SDA-All about

palermo

#65001 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Dozer wrote: 21/08/2021 12:01 @palermo Pa kako onda ne vidis isto sto i ja i mnogi drugi tokom proteklih 30 godina....?

--------
U medjuremenu, kako i rekoh...

https://www.rtvbn.com/4011335/velike-si ... icke-scene
Sta ne vidm? Da bi bolje bilo da nije bilo Alije? Jel to?
drug_profi

#65002 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

-Chesterfield- wrote: 21/08/2021 03:48
drug_profi wrote: 21/08/2021 01:32 @Patton44
na foe si mi.
Sigurno si nesto mnogo glupo rekao sa puno smajlija.
Srecom ne moram citati.
Rekao ti da skineš hojrata sa avatara.
Znao sam da je nesto glupo.
Dozer

#65003 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

palermo wrote: 21/08/2021 12:42
Dozer wrote: 21/08/2021 12:01 @palermo Pa kako onda ne vidis isto sto i ja i mnogi drugi tokom proteklih 30 godina....?

--------

Sta ne vidm? Da bi bolje bilo da nije bilo Alije? Jel to?
Dijelom to, ali vise ono drugo, a to je da je i on bio na neki nacin dio plana i dogovora. To sto su ga izradili i htjeli onda sve mimo dogovora, drugi je par rukava.

I za ovo postoji toliko odkaza da ih ne vidi i ne konta neko zaista ili slijep ili totalno zaslijepljen...
palermo

#65004 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Dozer wrote: 21/08/2021 13:43
Dijelom to, ali vise ono drugo, a to je da je i on bio na neki nacin dio plana i dogovora. To sto su ga izradili i htjeli onda sve mimo dogovora, drugi je par rukava.

I za ovo postoji toliko odkaza da ih ne vidi i ne konta neko zaista ili slijep ili totalno zaslijepljen...
Kpg plana i dogovora? Kako su ga izradili, i ko ga je izradio?
Dozer

#65005 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Auh.... sve sam to vec pisao X puta.
Ali, slobodno kreni od ranijeg pustanja iz zatvora, pa preko osnivanja stranke, "organizacije" otpora, silnih ratnih nebuloza (sto vojnih, sto politickih, sto pljackaskih), pa do poslijeratnih popustanja S i H komponentama svega i svacega, a sto direktno slabi drzavu. I ovo traje evo vec 26 godina. Babo zapoceo i udario sve te temelje, a nasljednik mu nastavio.

Ukratko, SDA je kukavicje jaje BiH.
putokaz1

#65006 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Dozer wrote: 21/08/2021 17:10 Auh.... sve sam to vec pisao X puta.
Ali, slobodno kreni od ranijeg pustanja iz zatvora, pa preko osnivanja stranke, "organizacije" otpora, silnih ratnih nebuloza (sto vojnih, sto politickih, sto pljackaskih), pa do poslijeratnih popustanja S i H komponentama svega i svacega, a sto direktno slabi drzavu. I ovo traje evo vec 26 godina. Babo zapoceo i udario sve te temelje, a nasljednik mu nastavio.

Lako je njima TO SVE kad im su Opozicija:Nerko Trenerka,Fahro Tornjak,Zlatko slučajni prolaznik I slični
palermo

#65007 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Cek, cek samo da.provjerim jesam li dobro razumio. Dakle velikosrbi ( pretpostavljam potpomognuti velikohrvatima) su namjerno poturili Aliju Bosnjacima i gradanima BiH gurajuci ga da proglasi nezavisnost Bpsne i Hercegpvine, ude u rat u kojem ce poginuti stotine hiljada ljudi, stvori armiju od 200 000ljudi....rat u kojem ce Srbi izgubiti i Sarajevo i Mostar i krajinu...a sve sa ciljem....jebi ga ne znam koji je cilj, valjda ima neki.. Usput su Aliju nasjetovali da njegova vojska ne pravi zlocine, valjda su.mu rekli dovoljno je sto cemo mi. A Alija, sta ce, sve ih poslusao......

Jesam li? Mislim, dobro razumio
MorningStar

#65008 Re: SDA-All about

Post by MorningStar »

palermo wrote: 21/08/2021 18:38

Cek, cek samo da.provjerim jesam li dobro razumio. Dakle velikosrbi ( pretpostavljam potpomognuti velikohrvatima) su namjerno poturili Aliju Bosnjacima i gradanima BiH gurajuci ga da proglasi nezavisnost Bpsne i Hercegpvine, ude u rat u kojem ce poginuti stotine hiljada ljudi, stvori armiju od 200 000ljudi....rat u kojem ce Srbi izgubiti i Sarajevo i Mostar i krajinu...a sve sa ciljem....jebi ga ne znam koji je cilj, valjda ima neki.. Usput su Aliju nasjetovali da njegova vojska ne pravi zlocine, valjda su.mu rekli dovoljno je sto cemo mi. A Alija, sta ce, sve ih poslusao......

Izgubili srbi sarajevo mostar i krajinu... Hajd ok...
Patton44

#65009 Re: SDA-All about

Post by Patton44 »

--------

Slobodan Vaskovic :-) :-) bogami ti ko malo djete.
palermo

#65010 Re: SDA-All about

Post by palermo »

MorningStar wrote: 21/08/2021 18:39
palermo wrote: 21/08/2021 18:38

Pa ako mene pitas, nisu izgubili, ako njih pitas, reci ce ti da su izgubili
made_in_sarajevo

#65011 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Dakle sda povezuje, brani drzavi, gradi drzavu, razvija svaku nit zivota.

Ista ta sda:
- naplacivali puske u ratu ( ako lazu borci lazem i ja)
- kontrolisali tunel krali na pomoci, bogatili sebe
- sda ocima rata nije vidjela osim Alije sto bi se vrtio po sigurnoj teritoriji (logicno kao predsjednik)
- sda pokrala sve sto je ratu mogla pokrasti
- sda pokrala svaku donaciju koja je dosla
- sda ni jednu investiciju nije donijela u drzavu
- sda cekala tad ceka i sad sadaku i donaciju i da se opet ogrebe
- sda cekala sadaku za vijecnicu
- sda cekala sadaku za zicaru
- sda investicije znace daj privatnim firmama ko tibra, dzekos, benis za dzabne papire da prave sta hoce i kako hoce. Zgrada od 5 spratova izadje na 10 i sve po zakonu
- sda kupi stan na ciglanama za 1km po zakonu
- sda pokrade i unisti zeljeljeznice
- sda pokrade i unisti sve i jednu prije ratnu firmu koje su nosile ekonomiju, zaposljavanje i gradnju
- sda zaposljava u njemackoj i na budzetu samo svoje
- sda tako zaposli zahiragica tek sa fakulteta ko savjetnika u ZZO KS
- sda ostavi krajinu da umru sami
- sda ostavi istocnu bosnu da umru sami
- sda preda drzavu kompletnu dodiku i covicu
- sda kmeci kako je drzava blokirana jer ovi ne daju
- sda nije u stanju za 20 godina autoput napraviti
- sda ismijavala dodika za autoput pa ga on zavrsi za 5 godina, a ovi jos ko grade nesto
- od rata samo gledamo svake godine gori hercegovina, sda nije u stanju 2 helikoptera obezbjediti, a da drugi obezbjede stopiraj u startu. Ne gore poljine pajel
- UKRADU PARE NA KORONI ZA LIJEKOVA IM TREBALO
- UBIJU LJUDE U BOLNICI i eto umrli sami jebena ta korona
- sda se kao bori za nesto oni drze sve zajedno, samo da mi je znati sta to oni drze zajedno.
- sda nema nista drzavno osim OSA i ako cemo gledati tim retardiranim ocima sda ne drzi granicu, ne drzi drzavnu policiju, ne drzi vojsku. Dakle sda zanima samo fildzan drzava, ali cemo reci da konakovica samo kanton sarajevo zanima

Ma nabrajati godinu dana ima sta je sda unistila i sta radi i sta je uradila. Kad se podvuce sve tu svega ima, ali da oni nesto drze, spajaju, povezuju, cuvaju... Vise moja rahmetli nana cuva i povezuje. Grohotom se smijem

Smrt zelenim fasistima sloboda narodu!
MorningStar

#65012 Re: SDA-All about

Post by MorningStar »

made_in_sarajevo wrote: 22/08/2021 09:58 Dakle sda povezuje, brani drzavi, gradi drzavu, razvija svaku nit zivota.

Ista ta sda:
- sda ocima rata nije vidjela osim Alije sto bi se vrtio po sigurnoj teritoriji (logicno kao predsjednik)
- sda investicije znace daj privatnim firmama ko tibra, dzekos, benis za dzabne papire da prave sta hoce i kako hoce. Zgrada od 5 spratova izadje na 10 i sve po zakonu
- sda pokrade i unisti sve i jednu prije ratnu firmu koje su nosile ekonomiju, zaposljavanje i gradnju
- sda ismijavala dodika za autoput pa ga on zavrsi za 5 godina, a ovi jos ko grade nesto
- od rata samo gledamo svake godine gori hercegovina, sda nije u stanju 2 helikoptera obezbjediti, a da drugi obezbjede stopiraj u startu. Ne gore poljine pajel
- sda se kao bori za nesto oni drze sve zajedno, samo da mi je znati sta to oni drze zajedno.
- sda nema nista drzavno osim OSA i ako cemo gledati tim retardiranim ocima sda ne drzi granicu, ne drzi drzavnu policiju, ne drzi vojsku. Dakle sda zanima samo fildzan drzava, ali cemo reci da konakovica samo kanton sarajevo zanima

Ma nabrajati godinu dana ima sta je sda unistila i sta radi i sta je uradila. Kad se podvuce sve tu svega ima, ali da oni nesto drze, spajaju, povezuju, cuvaju... Vise moja rahmetli nana cuva i povezuje. Grohotom se smijem

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hakiz

#65013 Re: SDA-All about

Post by Hakiz »

palermo wrote: 21/08/2021 20:06
MorningStar wrote: 21/08/2021 18:39

Pa ako mene pitas, nisu izgubili, ako njih pitas, reci ce ti da su izgubili
Ne možeš izgubiti ono šta nikada nisi ni imao :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#65014 Re: SDA-All about

Post by pici »

TRAŽE ODGOVORE
0
Klub SDA u Skupštini KS traži ostavku Vlade zbog tajne vakcinacije Pfizerom
kad stida ni obraza nemas... ONO nesto trazi... neg vepar podnese ostavku u ZZO a ne zamrzne funkciju i ode na drugu, pa to nema ni u talibaniji... zahiragicu podnesi ostavku u ZZO i ganjaj politicku karijeru ko poslanik ko ministar ko guzni haver bOkirov...
drug_profi

#65015 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

@made_in_sarajevo
Covjece ti bi trebao na predizborne mitinge, dizat raju....
:thumbup:
Johnny_x

#65016 Re: SDA-All about

Post by Johnny_x »

pici wrote: 22/08/2021 12:06
TRAŽE ODGOVORE
0
Klub SDA u Skupštini KS traži ostavku Vlade zbog tajne vakcinacije Pfizerom
kad stida ni obraza nemas... ONO nesto trazi... neg vepar podnese ostavku u ZZO a ne zamrzne funkciju i ode na drugu, pa to nema ni u talibaniji... zahiragicu podnesi ostavku u ZZO i ganjaj politicku karijeru ko poslanik ko ministar ko guzni haver bOkirov...
Vidjeli smo Sefika Dzaferovica kako se vakcinise, vidjeli smo Baketa u redu, ali ne i Biseru Turkovic, zena koja se hvali kako je svojim djelovanjem isprosila donacije vakcina za BiH, a u martu su neki mediji prenjeli kako se Bisera vakcinisala u Hrvatskoj, nezvanicne informacije su bile. Gdje se vakcinisala Bisera Turkovic, teojka je stvarno glupa, svaki dan imaju zicer koji mogu iskoriatiti, ali su ograniceni stvarno.
pici

#65017 Re: SDA-All about

Post by pici »

Johnny_x wrote: 22/08/2021 13:13
pici wrote: 22/08/2021 12:06

Vidjeli smo Sefika Dzaferovica kako se vakcinise, vidjeli smo Baketa u redu, ali ne i Biseru Turkovic, zena koja se hvali kako je svojim djelovanjem isprosila donacije vakcina za BiH, a u martu su neki mediji prenjeli kako se Bisera vakcinisala u Hrvatskoj, nezvanicne informacije su bile. Gdje se vakcinisala Bisera Turkovic, teojka je stvarno glupa, svaki dan imaju zicer koji mogu iskoriatiti, ali su ograniceni stvarno.
oni, mislim pod trojku, puste zelene gmazove da se sami uvaljuju i ko velle nOrod je pametan pa ce to sam skontati... nOrod je glup i povodljiv, njemu moras crtati svaki dan jer ima memoriju amebe... jos jedan zicer im je dupla i trodupla sjedenja na stolicama... evo vepar... zamrznuo uHljebarski posao u ZZO a nema to pravo ima jedino godinu dana neplacenog godisnjeg a i to zavisi od direktora itd... znaci ganjas politicku karijeru, macinjas cetvera da bi lego u skupstinske klupe i zamrznes posao ako se moze i zvati to poslom... po kojem osnovu budjetsko radno mjesto zamjenis drugim a ovo cuvas u rezervi zamrznuto... treba tome stati ukraj... ja znam da ako te tri dana nema na poslu automatski ti je otkaz... cuj zamrzno radno mjesto... sta je on bill gejts il mladunce bracnog para causesku...
putokaz1

#65018 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

[/quote]

Otprilike tako
Poturen je neko ko će potpisat Republiku Šumsku
Sve je dogovoreno u Karađorđevu ,svaki grad
pici

#65019 Re: SDA-All about

Post by pici »

made_in_sarajevo wrote: 22/08/2021 09:58 Dakle sda povezuje, brani drzavi, gradi drzavu, razvija svaku nit zivota.

Ista ta sda:

flyrepublic

#65020 Re: SDA-All about

Post by flyrepublic »

@palermo "Usput su Aliju nasjetovali da njegova vojska ne pravi zlocine, valjda su.mu rekli dovoljno je sto cemo mi."

Ne trebas dalje, toliko o tebi i tvojoj istini... Fuj
palermo

#65021 Re: SDA-All about

Post by palermo »

flyrepublic wrote: 22/08/2021 22:26 @palermo "Usput su Aliju nasjetovali da njegova vojska ne pravi zlocine, valjda su.mu rekli dovoljno je sto cemo mi."

Ne trebas dalje, toliko o tebi i tvojoj istini... Fuj
Ma ocito si hotio nesto reci, ali je to izvan dometa moje sposbnosti da razumijem. Ako ti nije zahmetli da.pojasnis.
Billy The Pljuc

#65022 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Dozer wrote: 21/08/2021 11:46
Billy The Pljuc wrote: 21/08/2021 06:30 Mogao je dobri dedo dobiti i doživotnu i opet bi ga braća pustila iz zatvora, jbga trebao im je a da im je valj'o - valj'o im je što jes jes.

Mislim, samo to puštanje iz zatvora, da se i ne govori o kasnijim "zaslugama" dobrog dede, ne ide u prilog tzv. velikosrpskoj propagandi u smislu narušavanja lika i djela dobrog dede.

"U knjizi koju je 1987. izdao Bosanski institut (kasnije Bošnjački institut) o Sarajevskom procesu (1983.) Aliji Izetbegoviću, Džemalu Latiću, i ostalima iz njihove grupe, na stranicama 271 i 272 nalazi se cijelo pismo/peticija kojega su članovi “Srpske akademije nauka i umetnosti” (SANU) uputili Predsjedništvima SFRJ i SRBiH. Pismo (naslovljeno “Predstavka”) se sastoji od dvije stranice teksta u kojem Akademici SANU-a traže hitno pomilovanje (oslobađanje iz zatvora) svih osuđenih na Sarajevskom procesu 1983. Koliko važnu ulogu u projektu SANU-a ima Izetbegović i njegova grupa najbolje se vidi iz činjenice da je na prvom sastanku SANU-a poslije usvajanja “Memoranduma” stavljena na dnevni red “Predstavka” kojom se traži puštanje iz zatvora Izetbegovićeve grupe."

"U Beogradu 6. lipnja 1986. godine

Odbor za obranu slobode misli i izražavanja:

akademik Matija Bećković

akademik prof. dr. Dimitrije Bogdanović

dr. Kosta Čavoški

Dobrica Ćosić

prof. dr. Andrija Gams

dr Ivan Janković

prof. dr. Neca Jovanov

akademik prof. dr. Mihajlo Marković

akademik Dragoslav Mihajlović

Borislav Mihajlović – Mihiz

akademik prof. dr. Nikola Milošević

Tanasije Mladenović

akademik dr. Gojko Nikoliš

akademik prof. dr. Predrag Palavestra

akademik Mića Popović

akademik prof. dr. Radovan Samardžić

akademik Mladen Srbinović

akademik prof. dr. Dragoslav Srejović

akademik prof. dr. Ljubomir Tadić

U ime Odbora

Ljubomir Tadić"
Tacno.
A nakon toga je islo sve kako je islo. Alija je tu bio samo pijun, koji je trebalo da dobije svoj san zbog kojeg je i zaglavio u zatvoru. I dobio je, a sin mu to naslijedio. Babovina, jbg....

Prva osnovana etno-nacionalna stranka u BiH bila je SDA.
I to, gle cuda, osnovase je bas oni za koje je SANU urgirala da ih se pusti ranije iz zatvora, sto je na kraju i ucinjeno.

Nista nije slucajno, pa ni to, kao ni sve nakon toga.
A isuviše je mnogo "slučajnosti" konkretno u slučaju AI i SDA, sve kad se sabere, u mojim očima, mnogo više zla su nam nanijeli nego nečega dobroga. Sve i kad pokušam to neko "dobro" sagledati, ono u pravilu, i nije toliko dobro koliko se isto plasiralo kao pozitivno.
made_in_sarajevo

#65023 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

drug_profi wrote: 22/08/2021 13:11 @made_in_sarajevo
Covjece ti bi trebao na predizborne mitinge, dizat raju....
nisam ja za mitinga, ja samo mrzim sda, sve oko sda i sav ovaj sistem koji je sda napravila, a nemam pamcenje od 3 dana pa da zaboravim izjave, sta rade, sta su radili i kako unistavaju sve cega se uhvate i kako se obogatise preko noci. mogao bi se i ja primaci sda, hvaliti kapidzica, lajkati zahiragica i ide posao ko veliki, rijesim probleme za pola godine. ali jebiga ipak nas jos ima sa obrazom, pameti i previse potrosenih godina sa ovim zelenim fasistima
drug_profi

#65024 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Upravo što ti jasno i jasnim riječnikom podsjetiš sve na to šta su radili nekažnjeno, mogao bi lako pokrenuti ljude. Probuditi apatične, apstinente, okrenuti neke na pravi put...
breuer

#65025 Re: SDA-All about

Post by breuer »

u jebote, među potpisnicima i velikan Dragoslav Srejović...

Alija mi je malo porastao u očima :D
Post Reply