plati neku sitnu kaznu, niko ne ide u zatvor

i posao se nastavlja
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#15 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by mk ultra »

pa kod nas bi ovo ulje vjerovatno prošlo i moguće je da su slali neke domaće certifikate

ali, jbg niko nije lud da plaća 1l = 3000€ a da ne provjeri

zato i jesmo u banani, kaže neće niko da investira, pa ne bi lud jbt. nema lopovskijeg naroda na dunjaluku a možda i šire.
Bodkin

#16 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by Bodkin »

karanana wrote: 22/08/2021 20:21 Odvjetnik optuzene strane se vec ocitovao na temi. Gosn odvjetnice, moguce je da ovo nisu radili samo vasi ugrozeni, ima u hercegovini i neugrozenih naroda i ljudi a da su varalice.
:lol: Kakva transformacija iz sarajevskog ljevicara u hrvatskog viteza :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by _BataZiv_0809 »

mk ultra wrote: 23/08/2021 11:06 . nema lopovskijeg naroda na dunjaluku a možda i šire.
Ima :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#18 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by mk ultra »

_BataZiv_0809 wrote: 23/08/2021 11:08
mk ultra wrote: 23/08/2021 11:06 . nema lopovskijeg naroda na dunjaluku a možda i šire.
mala nam je konkurencija... garantujem

žalosno je što su i ovi što su radili 1000% regularno popušli zbog ovih što su krali. i onda se čudimo odakle korupcija u vlasti, marsovci došli da vladaju

nema ovdje napretka
McGradySA

#19 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by McGradySA »

dječak sa šibicama wrote: 22/08/2021 20:20 Takav smo mentalitet, kad prodjes ulicama Sarajeva oko podne, ocekujes da je poluprazno jer su ljudi na nekakvom poslu, ali jok, pune ulice zakrcene automobilima u autima po jedan covjek sam vozac, zar ne bi trebali na poslu biti.
Svaki deveti-deseti stanovnik Sarajeva ima neki biznis,restoran,kafić.Takvi mogu priuštiti da jezde u limuzinama non-stop.Posebno sada kada je turistička sezona.A istina je i da ima i mnoštvo profesionalnih klošara.Jučer nedjelja a u potezu od M.Dvora do Skenderije prilazi mi 3 klošara da traže pare.Sve likovi u najboljim godinama i punoj snazi.
McGradySA

#20 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by McGradySA »

_BataZiv_0809 wrote: 23/08/2021 11:08
Rumuni? :-D
stubrijez

#21 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by stubrijez »

Imam jarana u sezoni uzgaja i po pijaci prodaje krastavice, nije strucan uopste to radi u fusu... jedne godine ostalo mu kornisona pita me znam li koga da utopim ostalo mu 15ak vrecica... ja se skonta reko uzecu ja ima tetki, familije svi jedemo i kiselimo za zime. Kad sam mu to reko on se malo zamisli pa veli: Nemoj ba. Nije jarane to za tebe... I ja kontam kakvi smo mi to ljudi, svjesno trujemo sami svoje sunarodnjake, komsije i prijatelje. To je samo jedna ilustracija a takvih mogu da navedem stotine. I onda prica mi smo ljudi topli, svabe hladni ne znaju se nasmijat... to i ako je bilo nekad u sta sumnjam odavno je iza nas.
nepass1

#22 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by nepass1 »

Nacionalni sport ko ce koga vise zajebati
ProgramskiJezik

#23 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by ProgramskiJezik »

meni je gore opet ono "A gdje sam tu ja?"

Htio sam otvorit biznis u Sarajevu, jer radim sa par klijenata u inostranstvu i trebao bi prosirit radni kapacitet. I imam prijatelja koji ima svoju firmu u BIH za software razvoj, i kada sam ga pitao, bi li mi pomogao, naravno novac bi dijelili po uradjenom poslu (kao sto i mene sada placaju) on je tu rekao "moze, al gdje sam tu ja".. ne kontam, placat ce te po poslu, sta gdje si tu ti?

Gospodin objasnjava da ja njemu platim X eura kako bi on onda prihvatio moj posao / klijente... da se razumijemo, smatrao sam ga prijateljam i htio sam mu izac u susret kako bi zaradio covjek, zaposliti ljudi itd itd, jos i njemu da bude bolje. Na kraju sam nasao lokalni Dev team skojim radim, tj svabama..
moonca

#24 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by moonca »

ProgramskiJezik wrote: 23/08/2021 14:15 bi li mi pomogao, naravno novac bi dijelili po uradjenom poslu
Na ovakav prijedlog,( s neba pa u rebra) dobro ti je odgovorio.
ProgramskiJezik

#25 Re: Nas mentalitet: Samo da je zajebat

Post by ProgramskiJezik »

moonca wrote: 23/08/2021 14:28
ProgramskiJezik wrote: 23/08/2021 14:15 bi li mi pomogao, naravno novac bi dijelili po uradjenom poslu
Na ovakav prijedlog,( s neba pa u rebra) dobro ti je odgovorio.
??

Uradis posao, dobijes pare, sta je tu problem? Stim da je on u Bosni, mogao je placati ljude koliko hoce, i uzimati sebi koliko hoce..
Post Reply